Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز

بیرجند- فاطمه علیزاده، همه ساله شروع فصل گرم تابستان برای اجاره نشین‌ها همانند زنگ آغاز بنگاه‌ گردی و خانه به دوشی است.

به گزارش تین نیوز، تلاطم بازار مسکن، نبود ثبات قیمت در بازار مسکن و به دنبال آن تورم سبب شده تا این روزها سقف آرزوی خانه‌دار شدن به پیدا شدن منزلی مناسب برای اجاره‌نشینی پایین بیاید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید دیگر ضرب المثل «اجاره‌نشینی، خوش‌نشینی است» این روزها کاربردی نداشته باشد و هیچ کس فکر این را هم نمی کرد روزگاری از راه برسد که اجاره‌نشین‌ها، خانه به دوش شوند و با اتمام مهلت اجاره لرزه بر تن مستاجرین بیافتد.

صابری یکی از شهروندان بیرجندی که دو ماهی است برای اجاره خانه عصرها از این بنگاه به آن بنگاه می رود، گفت: این روزها نه تنها خرید خانه برای خیلی ها به آرزویی محال تبدیل شده بلکه با افزایش نرخ بهای اجاره مسکن در برخی موارد سطح توقع مستاجران را روز به روز از وسعت خانه اجاره‌ای نیز کاهش داده است.

وی با بیان اینکه قیمت اجاره بهای منازل مسکونی در چند سال اخیر بسیار افزایش یافته است، افزود: افزایش قیمت‌ها همه ساله در همه اقلام و اجناس بوده و این امر در افزایش حقوق‌ها نیز مشاهده می‌شود اما نبود ثبات در قیمت‌ها به ویژه در اجاره مسکن بر دغدغه مستاجران بیش از گذشته افزوده است.

صابری اذعان داشت: متاسفانه در چند سال گذشته با افزایش قیمت مسکن مالکان قیمت اجاره را نیز بالا برده‌اند که این امر با توجه به شرایط اقتصادی که در جامعه وجود دارد برای اجاره نشین‌ها مشکلاتی را ایجاد می‌کند.

خانه هست؛ اجاره‌ها با درآمد همخوانی ندارد

یکی دیگر از افراد متقاضی مسکن اجاره ای در بیرجند نیز با بیان اینکه مسکن خالی و اجاره ای وجود دارد اما قیمت ها با جیب ما همخوانی ندارد، افزود: متاسفانه رهن و اجاره بالای خانه ها سبب شده تا مدت ها برای پیدا کردن منزل مناسب سرگردان شویم.

احمدی با بیان اینکه برخی از صاحب خانه ها قیمت املاک خود را بر اساس ارزش ملک می سنجند، گفت: قیمت خانه ها در چند سال اخیر بسیار رشد داشته و در چشم برهم زدنی خانه‌ها میلیاردی شد اما با توجه به تورمی که در جامعه وجود دارد، درآمد افراد کفاف اجاره های بالا را نمی کند.

وی بیان داشت: اگر ملکی میلیاردی می ارزد و قیمت یک خانه یک شبه چندین برابر شده اما باید در نظر گرفت حقوق افراد که چندین برابر نشده است و این اجاره های بالا منطقی نیست.

یکی از شهروندان نیز با گلایه از اینکه هیچ نظارتی بر قیمت مسکن و اجاره انجام نمی‌شود، گفت: به هر بنگاهی که برای منزل اجاره‌ای می رویم قیمت ها بیشتر از توان پرداخت بوده و متاسفانه افزایش قیمت ها هرسال بیشتر از سال گذشته است.

قربانی با بیان اینکه هیچ آپشن جدیدی در منازل ایجاد نشده و تنها براساس قیمت ملک اجاره نیز افزایش می یابد، افزود: برخی از صاحب خانه ها قوانین جدیدی نیز از جمله کارمند بودن، بدون بچه یا حداقل یک فرزند و ... را بر شرایط اجاره تحمیل می کنند که این امر برای خانواده ها بسیار سنگین است.

وی گفت: دولت تشویق به فرزندآوری می کند و تنها وعده می دهد اما در عمل نه تنها حمایتی از خانواده ها ندارد بلکه این شرایط عجیب و غریب اجاره نشینی، داغ مستاجران را چندین برابر کرده است.

قربانی با بیان اینکه وقتی از اجاره های بالا گلایه مند می شویم تنها جوابی که بنگاه ها می دهند این است که، ملک شخصی بوده و صاحب خانه اختیار ملک خود را دارد و او تعیین کننده قیمت است.

