Web Analytics Made Easy - Statcounter

در شرایطی که قیمت‌های جهانی گندم به علت حمله روسیه به اوکراین افزایش یافته است، کشاورزان عراقی می‌گویند آبیاری زمین‌های کشاورزی به دلیل کمبود شدید آب، ۵۰ درصد کاهش داده شده است.

به گزارش شبکه تلویزیونی‌ای پی تی ان، دمای بالای هوا، خشکسالی، تغییرات اقلیمی و استخراج ادامه دار آب از رود‌های دجله و فرات توسط کشور‌های همسایه (ترکیه)، همه جزو دلایل ایجاد معضل کمبود شدید آب هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین عوامل تولید گندم را به شدت محدود کرده است.

عراق تقریباً تمام آب موردنیاز خود را از رود‌های دجله و فرات تامین می‌کند. مهدی رشید الحمدانی، وزیر منابع آب عراق، به «آسوشیتد پرس» گفت سطح آب رودخانه نسبت به سال گذشته، ۶۰ درصد کاهش یافته است.

حمید النایف، سخنگوی وزارت کشاورزی عراق نیز در این خصوص گفته است: «به دلیل بارش کم باران، گرم شدن کره زمین و کمبود ورود آب از کشور‌های همسایه که باعث شد به سهم مان از آب دسترسی نداشته باشیم، طرحی راهبردی برای مقابله با خشکسالی آماده کردیم.»

کشاورزان عراقی از قدیم در حوزه تولید مواد خوراکی به شدت به دولت وابسته بوده اند و سیاستگذاران و کارشناسان می‌گویند این وابستگی باعث از بین رفتن منابع مالی دولت می‌شود.

وزارت کشاورزی برای حمایت از کشاورزان، همه چیز از جمله ماشین آلات کشاورزی، بذر، کود شیمیایی و سموم را به صورت رایگان یا با نرخ یارانه‌ای در اختیار آن‌ها قرار می‌داد.

گندم یکی از محصولات کشاورزی راهبردی عراق است و ۷۰ درصد تولید کل غلات کشور را تشکیل می‌دهد. وزارت کشاورزی سال گذشته یارانه کود شیمیایی، بذر و سم را قطع کرد که این اقدام باعث خشم کشاورزان شد. نیاز داخلی سالانه گندم بین ۵ تا ۶ میلیون تن است. میزان برداشت نشانگر این است که تولید داخلی هر سال کمتر می‌شود. به گفته وزارت کشاورزی، عراق در سال ۲۰۲۱، ۴.۲ میلیون تن گندم برداشت کرد. میزان برداشت گندم در سال ۲۰۲۰، ۶.۲ میلیون تن بود.

النایف گفت: «امروز در بهترین حالت شاید ۲.۵ میلیون تن برداشت داشته باشیم.» به گفته او، با این شرایط عراق مجبور به افزایش میزان واردات گندم خود خواهد شد. در حال حاضر فقط ۳۷۳ هزار تن گندم در انبار‌های وزارت تجارت وجود دارد.

دولت عراق به منظور تامین نیاز‌ها در بحبوحه بحران جهانی اخیر در بازار غلات، به تازگی تغییری در سیاست پیشین خود داده است و اجازه داده که تمامی کشاورزان عراقی محصولات خود را به سیلو‌های وزارت تجارت بفروشند. پیش از این، این گزینه فقط در اختیار کشاورزانی بود که در چارچوب طرح دولت فعالیت می‌کردند.

شایان ذکر است امنیت غذایی در جهان با تهدید روبرو شده است، زیرا روسیه و اوکراین که درگیر جنگ با یکدیگر شده اند دستکم ۳۰ درصد نیاز‌های غذایی جهان را تأمین می‌کنند. این مسئله بسیار مهم و خطرناک است. بیم آن می‌رود که جهان بخصوص کشور‌های فقیر دچار گرسنگی شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بحران غذایی تحولات اوکراین کمبود غلات وزارت کشاورزی میلیون تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۱۵۳۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت بارندگی به گندمزارهای آماده برداشت در خوزستان

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مسعود اسدی توفان و بارندگی‌های اخیر را بی سابقه در تاریخ خوزستان دانست و گفت: بارش‌های بهاری اخیر خسارت‌های سنگینی به بخش کشاورزی استان وارد کرده است.

وی افزود: به بیش از ۱۰۰ هزار هکتار از گندمزار‌های آماده برداشت استان تا ۵۰ درصد خسارت وارد شده و در خوشبینانه‌ترین حالت ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت از دست رفته است.

اسدی با بیان اینکه علاوه بر خسارات به مزارع گندم، به تأسیسات، باغات، گلخانه‌ها و دامداری‌های بسیاری از کشاورزان خسارت جدی وارد شده است، ادامه داد: امیدواریم سازمان جهاد کشاورزی به فوریت خسارات را به دقت برآورد و اعلام کند.

رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان می‌گوید: انتظار داریم صندوق بیمه محصولات کشاورزی بدون فوت وقت، تعلل و مضایقه به وظیفه قانونی خود عمل کرده و طبق قانون خسارات وارده به بیمه شدگان را جبران کند.

وی اضافه کرد: از دولت و سازمان مدیریت بحران کشور انتظار داریم با توجه به اینکه امکان جبران خسارات وارده از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی قطعاً وجود ندارد نسبت به بررسی، برآورد و کمک به کشاورزان خسارت دیده استان که خساراتشان مشمول حمایت‌های صندوق بیمه محصولات کشاورزی نیست اقدام عاجل کنند تا در سال جهش تولید با مشارکت مردم، کشاورزان خسارت دیده بار دیگر با امید به سنگر تولید برگردند.

دیگر خبرها

  • ارسال فایل ۱۰۳ هزار تن گندم خریداری شده به بانک کشاورزی ایلام
  • ۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند
  • آمادگی و تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • خبر جدید برای گندمکاران/ قیمت گندم مشخص شد
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • کشاورزان گلستانی آب ماندگی را از سطح مزارع خود خارج کنند
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت خوزستان از دست رفت
  • طوفان ۲۰۰ هزار تن گندم این استان را از بین برد !
  • خسارت بارندگی به گندمزارهای آماده برداشت در خوزستان