Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از  روابط عمومی شهرداری منطقه ۲۰ تهران - شهرری، سید علی یزدی خواه در جلسه هم اندیشی آثار میراثی، صنایع دستی و گردشگری ری با اشاره به ضرورت دعوت از وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برای بازدید و بررسی وضعیت آثار تاریخی ری، افزود: به منظور دستیابی به نتایج خوب در احیای آثار تاریخی و توسعه صنایع دستی، می بایست اهداف این بازدید از جمله ساختار و وضعیت نگهداری آثار تاریخی، فعالان عرصه گردشگری و تفاهم نامه بین سازمان های ذیربط بررسی و مشخص شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تعامل با مسئولان استانی و محلی و استفاده از ظرفیت سازمان های ذیربط  برای دستیابی به یک الگوی واحد در طراحی و بهسازی آثار تاریخی را مهم خواند.

چشمه علی به یک اثر جهانی تبدیل شود

مدیر کل اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران نیز  در این جلسه با بیان اینکه ظرفیت های گردشگری و مذهبی شهرری از جمله وجود آثار تاریخی، امامزاده ها و بقاع متبرکه در جذب گردشگر به ویژه از کشورهای اسلامی موثر است و نگاه ویژه تری را می طلبد گفت: با تلاش های انجام شده پیش بینی می شود با انجام زیرساخت های اولیه پایگاه میراث فرهنگی ری در تپه میل در شهریور ماه سال جاری افتتاح شود.

پرهام جانفشان با بیان اینکه سالانه از منابع ملی بودجه ای به آثار میراثی تعلق می گیرد افزود: تصمیم داریم چشمه علی را به یک اثر جهانی تبدیل کنیم و در همین راستا و با توجه به اینکه طرح مصوبی برای این مکان تاریخی وجود ندارد تعامل و پیگیری سازمان های ذیربط ضروری است.

وی با بیان اینکه اعتباری برای بهسازی دژ رشکان در نظر گرفته شده است گفت: در چند سال گذشته اقداماتی در این راستا انجام شده ولی متاسفانه به واسطه وجود برخی معضلاتی در پیرامون این اثر باستانی، آسیب هایی به آن وارد شده است.

مدیر کل اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران ضمن تاکید بر تشکیل کارگروهی متشکل از سازمان های دخیل در این حوزه را برای پیگیری ساماندهی آثار تاریخی ری، ساماندهی و اجرای طرح های توسعه ای اطراف بقعه بی بی شهربانو، تبدیل کارخانه سیمان ری به موزه صنعت و تبدیل مکانی در اطراف آثار تاریخی به عنوان موزه ری را مهم عنوان کرد.

جانفشان تعیین مکانی دائمی یا فصلی برای برپائی بازاچه صنایع دستی در شهرری با همکاری شهرداری منطقه ۲۰ با هدف رونق کسب و کار و ایجاد اشتغال برای هنرمندان را ضروری برشمرد و افزود: استفاده از ظرفیت مجموعه ایوان ری برای برپائی نمایشگاه صنایع دستی قابل تامل است.

 برای ساماندهی آثار تاریخی تعامل و همکاری سازمان های تخصصی ضروری است

شهردار منطقه نیز  با اشاره به نگاه مثبت شورای شهر تهران به حوزه گردشگری، گفت: با توجه به بازدیدهای اعضای شورای شهر به ویژه کمیسیون فرهنگی، نگاه تخصصی به ظرفیت های شهرری و اهمیت احیای آثار تاریخی و گردشگری ری معطوف شده است.

سید محمد ناظم رضوی  با بیان اینکه در پهنه چشمه علی، دژ رشکان، بی بی شهربانو و کارخانه قدیم سیمان ری ظرفیت خوبی برای گردشگری وجود دارد که برای هر کدام کد پروژه تعریف شده است گفت: در راستای ضرورت حفظ و نگهداری آثار تاریخی و هویت فرهنگی و مذهبی ری و رونق فعالیت های گردشگری، ستاد مدیریت حفظ و نگهداری و بهره برداری از آثار تاریخی با حضور مسئولان سازمان میراث فرهنگی و آستان حضرت عبدالعظیم(ع) تشکیل شده است.