عدم اجرای مصوبه سقف اجاره‌بها در بیرجند

 رییس اتحادیه مشاوران املاک بیرجند چندی پیش در گفتگو با رسانه ها اظهار داشت: اجاره‌بها امسال در برخی نقاط شهر بیرجند ۴۰ تا ۵۰ درصد افزایش داشته است.

علیرضا اربابی با اشاره به مصوبه دولت برای تمدید خودکار قراردادهای اجاره و تعیین سقف افزایش ۱۵ درصدی برای اجاره‌بها افزود: متاسفانه حدود ۹۰ درصد مالکان این مصوبه را اجرا نمی‌کنند و اجاره‌بهای بیشتر از سقف تعیین شده را درخواست دارند.

وی با بیان اینکه مالکان باید براساس دفترچه‌ ضریب املاک مالیات پرداخت کنند، افزود: وقتی مالکان برای پرداخت مالیات به اداره‌ کل امور مالیاتی مراجعه می‌کنند، قیمت ضریب اجاره‌بها خیلی بالاست و باید براساس این ضرایب مالیات بالایی پرداخت کنند لذا به همین تناسب قیمت اجاره‌بها را بالا می‌برند.

اربابی گفت: مصوبه دولت در مقابل افزایش قیمت اجاره‌بها املاک از سوی مالک ضمانت اجرایی موثری ندارند و همچنین نقش واسطه‌های ملکی برای افزایش قیمت بسیار بالاست که در این راستا باید تعیین اجاره‌بها املاک از سایت دیوار حذف و در اختیار اتحادیه قرار گیرد تا از افزایش خودسرانه قیمت‌ها جلوگیری شود.

اربابی با تاکید بر اینکه برای کنترل بازار مسکن باید تصمیم‌های کارشناسی و قانونی گرفته و اجرایی شود، اذعان داشت: برای ساماندهی این موضوع پیشنهاد می شود تا دفترچه‌ ضریب املاک، اداره کل امور مالیاتی در اختیار اتحادیه‌ها قرار گیرد تا مالکان براساس مالیاتی که پرداخت می‌کنند، اجاره‌بها را از مستاجران دریافت کنند و تناقض بین دریافت مالیات و اجاره‌بها برای همیشه از بین برود.

به گفته وی اگر دفترچه‌ ضریب املاک اداره کل امور مالیاتی در اختیار اتحادیه قرار گیرد می توان آن را اصل و مبنای قانونی دریافت اجاره‌بها گذاشت که در این صورت خیلی از تناقض‌ها از بین خواهد رفت.

رییس اتحادیه مشاوران املاک بیرجند با تاکید بر اینکه برای دریافت اجاره‌بها باید ضوابط قانونی به ما ابلاغ شود تا ملاک اجرا قرار گیرد، ادامه داد: برخورد قانونی با واسطه‌ها و افرادی که خارج از دفاتر مشاور املاک به‌ صورت دستی قولنامه تنظیم می‌کنند، نیز ضرورت دارد.

 مالیات از خانه‌های خالی هم گرهی از مشکلات مردم باز نکرد

هرچند در سال های اخیر قانون مالیات بر خانه های خالی به منظور کنترل و بهبود شرایط بازار مسکن در کشور تصویب و نخستین فهرست قطعی خانه‌های خالی معرفی شد اما با وجود مزایای اجرای این قانون هنوز در استان گرهی از مشکلات مردم در بازار مسکن باز نشده است.

مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی نیز در این زمینه گفت: از ابتدای اسفند سال گذشته تا پایان فروردین ماه سال جاری تعداد یک هزار و ۶۲ ملک خالی از سکنه به عنوان واحد خالی در بیرجند شناسایی شده است.

احسانی‌مهر با بیان اینکه میزان مالیات مربوط به املاک خالی حدود سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان است، افزود: تاکنون از این محل مالیاتی پرداخت نشده است.

وی با بیان اینکه مالکان پس از ارسال پیامک و ورود به درگاه ملی خدمات الکترونیک مالیاتی می توانند نسبت به مشاهده املاک و میزان مالیات متعلقه اقدام و در صورت پذیرش برگ مطالبه، مالیات را پرداخت کنند، ادامه داد: مالکان در صورتی که نسبت به مالیات وضع شده معترض باشند باید نسبت به ثبت عدم پذیرش و اعتراض مبادرت کنند.

