Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس ـ گروه قرآن و فعالیت‌های دینی ـ مهدی احمدی: امر به معروف و نهی از منکر موضوعی است که این روزها در محافل مختلف درباره آن بحث می‌شود. موضوعاتی مانند بدحجابی و بی‌حجابی، مفاسد اقتصادی، مفاسد اداری، گشت ارشاد، بی‌تفاوتی نسبت به امر به معروف، آموزش امر به معروف و... از جمله این مباحث است.

حالا اما با گرم شدن هوا نوع پوشش‌ها هم تغییر کرده و در سطح جامعه شاهد پوشش‌های ناهنجار و زننده هستیم که این ناهنجاری‌های کف جامعه به رویداد‌های بزرگ هم سرایت کرده و در آخرین نمونه در نمایشگاه کتاب تهران شاهد تصاویر زننده‌ای از افراد بدحجاب و حتی بی‌حجاب بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع در نمایشگاه کتاب تا جایی پیش رفت که اعتراضات زیادی را به همراه داشت.

درخواست مخاطبان از فارس برای پیگیری موضوع بدحجابی و ترویج امر به معروف

موضوع بدحجابی و بی‌حجابی در جامعه و شدت گرفتن آن سبب شده تا مؤمنان به این پوشش‌ها و رفتار‌ها اعتراض داشته و در این راستا پویشی را هم در سامانه فارس من ثبت کرده‌اند که دو تا از این پویش‌ها را می‌توانید از اینجا و اینجا مشاهده کنید. مشابه این پویش بارها در خبرگزاری فارس به ثبت رسیده و بسیاری از مخاطبان هم پیگیر موضوع حجاب و دیگر موضوعات حوزه امر به معروف از ستاد امر به معروف هستند که در این گزارش به بررسی فعالیت‌های ستاد امر به معروف و همچنین موضوع امر به معروف می‌پردازیم.

امر به معروف یعنی امر به خوبی و مهربانی، نه برخورد قهری

با مطرح شدن موضوع بدحجابی و بی‌حجابی و یا امر به معروف انسان فوراً یاد برخورد‌های سلبی می‌افتد؛ زیرا بیش‌ترین فعالیتی که برای مبارزه با ناهنجاری مثل بدحجابی رخ می‌‌دهد، همین برخورد‌هاست؛ در حالی که عنوان امر به معروف پیش از نهی منکر آمده و امر به معروف قطعاً در اولویت است. امر به معروف یعنی امر به خوبی، امر به مهربانی، امر به آرامش و افسوس که از این موهبت زیبای خدا غافلیم!

فریضه‌ای واجب که از عمل به آن غافلیم

امر به معروف و نهی از منکر یکی از فروع واجب دین اسلام است و بر هر مرد و زن مسلمانی واجب است که همان‌طور که نماز می‌خواند و روزه می‌گیرد، امر به معروف و نهی از منکر هم انجام دهد، اما آیا واقعاً همه ما به این فریضه واجب عمل می‌کنیم؟ چرا برای موضوعی مانند حجاب همه منتظر اقدامات حاکمیتی هستیم و دست روی دست گذاشته‌ایم تا نهاد‌های مسئول و مربوطه مشکل حجاب را حل کنند.

باید از خانواده و اطرافیانمان آغاز کنیم

موضوع تذکر لسانی از جمله موضوعاتی است که اگر هر شخص مسلمان از خانواده و اطرافیان خود آغاز می‌کرد و با کلامی نرم و محبت‌آمیز خانواده خود را به درستی ارشاد می‌کرد، شاید امروز شاهد این میزان ناهنجاری در جامعه نبودیم.

نظر رهبر معظم انقلاب درباره افراد بدحجاب و شیوه برخورد با آنها

فراموش نکنیم بسیاری از افراد بدحجاب ممکن است از نزدیکان ما و یا از خانواده ما باشند و اگر هم نباشند آنها جزیی از این جامعه هستند و ما باید در کنار هم زندگی کنیم؛ پس نمی‌توان بخشی از توده جامعه را نادیده گرفت و یا به دنبال حذف آنها بود.