وی با اشاره به اهمیت نگاه ویژه به ظرفیت های ری و رفع چالش های پیش رو برای ساماندهی حوزه گردشگری، افزود: با توجه به اینکه شهرداری بودجه عمومی دارد و می بایست در  موارد خاص استفاده شود، برای ساماندهی آثار تاریخی تعامل و همکاری سازمان های تخصصی ضروری است.

ناظم رضوی با بیان اینکه  وضع موجود در محدوده چشمه علی زیبنده این اثر تاریخی نیست اضافه کرد: برای ساماندهی این محدوده، جنبه های تخصصی و حقوقی وجود دارد که نیازمند همکاری میراث فرهنگی است.

وی ایجاد چشم اندازی مناسب برای بهره برداری از آثار تاریخی و جذب گردشگر را ضروری عنوان کرد و اظهار داشت: اقدامات خوبی با همکاری سازمان نوسازی شهر تهران برای آزادسازی و الحاق املاک مجاور چشمه علی صورت گرفته و برای ایجاد پهنه تاریخی نیازمند تعامل ادارات ذیربط هستیم.

وی افزود: اقدام راهبردی برای آزادسازی در ضلع شمال شرق محوطه چشمه علی و اتصال این محدوده به میدان صفائیه و در ادامه آزادسازی در ضلع جنوب و پیوستگی آن به کارخانه قدیم سیمان ری موجب ایجاد پهنه گردشگری و تسهیل دسترسی گردشگران خواهد شد.

ساماندهی آثار تاریخی با تغییر مدیریتی دچار وقفه نشود

ناظم رضوی با تاکید بر اینکه اقدامات انجام شده برای ساماندهی آثار تاریخی می باست نهادینه شود و با تغییر مدیریتی دچار وقفه نشود بیان کرد: پیشنهاد این منطقه آنست که در منطقه ۲۰ و چند منطقه ای که از نظر وجود آثار تاریخی حائز اهمیت هستند با موافقت شورای شهر حوزه ای به عنوان گردشگری و میراث فرهنگی تشکیل شود.

شهردار منطقه اظهار داشت: ساماندهی محوطه های میراث فرهنگی و تاریخی ری، تعیین وظایف هر یک از سازمانهای ذیربط به ویژه شهرداری و میراث فرهنگی برای احیای آثار تاریخی، بررسی مکان هایی از جمله باغ ظهیر، باغ ملک، قلعه گبری و ایوان ری برای احداث موزه ری، مسقف کردن بازار قدیم ری، امکان تخصیص زمین در اطراف حرم حضرت عبدالعظیم (ع) برای ساخت هتل و بهره مندی از ظرفیت خیابان مدرس در صورت تبدیل به پیاده راه به عنوان محلی برای استقرار بازارچه صنایع دستی و ثبت ملی برخی مراسم ویژه در شهرری را از جمله ظرفیت های موجود در ری برای جذب گردشگر است.

برچسب‌ها شهرستان ری شهرداری منطقه بیست تهران آثار تاریخی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شهرستان ری آثار تاریخی شهرستان ری آثار تاریخی ساماندهی آثار تاریخی احیای آثار تاریخی برای ساماندهی آثار تاریخی میراث فرهنگی صنایع دستی چشمه علی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۱۵۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت

در جریان بارندگی‌های اخیر و سیلابی که در استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان، یزد و اصفهان به‌راه افتاد بسیاری از بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی دچار آسیب‌های جدی شدند. پیگیری از مسئولان میراث فرهنگی استان سیستان و بلوچستان مشخص کرد که بیش از ۱۸۴ میلیارد ریال به بنا‌ها و آثار تاریخی استان آسیب وارد شده است. روز گذشته نیز فعالان میراث فرهنگی در زواره خبر دادند که آبگرفتگی، ۲۰۰ خانه تاریخی را تخریب کرده و خسارت شدیدی به ۱۰ خانه صفوی و قاجاری زواره وارد شده است.