به گفته وی مطابق ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات های مستقیم (اصلاحیه ۱۳۹۹) هر واحد مسکونی واقع در شهرهای بالای یکصدهزار نفر جمعیت که به استناد سامانه ملی املاک و اسکان کشور موضوع تبصره ۷ ماده ۱۶۹مکرر قانون مالیات های مستقیم، در هر سال مالیاتی در مجموع بیش از ۱۲۰ روز ساکن یا کاربر نداشته باشد، شامل مالیات می شوند..

وی با بیان اینکه اجرای این قانون در بین شهرهای خراسان جنوبی فقط در بیرجند مصداق دارد، افزود: با توجه به اینکه اوراق مطالبه مالیات صادره در مراحل اعتراض و دادرسی بوده و به قطعیت نرسیده اند تاکنون از این محل مالیاتی پرداخت نشده است.

احسانی‌مهر با بیان اینکه هدف اصلی از اجرای ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات های مستقیم افزایش درآمدهای مالیاتی نیست، گفت: دولت با اجرای این قانون به دنبال شناسایی املاک خالی از سکونت، کنترل نرخ اجاره بها و جلوگیری از افزایش بی رویه آن است تا با مدیریت عرضه مسکن ایجاد ثبات در بازار مسکن را شاهد باشیم.

هرچند اقتصاد کنونی مشکلاتی دارد و این روزها دغدغه‌های گرانی بیش از گذشته ذهن مردم را درگیر کرده است اما بهتر است خودمان هوای یکدیگر را داشته باشیم تا بتوانیم با همدلی از این برهه زمانی نیز به سلامت عبور کنیم.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: خراسان جنوبی بازار مسکن اجاره مسکن امور مالیاتی قانون مالیات اجاره نشینی افزایش قیمت قیمت اجاره بازار مسکن برای اجاره قرار گیرد اجاره بها اجاره ها اجاره ای قیمت ها خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۱۵۸۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گلایه اهالی بازارهای سیار از افزایش اجاره‌ها

به گزارش قدس خراسان، بازارهای سیار شهرداری از جمله بازارهایی است که در آن‌ها کسانی که بودجه زیادی برای کرایه مغازه و خرید اجناس زیاد ندارند یا اینکه دارای کسب‌وکار خانگی هستند و می‌خواهند از این طریق محصولات خود را عرضه کنند، با نام‌نویسی در سایت شهرداری غرفه‌ای را در بازارهای سیار سطح شهر مشهد کرایه می‌کنند.

برای اینکه از کم و کیف برپایی این بازارها جویا شوم ابتدا سری به عصر بازار خیابان هدایت در کنار بوستان حجاب می‌زنم، در این بازار بیشتر مردان حضور دارند و برخی از غرفه‌ها به صورت خانوادگی اداره می‌شود، میانگین سنی فروشندگان با توجه به حضور قابل توجه افراد میانسال و سالمند بالای ۴۰ سال است و فروش پوشاک بیشتر از بقیه اقلام به چشم می‌خورد.

یکی از غرفه‌داران که سه سال در این بازار مشغول به فعالیت است درباره قیمت غرفه‌ها می‌گوید: کرایه غرفه ۱۸۰ در ۱۸۰ سانتیمتر ماهانه یک میلیون و ۲۵۰ هزار تومان است و برای یک شعله برق ۴۰ واتی ماهانه ۵۵ هزار تومان پرداخت می‌کنم.

او مدعی می‌شود شب بازار ابتدای خیابان دانش را تنها به  افراد خاص اجاره می‌دهند که البته فروش در چهارراه دانش بهتر است چون آنجا زائران رفت و آمد دارند و نزدیک حرم مطهر رضوی است.
این غرفه‌دار عنوان می‌کند: تنها مدرکی که سازمان میادین شهرداری برای دادن غرفه می‌خواهد، گواهی عدم سوءپیشینه است.

افزایش تقریباً دو برابری کرایه غرفه‌ها در بازارهای سیار

در ادامه به سراغ یک فروشنده خانم می‌روم، او درباره افزایش تقریباً دو برابری کرایه غرفه‌ها می‌گوید: ماهانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان کرایه غرفه می‌دهیم در صورتی که سال گذشته بیش از ۶۰۰ هزار تومان بود.

