Web Analytics Made Easy - Statcounter

«دیوید مارپلز»، استاد تاریخ روسیه و شرق اروپا در دانشگاه آلبرتا، در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا و در ارزیابی تأثیر تحریم‌های اعمال‌شده علیه روسیه، به ویژه در حوزه انرژی، بر وضعیت درگیری‌ها در اوکراین، گفت: تحریم‌ها تأثیر کمتری در مقایسه با اقدامات مستقیم دارند. این نکته که اتحادیه اروپا به وابستگی خود به نفت روسیه پایان می‌دهد، رویداد مهمی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی نکته جدی‌تر برای روسیه، تصمیم برای حذف واردات گاز این کشور تا پایان این دهه است. شرکت‌های غربی از روسیه خارج می‌شوند و با این اقدام‌شان کوشش می‌کنند تا روسیه را از جهان غرب طرد کنند و این کشور را به سمت آسیا سوق دهند. بدین ترتیب، سؤال این است که آیا چین و هند این جای خالی را پر می‌کنند و منابع انرژی بیشتری از روسیه می‌خرند یا خیر؟

وی در خصوص چشم‌انداز رزمایش کنونی ناتو که تا سوم ژوئن ادامه خواهد داشت و تأثیر آن بر وضعیت میدانی درگیری‌ها در اوکراین، بیان داشت: این رزمایش مدتی پیش طراحی شده بود و تأثیر کمی بر این جنگ خواهد داشت. با وجود اینکه تعداد زیادی از کشورهای عضو ناتو از اوکراین حمایت می‌کنند، این جنگ، جنگ ناتو نیست. ناتو به لحاظ نظامی، بسیار قدرتمندتر از فدراسیون روسیه است و تنها عاملی که منجر به ایجاد موازنه قدرت میان ناتو و فدراسیون روسیه می‌شود، «سلاح هسته‌ای» است. به همین دلیل، ولادیمیر پوتین و سایر مقام‌های روسیه به کرات تهدید به استفاده از سلاح هسته‌ای کرده‌اند. از آنجایی که اوکراین، عضو ناتو نیست، من احتمال دخالت مستقیم ناتو در این درگیری را نمی‌دهم.

این استاد دانشگاه، در ارزیابی خود از احتمال حمله روسیه به «مولداوی» به عنوان هدف بالقوه بعدی اظهارداشت: در حال حاضر، احتمال حمله روسیه به «مولداوی» بسیار پایین است. روسیه اهداف خود در اوکراین را از تصرف کامل و تغییر دولت این کشور، به کنترل دو منطقه «دونتسک» و «لوهانسک» در «دنباس» تقلیل داده است. 

ارتش روسیه با وجود برتری نفرات و جنگ‌افزارهایش، عملکرد ضعیفی داشته است. صحبت‌هایی از «ترانس‌نیستریا» به میان آمده است؛ ولی نه از سوی رهبران ارشد. ترانس‌نیستریا هم‌اکنون هم منطقه‌ای تحت کنترل روسیه است. 

مارپلز، در خصوص تأثیر تحولات جاری بر بخش‌ها تحت کنترل روسیه در گرجستان و همچنین «دونتسک» و «لوهانسک» گفت: همان‌طور که اشاره شد، «دونتسک» و «لوگانسک» هم‌اکنون اهداف کلیدی هستند و به احتمال بسیار زیاد روسیه قصد دارد این دو منطقه را به خاک خود ضمیمه کند. مناطق «اوستیای جنوبی» و «آبخازیای» گرجستان عملاً از سال ۲۰۰۸ خودمختار هستند. ممکن است اینگونه تصور شود که روسیه به دنبال ضمیمه کردن این مناطق باشد ولی این موضوع تا حدی راکد مانده است و این مناطق از اهمیت کمتری نسبت به شرق اوکراین برخوردارند. ولی در مقابل، روسیه هم‌اکنون کاملاً از به اصطلاح جمهوری‌های مردمی «دونتسک» و «لوگانسک» حمایت می‌کند. جنگ در آنجا کاملاً تمام نشده بود، ولی روسیه پیش از سال ۲۰۲۲ استقلال این دو منطقه را به رسمیت نشناخته بود و به نظر می‌رسد از ارسال کمک‌های نظامی و مادی به این دو منطقه خشنود است.

