Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا-رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشورگفت: ضمن شناسایی تهدیدات، باید بتوانیم ابزار‌هایی بسازیم که با این تهدیدات مقابله کند، در این زمینه نخستین موضوع، در اختیار داشتن مرکزی توسعه یافته برای رصد و پایش تمام فعالیت‌های تهدیدزای دشمن در حوزه ارتعاشات و اصوات مانند مراکز رصد و پایش در حوزه‌های سایبری، الکترونیک، زیستی و مانند آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از پایداری ملی، سردار دکتر غلامرضا جلالی در هشتمین کنگره انجمن علوم صوتی ایران که با حضور متخصصان، اساتید و کارشناسان علوم صوتی در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد، ضمن گرامیداشت سوم خرداد، سالروز حماسه فتح خرمشهر اظهار داشت: آزادسازی خرمشهر، نمادی از یک پیروزی قاطع و یک دستاورد نظامی در دوران دفاع مقدس بود. اما نکته‌ای که در این میان حائز اهمیت است توجه به این دستاورد به عنوان نماد سیاسی و ارزشی است. از همین روست که باید بررسی کنیم که فتح خرمشهر چه دستاورد و پیام‌هایی دارد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور ادامه داد: باید بدانیم که دستاورد حماسه آزادسازی خرمشهر نه محدود به دوران دفاع مقدس بلکه پیامی به تمام دوران‌ها و آن هم مربوط به همه حوزه‌ها و فعالیت‌های ما حتی حوزه‌های علمی است. از همین روست که رهبر عزیزمان فرمودند که "خرمشهر‌ها در راه است".
سردار جلالی ادامه داد: برای درک عظمت و اهمیت دستاور‌های حماسه سوم خرداد باید ابتدا نگاهی به آنچه در دوران دفاع مقدس و پس از اشغال خرمشهر اتفاق افتاد بیندازیم. در زمانی که ارتش رژیم بعث عراق با استفاده از خلا ناشی از عدم آمادگی و انسجام قوای نظامی دست به تسخیر خرمشهر زد بنی صدر رئیس جمهور بود و تحت تاثیر نوع تفکراتش به دنبال طرح ریزی عملیات نظامی کلاسیک بدون در نظر گرفتن شرایط جنگ در آن زمان بود. هدف بنی صدر پیروزی قاطع در این عملیات‌ها و تثبیت جایگاه سیاسی اش بود، اما در تمام این عملیات‌ها شکست خورد.
تفکر بسیجی، معادلات جنگ تحمیلی را به نفع ایران تغییر داد
وی افرود: پس از این شکستها، بنی صدر به بن بست نظامی رسید و تلاش کرد شرایط را به سمت مذاکره و امتیاز دادن برای پایان جنگ ببرد. اما تفکر بسیجی که تربیت شده مکتب امام (ره) بود با تغییر راهبرد و خروج از قواره جنگ کلاسیک و فراهم کردن زمینه اتحاد سپاه و ارتش و اعتماد به حضرت امام و باور قلبی و ایمانی به دستورات ایشان مبنی بر لزوم شکست حصر آبادان و آزادسازی خرمشهر، با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی و باور به جوانان و اعتماد به آنها، توانست معادلات جنگ را برهم بزند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه این راهبرد نه فقط برای آن زمان بلکه برای همه دورانهاست، تصریح کرد: در واقع فتح خرمشهر، برای ما این منطق و باور را به ارمغان آورد که ما می‌توانیم بدون وابستگی و با تکیه بر ظرفیت‌های درونزا با استراتژی‌های خاص با توجه به شرایط خودمان از پس هر بحران و شرایط سختی برآییم.
به گفته سردار جلالی، در واقع حماسه سوم خرداد به ما می‌گوید در شرایط امروز هم می‌توانیم از همین راهبرد‌ها استفاده کنیم. چارچوب‌ها و اصول ما درست و صحیح است و پایداری آن در طول 40 سال گذشته کاملا به اثبات رسیده است.
بازدارندگی کم نظیر ایرانی اسلامی مرهون تجربه دفاع مقدس است
وی با بیان اینکه تجربه دفاع مقدس و حماسه‌هایی همچون خرمشهر سبب شد تا جمهوری اسلامی ایران به سطح کم نظیری از بازدارندگی دست یابد که روز به روز در حال تقویت است، اظهار داشت: نمونه این قدرت بازدارندگی را در استیصال آمریکایی‌ها در پاسخ نظامی به ایران پس از سرنگون کردن هواپیمای فوق پیشرفته جاسوسی آمریکایی شاهد بودیم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه راهبرد دشمن مبتنی بر فشار همه جانبه مادون جنگ نشان دهنده موفقیت بازدارندگی ما در این حوزه است، تصریح کرد: البته این بازدارندگی نیازمند به‌روزرسانی، تقویت و پاسداشت است.
