Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-28@09:19:09 GMT

رفع چالش‌هاي صنعت بتن با نانوفناوري

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۱۰۶۰۳

خبرگزاری آریا-پژوهشگر دانشگاه آزاد اسلامی با طراحی و ساخت نانو ذرات جدید توانست چالش‌های صنعت بتن را رفع کند.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، محمدمهدی فروغی، دانشیار گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان گفت: فعالیت ما به‌صورت یک گروه پژوهشی تحقیقاتی با عنوان «تاثیرات نانوفناوری بر عملکرد بتن Impact of nanotechnology on concrete performances» است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اضافه کرد: چالش‌های زیادی در نانو تکنولوژی صنعت بتن وجود دارد که توانسته‌ایم نانو ذرات جدیدی را ایجاد کرده و بخشی از چالش‌های صنعت بتن را رفع کنیم؛ به‌طور مثال نانو تکنولوژی مانند تمامی تکنولوژی‌های نو، نیاز به یک توجیه اقتصادی دارد. در حال حاضر هزینه‌های بالای نانو ذرات مانع از توسعه روز افزون این محصولات و استفاده آن‌ها در صنعت می‌شود، به همین‌منظور بهره‌برداری از نانو تکنولوژی در صنعت بتن در مقیاس تجاری همچنان به چند محصول قابل عرضه در بازار محدود شده است.
فروغی تصریح کرد: مشکلی که در زمینه استفاده از نانو مواد‌ها وجود دارد توزیع یکنواخت آن‌ها در ماتریس بتن است. معمولاً این مواد در حین افزوده شدن به بتن به‌صورت کلوخه انباشته می‌شوند و در مخلوط به‌خوبی توزیع نمی‌شوند، البته برای حل این مشکل می‌توان از دستگاه‌های مخلوط‌کن قوی استفاده کرد.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: از طرفی مشکل دیگر ما جذب آب بسیار بالای ذرات نانو است. این ذرات به‌علت سطح ویژه بسیار بزرگی که دارند مقدار آب زیادی جذب می‌کنند و ممکن است بر کارایی بتن تأثیرگذار باشد. در نهایت چالش‌هایی وجود دارد که باید قبل از گسترش استفاده از نانو فناوری در صنعت بتن حل شوند؛ مانند توزیع یکنواخت نانو مواد، سازگاری نانو مواد با سیمان، فرآوری، تولید، ایمنی، مسائل مربوط به حمل و نقل، تولید انبوه، هزینه‌ها و غیره.
وی اظهار کرد: از دیگر کار‌های گروه پژوهشی ما بررسی مرفولوژی نانو ذرات بر عملکرد بتن و مواد سیمانی است که هدف از حضور در این نمایشگاه ارتباط با مجموعه‌های فناور مرتبط با گروه و تبادل اطلاعات جدید در راستای حرکت به سمت حل مسائل و چالش‌های فناورانه است تا بتوانیم محصول خود را به مرحله تجاری‌سازی برسانیم.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: صنعت بتن نانو ذرات صنعت بتن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۱۰۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکورد «روزهای خطرناکِ آلودگی هوا» در ۲۵ سال اخیر در آمریکا

گزارش جدید «انجمن ریه آمریکا» از «کیفیت هوا» در ایالات مختلف این کشور نشان می‌دهد افزایش حجم آلاینده‌های کشنده طی ۲۵ سال اخیر بی‌سابقه بوده است.

به گزارش ایسنا، در گزارش ۲۰۲۴ این سازمان تاکید شده است مردمِ ایالات متحده طی ۲۵ سال گذشته بیشترین تعداد روزهایی با هوای «بسیار ناسالم» و «خطرناک» را به دلیل افزایش انتشار آلودگی ناشی از ذرات معلق تجربه کردند.

همچنین در مجموع این گزارش نشان می‌دهد که ۱۳۱ میلیون نفر (۳۹ درصد) در مناطقی با سطوح ناسالم آلودگی هوا زندگی می کنند.

گزارش امسال شامل جدیدترین داده‌های کیفیت هوای تضمین‌شده از سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ میلادی و به‌روزرسانی شده است تا استاندارد سالانه آلودگی ذرات جدید را که آژانس حفاظت از محیط‌ زیست ایالات متحده (EPA) در فوریه ۲۰۲۴ نهایی کرد، منعکس کند.

«هارولد ویمر»، رئیس و مدیرعامل انجمن ریه آمریکا در این باره گفت: ما از ۲۵ سال گذشته تاکنون که این تحقیق را دست گرفتیم در زمینه پاکسازی هوا پیشرفت‌هایی داشتیم که بخش عمده ای از آن به دلیل اجرای قانون هوای پاک است با این حال، زمانی که تهیه این گزارش را شروع کردیم، تیم ما هرگز تصور هم نمی کرد که در این بازه زمانی بیش از ۱۳۰ میلیون نفر همچنان هوای ناسالم تنفس می کنند.

وی افزود: تغییرات اقلیمی نیز در این زمینه بی تاثیر نیست. هر روز که سطوح ناسالم ازن یا آلودگی ذرات معلق وجود دارد به این معنی است که شخصی – کودک، پدربزرگ، مادربزرگ، عمو یا مادر – در تقلای نفس کشیدن است. ما باید کارهای بیشتری انجام دهیم تا اطمینان حاصل شود که همه هوای سالم تنفس می‌کنند.

همچنین این گزارش نشان داد از هر ۱۰ نفر تقریبا چهار نفر در منطقه ای زندگی می کنند که حداقل در یک معیار آلودگی هوا امتیاز منفی دارد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی انجمن ریه آمریکا، آلودگی هوا با ذرات ریز که به عنوان PM۲.۵، آلودگی ذرات یا دوده نیز شناخته می شود، می تواند کشنده باشد. این ذرات از آتش سوزی جنگل ها، اجاق های چوبی، نیروگاه های زغال سنگ، موتورهای دیزل و منابع دیگر می آیند. این ذرات میکروسکوپی می توانند حملات آسم، حملات قلبی و سکته مغزی را تحریک کرده و باعث سرطان ریه شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • صنعت حمل و نقل بین المللی: مروری جامع با نگاهی عمیق به نقش هوش مصنوعی
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • نقدینگی بزرگ‌ترین چالش صنعت دارو/ بانک‌ها وام نمی‌دهند
  • رکورد «روزهای خطرناکِ آلودگی هوا» در ۲۵ سال اخیر در آمریکا
  • برگزاری مسابقه«سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو»
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری
  • کمبودی در توزیع لاستیک خودرو‌های سواری نداریم
  • افزایش ذرات معلق هوا در پایتخت
  • ۱۱ آلاینده بیماری زای مخفی در خانه