رهبر معظم انقلاب در این راستا می‌فرمایند: «ممکن است ظاهر زننده‌اى داشته باشد، داشته باشد. بعضى از همین‌هایى که در استقبالِ امروز بودند... خانم‌هایى بودند که در عرف معمولى به آنها می‌گویند «خانم بدحجاب»؛ اشک هم از چشمش دارد می‌ریزد. حالا چه کار کنیم؟ ردش کنید؟ مصلحت است؟ حق است؟ نه، دل، متعلق به این جبهه است؛ جان، دلباخته‌ به این اهداف و آرمان‌هاست. او یک نقصى دارد. مگر من نقص ندارم؟ نقص او ظاهر است، نقص‌هاى این حقیر باطن است؛ نمى‌بینند. «گفتا شیخا هر آنچه گوئى هستم/ آیا تو چنان که می‌نمائى هستى؟».

ما هم یک نقص داریم، او هم یک نقص دارد. با این نگاه و با این روحیه برخورد کنید. البته انسان نهى از منکر هم می‌کند؛ نهى از منکر با زبان خوش، نه با ایجاد نفرت.» (بیانات در دیدار علما و روحانیون خراسان شمالی ۱۹ مهر ۱۳۹۱)

پژوهشگر فرهنگی: باور به امر به معروف و امر به خوبی‌ها وضع جامعه را تغییر می‌دهد

سعید صادقلو، پژوهشگر حوزه فرهنگی درباره امر به معروف می‌گوید: چنانچه جامعه به طور صحیح  و پایه‌ای درک کند که امر به معروف و نهی از منکر، دعوت به همه خوبی‌ها و زیبایی‌هاست، به راستی وضعیت جامعه ما تغییر گسترده‌ای در همه شرایط خواهد کرد؛ زیرا امر به معروف و نهی از منکر تمام شئونات زیست انسانی را در بر می‌گیرد؛ از حجاب گرفته تا اخلاق اسلامی و رعایت حق‌الناس.

آنچه مسلم است این است که باید برای موضوع حجاب و امر به معروف در این زمینه برنامه‌ریزی دقیقی داشت تا از این طریق ضمن آشنا کردن مردم با فواید حجاب، آنها با میل باطنی حجاب را انتخاب کنند و حال اگر موارد محدودی باقی ماند با تذکر و جریمه با آنها برخورد کرد.

نقش مردم را گفتیم و نهاد‌های مسئول را هم بشناسیم

از موضوع وجوب امر به معروف برای مسلمانان که بگذریم، نهاد‌هایی هم در این زمینه مسئول هستند که می‌توانند با برنامه‌ریزی درست همین موضوع تذکر لسانی را به خوبی هدایت کرده و اجرای این کار در سطح کلان جامعه آثار و برکات زیادی به دنبال خواهد داشت.

ستاد امر به معروف و نهی از منکر یکی از این نهاد‌ها و شاید اصلی‌ترین نهاد در این زمینه است که اتفاقاً این روز‌ها مورد انتقادات فراوانی قرار دارد. این ستاد طرحی را برای ترویج موضوع عفاف و حجاب تدوین کرده و این طرح در انتظار ابلاغ نهاد‌های مسئول است.

نگارش طرح جامع عفاف و حجاب توسط ستاد امر به معروف

حجت‌الاسلام سیدعلی خان‌محمدی، سخنگوی ستاد در این باره می‌گوید: عفاف و حجاب از جمله موضوعاتی است که باید برای آن کار درست و حساب شده انجام داد و اجرای طرح‌های هیجانی جوابگو نیست. از این رو طرح جامع عفاف و حجاب به عنوان برنامه‌ای کامل و دقیق توسط ستاد تدوین شده که همه موارد عفاف و حجاب در آن گنجانده شده که شامل موضوعات ایجابی و سلبی است. این طرح به نهاد‌های مربوطه مانند شورای فرهنگ عمومی، کارگروه مد و لباس و دیگر نهاد‌ها ارائه شده و طرح برای ابلاغ به همه نهاد‌های مسئول در حوزه عفاف و حجاب تقدیم وزارت کشور شده است.