تمرکز پدافند غیرعامل بر علوم بین رشته‌ای است
سردار جلالی با بیان اینکه ما در پدافند غیرعامل با توجه به نوع تهدیدات، تمرکزمان را بر حوزه‌های بین رشته‌ای معطوف کرده‌ایم، گفت: حوزه علوم صوت نیز می‌تواند به عنوان یکی از علوم بین رشته‌ای، تعاملات خوب وگسترده‌ای با مباحث مربوط به پدافند غیرعامل داشته باشد.
وی با بیان اینکه در پدافند غیرعامل تمرکز بر رصد تهدیدات و آسیب پذیری‌های خودی، رصد تحرکات دشمن نسبت به هر حوزه و تشخیص و هشدار تهدیدات است، توضیح داد: طبیعتا این تهدیدات در حوزه صوت نیز می‌تواند کارکرد‌های مشترکی بین حوزه پدافند غیرعامل و حوزه صوتی ایجاد و دنبال کند. این موضوع به ویژه زمانی که شاهد استراتژی تهدیدات ترکیبی دشمن هستیم و دشمن از الگویی مبتنی بر بهره‌گیری حداکثری از قدرت خود در تناظر با نقاط ضعف ما استفاده می‌کند اهمیتی دوچندان می‌باید.
لزوم تقویت رصدخانه تهدیدات صوتی
این مقام ارشد نظامی با بیان اینکه در حوزه پدافند غیرعامل، ضمن شناسایی تهدیدات، باید بتوانیم ابزار‌هایی بسازیم که با این تهدیدات مقابله کند، توضیح داد: در این زمینه نخستین موضوع، در اختیار داشتن مرکزی توسعه یافته برای رصد و پایش تمام فعالیت‌های تهدیدزای دشمن در حوزه ارتعاشات و اصوات مانند مراکز رصد و پایش در حوزه‌های سایبری، الکترونیک، زیستی و مانند آن است.
وی ادامه داد: همچنین در حوزه پدافند غیرعامل می‌توانیم در مورد احصای آسیب پذیری‌ها در زیرساخت‌های کشور در حوزه انتشار اصوات و لرزه نگاری که کارکرد‌های مهمی در حوزه‌های مختلف از جمله فنی و مهندسی دارد، کار کنیم.
سردار جلالی خاطرنشان کرد: در یک نگاه کلی می‌توان گفت، در حوزه‌های تهدیدات نوین که عمدتا انسان ساخت هستند با دو مولفه سروکار داریم. نخست، مولفه‌های فناورانه که می‌‎تواند قابلیت‌های تهدیدزا را در اختیار صاحبان فناوری قرار دهد و دیگری مولفه‌های انسانی که مبتنی بر طراحی استراتژی، دکترین، نظریه، سیاست و برنامه است.
تاثیرات متقابل تغییرات فناورانه و تغییرات استراتژیک
به گفته وی، امروز شاهدیم که تغییرات فناورانه بعضا تحت تاثیر تغییرات استراتژیک هستند و بالعکس در برخی مواقع، تغییرات استراتژیک، فناوری را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در این میان زمانی که فناور‎ی‌ها، قابلیت همجوشی یا ترکیبی به دست می‌آورد، استراتژی‌های مختلف می‌تواند ترکیبات مختلفی از این فناوری‌ها را به عنوان تهدید، مورد استفاده قرار دهد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور توضیح داد: بنابراین، مطالعه و بررسی استراتژی‌ها در قالب استراتژی تهدیدزای دشمن و تعریف استراتژی‌های دفاعی برای مقابله با آن بسیار مهم است. به تعبیری می‌توان گفت؛ نظریه‌های جدید دفاعی و آفندی براساس بنیان‌های علمی در داخل دانشگاه‌ها و مراکز علمی خلق می‌شود. در چنین شرایطی، طبیعی است که نظریات پدافندی و دفاعی نیز باید در دانشگاه‌ها و مراکز علمی، طراحی، پیاده‌سازی و تا مرحله اجرا هدایت و دنبال شود.
جلالی متذکر شد: با توجه به اینکه تهدیدات جدید، عمدتا دانش محور است از انجمن‌های علمی که در زمینه رصد و مقابله با این تهدیدات فعالیت کرده و سازمان پدافند غیرعامل کشور را در این مسیر یاری برسانند استقبال می‌کنیم. در واقع هم‌افزایی پدافند غیرعامل با حوزه‌های علمی می‌تواند انجمن‌های علمی را به لبه‌های دانش و حوزه‌های اصلی و جدی در حوزه فعالیت خود هدایت کند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: پدافند رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور سردار جلالی حوزه پدافند استراتژی ها رصد و پایش دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۱۴۳۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید پدافندغیرعامل بر ضرورت ارتقا امنیت پیام‌رسان‌های داخلی

