Web Analytics Made Easy - Statcounter

عصر ایرانشرکت ها برای تبدیل شدن به یک برند مشهور زحمات بسیار زیادی را متحمل می شوند. برخی در این مسیر نام محصول خود را تغییر می دهند، در شرایطی که برخی دیگر محصولات خود را اصلاح کرده تا در رقابت با بهترین ها قرار بگیرند.

ما برندهای مشهور را می بینیم و فکر می کنیم که از ابتدا محصولی موفق را روانه بازار کرده و پله های ترقی را یکی پس از دیگری و به سرعت طی کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما شگفت زده خواهید شد اگر بدانید که برخی از مشهورترین برندهای جهان فعالیت خود را با ارائه محصول یا خدماتی متفاوت از آنچه امروز ارائه می کنند، آغاز کرده اند.

 

لگو - اسباب بازی های چوبی

شرکت لگو همواره بر سرگرم کردن کودکان متمرکز بوده است. اما پیش از آن که اوله کرک کریستیانسن، بنیانگذار لگو، بلوک های کوچک ساخت و ساز خود را معرفی کند، یک اسباب بازی ساز کمتر ماجراجو بود.

اسباب بازی های چوبی از جمله اردک های چوبی نمادین از جمله نخستین محصولاتی بودند که شرکت لگو فعالیت خود را با ساخت آنها آغاز کرد.

سونی – پلوپز برقی

نخستین محصول تولید شده توسط ماسارو ایبوکا، بنیانگذار سونی، هدف بسیار ساده ای داشت. او قصد داشت به همکارانش کمک کند تا برنج را سریع و آسان بپزند. پلوپز سونی محصولی با فناوری ساده بود و البته چندان هم موفق نبود. با توجه به نوع برنج و مقدار آب مورد استفاده، برنج می توانست بیش از حد پخته یا بیش از حد خام باقی بماند.

نخستین محصول سونی به نوعی نخستین شکست شرکت نیز بود و این پلوپز هرگز راهی به بازار پیدا نکرد. سونی در زمینه معرفی تجهیزات صوتی به موفقیت فوق العاده ای دست یافت و تولید لوازم پخت و پز کنار گذاشته شد.

سامسونگ – ماهی خشک شده

در حال حاضر، سامسونگ یکی از نام های شناخته شده در جهان است که طیف گسترده ای از محصولات را روانه بازار می کند که از آن جمله می توان به لوازم خانگی و تلفن های همراه اشاره کرد.

اما کسب و کار سامسونگ در ابتدا با ماهی در ارتباط بود. این شرکت فعالیت خود را در دهه 1930 به عنوان یک شرکت بازرگانی و با فروش مواد غذایی از جمله ماهی خشک شده و نودل آغاز کرد. این شرکت مستقر در کره با بیش از 40 کارمند تا زمان جنگ کره که آنها را وادار به نقل مکان کرد، موفقیت چندانی را تجربه نکرد.

افزون بر تغییر در محل استقرار، سامسونگ تصمیم گرفت تا فعالیت های خود را گسترش داده و محصولات متنوع‌تری را روانه بازار کند. سامسونگ در دهه 1970 نخستین گام ها برای تبدیل شدن به یک نام مطرح در دنیای محصولات الکترونیکی را برداشت.

نینتندو – کارت های بازی هانافودا

فوساجیرو یامائوچی شرکت نینتندو را بنیان نهاد تا در زمینه فروش کارت های بازی دست‌ساز هانافودا فعالیت کند.

کارت های هانافودا نوعی کارت هستند که می توان از آنها برای انجام بازی های مختلف استفاده کرد، اگرچه بیشتر با ماهیگیری مرتبط هستند. از این آغاز آنالوگ، نزدیک به یک قرن طول کشید تا نینتندو در بازار بازی های الکترونیکی جایگاه خود را کسب کرده و در نهایت به یک برند شناخته شده بین المللی تبدیل شود.