به گفته خان‌محمدی، اجرای درست طرح عفاف و حجاب نیازمند قرارگاهی است که در این راستا ستاد امر به معروف قرارگاهی را هم برای آن طراحی کرده و باید وزارت کشور مسئولیت قرارگاه عفاف و حجاب را به یک نهاد واگذار کند. البته ستاد امر به معروف آمادگی دارد مسئولیت قرارگاه را هم خودش بر عهده بگیرد.

برنامه‌های ستاد امر به معروف در حوزه بدحجابی

انتقاد به وضع حجاب جامعه این روز‌ها بسیار زیاد است و همان‌طور که اشاره شد نوک پیکان این انتقاد‌ها هم به سمت ستاد امر به معروف است که چرا وضع حجاب این‌گونه است؟ یا ستاد امر به معروف چه می‌کند؟ خان‌محمدی درباره برنامه‌های ستاد در حوزه مبارزه با بدحجابی می‌گوید: بحث حجاب و مبارزه با بدحجابی را گام به گام شروع کرده‌ایم، اول اینکه اداره‌کل عفاف و حجاب در ستاد احیا شده و پس از انجام کار کارشناسی، موضوع را از اداره‌های دولتی آغاز کرده‌ایم؛ زیرا طبق آمار نیروی انتظامی، متأسفانه بیش از ۴۰ درصد خانم‌های بد‌حجاب کارمند نهاد‌های دولتی و حاکمیتی هستند. چرا باید یک کارمند بانک وضع حجابش خوب نباشد؟ چرا نیروی انتظامی که متولی گشت و ارشاد است، ممکن است کارمندش مثلاً در دفتر پلیس+۱۰ بدحجاب باشد و یا نهاد‌های دیگر. از این رو به این نتیجه رسیدیم که باید کار را از نهاد‌های دولتی و حاکمیتی آغاز کنیم و کم‌کم آن را به همه جامعه گسترش دهیم.

از انتقادات دیگر به ستاد امر به معروف این است که ستاد بیشتر در حوزه حجاب متوقف مانده و البته به این حوزه هم انتقاداتی وارد است. درباره دیگر فعالیت‌های ستاد امر به معروف حجت‌الاسلام خان‌محمدی می‌گوید: قطعاً برنامه‌های ما در ستاد، متوقف به حجاب نیست و برنامه‌هایی مانند گشت ارشاد مدیران، مفاسد اقتصادی، حمایت از تولید به عنوان یک معروف، حفظ محیط زیست و... از جمله برنامه‌های ستاد است. البته از جمله برنامه‌هایی که مردم بسیار پیگیر آن هستند، موضوع عفاف و حجاب است و بیشترین درخواست مجوز هم در حوزه عفاف و حجاب ارائه می‌شود.

غفلت از رسانه در ترویج امر به معروف

آنچه در عملکرد ستاد امر به معروف دیده می‌شود، تربیت ضابطان امر به معروف است؛ در حالی که برای اجرای فریضه امر به معروف اگر فقط بخواهیم به صورت رودررو اقدام کنیم، برای بیش از ۸۵ میلیون نفر جمعیت، میلیون‌ها ضابط امر به معروف نیاز است و این اتفاق، عملاً ممکن و میسر نیست. در این راستا آنچه مغفول مانده ظرفیت عظیم رسانه است و در فیلم‌ها، سریال‌ها، برنامه‌های سرگرمی و ترکیبی و... اثر چندانی از مصادیق امر به معروف و نهی از منکر دیده نمی‌شود و به موازات این اتفاق در رسانه‌های مکتوب و مجازی هم اتفاق چندانی رخ نمی‌دهد و اگر هم رخ بدهد رسانه به صورت خودجوش انجام داده است.

