Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-05@02:24:47 GMT

تجارت 131 میلیون دلاری ایران با تاجیکستان

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۱۴۳۱۰

تجارت 131 میلیون دلاری ایران با تاجیکستان

سخنگوی گمرک گفت : در سال 1400 بیش از 139هزار تن کالای غیر نفتی به ارزش 131میلیون دلار بین ایران و تاجیکستان تبادل شد که نسبت به مدت مشابه، رشد 489درصدی در وزن و 463درصدی در ارزش را به همراه داشته است.

به گزارش ایران اکونومیست ،‌ سید روح اله لطیفی، سخنگوی گمرک در آستانه سفر رئیس جمهور تاجیکستان به ایران اظهار داشت: با وجود اشتراکات فراوان تاریخی، زبانی، فرهنگی و دینی بین ایران و تاجیکستان، تجارت بین دو کشور فاصله زیادی با انتظارات دو ملت دارد با این وجود در سال گذشته   124هزار و 737تن کالای ایرانی  به ارزش 91میلیون و 601هزار دلار  به تاجیکستان صادر شده که نسبت به سال 99رشد 535درصدی در وزن و 459درصدی در ارزش داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: واردات از تاجیکستان در سال 1400 با رشد 263درصدی در وزن و 439درصدی در ارزش، به 14هزار و 512 تن کالا به ارزش 39میلیون و 437هزار و 655دلار رسید.

سخنگوی گمرک در مورد روابط تجاری دو کشور توضیح داد: با سفر رئیس جمهور کشورمان  به تاجیکستان در سال گذشته، روابط  تجاری دو کشور در مسیر  رشدِ چند برابری قرار گرفت  و امیدواریم  با سفر امروز رییس جمهور تاجیکستان به تهران روابط سیاسی، تجاری و اقتصادی ایران و تاجیکستان  به جایگاه مورد انتظار  دو ملت نزدیک تر شود.

وی افزود: مجموع روابط تجاری کشورمان با تاجیکستان در  15سال گذشته (1386تا1400) تنها دو میلیون و 713هزار و 933تن کالا به ارزش دو میلیارد و 583میلیون و 735هزار و 89دلار بود  که سهم صادرات کشورمان به تاجیکستان دو میلیون و 527 هزار و 937تن کالا به ارزش دو میلیارد و 207میلیون و 369هزار و 651دلار بوده و واردات از تاجیکستان نیز 185هزار و 996تن کالا به ارزش 376میلیون و 365هزار و 438 دلار بوده است.

سخنگوی گمرک تاکید کرد: این میزان تجارت طی  15 سال، در مطمئنا مطلوب دو  ملت نیست و دولت سیزدهم در تلاش است تا با سیاست همگرایی و توسعه روابط با کشورهای همسایه و نزدیک، به توسعه روابط تجاری و اقتصادی در کنار سایر مولفه ها در مسائل منطقه ای و بین المللی بپردازد.

لطیفی با تشریح صادرات کشورمان در 15 سال گذشته به تاجیکستان گفت: در سال 1386با  170.5میلیون دلار، در سال 87با 187میلیون دلار، سال 88با 163.5میلیون دلار،سال 89با 190میلیون دلار،سال 90با 195میلیون دلار،سال 91 با 263میلیون دلار، سال 92با 45.5میلیون دلار،سال 93با 222.7میلیون دلار،سال 94با 151.2میلیون دلار،سال 95با 198.7میلیون دلار،سال 96با 217.2 میلیون دلار ،سال 97با 79.5میلیون دلار ،سال 98با 16.6میلیون دلار،سال 99با 16.4میلیون دلار و سال 1400با 91.6میلیون دلار، کالا به تاجیکستان صادر  شده است.

وی در مورد واردات در این دوره زمانی از تاجیکستان توضیح داد: در سال 86بیش از 25.5میلیون دلار، سال 87با 39.4میلیون دلار،سال 88با 49.7میلیون دلار،سال 89با 28.7میلیون دلار،سال 90با 18.9میلیون دلار،سال 91 با 35.1میلیون دلار، سال 92 با 19.2میلیون دلار، سال 93با 19.2میلیون دلار،سال 94با 20.8میلیون دلار،سال 95با 15میلیون دلار، سال 96با 13.9میلیون دلار،سال 97با 26.2میلیون دلار،سال 98 با 17.9میلیون دلار، سال 99با 7.3میلیون دلار و در نهایت در سال 1400با 39.4میلیون دلار ،کالا از تاجیکستان خریداری و به کشور وارد شده است.

لطیفی در باره کالاهای وارداتی از تاجیکستان گفت: در سال گذشته پنبه حلاجی نشده و  پیله کرم ابریشم کالاهای خریداری شده تجار ایرانی از تاجیکستان بود.

سخنگوی گمرک در مورد کالاهای صادراتی گفت: محصولات کشاورزی، خشکبار، مصالح ساختمانی، محصولات پتروشیمی، شیرینی و شکلات، محصولات صنعتی، لوازم الکترونیکی، لوازم خانگی، کفش و پوشاک، لوازم آشپزخانه، محصولات شیمیایی، ماشین آلات صنعتی، پارچه، چرم، لوازم التحریر، ادوات کشاورزی و لوازم بسته بندی ازجمله کالاهای ایرانی صادراتی به کشور تاجیکستان در سال 1400بود.