به رغم موفقیت های چشمگیر در زمینه کنسول ها و بازی های رایانه ای، نینتندو هرگز ریشه های خود را به طور کامل رها نکرد. این شرکت به تولید کارت های بازی در ژاپن ادامه داده و طرح های خود را با فرانچایزهای بازی موفق خود از جمله پوکمون پیوند داده است.

نوکیا – خمیر کاغذ و دستمال توالت  

شرکت فنلاندی نوکیا یکی از شناخته شده‌ترین نام ها در بازار تلفن های همراه محسوب می شود که در اواخر دهه نود بر این بازار تسلط کامل داشت. نوکیا شرکتی چند ملیتی با طیف وسیعی از محصولات است که از آن جمله می توان به ماسک های تنفسی، تایرهای خودرو و رادیو اشاره کرد.

اما نقطه آغاز فعالیت های نوکیا در دهه 1860 که توسط فردریک ایدستام بنیان نهاده شد با خمیر کاغذ و رول های دستمال توالت پیوند خورده است.

تویوتا – ماشین بافندگی اتوماتیک

تویوتا فعالیت خود را با معرفی ماشین های بافندگی اتوماتیک آغاز کرد که از پیشرفته‌ترین نمونه ها در زمان خود بودند. این محصولات تویوتا به اندازه ای پیشرفته بودند که ماشین بافندگی اتوماتیک اصلی این شرکت در سال 2007 به عنوان یک دستاورد برجسته در ژاپن ثبت شد.

اگرچه این دستگاه چشمگیر پایه و اساس موفقیت شرکت را شکل داد، اما تویوتا مسیر فعالیت های خود را به سمت تولید خودرو تغییر داد. تویوتا در این زمینه نیز بسیار موفق عمل کرده و امروز به عنوان یکی از برترین برندهای خودروسازی نه تنها در ژاپن بلکه در جهان شناخته می شود.

کلگیت – صابون دست

امروزه، نام کلگیت با خمیردندان پیوند خورده و یکی از محبوب‌ترین برندها در سراسر جهان در زمینه بهداشت دهان و دندان محسوب می شود.

اما ولیلیام کلگیت، بنیانگذار کلگیت، زمانی که این شرکت را بنیان نهاد، توجهی به مراقبت از دندان ها نداشت.

در حقیقت، نخستین محصولات تولیدی کلگیت صابون و لوازم بهداشتی بودند که با استفاده از پیه (چربی گاو) تولید می شدند.

حتی زمانی که تولید خمیردندان توسط کلگیت آغاز شد، این محصول با آنچه امروز در قفسه فروشگاه ها دیده می شود، تفاوت داشت. خمیردندان کل‌گیت به جای تیوپ های فشرده در ظروف شیشه ای کوچک ارائه می شد. خمیردندان های تیوپی کل‌گیت در سال 1896 معرفی شدند.

هزبرو (هاسبرو) – خرده پارچه

تصور این که شرکت هزبرو چیزی به غیر از اسباب بازی تولید کند، دشوار است، اما فعالیت این شرکت در واقع با تمرکز روی پارچه ها آغاز شد.

سه برادر هاسنفیلد مهاجرانی لهستانی بودند که شروع به فروش خرده پارچه کردند. به تدریج کسب و کار آنها رشد کرد و تولید آسترهای کلاه و قاب مداد از این خرده پارچه ها آغاز شد، پیش از آن که این سه برادر ساخت قاب های مداد را آغاز کنند.

شرکت هزبرو در دهه 1960 عروسک های نمادین جی.آی. جو را معرفی کرد و از آن پس به صورت جدی فعالیت های خود در زمینه تولید اسباب بازی را ادامه داد.

اپل – جعبه آبی

امروزه، شرکت اپل به واسطه محصولات الکترونیکی شیک و قدرتمند خود شهرت دارد. اما جعبه آبی نخستین محصول این شرکت حاصل همکاری دو استیو (استیو جابز و استیو وزنیاک) بود. این دستگاه برای برقراری تماس تلفنی از راه دور بدون هزینه قابل استفاده بود.