او می‌افزاید: ۶۰۰ هزار تومان ماهانه هزینه انبار و ۶۰ هزار تومان هزینه برق غرفه را پرداخت می‌کنیم.

این غرفه‌دار ادامه می‌دهد: من سرپرست خانوار نیستم اما به خاطر وضعیت اقتصادی به مشکل خورده‌ایم، برای همین من هم کار می‌کنم، اکنون شرایط اقتصادی سخت شده است و اگر مرد هم سرپرست خانوار باشد باید زن و مرد در کنار یکدیگر کار کنند تا بتوان هزینه زندگی را درآورد.

او درباره میزان فروش در این بازار می‌گوید: به خاطر اینکه سود ما کم است مردم قیمت‌ها را با سایر فروشگاه‌ها مقایسه می‌کنند به همین دلیل از بازارهای سیار استقبال می‌کنند.

این فروشنده با بیان اینکه من در بازارهای دیگر شهر کار نکرده‌ام چون اینجا نزدیک خانه‌مان است، یادآور می‌شود: در زمستان اصلاً فروش نداریم اما در تابستان که مردم بیشتر به بوستان حجاب می‌آیند، فروش بهتر است.

او همچنین می‌گوید: فروش لباس زیر، خوراکی و لوازم آرایشی در این بازار ممنوع است.

تقاضا از شهرداری برای ایجاد سایه‌بان در بازار سیار

با غرفه‌دار دیگری در عصر بازار هدایت گفت‌وگو می‌کنم، او درباره میزان فروش در این بازار می‌گوید: فروشمان نسبت به سال‌های گذشته خیلی کم شده و به سختی از پس خرج زندگی برمی‌آییم، پیش‌تر خیلی فروش بهتر بود اما یک سال است که وضعیت بازار خیلی بد شده است.

این غرفه‌دار خانم درباره هزینه‌های غرفه‌داری در این بازار بیان می‌کند: اجاره غرفه‌ها را افزایش داده‌اند و یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان شده است، برای انبار دست‌کم ۵۰۰ هزار تومان و ۵۰ هزار تومان هم هزینه برق غرفه را پرداخت می‌کنیم، ۵۰۰ هزار تومان هم برای آوردن و بردن گاری به کارگر می‌دهیم چون همه نمی‌توانند خودشان این کار را انجام دهند.

او با بیان اینکه قیمت غرفه در بازارهای دیگر هم همین است، ادامه می‌دهد: هزینه‌های غرفه در مجموع ۲میلیون و ۲۵۰ هزار تومان می‌شود، در کنار این هزینه‌ها سرما و گرمای هوا را نیز در زمستان و تابستان باید تحمل کنیم.

این خانم غرفه‌دار که با همسر ۷۲ساله خود برای فروش کالا به این بازار می‌آید، از شهرداری تقاضا دارد برای این بازار سایه‌بان درست کند تا در مقابل گرما و باران به اجناس غرفه‌ها آسیب نرسد.
او تأکید می‌کند: در این بازار اجازه فروش مواد غذایی را نداریم، درخواست ما این است که اجازه فروش موادغذایی را بدهند؛ چرا که فروش خوبی دارد.

در ادامه سری به شب‌بازار نبش خیابان دانش شرقی می‌زنم، در این بازار مردان فروشنده بیشتر از زنان هستند و افراد سالمند کمتر حضور دارند و حضور جوانان پررنگ‌تر است.خانمی که خود را تازه‌وارد این بازار معرفی می‌کند، درباره کرایه غرفه در این بازار می‌گوید: کرایه غرفه ۲میلیون و ۴۸۰ هزار تومان است.

او همچنین درباره وضعیت بازار نیز بیان می‌کند: در این دو روز فروش خوب بود اما روز اول اصلاً فروش خوبی نداشتم.

برای داشتن غرفه در این شب‌بازار نیاز به داشتن امتیاز ویژه‌ای نیست

در ادامه مرد میانسالی که چهار سال است در این بازار مشغول کار است، درباره کرایه غرفه می‌گوید: ۲میلیون و ۵۰۰ هزار تومان کرایه غرفه است و برای هزینه برق نیز واتی هزار تومان پرداخت می‌کنیم.

او درباره وضعیت بازار بیان می‌کند: الان زمان اوج کار ماست اما دیشب پنج کلاه بیشتر نفروختم، نسبت به سال‌های قبل وضعیت فروش خوب نیست.