در جامعه اسلامی رسانه‌ها باید به طور پیوسته به آموزش امر به معروف بپردازند

صادقلو، پژوهشگر حوزه فرهنگی در این باره می‌گوید: در جامعه اسلامی رسانه‌های عمومی باید به طور عمیق و پیوسته به آموزش عمومی این اصل مهم بپردازند. امر به معروف و نهی از منکر تمام شئونات زیست انسانی را در بر می‌گیرد؛ از حجاب گرفته تا اخلاق اسلامی و رعایت حق‌الناس. منظور این است که یک پدیده همه جانبه و چند بعدی است. متأسفانه زمانی که ما در زمینه آموزش عمومی این اصل مهم کم کاری کنیم، دشمن با شگردهای پیچیده رسانه‌ای، سعی در شناخت اشتباه و نواقص جامعه از این اصل مهم دارد.

حجت‌الاسلام خان‌محمدی درباره تعامل ستاد امر به معروف و نهی از منکر با رسانه‌ها و استفاده از این ظرفیت می‌گوید: در دوره جدید مدیریت رسانه ملی چندین‌بار مکاتبه داشتیم و برای تولید برنامه‌های مختلف اعلام آمادگی کردیم. حتی پیشنهاد دادیم همان‌طور که سریال گاندو در حوزه نفوذ تولید شده، سریالی هم در حوزه نفوذ فرهنگی دشمن ساخته شود.

خان محمدی: شورای امر به معروف تاکنون جلسه نداشته است

به گفته خان محمدی مشکل ریشه‌ای‌تر است، زیرا ستاد امر به معروف و نهی از منکر شورایی دارد که متشکل از ۶ وزیر، تعدادی از نمایندگان مجلس، رئیس صداوسیما، رئیس سازمان بسیج، نماینده دولت و برخی مسئولان دیگر است، اما متأسفانه این شورا تاکنون حتی یک جلسه هم تشکیل نداده که این مسأله به دلیل اهتمام نداشتن اعضا به موضوع امر به معروف است. در مجموع، دولت انقلابی از زمان روی کار آمدن برای امر به معروف وقت چندانی نگذاشته و بابت این امر از دولت گلایه‌مندیم.

امر به معروف به عنوان مرهم بسیاری از درد‌های جامعه

به گزارش فارس امر به معروف به عنوان مرهم بسیاری از درد‌های جامعه این روز‌ها هم در بین مؤمنان و هم مسئولان کمرنگ شده است. در حالی که با امر به خوبی‌ها و دعوت به نیکی‌ها بسیاری از جوانان امروز راه درست را پیش می‌گیرند و شاید افرادی که از آنها به عنوان هنجارشکن یاد می‌شود با آشنایی با مواهب ناب اسلام از جمله فلسفه حجاب، راه درست را از غلط تشخیص داده و در مسیر حق گاه بردارند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: امر به معروف بدحجابی بی حجاب نهی از منکر امر به معروف و نهی از منکر تذکر لسانی ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر امر به معروف و نهی از منکر ستاد امر به معروف نهاد های مسئول عفاف و حجاب امر به خوبی خان محمدی رسانه ها بی حجاب نهاد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۰۸۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میدان داری مردم و دولت پیش نیاز تحول فرهنگی است

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید احمد علم الهدی در خطبه سیاسی نماز جمعه این هفته که با حضور پرشور زائران و مجاوران در حرم مطهر رضوی برگزار شد، با اشاره به ابعاد فرهنگی و دستاوردهای گسترده عملیات وعده صادق اظهار کرد: این روزها نقل هر محفل و مجلسی، صحبت پیرامون دستاوردها و پیامدهای عملیات وعده صادق است و عمدتاً این موردتوجه است که چقدر از این موشک‌ها به هدف نشسته و چند درصد رهگیری شده اما آنچه مهم‌تر از همه بود، اراده قوی، قدرتمند و مقتدرانه نیروهای مسلح ایران بود که اسرائیل را ذلیل کرد، هیمنه آن را درهم شکست و قلب مسلمانانی را که حکام آنها، افراد دست نشانده، سرسپرده و بی لیاقت وابسته به جهان استکبار بودند، شاد کرد.