این کارشناس تاریخ روسیه و اروپای شرقی، همچنین در ارزیابی خود از عدم اتحاد کشورهای عضو «پیمان امنیت جمعی» در قبال غرب، گفت: چنین چیزی انتظار می‌رفت. نکته مهم‌تر اینکه تنها یکی از این کشورها، یعنی بلاروس، در حمله به اوکراین مشارکت داشته است. حتی در مورد بلاروس هم، رهبری این کشور در شرایطی که در برابر خواسته‌های روسیه از خود مقاومت نشان دهد قرار نداشت. «الکساندر لوکاشنکو»، رئیس‌جمهوری بلاروس، با استفاده از زور و خشونت در قدرت باقی‌مانده بود و به نیروهای امنیتی و نظامی وابستگی شدیدی داشت. با این وجود، حتی لوکاشنکو هم به نیروهای نظامی این کشور اجازه مشارکت در این جنگ را نداده است. روسیه، از پوشش تمرینات نظامی برای حمله به اوکراین از خاک خود استفاده کرده است. بزرگ‌‌ترین کشور عضو سازمان پیمان امنیت جمعی، پس از روسیه، قزاقستان است که شاهد قیام مردمی جدی در مخالفت با میراث «نورسلطان نظربایف» رهبر این کشور بوده است و نمی‌خواهد بر سر اوکراین، کشوری که هیچ تنشی با آن ندارد، با کل اروپا وارد جنگ شود.

 

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

کلیدواژه: درگیری های روسیه و اوکراین دو منطقه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۰۹۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله جنگنده ها و موشک های روسیه به قطار حامل تسلیحات غربی/ تهدید روسیه به نابود کردن تسلیحات هسته ای آمریکا در لهستان

بین الملل تابناک: هفتصد و هفتاد و هشتمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

یونان ارائه سامانه دفاع هوایی به اوکراین را رد کرد ۱۴۰۳/۰۲/۰۷ - ۲۰:۵۷

نخست‌وزیر یونان اعلام کرد که این کشور نمی‌تواند در پاسخ به فشار اتحادیه اروپا و متحدان سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) برای ارسال کمک‌های نظامی بیشتر به اوکراین، سامانه‌های دفاع هوایی مانند «پاتریوت» یا «اس-۳۰۰» در اختیار کی‌یف قرار دهد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، کیریاکوس میتسوتاکیس اواخر روز پنجشنبه در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیون «اسکای» یونان گفت: آتن قرار نیست اس-۳۰۰ (S-300) یا پاتریوت (Patriot) به اوکراین بفرستد.

وی اظهار داشت: از ما [در این باره] درخواست شد و ما توضیح دادیم که چرا نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم.

نخست‌وزیر یونان افزود: این سامانه‌ها برای توانایی بازدارندگی ما حیاتی هستند.

ال پائیس: اسپانیا موشک‌های پاتریوت به اوکراین می‌فرستد ۱۴۰۳/۰۲/۰۷ - ۲۰:۵۶

روزنامه «ال پائیس» اسپانیا امروز (جمعه) نوشت که اسپانیا «تعداد کمی موشک پاتریوت» به اوکراین ارسال می‌کند.

در حالی که اسپانیا تحویل پرتابگرهای ضدهوایی به اوکراین را رد کرد، اما به کی‌یف گلوله خواهد داد.

«ال پائیس» گزارش داد که اسپانیا سه توپخانه دارد که آنها را در سال‌های ۲۰۰۴ و ۲۰۱۴ از آلمان خریداری کرد.

این روزنامه به نقل از منبعی ناشناس، خبر داد که مادرید «تعداد کمی موشک پاتریوت» در اختیار کی‌یف قرار خواهد داد.

بر اساس این گزارش، وزارت دفاع اسپانیا هنوز به درخواست این روزنامه برای اظهار نظر پاسخ نداده است.

