Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-28@03:39:10 GMT

مصاحبه

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۰۸۱۸۵

مصاحبه

یک کارشناس مسائل فلسطین معتقد است که شرایط قدس اشغالی همانند بشکه باروت و نیازمند یک جرقه است و این جرقه ممکن است در راهپیمایی روز پرچم صهیونیست‌ها که در حقیقت رقص پرچم است، زده شود.

به گزارش گروه دفاتر خارجی ایران اکونومیست،«علی عبدی»، پژوهشگر برجسته حوزه فلسطین ضمن مروری کوتاه بر تاریخچه تظاهرات «رقص پرچم» به تشریح اوضاع سیاسی - امنیتی فعلی سرزمین های اشغالی می‌پردازد و می‌گوید: وضعیت بیت المقدس همانند یک انبار باروت شده است و تظاهرات «رقص پرچم» پیامدهای سیاسی قابل توجهی برای دولت نفتالی بنت خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عبدی درباره تصمیم صهیونیست‌ها برای برگزاری آنچه راهپیمایی پرچم می‌خوانند، به گفت : تعبیر درست‌تر، واژه راهپیمایی پرچم، رقص پرچم است، این یک مراسم سیاسی است که یک سال پس از شکست ارتش‌های کشورهای عربی در جنگ ژوئن 1967، یعنی از سال 1968 میلادی توسط یک حاخام افراطی با راهپیمایی‌های شبانه در خیابان‌های بیت المقدس شروع شد که هر سال به همراه دانش آموختگان یهودی در این ایام با پرچم‌های رژیم صهیونیستی به سمت دیوار براق یا به گفته آنها دیوار ندبه حرکت می‌کردند تا سال 1974 میلادی که در این سال یکی از این دانشجویان به نام یهودا ،آلات موسیقی و ارکست و اعضای ارکست را همراه این راهپیمایی کرد.

 

 

امروز پس از سال‌ها، متولی اصلی این راهپیمایی، نهادهای حاکمیتی رژیم صهیونیستی هستند و اینکه پس از گذشت سال‌ها از این راهپیمایی یعنی پس از 1974 و 1975، راهیپمایی شبانه را از شب به روز منتقل کردند و این راهپیمایی روزها برگزار می‌شود امروز متولی اصلی این راهپیمایی شخصی است به نام حاخام خائیم بروکمن که بودجه آن از سوی شهرداری رژیم صهیونیستی در بیت المقدس و انجمن بازسازی رژیم صهیونیستی و توسعه محلات یهودی نشین و شورای شهر صهیونیستی بیت المقدس تامین می شود که در سال 2017 حدود یک میلیون شیکل اسرائیلی برای این راهپیمایی تامین شد.

این مراسمی است که بیش از 30 سال است برگزار می شود آنچه امسال به این مسئله حساسیت مضاعف داده، تحولات سرزمین‌های اشغالی است، برای اولین بار سال گذشته بود که راهپیمایی پرچم در صدر خبرهای جهان قرار گرفت، به دلیل اینکه سبب تنش شدید میان فلسطنیان کرانه باختری و بخش شرقی بیت‌المقدس- که بخش فلسطینی نشین بیت المقدس است- با صهیونیست‌ها که بخش غربی بیت المقدس را در اختیار دارند، شد، تنشی که از محله شیخ جراح شروع و در نهایت به درگیری‌ها در صحن‌های مسجدالاقصی و درگیری های روزقدس پارسال و در نهایت به نبرد شمشیر قدس منجر شد که در یک نبرد دوازده روزه، مقاومت فلسطین عملا توانست شرایط خود را بر رژیم صهیونیستی تحمیل کند.