ایشان افزود: تمجیدی که از این عملیات در سطح عالم صورت گرفت، نسبت به ملتی بود که ۴۵ سال است در معرض تهاجمات و تحریم‌های پیوسته دشمن هستند اما نه تنها عقب ننشسته اند بلکه امروز در این منطقه پربلا میدان داری می‌کنند.

ضرورت صیانت از فرهنگ انقلابی در جامعه

نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی با تأکید بر ضرورت حفظ فرهنگ انقلابی در اقشار مختلف مردم و به خصوص جوانان خاطرنشان کرد: آن چیزی که نسل جوان ما باید درباره آن بیندیشد و ابعاد و سرمنشأ آن را دنبال کند، همین روحیه و فرهنگ انقلابی است. شما که شاهد این قهرمانی و قدرت هستید، امروز آن را لمس می‌کنید اما پیش از اینها، در دفاع مقدس بود که جهان درک کرد ایرانی‌ها حتی اگر هم با گوشت و پوست باشد اما در فتح المبین و خیبر عقب نشینی نمی‌کنند.

ایشان ادامه داد: یک عده افراد کوتاه فکر و اندک اندیش بودند که از همان روزهای اول به امام (ره) می‌گفتند شما با چه قدرتی می‌خواهید به مصاف شاهی بروید که دنیا پشت سر اوست اما هدف برآورده شد، مردم آمدند، این نهضت را به سرانجام رساندند و با سینه خشک به مصاف گلوله داغ رفتند تا کربلایی که شنیده ایم و شنیده اید، یکبار دیگر در خیابان‌های مشهد و تهران و تبریز و قم و اصفهان تکرار شود. اراده این ملت، پرورش یافته بر بستر انقلابی است که در فرهنگ خداباوری ریشه دارد. امام بزرگوار به مردم در این خط جهت داد و اندیشه‌ای را نهادینه کرد که در اراده انقلاب، دفاع مقدس و اکنون عملیات وعده صادق نمود پیدا می‌کند.

نیازمند تجدیدحیات فرهنگی هستیم

عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: امروزه این نگرانی وجود دارد که نکند فرهنگ انقلابی گری در جامعه و به خصوص نسل جوان توسط دشمن براندازی شود. وقتی بینش‌های انقلابی رو به ضعف بگذارد و چشم‌ها متوجه زرق و برق جریان‌های مادی باشد، بدیهی است که این فرهنگ تضعیف شود و آن زمان است که آن اراده قوی رو به ضعف خواهد گذاشت

ایشان تأکید کرد: ما به یک تحول و تجدید حیات فرهنگی نیاز داریم تا نسل آینده بتواند در بستری از جهت گیری های انقلابی ملت رشد کند. این تحول هم باید از ناحیه ملت و دولت به صورت همزمان باشد؛ ملتی که فراتر از فرهنگ مشتری مداری در میدان باشد و دولتی که مافوق یک ناصح مشفق، برای صیانت از فرهنگ هزینه بدهد.

آیت الله علم الهدی گفت: اینکه شما بنده را ببینید و بابت حضور بانوان بدحجاب در بافت پیرامون حرم گلایه کنید، این همان منطق مشتری مداری است. عزیز من، فقط به گفتن ما نیست بلکه مردم و به خصوص جوانان متدین ما باید خودشان میدان داری کنند. از سوی دیگر، حکومت هم باید فراتر از یک ناصح مشفق، در میدان باشد و هزینه‌های اجرای فرهنگ را بپردازد چون صیانت از فرهنگ، هزینه دارد. نمی‌شود ما در سازمان برنامه و بودجه بنشینیم برای همه چیز کشور برنامه ریزی کنیم و بعد دست آخر ببینیم چقدر پول باقی ماند و همان خرج فرهنگ باشد.

ایشان بیان کرد: اگر مردم بخواهند یک گوشه بنشینند، تماشاچی باشند و بگویند آقای خطیب نماز جمعه، آقای نیروی انتظامی، شما بیا این ناهنجاری را درست کن، اینطور نمی‌شود! برادران و خواهران، جهت گیری انقلاب در جامعه ما با میدان داری مردم محقق می‌شود.