 

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: 7میلیون دلار سال میلیون دلار سال 5میلیون دلار 2میلیون دلار کالا به ارزش سخنگوی گمرک سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۱۴۳۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۴۸درصدی تجارت در اولین ماه سال/ صادرات۴میلیاردی دلار نفت

به گزارش قدس آنلاین، از مجموع صادرات و واردات کشور ۷ میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار به صادرات و ۲ میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشت.

بر اساس این گزارش، تراز تجاری کشور با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان ۴ میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار مثبت بوده است.

این گزارش با اشاره به اینکه صادرات بدون احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی، برق و صادرات از محل تجارت چمدانی در این مدت به میزان ۳ میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار بوده است، می‌افزاید: تراز تجاری کشور بدون نفت هم در فروردین ماه در مقایسه با مدت مشابه قبل ۴۳۰ میلیون دلار مثبت بود.

این گزارش حاکیست، صادرات نفت خام، کوره و میعانات گازی در فروردین ماه سال جاری ۴ میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار بوده است.

براساس این گزارش، ارزش صادرات کشور در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶.۸۵ درصد کاهش نشان می دهد.

این گزارش با اشاره به اینکه ۳ قلم عمده کالای صادراتی در فروردین ۱۴۰۳ به پروپان مایع شده با ۲۱۸ میلیون دلار، متانول با ۲۰۱ میلیون دلار و قیر نفت با ۱۸۰ میلیون دلار اختصاص داشت، می‌افزاید: میانگین ارزش هر تن کالای صادراتی در این مدت با ۷.۹۶ درصد کاهش به رقم ۳۲۸ دلار رسیده است.

در این مدت ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹.۶۶ درصد کاهش داشته است.

عمده ترین مقاصد کالاهای صادراتی ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده است که این ۷ کشور، ۷۸ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.

براساس این گزارش در فروردین ماه سال جاری، میزان صادرات کالاهای پتروشیمی ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده که به لحاظ وزن ۲۵.۷۷ درصد و از حیث ارزش ۲۴ درصد کاهش نشان می دهد.

این گزارش می افزاید: در بین ۱۰ قلم عمده کالاهای صادراتی، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده، اوره و میله‌های آهنی و فولادی از بیشترین افزایش و گاز طبیعی مایع شده، شمش از آهن و فولاد و بوتان مایع شده از بیشترین کاهش در ارزش برخوردار بودند.

این گزارش در خصوص واردات کالا به کشور در فروردین ماه سال جاری می افزاید: در این مدت ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزن ۳۳.۳۸ درصد افزایش و از حیث ارزش ۱۱.۳۶ درصد کاهش داشته است.

ذرت دامی با ۳۵۳ میلیون دلار، کنجاله سویا با ۱۸۱ میلیون دلار و گوشی‌های تلفن هوشمند با ۱۰۶ میلیون دلار ۳ قلم عمده کالاهای وارداتی در فروردین ماه سال جاری بوده‌اند.

بیشترین افزایش در بین ۱۰ قلم اول کالاهای وارداتی به طلا به اشکال خام، کنجاله سویا و روغن دانه آفتاب‌گردان و بیشترین کاهش در ارزش نیز به قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری با کد تعرفه ۹۸۸۷۰۳۱۲، دانه سویا و برنج اختصاص داشت.

متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی در فروردین ماه سال جاری یک هزار و ۱۲۲ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۳.۵۴ درصد کاهش داشته است.

بر اساس این گزارش، ۷ کشور اول طرف معامله با ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای امارات متحده عربی، چین، ترکیه، هلند، آلمان، هند و هنگ‌کنگ در مجموع ۷۲ درصد از وزن و ۷۸ درصد از ارزش کل واردات کشور را به خود اختصاص دادند.

میزان ترانزیت خارجی کشور از مسیر ایران در فروردین ماه سال جاری با ۴۷ درصد افزایش به رقم یک میلیون ۶۰۰ هزار تن رسید.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • تجارت خارجی ۴۱۴ میلیون دلاری از گمرکات کردستان
  • سخنگوی دولت: تراز تجاری کشور بدون نفت مثبت شد
  • صفرشدن تعرفه تجارت کالا‌ها بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • صادرات ۴.۱ میلیارد دلاری نفت/ تراز تجاری مثبت شد
  • رشد ۲۸ درصدی مبادلات تجاری از گمرکات کردستان در فروردین سال جاری
  • حجم تجارت خارجی ایران در سال قبل ١۴٠ میلیارد دلار بود
  • رشد ۴۸درصدی تجارت در اولین ماه سال/ صادرات۴میلیاردی دلار نفت
  • فراتر رفتن تجارت خارجی از ۱۰ میلیارد دلار
  • قرارداد ۴۴ میلیون دلاری ازبکستان با تجار افغانستانی