امسال پس از تحولات دو ماهه‌ای که پشت سر گذاشتیم، از اوایل سال 1401 هجری شمسی، شهدایی مانند ضیاء و رعد حازم عملیات‌های موفقی در مناطق اشغالی 1948 انجام دادند که دستکم 19 صهیونیست کشته و شمار دیگری زخمی شدند و سبب التهاب شدیدی در صحنه رژیم صهیونیستی شد و پس از آن شاهد تلاش‌های رژیم صهیونیستی برای سرکوب مقاومت فلسطینیان بودیم، البته شهادت خانم شیرین ابوعاقله را هم داشتیم.

طی یک سال اخیر، رژیم صهیونیستی شرایط بسیار بدی را پشت سر گذاشته به نحوی که از سوی مقاومت فلسطین به شدت تحت فشار بوده و مقاومت توانسته است معادلات جدیدی را بر این رژیم تحمیل کند.

دولت نفتالی بنت  عملا در شرایطی قرار گرفته که نمی‌تواند از راهپیمایی پرچم استنکاف کند، زیرا عدول از این راهپیمایی به معنای مرگ دولت اسرائیل است. از آن سو تهدید مقاومت وجود دارد که عملا اسرائیل را در یک لبه پرتگاه دو طرفه قرار داده است از یک طرف راست افراطی در داخل و از طرف دیگر مقاومت فلسطین در مقابل آن قرار دارد و این وضعیت، شرایط بنت را بسیار پیچیده کرده است.

به هر جهت، مقاومت در سال گذشته تهدید کرد و به تهدید خود جامه عمل پوشید، هراس شدید در صهیونیست‌ها از تکرار تلخ سال گذشته و عملی شدن تهدیدهای مقاومت وجود دارد، البته تا این لحظه که من با شما صحبت می‌کنم محمد الضیف فرمانده میدانی حماس تاکنون سکوت کرده و بیانیه ای صادر نکرده ولی شرایط بیت المقدس مانند یک بشکه باروت بوده که نیازمند یک جرقه است و این جرقه به احتمال فراوان فردا یکشنبه زده خواهد شد،و با وقوع این جرقه معلوم نیست رویدادها به چه سمت و سویی خواهد رفت علاوه بر آنکه سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله در سخنرانی دو روز قبل اشاره‌ای به این مسئله داشته و وقوع یک حادثه بزرگ را در مناطق اشغالی پیش بینی کردند.

به هر حال، امروز اسرائیل و صهیونیست‌ها در یکی از پیچیده ترین و دشوارترین شرایط خود قرار دارند که شرایط آنها را بسیار بغرنج کرده و اگر راهپیمایی پرچم از نظر آنها یک قدرت نمایی و راه فرار است در عین حال یک شمشیر دو لبه است که می‌تواند به زیان رژیم صهیونیستی عمل کند و زدن یک جرقه در این انبار باروت، وقایعی را حادث کند که عملا از کنترل رژیم صهیونیستی و حتی از کنترل حامیان اصلی این رژیم خارج شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: راهپیمایی پرچم رژیم صهیونیستی مقاومت فلسطین صهیونیست ها بیت المقدس رقص پرچم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۰۸۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حکایت آمریکایی که دیگر «آمریکا» نیست

تاریخ پر است از سرگذشت ابرقدرت‌هایی که دیگر قدرتی برایشان باقی نمانده و سرزمین‌هایی که از شوکت و ثروتشان تلی از خاک به یادگار مانده است و این حکایتی است که به نظر میرسد این روز‌ها نیز در حال تکرار شدن است.

فروپاشی ابرقدرتی آمریکا سخت است؟

پیش از جنگ سرد آمریکا و شوروی به عنوان رهبران دو بلوک غرب و شرق قدرت و یا همان هژمونی جهان را در دست داشتند؛ با شروع جنگ سرد، اما یکی از این قدرت‌ها از بین رفت و جهان به عنوان جهانی تک قطبی به راه خود ادامه داد.

