Web Analytics Made Easy - Statcounter

درحالی که برخی گزارش‌ها از دور سوم گفت‌وگوها میان اسلام‌آباد و گروه تروریستی "تحریک طالبان پاکستان" با وساطت طالبان افغانستان حکایت دارد، شورای امنیت سازمان ملل تهدید مستمر این شورشیان علیه نیروهای امنیتی پاکستان را خطرناک و موجب تاریکی چشم انداز مذاکرات سازش میان دو طرف تفسیر می‌کنند

به گزارش روز یکشنبه ایران اکونومیست، برخی منابع در پاکستان مدعی ادامه مذاکرات صلح بین مسوولان امنیتی این کشور با سرکردگان گروه تروریستی تحریک طالبان پاکستان در خاک افغانستان هستند، موضوعی که مجاری رسمی واکنشی به آن نشان نداده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفته می‌شود این مذاکرات به مرحله بررسی مطالبات طرف‌های درگیر رسیده که شامل آزادی برخی از سرکردگان تحریک طالبان و خروج کامل نیروهای امنیتی پاکستان از مناطق قبایلی این کشور که همجوار با مرز مشترک با افغانستان است، می‌باشد.

روزنامه پاکستانی «داون» امروز گزارش داد: شورای امنیت سازمان ملل در آخرین ارزیابی خود در مورد تهدید مداوم نیروهای امنیتی پاکستان از جانب تحریک طالبان پاکستان موسوم به TTP مستقر در افغانستان هشدار داده: چشم انداز موفقیت روند صلح جاری تیره و تار است.

گزارش سالانه تیم نظارتی کمیته تحریم‌های سال ۱۹۸۸ طالبان افغانستان به پیوندهای تحریک طالبان پاکستان با طالبان افغانستان اشاره و تشریح می کند که چگونه این گروه از سقوط دولت اشرف غنی در سال گذشته منتفع شد و به روابط آن با سایر گروه‌های تروریستی فعال در افغانستان اشاره کرده است.

این گزارش خاطرنشان کرد: طالبان پاکستان بیش از ۴ هزار جنگجو در مناطق شرقی و جنوب شرقی در امتداد مرز افغانستان و پاکستان مستقر کرده و بزرگترین گروه جنگجویان خارجی مستقر در آنجا را تشکیل می دهد.

گفتنی است، این اولین گزارش این تیم برای کمیته تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل از زمان تسلط طالبان بر کابل در سال گذشته می‌باشد که تمرکز اصلی آن بر سیاست داخلی طالبان، امور مالی، روابط با القاعده، داعش و دیگر گروه‌های تروریستی و اجرای تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل است.

گزارش کمیته تحریم شورای امنیت سازمان ملل در مورد طالبان افغانستان همزمان با دور سوم مذاکرات دولت اسلام‌آباد و تحریک طالبان پاکستان افزود که این گروه همچنان تهدیدی برای امنیت پاکستان محسوب می‌شود.

دور اول گفتگوها میان پاکستان و گروه تحریک طالبان که اواخر سال گذشته میلادی برگزار شد، به آتش بس یک ماهه منجر شد که بعداً شورشیان دولت اسلام‌آباد را به نقض مفاد آتش‌بس متهم کرد. متعاقباً تحریک طالبان پاکستان حملات خود را علیه نیروهای پاکستانی از سر گرفت و آمارهای جدول‌بندی شده توسط مؤسسه مطالعات صلح پاکستان نشان می‌دهد که در سال جاری، نزدیک به ۴۶ حمله، عمدتاً علیه نیروهای امنیتی صورت گرفت که طی آن ۷۹ نفر جان خود را از دست دادند.

با این حال گزارش اخیر کمیته تحریم شورای امنیت سازمان ملل ارزیابی کرد که در مقایسه با سایر گروه‌های شبه‌نظامی خارجی، تحریک طالبان پاکستان بزرگترین ذینفع از تسلط طالبان افغانستان بر کابل در سال گذشته بود و از این فرصت برای انجام حملات و عملیات در پاکستان استفاده کرد.

این‌ گزارش هشدار داد: طالبات پاکستان بر یک کارزار طولانی مدت علیه دولت پاکستان متمرکز است که نتیجه این تحرکات موجب محدودیت شانس پایداری آتش‌بس میان طرفین خواهد بود.

گفتنی است، اواخر اردیبهشت امسال طالبان پاکستان از تمدید مجدد آتش بس تا ۳۰ می‌ (۹ خرداد) با دولت این کشور خبر داد.

تحریک طالبان پاکستان مسئولیت بسیاری از حملات مرگبار تروریستی در این کشور از جمله حمله به مدرسه پیشاور در دسامبر ۲۰۱۴ که دست کم ۱۲۰ کشته برجای گذاشت را بر عهده گرفته است.

دولت پاکستان هشت سال پیش در دوره "نواز شریف" نخست وزیر وقت این کشور طرح گفت‌وگوهای صلح با شبه نظامیان تحریک طالبان را آغاز کرد و پس از برگزاری چندین جلسه مذاکره میان نمایندگان دوطرف، این روند به دلیل عدم توقف حملات تروریستی و آغاز عملیات نظامی از سوی ارتش پاکستان، به نتیجه‌ای نرسید و دولت اسلام‌آباد تصمیم به ادامه سرکوب این گروه گرفت.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: افغانستان ، طالبان ، اسلام آباد

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: افغانستان طالبان اسلام آباد شورای امنیت سازمان ملل تحریک طالبان پاکستان طالبان افغانستان نیروهای امنیتی کمیته تحریم اسلام آباد سال گذشته آتش بس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۱۱۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع ۲۱ هزار پاسپورت در بغلان

ریاست عمومی پاسپورت طالبان در بغلان اعلام کرد مدیریت پاسپورت ولایت بغلان در یک سال گذشته، ۲۱ هزار جلد پاسپورت توزیع کرده ‌است.

این ریاست می‌افزاید، با توزیع این شمار پاسپورت ۱۳۲ میلیون افغانی عواید به‌دست آمده است.

گفتنی است چند روز قبل نیز ریاست پاسپورت‌‌ طالبان از توزیع بیش از 130 هزار جلد پاسپورت در هرات، ۲۶ هزار و ۳۹۱ جلد پاسپورت در پکتیا و بیش از ۱۹ هزار جلد پاسپورت در ولایت نیمروز خبر داده بود.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • گروگان‌های طالبان که درباره‌شان نشنیده‌اید / چرا آمریکا ۸۰۰ پایگاه نظامی در سرتاسر دنیا دارد؟ / چرا کشور‌ها به جنگ با یکدیگر می‌روند؟ / چگونه داعش به وجود آمد؟
  • وقوع انفجار در کابل
  • درگیری ماموران امنیتی پاکستان و کولبران یک کشته برجای گذاشت
  • توزیع ۲۱ هزار پاسپورت در بغلان
  • فضل الرحمان: برای بهبود روابط پاکستان و طالبان مجازات می‌شوم
  • داعش در افغانستان به طور جدی سرکوب شده است
  • طالبان: حضور داعش در افغانستان به صفر نزدیک شده است
  • سخنگوی طالبان گزارش یوناما را تکراری و تبلیغاتی خواند
  • مذاکرات طالبان برای صادرات نفت روسیه
  • قربانی بهبود روابط کابل اسلام آباد شده ایم