با این حال یک منبع دیپلماتیک اسپانیایی روز گذشته به خبرنگاران گفت: ما باید تعهد خود نسبت به اوکراین را افزایش دهیم.

روزنامه «فایننشال‌تایمز» نیز روز دوشنبه گزارش داد که کشورهای یونان و اسپانیا تحت فشار شدید متحدان خود در اتحادیه اروپا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هستند تا سامانه های دفاع هوایی بیشتری را برای اوکراین تامین کنند.

حمله جنگنده ها و موشک های روسیه به قطار حامل تسلیحات غربی

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد، نیروهای این کشور به یک قطار باری که تجهیزات نظامی تامین شده از سوی غرب را برای اوکراین حمل می کرد، حمله کرده اند.

 این وزارتخانه امروز (جمعه) در بیانیه‌ای اعلام کرد که در این حمله ترکیبی از جنگنده‌ها، موشک و توپخانه استفاده شده است.

به نقل از شبکه خبری راشاتودی، در این بیانیه همچنین آمده است: « یک قطار با سلاح و تجهیزات نظامی غربی در منطقه شهرک اوداچنویه در دونتسک مورد اصابت قرار گرفت.»

به گفته وزارت دفاع روسیه، پرسنل و تجهیزات تیپ ۶۷ مکانیزه نیروهای اوکراینی نیز در ایستگاه بارگیری راه آهن در منطقه شهرک «بالاکلیا» در منطقه خارکیف اوکراین مورد حمله قرار گرفتند.

تهدید روسیه به نابود کردن تسلیحات هسته ای آمریکا در لهستان

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه هشدار داد که چنانچه تسلیحات اتمی آمریکا در لهستان مستقر شود، در صورت وقوع یک درگیری مستقیم فرضی بین روسیه و ناتو، این سلاح‌های اتمی بلافاصله نابود خواهند شد.   به گزارش اسپوتنیک، زاخارووا در یک نشست مطبوعاتی با بیان اینکه به نظر می‌رسد که ورشو دیوانه‌وار به دنبال جلب توجه برنامه‌ریزان نظامی در ستاد کل ارتش روسیه است، گفت: تصور این موضوع سخت نیست که در صورت استقرار سلاح‌های اتمی آمریکا در خاک لهستان، محل استقرار آنها در صورت وقوع یک درگیری مستقیم فرضی با ناتو، به هدفی مشروع برای روسیه تبدیل شده و بلافاصله نابود خواهند شد.   به نوشته اسپوتنیک، آندری دودا رئیس جمهور لهستان پیشتر گفته بود که ورشو آماده استقرار سلاح‌های اتمی آمریکا در خاک این کشور است.   در پی این اظهار نظر رئیس جمهور لهستان، دونالد تاسک نخست‌وزیر این کشور نیز گفته بود: می‌خواهم با دودا ملاقات کنم و بدانم که چه چیزی وی را به ایراد چنین اظهاراتی برانگیخته است.

 

 

دیگر خبرها

  • آمریکا ۸۱ فروند بمب‌افکن اسقاط برای کی‌یف خرید؛ اهداف پنهان واشنگتن زیر ذره‌بین رسانه‌ها
  • دبیرکل ناتو وارد پایتخت اوکراین شد/ استولتنبرگ: ارسال سلاح
  • اعلام وضعیت قرمز و وخیم جنگی در جبهه شرقی اوکراین/حمله پهپادی اوکراین به تاسیسات نفتی روسیه
  • مکرون دوباره طرح کاربرد سلاح هسته‌ای در مقابل روسیه را مطرح کرد
  • اروپا نیاز به قوای هسته‌ای مستقل دارد
  • افشای جزئیات توافق شکست خورده میان روسیه و اوکراین
  • زاخارووا: در دام ناتو برای محدودکردن توان رزمی روسیه نمی‌افتیم
  • مسکو: انگلیس مذاکرات صلح اوکراین را خراب کرد
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است/ در دکترین ما دسترسی به سلاح هسته ای وجود ندارد
  • حمله جنگنده ها و موشک های روسیه به قطار حامل تسلیحات غربی/ تهدید روسیه به نابود کردن تسلیحات هسته ای آمریکا در لهستان