اگرچه جابز و وزنیاک خیلی زود به سمت یک مدل تجاری پایدارتر حرکت کردند (تولید رایانه های اپل)، اما به گفته استیو جابز، بدون آن جعبه های آبی، شرکت اپلی نیز وجود نداشت.

هوور – افسار اسب

شرکت هوور از نام های شناخته شده در زمینه تولید لوازم خانگی است، اما دبلیو.اچ. هوور فعالیت های شرکت خود را با تولید زین، افسار و مهار اسب آغاز کرد.

زمانی که پسر عموی همسرش با نمونه اولیه یک جاروی الکتریکی نزد هوور آمد، وی بلافاصله پتانسیل این دستگاه را مشاهده کرد. هوور در سال 1908 پتنتی برای آن خریداری کرد و نام شرکت را به Hoover Electric Suction Sweeper تغییر داد. پس از آن، هوور فعالیت های خود را در زمینه تولید لوازم خانگی ادامه داد.  

 

مطالعه دو مطلب جذاب زیر را نیز از دست ندهید: 

*برند چیست؟ چگونه برند خود را بسازیم؟ *برند فایننس و ارزشمندترین برندهای جهان در سال 2021 (+عکس)

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: فعالیت های خود فعالیت خود نخستین محصول اسباب بازی شناخته شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۰۷۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید سالانه ۷۰ میلیارد نخ سیگار در کشور

به گزارش «تابناک»، دکتر محمدرضا مسجدی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه معاهده‌نامه کنترل دخانیات توسط سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۰۳ به تصویب رسید، اظهار کرد: تصویب معاهده‌نامه کنترل دخانیات، یک حرکت عظیم علیه مصرف دخانیات در سطح جهان به حساب می‌آید. پس از تصویب معاهده‌نامه کنترل دخانیات، صاحبان و مافیای صنعت دخانیات در مسیر تولید فرآورده‌های جدید گام برداشتند تا افراد بیشتری را گرفتار دخانیات کنند؛ چرا که صنعت دخانیات به عنوان سومین صنعت سودآور جهان معرفی شده است. 

وی در پاسخ به سوال ایسنا درباره سیگارهای الکترونیک و ادعای ترک دخانیات با استفاده از این سیگارها، ادامه داد: شرکت‌های تولیدکننده محصولات دخانی ادعا می‌کنند سیگارهایی تولید کرده‌اند که فقط حاوی نیکوتین است و موادی که در سیگارهای کلاسیک وجود دارد در این محصول وجود ندارد. شرکت‌های دخانی ادعا می‌کنند سیگارهای جدید یعنی سیگارهای الکترونیکی نه تنها اعتیادآور نیستند و وابستگی کمتری دارند، بلکه از این سیگارها می‌توان برای ترک دخانیات استفاده کرد. «ترک دخانیات»، یک شعار حق به حساب می‌آید اما شرکت‌های تولیدکنندگان دخانیات از یک شعار حق برای تحقق اهداف باطل استفاده می‌کنند. 
سرطان و سکته‌های قلبی و مغزی از تبعات سیگارهای الکترونیک

دبیر جمعیت مبارزه با دخانیات ایران با بیان اینکه  ضرر سیگارهای الکترونیک در مقایسه با سیگارهای کلاسیک کمتر نیست، افزود: شرکت‌های تولیدکننده دخانیات به سیگارهای الکترونیک موادی مانند گلیسیرین، مواد معطر و برخی از افزودنی‌ها اضافه کرده‌اند. بررسی‌ها بیانگر این است مشتقاتی که در ویپ‌ها و سایر سیگارهای الکترونیک وجود دارد، اگر از دود سیگار و قلیان بدتر نباشد، همان خطر و ضررها را به همراه دارد. نتایج مطالعات بیانگر این است، استعمال سیگارهای الکرونیکی سبب سکته‌های قلبی و مغزی، بیماری‌های مزمن تنفسی و سرطان می‌شود. 