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، نخستین جلسه کمیته پدافند غیرعامل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال ۱۴۰۳ با حضور، سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، سردار فرجی پور جانشین و معاونین قرارگاه سایبری کشور، سعید رحیمی معاون ارتباطات و فناوری اطلاعات این سازمان و معاونین وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، مدیرکل حوزه وزارتی، روسای سازمان‌ها، شرکت‌های تابعه و اپراتور‌های تلفن همراه برگزار شد.

در ابتدای این جلسه سردار جلالی به تحلیل جامعی از عملیات افتخارآمیز نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به تحرکات ددمنشانه رژیم صهیونیستی و نتایج و آثار راهبردی این عملیات در تغییر معادلات نظامی منطقه پرداخت.

وی در ادامه با توجه به ماهیت کارکردی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، به تبیین تهدیدات متصور در این حوزه و ضرورت انجام اقدامات برای افرایش پایداری و تاب آوری زیرساخت‌های این حوزه پرداخت.

در ادامه گزارشی از اقدامات پدافند غیرعامل در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات از سوی مسئولان وزارت ارتباطات ارائه شد.

بررسی آخرین وضعیت و پیش‌بینی تهدیدات و اجرای اقدامات فوری برای امن‌سازی زیرساخت‌های ارتباطی و مخابراتی و ارتباطات حداقلی در زمان بحران، اتخاذ تدابیر لازم برای ارتقای امنیت و صیانت از مراکز، حوضچه‌ها و خطوط ارتباطی مهم، اجرای طرح نظارت هوشمند و تصویری و ضرورت انجام اقدامات فوری و اولویت‌دار برای ارتقا امنیت سکوها، خدمات‌رسان‌ها و پیام‌رسان‌های داخلی و برگزاری مستمر رزمایش‌ها به ویژه رزمایش‌های شبکه ملی اطلاعات از دیگر مواردی بود که در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اولویت امروز پایش تهدیدات و برنامه ریزی برای مقابله است
  • آگاهی‌بخشی مهمترین پایه پدافند غیرعامل است
  • قطب‌نمای «بصیرت» کشور را در برابر تهدیدات بیمه می‌کند
  • تاکید پدافندغیرعامل بر ضرورت ارتقا امنیت پیام‌رسان‌های داخلی
  • تاکید پدافند غیر عامل بر ضرورت ارتقای امنیت پیام‌رسان‌های داخلی
  • تاکید پدافندغیرعامل بر ضرورت ارتقای امنیت پیام‌رسان‌های داخلی
  • تکالیف کارگروه پدافند غیرعامل برای دستگاه‌های اجرایی
  • تکالیف جدید کارگروه دائمی پدافند غیرعامل برای دستگاه‌های اجرایی کشور
  • تکالیف کارگروه دائمی پدافند غیرعامل برای دستگاه‌های اجرایی
  • تعیین تکلیف کارگروه دائمی پدافند غیرعامل برای دستگاه‌های اجرایی