Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها-نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی نسبت به رواج پدیده شوم نمای رومی در اراک انتقاد کرد. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک ، علی‌اکبر کریمی ظهر امروز در شورای پدافند غیرعامل استان مرکزی اظهار داشت: ایران جزو 10 کشوری است که بیشترین حوادث بحرانی را در زمینه‌های مختلف جهان دارد، هر چه آمادگی لازم برای پیشگیری و مقابله با بحران را تقویت کنیم دستاورد‌های بیشتری به دنبال دارد و امیدواریم در این جلسه تصمیماتی برای پیشگیری حوادث آینده اتخاذ شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در حوزه ساخت و ساز و احداث ساختمان‌ها ضوابط قانونی وجود دارد، با توجه به  تعداد گسترده ساختمان‌ها نمی‌توان برای هر ساختمان یک پلیس قرار داد بلکه باید یک نظام و فرآیندی تعریف شود که در آن قالب ساخت و سازها کنترل و مبتنی بر اصول فنی و مهندسی ساخته شود، در این راستا قوانینی وجود دارد که پایه و اساس کار است و قانون نظام مهندسی و ساز و کار برای نظارت و اجرای ساختمان‌ها هم وجود دارد.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: همچنین آیین‌نامه ایمنی ساختمان‌ها در برابر زلزله و استاندارد لازم برای سبک ویرایش‌های مختلف وجود دارد و این ویرایش‌ها باید هر سال به روز شود، یعنی هرچقدر در فرآیند این نظام دقت بیشتری شود و آنچه که در قوانین و مقررات ناظر بر ساخت و سازها وجود دارد جدی گرفته شود با حوادث کمتری روبه‌رو می‌شویم.

کریمی تصریح کرد: تقسیم وظایفی بین دستگاه‌ها انجام شده است در این راستا وظیفه وزارت راه و شهرسازی تهیه طرح‌های تفصیلی و مقررات کلی ناظر بر ساخت و سازها است، شهرداری‌ها به عنوان مرجع صدور پروانه و مجوز ساخت و همچنین نظارت هستند و در فرآیند اجرا، این نظارت و کنترل در شهرها و روستاها به نظام مهندسی واگذار شده است.

وی بیان کرد: ساختمان‌های قدیمی و یا تاریخی مانند بازار اراک به عنوان یک بنای تاریخی الزامات خود را دارند و باید در چارچوب تاریخی و میراثی این بنا، ضوابط ایمنی را اعمال و رعایت کرد، در ساخت بناهای قدیمی اعم از مدارس، مجتمع‌های تجاری و اداری، دانشگاه‌ها، سینماها و مجتمع‌های مسکونی که از قدمت برخوردار هستند ضوابط و مقرراتی که امروز ساری و جاری است رعایت نشده است که باید مطابق با چارچوب آنها این ضوابط را اعمال کرد.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در زمینه امکان فرار از محیط ساختمان و پله‌های فرار، استحکام بنا و ایمنی ساختمان‌ها وظیفه‌ای به دستگاه‌های متولی واگذار شود و کمیته‌ای برای این موضوع شکل بگیرد، همه ساختمان‌های قدیمی شهرها که ادامه موجودیت آنها خطرآفرین است احصا و تعیین تکلیف شود، در این راستا برای نوسازی این اماکن، مدارس، دانشگاه‌ها و ساختمان‌های عمومی حمایت‌های لازم انجام شود، برای این کار اماکن و ساختمان‌های عمومی که مردم به صورت عمومی از آن استفاده می‌کنند در اولویت قرار گیرد.

کریمی عنوان کرد: در سال‌های قبل اقداماتی برای ایمن‌سازی و ساماندهی تاسیسات ساختمان‌های قدیمی و بناهایی مانند بازار که جنبه تاریخی دارند انجام شد، در سال‌های گذشته قول‌هایی هم توسط وزیر میراث فرهنگی داده شد و قرار بود 10 میلیارد تومان اعتبار برای بازسازی و تعمیر بازار اختصاص داده شود که بخشی تخصیص یافت و بخشی از آن انجام نشد، نکته دیگر اینکه نهادهایی که از بازار منتفع می‌شوند مانند اوقاف موظف هستند در بازسازی و تعمیر بازار مشارکت داشته باشند.