این متخصص با بیان اینکه برخی از کشورها نسبت به تحریم مصرف سیگارهای الکترونیکی اقدام کرده‌اند، خاطرنشان کرد: آمریکا نسبت به تحریم مصرف سیگارهای الکترونیک در تمام ایالات‌های این کشور اقدام کرده است. هچنین فرانسه اعلام کرده است که مصرف ویپ و سیگارهای الکترونیکی تا پایان سال جاری میلادی در این کشور ممنوع می‌شود. این کشور، طرح ممنوعیت سیگار الکترونیک را به اتحادیه اروپا ارائه داده تا سایر کشورهای عضو این اتحادیه نیز در جهت ممنوعیت مصرف سیگارهای الکترونیک گام بردارند. 
اعتیاد در ۶ تا ۸ درصد مصرف‌کنندگان سیگارهای الکترونیک

 مسجدی با اشاره به ممنوعیت مصرف سیگارهای الکترونیک در کشورهای پیشرفته، گفت: اگرچه مصرف سیگارهای الکترونیک در کشورهای پیشرفته ممنوع شده اما این دست سیگارها در کشورهایی مانند ایران مصرف می‌شود؛ به نحوی که قیمت ویپ در کشور از ۲۰۰ هزار تومان تا ۲ میلیون تومان است. اگرچه تولید و عرضه سیگارهای الکترونیک در کشور ممنوع است اما برخی خواهان تولید سیگارهای الکترونیک در کشور هستند. افرادی که خواهان تولید سیگار الکترونیک در کشور هستند ادعای خود تحت عنوان «جلوگیری از درآمد خارجی‌ها و کسب درآمد داخلی» مطرح می‌کنند و با درخواست خود، دولت و مجلس را تحت فشار قرار می‌دهند. 

دبیر جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ادامه داد: اگر سیگار الکترونیک در کشور تولید شود، سود از آن صاحبان ایده می‌شود اما جوانان باید تاوان تولید این سیگار در کشور را بپردازند. نتایج مطالعات بیانگر این است که ۱۸ درصد از جوانانی که سیگارهای الکترونیک مصرف می‌کنند، گرفتار اعتیاد مواد دخانی می‌شوند. مضرات سیگارهای الکترونیک محدود به اعتیاد به مواد دخانی نمی‌شود؛ بلکه ۶ تا ۸ درصد از افرادی که سیگارهای الکترونیک مصرف می‌کنند، گرفتار اعتیاد به مواد مخدر می‌شوند. 

دبیر جمعیت مبارزه با دخانیات ایران با بیان اینکه ایران با اشاره به نرخ اعتیاد در جوانان افزود: آمار و ارقام مربوط به اعتیاد جوانان تکان‌دهنده است. باز هم تاکید می‌کنم افرادی که موضوع تولید سیگارهای الکترونیک را مطرح می‌کنند فقط به فکر منافع مالی خود هستند اما نکته مهم و اساسی این است تولید سیگارهای الکترونیک می‌تواند تمام ارکان کشور را تحت تاثیر قرار دهد.

وی گفت: رسانه‌ها باید موضوع آسیب‌های تولید سیگارهای الکترونیک را در کانون توجه قرار دهند. نه تنها رسانه‌ها بلکه وزارتخانه‌های «علوم، تحقیقات و فناوری»، «آموزش و پرورش» و «ورزش و جوانان» باید برای حفظ جوانان دست به دست یکدیگر دهند و تفریحات سالم را برای جوانان فراهم کنند تا جوانان گرفتار مواد دخانی نشوند. 
تولید سالانه ۷۰ میلیارد نخ سیگار در کشور