مراقب تکرار و تحریف کلام رهبری باشیم

امام جمعه مشهد با انتقاد از تحریف کلام و منطق رهبر معظم انقلاب در میدان عمل اظهار کرد: مایه تأسف است که امروزه شاهد تکرار و تحریف منطق رهبری در سطح مسئولان هستیم. به طور مثال، اوامر قطعی و صادرشده از ناحیه ولایت در مسائل فرهنگی به جای اینکه عمل شود، موردتکرار مستمر قرار می‌گیرد و مسئولین به صورت پیوسته همان چیزی را می‌گویند که رهبری فرموده اند. این چه بساطی است؟ رهبری می‌فرماید که عمل شود، نه اینکه شما تکرار کنید.

ایشان افزود: از یک جنبه دیگر، همین بحث جذب حداکثری که یکی از راهبردهای مقام معظم رهبری و به این معناست که همه جریانات دولتی و تشکل‌های مردمی همت کنند تا افراد از جریان‌های لائیک و لامذهب خارج و به جمعیت انقلابی افزوده شوند. این مبنای کلام و عمل است اما گاهی اوقات حرکت‌های ضدارزش و ناهنجاری در فلان برنامه تلویزیونی یا فلان نهاد حکومتی اجرا می‌شود که وقتی پیگیر می‌شویم، جواب می‌دهند به خاطر جذب حداکثری است. کدام جذب؟ می‌خواهید به بهانه پرکردن سبد جمعیت انقلابی، همان کسانی را هم که انقلابی هستند، از خود برنجانید؟

نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: مثلاً همین اواخر، اینکه پیوسته بر بازگشت عناصر ناپاک، ضدانقلاب و خارج نشین تأکید می‌شود، این از همان مصادیق تحریف است. وقتی هم که سوال می‌کنیم می‌گویند به خاطر جذب حداکثری. عزیزان من، حداکثری که با آوردن اینها جذب می‌شود، نه جذب شما بلکه جذب همین افراد می‌شود. این چه منطقی است که شما دارید؟

ایشان با اشاره به آیه ۱۱۲ سوره مبارکه هود ادامه داد: خداوند متعال در قرآن کریم می‌فرماید «فَاسْتَقِمْ کَمَا أُمِرْتَ وَمَنْ تَابَ مَعَکَ وَلَا تَطْغَوْا إِنَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِیرٌ» یعنی اگر شما در جریان استقامت خود، یک اراده قوی در مردم ایجاد کردید اما پاسدار آن نبودید، این طغیان در برابر نعمتی است که خداوند بینا به شما عنایت کرده و در درگاه پروردگار حساب و کتاب خواهد شد. برادران و خواهران، عزیزان من، مبنای عمل این است. کسانی که در بعضی حرکت‌ها و جریان‌های مردمی، مدعی توسعه فرهنگ دینی هستند، باید بیایند جامعه دینی را توسعه بدهند. این همان تحولی است که هم برپایه دستگاه‌های حکومتی و هم مبتنی بر اراده مردمی، می‌تواند منجر به اقتدار مضاعف ملت در عرصه‌های مختلف شود.

کد خبر 6089034

دیگر خبرها

  • اژه‌ای:‌ حجاب مسأله مهم کشور است
  • رئیس قوه قضاییه:‌ حجاب مسأله مهم کشور است
  • اژه‌ای:‌حجاب مسأله مهم کشور است
  • امر به معروف در حجاب به گونه‌ای باشد که مردم به اصل نظام بدبین نشوند
  • علم الهدی: در بحث حجاب، نمی‌شود مردم یک گوشه بنشینند و تماشاچی باشند
  • میدان‌داری مردم و دولت، پیش نیاز تحول فرهنگی است
  • میدان داری مردم و دولت، پیش نیاز تحول فرهنگی است
  • میدان داری مردم و دولت پیش نیاز تحول فرهنگی است
  • سردار رادان: مقابله با بی‌حیایی و بی‌عفتی در جامعه امری خطیر، حساس و غیرقابل بازگشت است
  • نقش موثر اصناف و بازاریان در تبیین فرهنگ حجاب