Web Analytics Made Easy - Statcounter

مستند «بهار به روایت چهرزاد» ویژه پاسداشت ملک الشعرای بهار شاعر و ادیب نام آور ایرانی یکشنبه هشتم خردادماه ۱۴۰۱ ساعت ۲۱:۰۰ از شبکه مستند سیما پخش می شود.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ وهنر برنا ؛ مستند «بهار به روایت چهرزاد» ویژه پاسداشت ملک الشعرای بهار شاعر و ادیب نام آور ایرانی یکشنبه هشتم خردادماه ۱۴۰۱ ساعت ۲۱:۰۰ از شبکه مستند سیما پخش  می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تکرار این مستند نیز دوشنبه نهم خردادماه ساعت 10:00 صبح روی آنتن شبکه مستند می رود.

تهیه کننده این مستند تلویزیونی مصطفی رزاق کریمی، کارگردانی آن عطیه زارع آرندی و مجری طرح این مستند نیز سعید وزیری است.

به گفته کارگردان، روایتگر قسمت عمده ای از زندگی ملک الشعار بهار در این مستند، «چهرزاد» فرزند اوست که ابعاد تازه ای از زندگی و سلوک این شاعر، ادیب، سیاستمدار و روزنامه نگار برجسته ایرانی را در اختیار مخاطبان قرار داده است. «چهرزاد» تنها یادگار محمد تقی بهار (ملقب به ملک الشعرا) است که در ایران زندگی می کند، از این رو گفتار و خاطرات او در این فیلم، ابعاد ناگفته ای از پدرش را پیش روی بینندگان قرار خواهد داد.

«بهار به روایت چهرزاد» سومین فیلم از مجموعه ده قسمتی «چونان سرو» است که به سفارش شبکه مستند سیما و به تهیه کنندگی مصطفی رزاق کریمی درباره ده تن از مفاخر برجسته فرهنگی و علمی کشور تهیه شده است.

 مشاور رسانه ای این مجموعه نیز صدرا صدوقی روزنامه نگار حوزه اندیشه و تاریخ است.

 محمد تقی بهار(ملقب به ملک الشعرا)در سال ۱۲۶۵ شمسی در مشهد چشم به جهان گشود. پدرش میرزا محمدکاظم صبوری نام داشت.

 میرزا محمدکاظم صبوری، ملک‌الشعرای آستان قدس رضوی در زمان ناصرالدین شاه بود؛ مقامی که پس از درگذشت او، به فرمان مظفرالدین شاه، به فرزندش محمد تقی بهار رسید.

ملک الشعرای بهار، آخرین قصیده سرای بزرگ زبان فارسی، سراینده  ترانه مشهور مرغ سحر، قصیده دماوند و... در طول عمر نه چندان بلندش به شاعری بسنده نکرد، او در عین حال روزنامه نگار، محقق ادبی، وکیل مجلس و سیاست پیشه نیز بود.

او در سال ۱۳۲۹شمسی  به بیماری سل مبتلا شد.

 به ریاست او در تهران «جمعیت ایرانی هواداران صلح» تشکیل شد و با وزارت فرهنگ نیز قراردادی برای تألیف کتاب «سبک شناسی شعر فارسی» بست که به علت بیماری ناتمام ماند.

«بهار» سرانجام در سال ۱۳۳۰ شمسی بر اثر بیماری سل درگذشت. پیکر او از مسجد سپهسالار(شهید مطهری) تا آرامگاه ظهیر الدوله در شمیران تشییع و در همانجا به خاک سپرده شد.

انتهای پیام/

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کارگردان ملک الشعرا بهار ملک الشعرای بهار شبکه مستند سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۱۱۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم تخلفات مربوط به صیانت از زبان پارسی را در خراسان رضوی گزارش دهند

محمد حسین زاده مدیرکل فرخنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: در کنار جغرافیای سرزمین کهن ایران به عنوان مؤلفه میراث ملموس کشور و دین مبین اسلام در حیطه میراث معنوی، زبان و ادب پارسی به عنوان مهمترین دارایی به جا مانده از پیشینیان و یگانه رشته پیوند دهنده اقوام ایرانی مطرح است.

وی با اشاره به اهمیت راهبردی زبان وحدت بخش پارسی و لزوم پاسداشت آن در برابر هجوم رقبا و اقتضائات دنیای مدرن امروز ادامه داد: بحران هویت ملی و زبان پارسی را می‌توان به سادگی در ادبیات نسل جدید مشاهده و عمق آسیب به این مؤلفه هویتی - فرهنگی را درک کرد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی گفت: در روند دهشتناکی که در تغییرات نامحسوس دستوری آرام آرام پیش می‌رود، بیم آن است که در آینده‌ای نزدیک، نسل‌های جدید در فهم و خوانش متون زیبای فارسی و اشعار بلند شاعران وزین ایرانی مشکل مفاهمه پیدا کنند.

حسین زاده افزود: استفاده بی رویه از واژه‌های غیر فارسی، به گسست فرهنگی میان ما و فرهنگ غنی ایرانی اسلامی به ویژه در حوزه ادبیات منجر می‌شود لذا با توجه به همه این تفاسیر و بنا بر وظایف ذاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در مسیر پاسداشت از حریم زبان و ادبیات پارسی از عموم هم استانی‌های گرانقدر دعوت می‌کنم تا برای حفظ شأن این سرمایه ملی و میراث گرانبها و وجوب رعایت قوانین مربوط به صیانت از زبان پارسی در صورت مشاهده اسامی و یا خط بیگانه بر سر در محل کسب اصناف و مجتمع‌های تجاری و یا واحد‌های مسکونی با ارسال تصویر و گزارش ما را در پاسداشت زبان و خط فارسی یاری دهند.

وی اضافه کرد: راه‌های ارتباطی از بستر‌های مختلف برای دریافت گزارش‌های مردمی شامل شناسه در پیام رسان ایتا: @pasdasht_zaban_farsiُ سامانه پیامکی: ۵۰۰۰۲۳۸۵۹۴۰۰۱ پست الکترونیکی khrz@farhangmail.ir لینک سایت https://khrz.farhang.gov.ir/fa/zabaneparsi‌ می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • ویژه برنامه‌های شهادت امام جعفر صادق (ع) از شبکه قرآن
  • پخش فصل جدید «رخ‌ مادر» از امشب
  • داستان «غذا‌های پلاستیکی» در شبکه مستند
  • خبر‌های رسانه - ۱۳ اردیبهشت
  • نسبت ما با فضای مجازی چگونه است؟ / تلاش «شبکه» برای ایجاد پرسش
  • پخش «چهل تیکه» و «استودیو هشت» به یاد مسعود اسکویی + تیزر
  • یادبود مسعود اسکویی در شبکه نسیم
  • مستند «زندگی با فلسفه» در شبکه چهار سیما
  • مردم تخلفات مربوط به صیانت از زبان پارسی را گزارش بدهند
  • مردم تخلفات مربوط به صیانت از زبان پارسی را در خراسان رضوی گزارش دهند