Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر آیدین پورکاظمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بیماری آبله میمونی با علائمی از جمله تب، بدن درد، گلو دردصد و ضایعات پوستی ظاهر می شود که در صورت مشاهده این علائم حتما با پزشک مشورت شود.

وی بیان داشت: البته  اغلب عفونت های ویروسی از جمله آبله مرغان ضایعات پوستی دارند و نباید نگران شد اما به دلیل اینکه با یک بیماری جدید با عنوان آبله میمونی مواجه هستیم باید به پزشک مراجعه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری با بیان اینکه روش‌های پیشگیرانه درباره آبله میمونی تقریباً همانند روش‌های پیشگیرانه از بیماری کووید ۱۹ است، اضافه کرد: شست و سوی دست‌ها و استفاده از ماسک به ویژه در اماکن پرجمعیت از مهمترین نکات پیشگیری از بیماری آبله میمونی است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان و متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری بیان داشت: آبله میمونی ممکن است که همه گروه های سنی را درگیر کند بنابراین همه باید به علائم و راه‌های پیشگیری از ابتلا را مورد توجه قرار دهند.

وی با بیان اینکه همه بیمارهای ویروس مسری هستند، اظهار داشت: عوارض بیماری آبله میمونی در کودکان بیشتر است لذا باید نکات پیشگیرانه مورد توجه قرار گیرد و مراقبت‌های لازم انجام شود.

دکتر پورکاظمی بیان داشت: تاکنون موردی از بیماری آبله میمونی در استان گیلان مشاهده نشد، اما این به معنای عادی‌انگاری در برابر این بیماری و یا علائم آن نیست.

شیوع آبله میمون تاکنون علاوه بر آمریکا، اروپا و آفریقا، در برخی از کشورهای آسیایی نیز مشاهده شده‌ا ست.

ضرورت رعایت بهداشت موادغذایی برای پیشگیری از مسمومیت

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان و متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری در ادامه با اشاره به بروز مسومیت غذایی در فصل گرما افزود: ضروریست تا برای پیشگیری از این مسمومیت، بهداشت موادغذایی توجه شود.

وی با بیان اینکه مسمومیت غذایی به دلیل استفاده از غذای آلوده و فاسد بروز می‌کند، اظهار داشت: حالت تهوع، استفراغ و اسهال از شایع‌ترین علائم مسمومیت غذایی است.

برچسب‌ها رشت پروتکلهای بهداشتی گیلان آبله میمون وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: رشت پروتکلهای بهداشتی گیلان رشت پروتکلهای بهداشتی گیلان آبله میمون وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بیماری آبله میمونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۱۲۶۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیل‌زدگان بلوچستان در معرض خطر بیماری مالاریا

ایسنا/سیستان و بلوچستان سرپرست دانشکده علوم پزشکی چابهار گفت: بارندگی‌ها و آب حاصل از باران شرایط را برای زیست پشه‌های آنوفل و بیماری مالاریا در بلوچستان فراهم کرده بنابراین سیل زدگان در معرض خطر بیماری مالاریا هستند.

ایرج ضاربان امروز در بازدید از مناطق سیل زده چابهار اظهار کرد: مبارزه با پشه ناقل بیماری مالاریا بسیار مهم است چون مالاریا بصورت بومی سال‌ها در منطقه بلوچستان وجود داشته است.

وی افزود: پشه مالاریا در آب تخم ریزی می‌کند و تبدیل به لارو و در نهایت پشه بالغ می‌شود از این رو ماموران مراقب مالاریا و لاروکش در منطقه حضور دارند و سمپاشی‌ها برای مقابله با تکثیر پشه‌های آنوفل بالغ انجام می‌شود.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی چابهار گفت: از آنجایی که چابهار و دشتیاری با کشور پاکستان هم مرز هستند، بیمارانی که از پاکستان می‌آیند اگر در معرض گزش این پشه‌ها قرار بگیرند آلوده می‌شوند و می‌توانند بیماری مالاریا را از طریق گزش به انسان سالم منتقل کنند در واقع پشه باعث انتقال بیماری مالاریا می‌شود.

وی اظهار کرد: تیم‌های متعددی در دانشکده علوم پزشکی چابهار داریم و همکاران ما برای کاهش شیوع بیماری مالاریا پای کار هستند.

ضاربان افزود: باید اقداماتی در جهت جلوگیری از افزایش پشه‌ها انجام شود و دانشکده علوم پزشکی چابهار در این راستا اقدامات جدی در دستور کار دارد.

وی افزود: افراد می‌توانند با استفاده از توری، پشه بند، وسایل سرمایشی و استفاده از مواد دورکننده پشه بر روی پوست از گزش پشه جلوگیری کنند.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی چابهار گفت: پشه مالاریا در مناطق گرم و مرطوب و هوای معتدل وجود دارد و تکثیر پشه‌ها در زمان بارندگی و در آب راکد باقی مانده سرعت تکثیر بالاتری دارند که این موضوع سبب نگرانی برای مناطق سیل زده و ساکنین چادرهای اسکان موقت شده است.

وی بیان کرد: زمانی که پشه زیاد باشد سرعت شیوع بیماری‌ها بویژه بیماری مالاریا افزایش می‌یابد و باید اقدامات پیشگیرانه انجام شود.

ضاربان خاطرنشان کرد: بیماری مالاریا هیچ واکسنی ندارد و افراد نباید در معرض گزش پشه قرار بگیرند و زمانی که بیمارانی وارد کشور می‌شوند می‌توانند به راحتی و از طریق گزش پشه بیماری مالاریا را منتقل کنند.

وی افزود: زمانی که گزش صورت می‌گیرد انگل تک یاخته از طریق خون وارد پشه می‌شود و اگر انسانی سالمی در معرض گزش پشه آلوده قرار بگیرد بیمار می‌شود.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی چابهار عنوان کرد: سیل زدگانی که در چادرهای اسکان موقت هستند مورد آموزش تیم‌های آموزشِ بهداشت دانشکده علوم پزشکی قرار می‌گیرند. همچنین درخواست کردیم تعدادی پشه بند و توری برایمان ارسال شود تا در مناطق آلوده و مناطق روستایی توزیع و از خطرات احتمالی بیماری مالاریا جلوگیری‌ کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • درآمد ۱۰۰۰ میلیاردی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از گردشگری سلامت در ۱۴۰۲
  • کشف لوازم آرایشی و بهداشتی غیر مجاز در کاشان
  • کشف بیش از دو هزار کالای آرایشی و بهداشتی تقلبی در فروردین ماه
  • موفقیت واکسن‌های موسسه رازی در کنترل و پیشگیری بیماری آبله در گوسفند و بز در کشور
  • ۸۱ پروژه بهداشت و درمان گیلان آماده بهره برداری
  • بهره‌برداری از بیمارستان ۴۲۱ تخت‌خوابی رشت از مطالبات نظام سلامت است
  • کشف و ضبط ۱۲۰۰ قلم لوازم آرایشی و بهداشتی غیرمجاز در کاشان
  • سیلزدگان بلوچستان در معرض خطر بیماری مالاریا هستند
  • سیل‌زدگان بلوچستان در معرض خطر بیماری مالاریا
  • دانشکده علوم پزشکی چابهار از نظر مالی مستقل شد