Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس، حجت‌الاسلام سیدعبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در دیدار جمعی از علمای جوان و نخبگان کشور نپال، با اشاره به آمادگی مجموعه حج و زیارت برای ارائه تجربیات خود در حوزه حج به کشور نپال گفت: جمهوری اسلامی ایران در حوزه حج، تجربیات خوبی دارد و کشور نپال می‌تواند از این تجربیات استفاده استفاده کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش از این هم این تجربیات در اختیار برخی از کشورها قرار گرفته و الحمدلله نتایج خوبی به دست آمده است.

سرپرست حجاج ایرانی در این دیدار که امروز در بعثه مقام معظم رهبری انجام شد، با بیان اینکه برنامه حج در ایران از گذشته همواره رو به رشد و تکامل بوده است، به تشریح نحوه حج گزاری ایرانیان در قبل از پیروزی انقلاب اسلامی تا به امروز پرداخت.

نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد: با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، حوزه حج و زیارت به صورت مستقل مورد توجه قرار گرفت و امور و وظایف برای زائران پیش‌بینی و انجام می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه تعداد حجاج ایرانی در سال‌های گذشته حدود ۸۵ هزار نفر و ترکیب کاروان‌ها از شیعیان و اهل سنت بوده است، گفت: هر اقدام و خدماتی که برای شیعیان انجام می‌شود، دقیقا همان اقدامات و خدمات برای عزیزان اهل سنت هم انجام می‌گیرد؛ یعنی همه به عنوان شهروند جمهوری اسلامی ایران به صورت مساوی از خدمات بهره‌مند می‌شوند.

حجت‌الاسلام نواب با بیان اینکه در جمهوری اسلامی ایران، سه مجموعه ماموریت حج را انجام می‌دهند، اظهار داشت: مسؤولیت اداره جامع حج و برنامه‌های فرهنگی برعهده بعثه مقام معظم رهبری است. بخش سنگین اجرا برعهده سازمان حج و زیارت است که ارائه خدمات به زائران از جمله ترابری، اسکان، تغذیه و تدارکات و... را شامل می‌شود. سومین بخش هم هیأت پزشکی است که در شهرهای مکه و مدینه با بهره‌گیری از پزشکان حاذق خدمات قابل توجه بهداشتی و درمانی به زائران ارائه می‌کند.

نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به اینکه برای تغذیه زائران در عربستان در آشپزخانه پیشرفته و مطابق ذائقه ایرانیان غذا طبخ می‌شود، تصریح کرد: در ایام تشرف زائران علاوه بر آموزش مناسک، زائرین با آداب حج و تاریخ زندگی پیامبر (ص) آشنا می‌شوند، همچنین در سرزمین وحی یکسری آداب داریم که مورد توجه زائران قرار می‌گیرد؛ قرائت ادعیه به خصوص از صحیفه سجادیه منسوب به امام زین العابدین(ع) و دعای مکارم اخلاق، دعای پدر و مادر در حق فرزند و دعای فرزند بر حق پدر و مادر از جمله مواردی است که جزء اصلی و روح‌بخش برنامه‌های مذهبی و فرهنگی در سرزمین وحی است.

وی با بیان تفاوت‌های آموزش‌های ارائه شده به حجاج در کشورمان با نپال، به وجود پژوهشکده حج و زیارت در قم و فعالیت‌های آن اشاره کرد و گفت: طبق اظهار نظر برخی از شخصیت‌های عربستان، حج گزاری ایرانیان از نظام و انسجام معقول و متینی تشکیل شده است.

سرپرست حجاج کشورمان تاکید کرد: امروز با افتخار اعلام می‌کنیم آمادگی داریم تا تجربیات خود را در این زمینه در اختیار کشورهای اسلامی از جمله نپال قرار دهیم. پیش از این هم این تجربیات را در اختیار برخی از کشورها قرار داده ایم که الحمدالله نتایج خوبی حاصل شده است.

در ادامه این نشست محمد زین العابدین از عالمان نپال اظهار داشت: در قبل از کرونا کشور نپال ۲۵۰۰ نفر برای تشرف به حج سهمیه داشت، اما امسال بعد از کرونا سهمیه این کشور به ۵۵۰ نفر رسید و درخواست داریم که یکی از متخصصان حوزه حج و زیارت به کشور نپال اعزام شود تا آشنایی کامل با این امور صورت گیرد.

وی با اشاره به اینکه حجاج نپال مراسم خاص خود را دارند و قبل از رفتن به حج یک دوره تربیتی و آشنایی با مناسک برای آنان برگزار می‌شود، افزود: امروز اینجا هستیم که میان حجاج نپالی و حجاج ایرانی ارتباط سازنده‌ای شکل گیرد و خواهان این هستیم که هماهنگی‌های خوبی در این زمینه انجام شود. همچنین امیدواریم که با شکل‌گیری این ارتباطات در سال، یک مبلغ از ایران اسلامی به کشور نپال سفر کند و بتوانیم از تجربیات و حضور آنان بهره‌مند شویم.