وی افزود: هر چه در در اجرای دقیق قوانین و مقررات جدیت وجود داشته باشد این اطمینان را به ما می‌دهد که آنچه الان ساخته می‌شود برای عمر مفید ساختمان تضمین‌کننده است، متاسفانه عمر مفید ساختمان‌هایی که در کشور ما ساخته می‌شود نسبت به نُرم جهانی پایین است و این ساختمان‌هایی که با زحمت ساخته می‌شوند 40 سال بعد تخریب یا بازسازی می‌شود.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در فضای فعلی بحث جدی گرفتن نظارت مهم بوده، قانون تصریح کرده است که ساختمان‌سازی توسط افراد ذی‌صلاح انجام شود اما متاسفانه کسانی که اقدام به ساختمان‌سازی می‌کنند صلاحیت فنی برای ساخت ندارند و این امر باید به اهل آن سپرده شود، سازمان نظام مهندسی و ساز و کار نظارت این سازمان بر همین اساس شکل گرفته است و حوزه طراحی، نظارت و اجرا به این سازمان واگذار شده است.

کریمی ادامه داد: یکی از عوامل فاجعه متروپل عدم توجه به بسترسازی و محل احداث ساختمان بوده است، در قسمت عبور آب و جایی که سطح آب بالاست باید در پایدارسازی بستر ساختمان و گودبرداری کار شود این درحالی است که گودبرداری،استحکام و فوندانسیون این ساختمان ایراد داشته است.

وی در ارتباط با مشکلاتی که در بحث نظارت وجود دارد عنوان کرد: پیشگیری و برخورد جدی با تخلفات حوزه نظارت باید مورد توجه باشد، متاسفانه با پدیده‌ای مواجه هستیم که برای ساخت ساختمان نقشه‌ای در نظام مهندسی طراحی و تایید و بر اساس آن پروانه صادر می‌شود ولی نقشه‌ای هم جداگانه در کنار نقشه نظام تهیه و ساختمان اصلی براساس این نقشه ساخته می‌شود که متاسفانه این تخلف بوده و ممکن است به نظام و شهرداری مربوط شود.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی افزود: طبق قانون پروانه اشتغال برای مهندس صادر می‌شود و بر این اساس مهندس وظیفه نظارت دارد ولی متاسفانه نظارت‌ها به چند نوبت بازرسی در حین ساخت و نهایتاً ارائه گزارش خلاصه می‌شود که این برای تضمین کیفیت ساخت کافی نیست بنابراین در این زمینه باید نظارت‌های کافی وجود داشته باشد.

کریمی در خصوص رعایت طراحی‌های ساخت تصریح کرد: نمونه‌هایی از ساختمان‌های بلندمرتبه در اراک و شهرهای دیگر وجود دارد که برای ظرفیت این ساختمان فقط یک آسانسور در نظر گرفته شده است برای مثال ساختمان پزشکان اراک چنین وضعیتی را دارد، اگر زمانی در این ساختمان‌ها حوادثی رخ دهد تخلیه افراد از آنها بسیار دشوار است، با توجه به اینکه طراحی ساختمان‌ها بحث بسیار مهمی است باید در این زمینه دقت بیشتری انجام شود چراکه در بند 9 ماده 2 قانون نظام مهندسی در خصوص وظیفه و رویکرد این قانون برای کیفیت کار تصریح کرده است.

وی با اشاره به نمای ساختمان‌ها گفت: نما در ساختمان‌های بلندمرتبه با کمترین وزن، بیشترین چسبندگی و کمترین احتمال سقوط طراحی می‌شود ولی متاسفانه پدیده شومی که به عنوان نمای رومی در شهر اراک رواج پیدا کرده، فاجعه است، زمانی که طراحی انجام می‌شود نما توسط افراد انتخاب می‌شود و این بسیار غلط است در شهرداری تهران کمیته تصویب نما وجود دارد، چه ایرادی وجود دارد که در شهرداری اراک هم این کمیته وجود داشته باشد و هر نمایی قبل از اجرا تصویب شود.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به لحاظ اصول معماری ایرانی و اسلامی اِلمان آجر به عنوان یک المان سنتی می‌تواند بیشترین کاربرد را داشته باشد و تلفیق آجر و سنگ در طبقات پایین ساختمان می‌تواند به ساختمان‌ها زیبایی دهد، از طرفی بحث سبک‌سازی نما و سازه‌های سنگی که در بالا با چسب نصب می‌شود و استحکام ندارد را داریم، در این زمینه باید به طور ویژه ساز و کاری طراحی شود که در بند یک و چهار ماده دو این قانون در بحث نما تاکید زیادی وجود دارد.

