Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@08:36:22 GMT

چین حوزه همکاری های خود در اقیانوسیه را افزایش داد

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۱۲۳۳۵

چین حوزه همکاری های خود در اقیانوسیه را افزایش داد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، «وانگ ئی» وزیر خارجه چین پس از پایان سفر خود به کشور «ساموآ» که جزیره ای در اقیانوس آرام و در شرق جزایر سلیمان و استرالیا است، از گفتگوهای انجام شده با مقامات عالی رتبه این کشور درباره منافع و نگرانی های متقابل خبر داد.

وی در این باره و باشاره به اینکه توافقنامه ای دوجانبه نیز در زمینه همکاری های اقتصادی و فنی نیز بین دو طرف امضا شده است، گفت: در شرایط کنونی یکجانبه گرایی و قلدرمآبی برتری جویانه، چین مایل به تحکیم اتحاد و همکاری با کشورهای در حال توسعه از جمله ساموآ است تا به طور مشترک از حقوق مشروع ملل در حال توسعه حفاظت کرده و بر چندجانبه گرایی واقعی اصرار ورزد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقامات ساموآ نیز در همین رابطه در بیانیه ای اعلام کردند: ساموآ و جمهوری خلق چین به همکاری بیشتر در جهت تحقق منافع و تعهدات مشترک ادامه خواهند داد.

مقامات ساموآ همچنین از پکن به عنوان شریک اصلی خود در توسعه پروژه‌های زیرساختی، بهداشتی و کشاورزی قدردانی کردند و وزیر چین نیز متقابلا یاداور شدکه هر دو کشور تجارب تاریخی مشابه دارند و با اموری مشترک در رابطه با توسعه روبرو هستند.

جزئیات کمی از توافق جدید بین دو طرف به بیرون درز کرده است، اما گفته می شود که این گفتگوها درباره موضوعات مرتبط با صلح و ثبات منطقه ای و همچنین موضوعاتی دیگر از جمله تغییرات اقلیمی و همه گیری ویروس کرونا بوده است.

پکن اخیرا نیز یک توافقنامه امنیتی با جزایر سلیمان منعقد کرده است که از سوی غربی ها به ویژه استرالیا متهم به ایجاد پایگاه نظامی در جزایر مذکور شد. وزارت خارجه چین نیز با تکذیب این ادعا اعلام کرد که پیمان پکن با جزایر سلیمان شفاف است و هیچ طرف ثالثی را هدف قرار نمی دهد و برخلاف کشورهای غربی را موجب ایجاد رقابت نظامی در منطقه اقیانوس آرام قلمداد کرد.

نفوذ و گسترش قدرت پکن در منطقه عظیم آسیا-اقیانوسیه که در سیاست جدید کاخ سفید «ایندوپاسیفیک» خوانده می شود، به مذاق غربی ها و در راس آنها آمریکا به هیچ وجه خوش نمی آید.

واشنگتن در راستای سیاست یادشده سعی دارد که از طرق مختلف همانند تحریک مناطق جدایی طلب در چین، حضور نظامی گسترده در منطقه، ایجاد معاهدات و قراردادهای نظامی با کشورهای منطقه و... قدرت روزافزون پکن را به چالش بکشد.

لازم به ذکر است که ائتلاف نظامی چهارگانه ای بین کشورهای آمریکا، استرالیا، هند و ژاپن موسوم به «کوآد» نیز در راستای سیاست های آمریکا به منظور اتخاذ موضعی واحد در برابر چین ایجاد شده است.

کد خبر 5501916 محمدرضا الكائی

منبع: مهر

کلیدواژه: چین پکن وانگ ئی استرالیا ایالات متحده امریکا ایندوپاسیفیک جزایر سلیمان آسیا اقیانوسیه وزارت خارجه چین رژیم صهیونیستی اوکراین فلسطین روسیه ایالات متحده امریکا عراق جنگ اوکراین ترکیه حمله روسیه به اوکراین مسکو ایران جو بایدن عادی سازی روابط با اسرائیل مسجدالاقصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۱۲۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخبر: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران است

معاون اول رئیس جمهور گفت: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی بوده است. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، محمد مخبر عصر امروز (شنبه) در حاشیه دومین اجلاس بین المللی ایران و آفریقا در دیدار «کنستانتینیو چیونگا» معاون رییس جمهور زیمباوه با اشاره به ظرفیت های بسیار زیاد دو کشور برای تأمین و گسترش همکاری های فی مابین افزود: تعاملات اقتصادی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای دوست و جهان براساس راهبرد برد-برد است.

معاون اول رئیس جمهور تبادلات علمی و دانشجویی، توسعه حمل و نقل و حل مسائل مالی و بانکی برای تسهیل روابط بخش خصوصی دو کشور را از دیگر زمینه های همکاری های ایران و زیمباوه برشمرد و تأکید کرد: دو کشور باید با ارزهای ملی خود تعاملات اقتصادی انجام دهند و نیاز به ارز کشور سوم که دشمن مشترک دو ملت نیز می باشد، وجود ندارد و در این راستا باید برنامه مشترک و جامع ده ساله همکاری های دو کشور تهیه و پیگیری و همچنین تفاهم نامه ها و قراردادهای امضاء شده هر چه سریع تر اجرایی و عملیاتی شود.

کنستانتینو چیونگا معاون رییس جمهور زیمباوه نیز با اشاره به توسعه روابط دیپلماتیک دو کشور از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تأکید کرد: ایران و زیمباوه در یک مسیر حرکت می کنند و با وجود جدایی و مسیر طولانی جغرافیایی ، اهداف مشترک بسیار زیادی در برابر نظام سلطه دارند.

وی همچنین با محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق و تسلیت شهادت سرداران سپاه در این حمله تأکید کرد: تحریم های گسترده کشورهای غربی برای از بین بردن استقلال ایران و زیمباوه بوده است اما دو کشور می توانند با تعمیق روابط خود تحریم های دشمنان دو ملت را خنثی کنند.

وی همچنین با تأکید بر اجرای 12 تفاهم نامه امضاء شده بین ایران و زیمباوه در دولت سیزدهم تصریح کرد: پیشرفت های شرکت های دانش بنیان و بخش خصوصی جمهوری اسلامی بسیار چشمگیر بوده است و به دنبال تقویت زیرساخت های همکاری دو جانبه براساس راهبرد برد-برد و بهره گیری از ظرفیت های ایران در زمینه های معدنی، انرژی، سلامت، پزشکی، کشاورزی، آبیاری مدرن و امنیت غذایی هستیم.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • ایران به دنبال رابطه برد-برد با آفریقا است/ نگاه برابر داریم
  • آمادگی ایران برای همکاری صنعتی با آفریقا/ رابطه برد_برد می‌خواهیم
  • بخش خصوصی به افزایش همکاری کشورهای آسیا کمک می‌کند
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • مخبر: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران است
  • توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران است
  • به اندازه یک استخر هم از اقیانوس فرصت‌ها در آفریقا استفاده نکرده‌ایم
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ آماده تعامل هستیم
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • توسعه همکاری های دفاعی و نظامی ایران و هند