نشریه «فارن افرز» سال ۹۹ در زمان هیاهوی برجام نوشت  تمامی عواملی که روزی باعث قدرت جهانی آمریکا شده بودند، امروز در حال دگرگونی است و به سویی می‌رود که به هژمونی آمریکا پایان دهد. فروپاشی ابرقدرتی آمریکا سخت است، اما با تحولات جهانی استحکام گذشته خود را از دست داده است.

 سال ۲۰۲۲ هم راشا تودی گزارش داد:  سال ۲۰۲۲ رو به پایان است. این سال، سالی بود که پیامد‌های مهمی برای آینده ژئوپلیتیک جهانی داشت و در کتاب‌های تاریخ از آن یاد خواهد شد. به طور خاص، این سال نشانگر پایان سه دهه تک قطبی آمریکا بود که با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ آغاز و سبب ایجاد جهان چند قطبی جدید متشکل از قدرت‌های بزرگ رقیب متعدد  شد. ۱۲ ماه گذشته اگرچه مدت‌ها قبل در حال شکل گیری بود، اما تثبیت نهایی دوره ژئوپلیتیکی جدید را رقم زد. عملیات نظامی روسیه در اوکراین نقطه عطف تعیین کننده بود، که نمایانگر گسست نهایی از جهانی بود که با سقوط اتحاد جماهیر شوروی ایجاد شد. کاتالیزور اصلی این تغییر، خود آمریکا بود، که دیگر از  جهانی شدن که زمانی از آن حمایت می‌کرد، خوشش نمی‌آمد. کاهش هژمونی آمریکا از طریق احیای مجدد دولت‌های رقیب که به میل آمریکا اصلاحات انجام نمی‌دهند (روسیه و چین) انجام شده است.

حمید صالحی کارشناس مسائل منطقه در این زمینه معتقد است: شکی نیست که قدرت و نفوذ آمریکا در طی این چند سال اخیر رو به افول است به این معنی که هیمنه و هژمونی آمریکا در دستگاه‌ها و نهاد‌های بین المللی کمتر شده است. کاهش قدرت آمریکا در نهاد‌های بین المللی دلایل متعددی دارد که بخشی از آن قدرت گرفتن چین و همچنین روسیه است و بخش دیگر مربوط به تحولاتی است که در منطقه رخ می‌دهد و نیز اتفاقات درون ایالات متحده از جمله عواملی است که بر کاهش قدرت آمریکا تاثیر گذاشته است. براساس قرارداد بین المللی ۱۹۲۵ ژنو که استفاده، تولید و انباشت سلاح شیمیایی ممنوع است، اما آمریکایی‌ها در لائوس و... استفاده کردند، این مساله نشان می‌دهد آمریکایی‌ها هر چه به نفع‌شان باشد حمایت و ضمانت کرده و آن را دنبال می‌کنند.

صالحی خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها در دو سه موضوع دارای قدرت هستند از جمله دلار،   اما در شرایط کنونی و تحولات اخیر این قدرت آنان رو به افول است. تحولات منطقه‌ای و جهانی هم در این مساله تاثیر گذار است؛ بنابراین عوامل مختلفی دست به دست هم داده تا شاهد روند کاهش قدرت آمریکا باشیم که نتایج مثبتی در به نتیجه رسیدن معاهدات بین المللی و رأی دادگاه لاهه دارد، البته یکسری تحولات بین المللی مانند جنگ روسیه و اوکراین هم در این موضوع موثر هستند.

مقاومتی که باعث شکست آمریکا شد

اما یکی از عواملی که بسیاری معتقدند روند سقوط این هژمون سابق را تسریع کرده محور مقاومت است.