وی با بیان اینکه حدود ۸۰ تا ۸۵ درصد صنعت محصولات دخانی به صورت مستقیم و غیرمستقیم در اختیار ایالات‌ متحده است، اظهار کرد:  براساس آمار و ارقام وزارت «صنعت، معدن و تجارت»، سالانه حدود ۷۰ میلیارد نخ سیگار در کشور تولید می‌شود که سهم عمده آن در اختیار شرکت‌های خارجی است. شرکت "Japan Tobaco International" حدود ۵۰ درصد سیگارهای کشور را تولید می‌کند؛ به عبارت دیگر، این شرکت ۳۵ میلیارد از ۷۰ میلیارد نخ سیگار را تولید و عرضه می‌کند. همچنین شرکت "British American Tobbacco" نیز حدود ۱۸ میلیارد نخ از مجموع سیگارهای تولیدی کشور را تولید و عرضه می‌کند. در بهترین حالت ممکن، شرکت دخانیات ایران حدود ۱۱ میلیارد نخ سیگار تولید می‌کند؛ بر این اساس، ۱۰ تا ۱۲ درصد از مجموع سیگارهای که در کشور تولید می‌شوند، داخلی هستند و سایر سیگارها توسط عاملان شرکت‌های خارجی تولید می‌شود.
نرخ پایین مالیات بر محصولات دخانی در ایران

 دبیر جمعیت مبارزه با دخانیات ایران با بیان اینکه ۶۵ تا ۷۰ درصد سیگارهای مصرفی کشور توسط کشورهای خارجی تولید می‌شود، گفت: قاچاق محصولات دخانی توسط شرکت‌های خارجی تولیدکننده محصولات دخانی انجام می‌شود و این شرکت‌ها از پرداخت مالیات فراری هستند. بررسی‌ها بیانگر این است ایران پایین‌ترین نرخ مالیات بر محصولات دخانی را دارد. اگرچه مجلس برای افزایش نرخ مالیات محصولات دخانی تلاش کرد اما در نهایت میزان نرخ مالیات بر محصولات دخانی سال جاری، ۲۸ درصد خرده‌فروشی است. 

وی با اشاره به نرم جهانی مالیات بر سیگار گفت: نرم جهانی مالیات بر دخانیات ۷۶ درصد قیمت یک نخ سیگار است؛ به طور مثال، میزان نرخ مالیات بر سیگار برای دو کشور پاکستان و اردن به ترتیب ۷۴ و ۸۶ درصد است. بسیاری از کشورهای دنیا که از منظر اقتصادی به ایران شبیه هستند، نرخ مالیات بر دخانیات بالایی دارند و مالیات محصولات دخانی را صرف امور سلامت مردم می‌کنند. 

مسجدی با بیان اینکه برخی نسبت به افزایش نرخ مالیات محصولات دخانی انتقاداتی وارد می‌کنند، افزود: مخالفان افزایش نرخ مالیات بر محصولات دخانی بر این باور هستند که افزایش نرخ مالیات می‌تواند صنعت داخلی را با مشکل مواجه کند. این ادعا در حالی مطرح می‌شود که بهترین حالت ممکن حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد سیگارهای مصرفی در کشور تولید داخل هستند. 

دیگر خبرها

  • محصولات سبز نفت سپاهان امسال وارد بازار می‌شوند
  • آفریقا، هدف ویژه صادراتی نفت سپاهان
  • تولید کیت‌های استخراج DNA با یک‌بیستم قیمت نمونه اروپایی
  • زورآزمایی جی ای سی (JAC) با غول های خودروسازی جهان در نمایشگاه پکن 2024
  • تلاشگران ذوب آهن اصفهان مغز متفکر برای جهش تولید هستند
  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند
  • تولید سالانه ۷۰ میلیارد نخ سیگار در کشور
  • کدام مونتاژ گوشی‌های سامسونگ بهتر است؟ (چین، ویتنام یا هند)
  • ایران اکسپو رسما آغاز به کار کرد
  • ایران اکسپو رسما آغاز به کار کرد/ میزبانی از ۲ هزار تاجر خارجی