Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجری طرح گستره دوم خط لوله بندرعباس - سیرجان - رفسنجان گفت: خط لوله مهرآران - رفسنجان، به‌عنوان گستره دوم طرح احداث خط لوله فرآورده بندرعباس - سیرجان - رفسنجان با ۵۹ درصد پیشرفت فیزیکی تا پایان تابستان امسال تکمیل می‌شود.

مرتضی شالباف‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار شانا از تکمیل و پایان عملیات اجرایی این بخش تا ابتدای پاییز امسال خبر داد و افزود: طرح احداث خط لوله ۲۶ اینچ مهرآران به رفسنجان در تکمیل پروژه انتقال فرآورده‌های نفتی پالایشگاه‌های بندرعباس و ستاره خلیج‌فارس به مرکز و شمال کشور، طراحی و اجرا شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به ظرفیت ۳۰۰ هزار بشکه‌ای این خط لوله ملی تأکید کرد: طول این خط ۲۱۷ کیلومتر است که افزون بر طی کردن مسیر اصلی، با انشعاب یک خط ۸ اینچ به طول ۲۴ کیلومتر و ظرفیت ۳۵ هزار بشکه در روز به پایانه سیرجان امتداد می‌یابد.

پیشرفت ۵۹ درصدی خط لوله مهرآران - رفسنجان

مجری گستره ۲ خط لوله بندرعباس - سیرجان - رفسنجان تصریح کرد: عملیات اجرایی این گستره بر اساس قراردادی ۳۶ ماهه‌ با مشارکت شرکت‌های پیمانکار جهاد نصر کرمان و مهندسین مشاور سی‌سخت، از اسفندماه سال ۹۸ آغاز شده و با ۵۹ درصد پیشرفت کلی، پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان تابستان امسال نهایی شود.

شالباف‌زاده میزان سرمایه‌گذاری این طرح را حدود ۴۴ میلیون و ۹۱۳ هزار یورو و ۱۶۳ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: نظارت عالی و کارگاهی طرح در بخش‌های مکانیک، برق، ابزار دقیق و ساختمان توسط شرکت مهندسین مشاور پارس انجام می‌شود.

وی از جمله ویژگی‌های پروژه خط لوله بندرعباس - رفسنجان را استفاده از ولوهای اتوماتیک LBV در طول خط برشمرد که به محض ایجاد پارگی و نشت احتمالی در خط، جریان عبوری فرآورده را قطع و از آلودگی زیست‌محیطی و بروز خط انفجار جلوگیری می‌کند.

مجری طرح احداث خط لوله مهرآران - رفسنجان گفت: از دیگر مزایای این طرح، پایش لحظه‌ای از راه دور توسط سیستم حفاظت کاتدی از طریق ترانس رکتیفایر و فیبر نوری است که در کنار سیستم نشت‌یاب LDS و انتقال لحظه‌ای اطلاعات به مرکز انتقال نفت مربوطه، امکان شناسایی و ترمیم محل نشت احتمالی فراهم می‌شود.

سهم ۹۰ درصدی ساخت داخل در اجرای خط لوله مهرآران - رفسنجان

شالباف‌زاده با اشاره به تهیه و ساخت ۹۰ درصدی تجهیزات در داخل کشور اظهار کرد: امروزه ساخت لوله‌های استاندارد API نفتی از مرحله تولید تختال و تبدیل آن به ورق تا تولید لوله تماماً در کارخانه‌های داخلی انجام می‌شود، همچنین بیش از ۹۰ درصد اقلام این پروژه از جمله فیبر نوری، تجهیزات حفاظت کاتدی، ترانس‌های رکتیفایر و ولوها با استفاده از توان داخلی تهیه شده است.

به گفته مهندس شالباف‌زاده، این طرح به‌طور متوسط برای ۱۳۷ نفر به‌طور مستقیم و ۵۲ نفر غیرمستقیم در ماه اشتغال ایجاد می‌کند.

وی همچنین درباره چالش‌های اجرای این پروژه گفت: یکی از عوامل کندی عملیات تأمین کالا، انحصار در بخش تولید تختال و ورق در شرکت‌های فولاد مبارکه و اکسین اهواز است که به علت وفور تقاضا در بخش‌های مختلف صنعتی و عمرانی کشور، تحویل سفارش زمان‌بر شده، اما با توجه به ظرفیت‌های موجود در شرکت‌های داخلی دیگر، نظیر فولاد خوزستان امید می‌رود این انحصار شکسته شود و با تحویل به‌موقع لوله، در روند اجرای این نوع پروژه‌ها به سرعت بیشتری دست یابیم.

منبع: شانا

کلیدواژه: احداث خط لوله خط لوله مهرآران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.shana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۱۱۴۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیروگاه‌های حرارتی با آمادگی ۱۰۰ درصدی به استقبال تابستان می‌روند

هرساله با نزدیک شدن به روز‌های گرم سال، در کشور با وارد مدار شدن سیستم‌های سرمایش، مصرف برق به طور تدریجی افزایش پیدا می‌کند. آخرین آمار‌های وضعیت شبکه برق کشور نشان می‌دهد که در روز‌های گذشته مصرف برق نسبت به سال گذشته افزایش چند هزار مگاواتی داشته است.