در ادامه این نشست، مولانا محمد بشیرالدین، امام جمعه شهر گورکها نپال درباره نحوه ارائه آموزش به حجاج این کشور توضیحاتی داد و اظهار داشت: از طرف کمیته حج نپال یکسری آموزش‌ها در یک هفته ارائه می‌شود و اطلاعاتی هم در اختیار زائران قرار می‌گیرد اما آن طور که باید این اطلاعات و آموزش‌ها جامع و کافی نیست. ما در تلاش هستیم تا اطلاعات کامل را در اختیار حجاج قرار دهیم، چرا که در مراسم حج بیشتر کارها بر عهده خودمان است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: حج تمتع نپال نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت اسلامی ایران حج و زیارت کشور نپال حوزه حج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۰۸۴۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجربیات تهران در حوزه شهری و فضای سبز به «واسط» عراق منتقل شود

به گزارش خبرنگار مهر، «محمدجمیل المیاحی» در نشست با علیرضا فخاری، استاندار تهران، که در محل دائمی نمایشگاه‌های تهران و در حاشیه افتتاحیه ششمین دوره نمایشگاه «ایران اکسپو ۱۴۰۳» برگزار شد، با اشاره به اینکه استان «واسط» در صورت مساعدت‌های لازم توانایی تولید یک میلیون تُن گندم را دارد، اظهار کرد: این استان در حوزه صیفی جات فعال است و در دامداری دارای رتبه اول کشور است و ۳۵ درصد از نیازهای بغداد توسط «واسط» تأمین می‌شود.

المیاحی در ادامه با اشاره به مشابهت میزان جمعیت بغداد و تهران گفت: «واسط» امن ترین استان عراق و به لحاظ وسعت و مساحت چهار برابر بغداد است و مسافت زمانی مهران تا بغداد دو ساعت می‌باشد و به دنبال برنامه ریزی برای ایجاد راه آهن بین مرز مهران و شهر «کوت»، کربلا و بغداد برای کوتاه کردن مسیرها هستیم.

استاندار واسط عراق با بیان اینکه این استان به لحاظ سیاسی، مهم‌ترین موقعیت را در منطقه دارد، عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر با عراق دارای چهار نقطه استراتژیک است که تردد پنج میلیون نفر زائر، راه آهن مهران، کوت - کربلا و ایجاد شهرک صنعتی اقتصادی مشترک بین دو کشور از مهم‌ترین این نقاط است.

وی با اشاره به مهیا بودن یک هزار و ۲۵۰ هکتار زمین برای ایجاد شهرک صنعتی اقتصادی مشترک بین دو کشور ایران و عراق افزود: به دنبال این هستیم که محصولات ایرانی را در عراق افزایش دهیم، چنانکه در حال حاضر هم ۹۰ درصد از مصالح مورد نیاز در حوزه ساخت و سازهای عراق، از شرکت‌های ایرانی تأمین می‌شود.

المیاحی ضمن تقدیر از استاندار تهران برای حضور در این نشست، سفر به ایران را خوشایند عنوان و اظهار کرد: این نشست فرصت بسیار خوبی است که درخواست کنیم تجربیات تهران در حوزه شهری، فضای سبز و کشاورزی و بازیافت زباله به استان «واسط» عراق منتقل شود.

استاندار واسط عراق پیشرفت روز افزون عراق و ایران را مایه عزت شیعیان اعلام کرد و گفت: با مشاهده توسعه و پیشرفت‌های چشمگیر در تهران متوجه می‌شویم که تحریم‌ها نتوانسته اند مانعی برای رشد این کشور باشند.

کد خبر 6090405

دیگر خبرها

  • امسال ۸۷ هزار و ۵۵۰ زائر از کشور برای به جای آوردن اعمال حج تمتع به سرزمین وحی می‌روند
  • کاهش ۱۶ درصدی سرقت‌ها در آذربایجان شرقی
  • کاهش ۱۰ درصدی تصادفات سالانه با رفع نقاط حادثه خیز از امسال اجرایی می‌شود
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای صنعت خودرو
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای خودرو
  • افزایش ۲۰ درصدی صادرات غیر نفتی خراسان رضوی
  • ارائه خدمات درمانی به حجاج توسط تیم پزشکی هلال احمر / نسخه پزشکی خود را همراه داشته باشید
  • سهمیه ارز مسافران حج مشخص شد
  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور
  • تجربیات تهران در حوزه شهری و فضای سبز به «واسط» عراق منتقل شود