Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: تخصیص یارانه به شکل مستقیم به مردم کمک خواهد کرد و یارانه مستقیم به مصرف‌کننده علاوه بر حذف فساد‌ها و رانت‌ها، موجب حمایت صحیح از خانوار نیز خواهد شد.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بر اساس اعلام مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، اختصاص ارز ترجیحی برای واردات کالا‌های اساسی با نرخ ۴۲۰۰ تومان به ازای هر دلار، از ابتدای سال ۱۳۹۷ هزینه‌های بسیار زیادی برای کشورمان در برداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



تفاوت نرخ ارز پنج تا شش برابری سامانه های"سنا" و "نیما" نسبت به نرخ ارز ترجیحی باعث شده است تا دستیابی به ارز ترجیحی و واردات بر اساس این نرخ، سودآوری بسیاری دربرداشته باشد. درآمد‌های ارزی دولت از محل صادرات نفت و گاز در هشت ماهه نخست همان سال، اما تقریباً در حدود نصف ارز اختصاص داده شده به واردات کالا‌های اساسی بوده و همین امر نشان می‌دهد که۴ بخش قابل توجهی از ذخایر ارزی در دسترس کشورمان، در بخش واردات کالا‌های اساسی بوده است.

از سوی دیگر در زنجیره نان و گندم نیز به دلیل اختلاف قیمت آرد در کشور با کشور‌های شاهد قاچاق گسترده نان و آرد در مرز‌های کشور هستیم که این مشکل با آزادسازی نرخ آرد صنف و صنعت و پرداخت یارانه به انتهای زنجیره در سازوکار جدیدی که برطرف می‌شود.

تغییر قیمت فرآورده‌های آردی آن هم با رشد قیمت در انواع ماکارونی آغاز شد؛ موضوعی که طی بخشنامه‌ای از سوی سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان به کارخانجات تولید ماکارونی ابلاغ شد.

محمد باقری؛ عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو با اشاره به اینکه اصلاح نظام یارانه‌ی کالا‌های اساسی و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی یکی از اقدامات مهم و مثبت دولت سیزدهم است، اظهار کرد: اصلاح نظام یارانه جراحی و ساختار بزرگ در اقتصاد کشور محسوب می‌شود که در رفع مشکلات کشور، مبارزه با فساد، ارتقای کیفیت و رقابتی شدن اقتصاد و تولید کشور تاثیر بسزایی دارد.

باقری با اشاره به اینکه اصلاح یارانه گندم در فرآیند و زنجیره تولید نان موجب کاهش ضایعات و هدر رفت گندم تولیدی خواهد شد، بیان کرد: با اصلاح یارانه گندم در فرآیند و زنجیره تولید نان پیش بینی می‌شود که میزان ضایعات حداقل ۳۰ درصد کم شود و به تناسب آن واردات کاهش یابد. در شرایط فعلی به دلیل افزایش قیمت کالا‌های اساسی، اصلاح یارانه کالا‌های اساسی و پرداخت یارانه به طور مستقیم به مصرف‌کننده از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده است که دولت در این زمینه خوب عمل کرده است.

وی در پایان افزود: با توجه به جراحی بزرگ اقتصاد امیدواریم که دولت با شهامت به کار خود ادامه دهد تا ماجرای فساد و رانت ارز ترجیحی و قاچاق برای همیشه به پایان برسد. در این زمینه تخصیص یارانه نقدی به مردم نیز بسیار کمک خواهد کرد و یارانه مستقیم به مصرف‌کننده علاوه بر حذف فساد‌ها و رانت‌ها، موجب حمایت صحیح از خانوار نیز خواهد شد. پرداخت یارانه به شکل ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی به معنای پرداخت یارانه به همه مصرف‌کنندگان کالا‌های مشمول دریافت ارز است؛ بنابراین هر چه مصرف بیشتر باشد، بهره‌مندی از یارانه دولتی هم بیشتر خواهد بود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: یارانه نقدی یارانه معیشتی ارز 4200 تومانی مجلس کالاهای اساسی پرداخت یارانه کالا های اساسی ارز ترجیحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۰۹۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور بیش از ۵۰ میلیون دلار کالا از گمرک استان همدان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان، جواد محمدی افزود: وزن کالا‌های صادر شده در این مدت از گمرک همدان به خارج از کشور ۱۰۹ هزار و ۹۵ تن و ارزش ریالی آنها نیز ۱۹ هزار و ۲۳۳ میلیارد ریال بوده است.

او تأکید کرد: البته باید توجه داشت بخش قابل توجهی از محصولات تولیدی استان همدان از سایر گمرکات به خارج از کشور صادر شده و آمار یاد شده مجموع کالا‌ها و ارزش صادراتی استان نیست.

مدیرکل گمرک استان همدان تصریح کرد: در این مدت محصولات و کالا‌های صادراتی از گمرک استان ۶۴ قلم بوده که از عمده کالا‌ها می‌توان به شیشه، فروسیلیس، انواع کشمش، کابل آلومینیومی، وازلین، سیمان سفید، پودر شیرخشک بدون چربی، منسوج نبافته، قرص بیوتین، انواع سس و کنسرو و رب گوجه فرنگی، زیتون، شور، شور مخلوط و ترشی مخلوط و نشاسته سیب زمینی اشاره کرد.

محمدی با بیان اینکه این کالا‌ها به ۱۸ کشور دنیا صادر شده است، گفت: عمده مقصد‌های صادراتی کشور‌های عراق، ترکیه، گرجستان، روسیه، افغانستان، پاکستان، قزاقستان، ارمنستان، هند، ایتالیا، عمان و کانادا است.

او با اشاره به واردات استان در سال گذشته نیز افزود: آمار واردات تا پایان سال ۱۴۰۲ به وزن حدودی ۱۰ هزار و ۴۳۶ تن که ارزش تقریبی آن بیش از ۳۵ میلیون و ۲۸۴ هزار دلار است.

این مسئول تأکید کرد: ارزش ریالی واردات استان همدان در مدت یاد شده نیز به ۱۰ هزار و ۴۵ میلیارد ریال می‌رسد که عمده اقلام وارداتی به گمرک استان ۳۷ نوع کالا شامل انواع نخ (پلی آمید و پلی استر مقاوم)، قطعات خودرو، ماشین آلات بافندگی، ماشین فرز، روغن سیلاستول، رزورسینول، دیسپرس، فیلم پلی اتیلن، گرانول و انواع لاستیک خودرو است.

محمدی افزود: از کشور‌های طرف معامله نیز می‌توان به گرجستان، چین، امارات متحده عربی، بلژیک، آلمان، بلغارستان و ترکیه اشاره کرد.

دیگر خبرها

  • ۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمدگمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمد گمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • صدور بیش از ۵۰ میلیون دلار کالا از گمرک استان همدان
  • جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا اعلام شد
  • کالری مصرفی نیمی از ایرانیان در سال ۱۴۰۱ کمتر از استاندارد بوده است
  • هشدار مرکز پژوهش‌های مجلس درباره سبد غذایی خانوار
  • کاهش ۵ درصدی سرانه مصرف آب از اولویت‌های آبفای کشور است
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!