  بخش اسلامی قلعه نرماشیر کاملاً فروریخته

به گزارش ایلنا، «محسن موحدی» معاون میراث فرهنگی استان کرمان نیز به تخریب بنا‌های تاریخی استان پس از بارندگی‌های اخیر اشاره کرد و گفت: استان کرمان منطقه جغرافیایی بسیار وسیعی است که آثار و بنا‌های تاریخی این استان در اقلیم کوهستانی و کویری آن پراکنده هستند.

او گفت: اغلب آثاری که در استان کرمان به دنبال بارش‌های اخیر دچار آسیب شده‌اند مربوط به اقلیم کویری است چراکه در بنا‌های این منطقه معمولا بیشترین مصالحی که به‌کار رفته، خاک و کاهگل است.

موحدی درخصوص آمار موجود و میزان خسارتی که سیل به بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی وارد کرده است، اعلام کرد: اداره میراث فرهنگی استان کرمان همچنان در حال جمع‌بندی خسارات سیل کرمان است که به محض تکمیل به وزارت میراث فرهنگی ارسال می‌شود، اما مهمترین آثاری که هم‌اکنون تخریب شده‌اند یخچال تاریخی سیرجان و قلعه نرماشیر است که قسمت مربوط به دوره اسلامی آن کاملا فروریخته.

معاون میراث فرهنگی افزود: خوشبختانه پلان و نقشه‌های بنا‌های تاریخی تخریب شده موجود هستند که بر اساس اطلاعات موجود می‌توان این بنا‌ها را به‌سرعت مرمت و بازسازی کرد.

نجات یخچال خراب سیرجان پس از بارندگی!

یخچال تاریخی سیرجان که سال‌ها قبل بدون توجه به تذکر میراث فرهنگی توسط مالک به‌صورت کاملا خودسرانه و غیراصولی مرمت شده بود، گنبد آن در جریان بارندگی و سیلاب اخیر، فروریخت.

معاون میراث‌فرهنگی استان کرمان درباره این اثر گفت: یخچال تاریخی سیرجان که یکی از مهمترین بنا‌های تاریخی کرمان است سال‌ها قبل بدون اخذ مجوز و توجه به تذکرات میراث فرهنگی توسط مالک مرمت شد که در آن زمان امکان مداخله توسط کارشناسان میراث فرهنگی وجود نداشت چراکه هر اقدامی صورت می‌گرفت این اثر تاریخی بیشتر تخریب می‌شد.

او گفت: یخچال تاریخی سیرجان، اما پس از بارندگی دچار تخریب جدی شد و گنبد مرمت شده آن فرو ریخت که درحال حاضر با توافقی که با مالک صورت گرفته، قرار است این بنای ارزشمند با اصولی علمی مرمت شود تا پایداری خود را در مواجهه با بلایای طبیعی حفظ کند.

موحدی، اما در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چه تعداد بنای تاریخی شاخص در استان کرمان وجود دارد که توسط مالکین دچار دخل و تصرف‌های جدی می‌شود، ادامه داد: این سوال سختی است، اداره میراث‌فرهنگی استان کرمان تلاش دارد آثار و بنا‌هایی که در اختیار بخش خصوصی و دولتی هستند را به‌طور مداوم رصد کند. درحال حاضر بنا‌هایی که در اختیار میراث فرهنگی وضعیت خوبی دارند و در شرایط مناسبی نگهداری می‌شوند، اما بنا‌هایی که در اختیار دستگاه‌های دولتی از جمله اوقاف هستند به دلیل وجود وارث بیشتر مورد آسیب و تخریب قرار می‌گیرند.

دیگر خبرها

  • تبریز گردشگرپذیر می شود/ احیای خانه های تاریخی در دل شهر
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • ۱۰ حفار غیرمجاز در منطقه تاریخی ارومیه دستگیر شدند
  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • تحویل ۹ شی تاریخی به میراث‌فرهنگی هرمزگان
  • احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی
  • آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • احصاء سرخط‌های عملیاتی برنامه ساماندهی قلعه ضحاک