حسین کنعانی مقدم کارشناس سیاست خارجی در این باره گفته است: آمریکا در ماجرای طوفان الاقصی به طور تمام قد درکنار رژیم صهیونیستی قرار رفت و این جمله معروف بایدن که ما درحمایت از رژیم صهیونیستی ایستاده ایم عملا شراکت در جنایات نسل کشی، کودک کشی و اقدامات دد منشانه رژیم صهیوینستی در برابر ملت فلسطین و علیه صلح و امنیت جهانی شد. تصور آمریکا هم این بود که رژیم صهیونیستی در میدان با نبرد میتواند بر مردم فلسطین غلبه کند. همچنین با توج به اینکه خود رژیم صهیونیستی مولود نامشروع پیوند آمریکا و انگلیس بود خیلی تلاش داشتند تا این طفل نامشروع را حفظ کنند، اما در طوفان الاقصی اراده ملت فلسطین پیروز شد و عملا آمریکا نتوانست در میدان و صحنه بین المللی و حتی در موضوع رسانه‌ای اقدامی را در جهت بقای صهیونیست‌ها انجام دهد تا حدی که خودش هم اکنون در گیر یک جبش اجتماعی و دانشجویی است که در حال جهانی شدن است.

مقاومت معادلات قدرت را در دنیا برهم زده است

وی ادامه داد:  باتوجه به گذشته جنبش دانشجویی در آمریکا در سال ۱۹۶۰ که در مقابله با بحث مداخلات آمریکا در ویتنام بود و باعث شد که آمریکا عقب نشینی کند و تسلیم اراده دانشجویان شود میتوان الان هم گفت که آمریکا در درون خود هم دچار شکست شده است. زیرا الان به جای اینکه یک آمریکایی بگوید که من در کنار اسرائیل ایستاده ام شاهد این است که حتی مردم و نخبگان خود را هم از دست داده است؛ بنابراین شکست خورده قطعی میدان و دیپلماسی رژیم صهیونیستی است با توجه به اینکه الان هم در صحنه بین المللی شاهد قطعنامه ۲۷۲۸ برعلیه رژیم صهیونیستی بودیم تا حدی که خود آمریکا هم رای ممتنع داد و نتوانست این قطعنامه را وتو کند. در حال حاضر هم بسیاری از کشور‌ها در پی این هستند که روابط سیاسی و دیپلماتیک و اقتصادی خود را با صهیونیست‌ها قطع کنند و در هیچ یک از حنه‌هایی که برایشان متصور بود پیروز نشدند و محور مقاومت از همیشه پیروزتر است و در معادلات بین المللی و منطقه‌ای هم بعد از عملیات وعده صادق حرف اول را در مناسبات میزند.

این کارشناس معتقد است: همه میدانند که مقاومت معادلات قدرت را در دنیا برهم زده است و الان میتوان گفت که یکی از محور‌های شکل گرفته در جهان چند قطبی محور مقاومت و از جمله جمهوری اسلامی است که این محور را حمایت میکند. ایران در بریکس و شانگهای و در معاملات منطقه‌ای در مناسبات قفقاز و سایر کشور‌ها اثر موثری داشته است چه از نظر سیاسی چه امنیتی و چه اقتادی بنابراین قطب سوم جهان در حال شکل گیری با بازیگران مطرح است.

 

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • حکایت آمریکایی که دیگر «آمریکا» نیست
  • اسیر صهیونیست: احساس می‌کنیم ما را رها کرده‌اید+ فیلم
  • راهپیمایی ضدصهیونیستی اردنی‌ها در پایتخت این کشور+فیلم
  • پاسخ رژیم صهیونیستی درباره مذاکرات را دریافت کردیم
  • شهادت عضو دیگر حزب الله در جنوب لبنان
  • طوفان بشری مردم صعده یمن در حمایت از غزه
  • محکومیت رژیم صهیونیستی در جمعه خشم
  • خروش علویان در جمعه خشم
  • حماس: هیچ پیشنهادی جز آتش‌بس در غزه را نمی پذیریم
  • کانون خدمت رضوی شهرستان تهران آغاز به کار کرد/بزرگترین پرچم رضوی در پایتخت به اهتزاز درمی‌آید