از این جهت که در روز‌های گرم تابستان با ناترازی در تولید و مصرف برق مواجه هستیم، وزارت نیرو اقداماتی را پیش بینی می‌کند تا عبور موفق از تابستان و بدون قطعی برق رقم بخورد. در همین راستا امسال برنامه‌ای ۱۸۰ اقدامه در بخش‌های توسعه نیروگاه‌ها، افزایش و اصلاح شبکه و مدیریت مصرف برق برای تامین برق پایدار پیک تابستان امسال در دستور کار قرار گرفته است.

بخش مهم دیگر این برنامه‌ها انجام به موقع تعمیرات نیروگاهی است. در حال حاضر بیش از ۹۴ درصد برق مورد نیاز کشور از طریق نیروگاه‌های حرارتی تامین می‌شود و هم رقم ضرورت آمادگی این واحد‌های نیروگاهی را برجسته می‌کند.

برنامه‌های تعمیراتی نیروگاه‌ها پس از عبور از فصل گرم سال و شروع مهر آغاز شده و طبق برنامه اعلام شده باید تا پیش از خرداد و همزمان با افزایش دما نیروگاه را به آمادگی ۱۰۰ درصدی از لحاظ تعمیراتی برسند و پاسخگوی تقاضای مصرف در فصل گرم سال باشند.

در ادامهدناصر اسکندری معاون راهبری شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه ۹۴ درصد برق مورد نیاز کشور توسط نیروگاه‌های برق حرارتی تامین می‌شود گفت: با توجه به اینکه بخش اعظم تامین برق کشور بر عهده نیروگاه‌های حرارتی است، از این رو آمادگی کامل این واحد‌ها برای تولید برق پایدار در فصول گرم سال اهمیت مضاعفی دارد.

وی گفت: فصل تعمیراتی نیروگاه‌های حرارتی باید تا قبل از خرداد هر سال به پایان برسد، چرا که از این ماه با افزایش مصرف برق کشور نیروگاه‌ها باید آمادگی کاملی برای پاسخگویی به بار مصرف این بازه زمانی داشته باشند.

این مقام مسئول در خصوص برنامه‌های تعمیراتی امسال گفت: در همین راستا از ابتدای مهر سال گذشته به منظور آماده‌سازی این واحد‌ها برای تولید انرژی پایدار در ماه‌های گرم سال، بالغ بر ۱۰۵ هزار مگاوات برنامه تعمیراتی در دستور کار قرار گرفته است که تاکنون ۹۳ هزار مگاوات از این برنامه عملیاتی شده و امیدواریم با اتمام به موقع برنامه‌های یاد شده تا نیمه اردیبهشت‌ماه بتوانیم تمامی واحد‌های نیروگاهی را برای تامین برق پایدار روز‌های اوج مصرف برق کشور در اختیار داشته باشیم.

رکورد تعمیرات نیروگاهی امسال شکسته می‌شود 

گفتنی است، سال گذشته برای نخستین بار در صنعت برق حدود ۹۷ هزار مگاوات برنامه تعمیرات و آماده‌سازی نیروگاه‌های حرارتی پیش از شروع پیک مصرف برق تابستان به پایان رسید و امسال رکورد جدیدی در این زمینه به ثبت خواهد رسید.

در این راستا ساناز جعفرزاده مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و بهره‌برداری تولید در خصوص جزئیات برنامه‌های تعمیراتی امسال گفت: از ابتدای مهر سال گذشته به منظور تأمین برق پایدار پیک تابستان امسال بیش از ۱۰۵ هزار مگاوات برنامه تعمیراتی در دستور کار قرار گرفته است. تاکنون بیش از ۹۰ هزار مگاوات از این برنامه عملیاتی شده است و امیدواریم با اتمام به موقع برنامه‌های یاد شده بتوانیم تمامی واحد‌های نیروگاهی را برای تأمین برق پایدار روز‌های اوج مصرف برق کشور در اختیار داشته باشیم.

با اشاره به اینکه برخی از تعمیرات نیروگاهی به دلیل تداوم گرما در تابستان ۱۴۰۳ به تعویق افتاد گفت: یک سری از تعمیرات ما برای شهریور پیش‌بینی شده بود که به علت تداوم گرما به مهر معوق شد. اما چیزی که بیشتر بر روی حجم تعمیرات اثر گذاشت بود این بود که دچار تراز منفی سوخت در فصل زمستان بودیم و به این علت خیلی از تعمیرات در زمستان هم برای کمک به تامین بار شبکه به تعویق افتاد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • طرح ارتقاء فرآورده های نفتی پالایشگاه اصفهان تا پایان تابستان به پیشرفت 30 درصد مي رسد
  • انتقال ۱۳۷ میلیارد لیتر نفت و فرآورده در ۱۴۰۲/ طول خطوط لوله انتقال نفت ایران ۱۰۰۰ کیلومتر افزایش می‌یابد
  • سرقت از خطوط لوله نفت ایران کاهش یافت​
  • افزایش یک‌هزار کیلومتری طول خطوط لوله انتقال نفت در سال جاری
  • طول خطوط لوله انتقال نفت ایران ۱۰۰۰ کیلومتر افزایش می‌یابد/ انتقال ۱۳۷ میلیارد لیتر نفت و فرآورده در ۱۴۰۲
  • صادرات نفت خام با خط لوله نداریم
  • صادرات نفت با خط لوله نداریم
  • عربستانی‌ها برای محمد صلاح شرط گذاشتند!
  • شرط جدید عربستانی ها برای جذب محمد صلاح: اعلام تمایل خودِ صلاح!
  • نیروگاه‌های حرارتی با آمادگی ۱۰۰ درصدی به استقبال تابستان می‌روند