روایت رئیس میراث فرهنگی کاشان از ساخت غیراصولی پارکینگ چارسو/ساخت و ساز در بافت تاریخی باید بر اساس ضوابط باشد+فیلم جزئیات فعالیت مافیای ساخت و ساز غیرمجاز در شهرداری سنندج/ تعدادی مظنون دیگر بازداشت می‌شوند جزئیات انهدام باند ‌ساخت و ساز غیرمجاز در سنندج/ متخلفان با همکاری دلالان منافع کلان به جیب می‌زدند

کریمی تصریح کرد: در قسمت‌هایی که زمین وسیع وجود دارد بلند‌مرتبه‌سازی کمتر انجام شود و قسمتی که زمین کمتری وجود دارد بلندمرتبه‌سازی انجام شود اما در جایی که بلندمرتبه‌سازی انجام شده باید تجهیزات امدادی و آتش‌نشانی متناسب با فضای شهری باشد نمی‌توان در شهری ساختمان 20 طبقه ساخت ولی در آن شهر تجهیزات آتش‌نشانی و امداد‌رسانی برای ساختمان 20 طبقه وجود نداشته باشد چراکه در هر زمان ممکن است در این برج حوادثی رخ دهد بنابراین تجهیز شهرداری‌ها و آتش نشانی‌ها و امکانات امدادی ضروری است.

وی در خصوص پیشنهادی در زمینه مستندسازی اسناد ساختمان‌ها بیان کرد: نقشه‌ها و مدارک ساختمان‌ها بعد از چند سال از بین می‌رود و اگر از ساکنان ساختمان سوال شود که سیم‌کشی ساختمان به چه صورت بوده اطلاعی ندارند، در حالی که موظف هستند نقشه‌های ساختمان را در محل معینی در ساختمان نگهداری کنند تا در زمان حادثه و شرایطی که پیش می‌آید و یا نیاز به نوسازی ساختمان وجود دارد مدارک در اختیار باشد.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اگر نظام مهندسی یا شهرداری بتوانند بانی این کار شوند و بانک اطلاعاتی برای نقشه‌ها و مستندات هر ساختمانی تهیه کنند تا تمام پرونده‌های ساختمان‌ها در آنجا مستندسازی شود می‌تواند برای حوادث پیش آمده در آینده مورد استفاده قرار گیرد و این مستندات حفظ شود.

انتهای پیام/712/ن

منبع: تسنیم

کلیدواژه: خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی نماینده مردم اراک نظام مهندسی ساختمان ها ساخت و ساز انجام شود شود نما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۱۳۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم روزآمدی مربیان عقیدتی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ نماینده ولی فقیه در استان مرکزی در دیدار جمعی از مربیان عقیدتی سپاه روح الله و معلمان بسیجی گفت: سطوح علمی، دینی و دانسته‌های مربیان عقیدتی باید به روز باشد تا پیشرو ببوده تا بتوانند راهنمای جامعه باشند.
امام جمعه اراک با اشاره به اینکه خودشناسی درونی و سازمانی دیگر الزام مربیان عقیدتی است افزود: در این صورت است که می‌توان به محرومین و جامعه خدمت کرد و از توطئه‌های سلطه جویانه دشمن پیشی گرفت.
او خانواده و افزایش موالید را از اولویت‌ها دانست و ادامه داد: باید در کنار روشنگری این دو موضوع نیز از اولویت‌ها باشد تا جوانی و طراوت جامعه حفظ شود و البته در این بخش احتیاج به حمایت دولت نیز هست.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی تصریح کرد: نباید برای امور خود پیامبر، دین و رهبری را سپر بلای خود کنیم.

امام جمعه اراک گفت: باید با شناسایی دشمن و نقاط ضعف او مانع سلطه جویی دشمن شویم.
در ادامه حجت السلام عبدی نماینده دفتر رهبر معظم انقلاب در سپاه روح الله گفت: تا پایان هفته معلم ۷۰۰ برنامه در استان مرکزی و در حوزه عقیدتی اجرا می‌شود.

دیگر خبرها

  • نماینده مجلس: احساس عدم امنیت مردم سیستان و بلوچستان را زجر می‌دهد
  • دیدار استاندار لرستان و آیت‌الله «نیازی»
  • نماینده چابهار: ماجرای باغ ازگل که بدون اطلاع امام جمعه به نام او زده شده، بر دین اثر منفی دارد یا چند تار موی زنان؟
  • لزوم روزآمدی مربیان عقیدتی
  • «شفافیت» یکی از مهمترین موضوعات مورد نیاز در مجلس آینده است
  • عباسی: تضارب آرا در مجلس، طبیعی و لازم برای قانون‌گذاری بهتر است / وحدت در حل مشکلات و اقتدار نظام اولویت اصلی + فیلم
  • بانک ها با تسهیلات مسکن چه می‌کنند؟
  • مخالفت ۳۰ نماینده مجلس با افزایش ۱۰درصدی تعرفه‌های تاکسی‌های اینترنتی!
  • شناسایی ۱۰ ساختمان بسیار پرخطر و ناایمن در اراک
  • نماینده مجلس : شهرداری حق دارد با خارجی ها قرارداد ببندد اما نه پنهانی