این فروشنده با اشاره به غرفه‌های خالی می‌گوید: برخی از غرفه‌داران به دلیل کسادی بازار غرفه‌ها را کرایه کرده‌اند اما نیامده‌اند.

او هم از افزایش دو برابری کرایه‌ها می‌گوید و ادامه می‌دهد: نمی‌دانم این افزایش قیمت را شورای شهر تصویب کرده یا سازمان میادین خودش این افزایش قیمت را اعمال کرده است.

این غرفه‌دار با بیان اینکه سرمایه‌ای ندارم و این کلاه‌ها را هم از کسی گرفته‌ام که بفروشم، عنوان می‌کند: برای داشتن غرفه در این شب‌بازار نیاز به داشتن امتیاز ویژه‌ای نیست، اینجا خانم‌های زیادی سرپرست خانوار و زیر پوشش کمیته امداد هستند.

او تأکید می‌کند: امیدواریم دولت توجه ویژه‌ای به قشر ضعیف جامعه کند؛ چرا که همه در اینجا از روی ناچاری دست‌فروشی می‌کنند، در این بازار هر روز یک جور استرس داریم، باد و باران و دیگر مسائل روی فروش ما تأثیر می‌گذارد.

بیشترین قیمت غرفه در شب‌بازار خیابان دانش 

در ادامه یکی دیگر از غرفه‌داران که از سال ۸۶ در این بازار مشغول کار است، درباره هزینه‌های غرفه‌داری در این شب‌بازار می‌گوید: کرایه غرفه سال گذشته یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بود اما امسال افزایش یافته و ۲میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شده است، برای برق غرفه نیز واتی ۱۳ هزار تومان پرداخت می‌کنم.

او درباره وضعیت بازار عنوان می‌کند: کاسبی در این شب بازار تنها در زمان تعطیلات که زائران بیشتری به مشهد می‌آیند، خوب می‌شود.

این فروشنده با بیان اینکه فروش کالای چینی، عطر، خوراکی و لوازم آرایش در این بازار ممنوع است، می‌گوید: برای دریافت غرفه در این بازار شرایط خاصی وجود ندارد همه از طریق سایت به صورت همزمان می‌توانند نام‌نویسی کنند و همه کسانی که جدید وارد این بازار شده‌اند از طریق سایت شهرداری نام‌نویسی کرده‌اند.

او با بیان اینکه بالاترین قیمت غرفه در بازارهای سیار شهرداری در خیابان دانش شرقی است و کرایه غرفه در بقیه بازارها ارزان‌تر است، خاطرنشان می‌کند: مدارک مورد نیاز برای دریافت غرفه از شهرداری داشتن سن ۳۰ سال به بالا، گواهی عدم سوءپیشینه و برای مردان کارت پایان خدمت است.

فصل تابستان فروشمان خوب می‌شود

در ادامه نیز سری به دیگر شب بازار خیابان دانش، بین حنایی ۱۲ و ۱۴ می‌زنم، در این بازار بیشتر غرفه‌داران به صورت خانوادگی و زن و مرد در کنار یکدیگر در حال فروش کالای خود هستند، از نظر سنی نیز حضور جوانان پررنگ‌تر است.

خانم غرفه‌داری درباره هزینه کرایه غرفه می‌گوید: کرایه دو غرفه ۲میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شده است.

او می‌افزاید: چون الآن فصل امتحانات و مدارس است فروشمان خوب نیست اما در فصل تابستان فروشمان خوب می‌شود.

این فروشنده درباره کالاهای ارائه شده می‌گوید: همه چیز از جمله پوشاک، اسباب‌بازی، ساعت و عینک آفتابی در این بازار فروش دارد.

در ادامه از فروشنده آقایی که با همسرش غرفه لوازم آشپزخانه دارد، درباره وضعیت بازار می‌پرسم، او می‌گوید: یک سالی است در این بازار مشغول فعالیت هستیم، سال گذشته فروش خوب بود اما امسال فروش خوبی نداشتیم.

او با بیان اینکه کرایه غرفه امسال دو برابر شده است، می‌افزاید: سال گذشته کرایه غرفه ۶۸۰ هزار تومان بود و امسال یک میلیون و ۲۴۰ هزار تومان شده است.

این فروشنده ادامه می‌دهد: روزبازارهای مجیدیه و جمعه‌بازار هم رفته‌ایم، آنجا هم فروش کم شده و هزینه کرایه غرفه‌ها نیز دو برابر شده است.

کرایه نیم‌بها برای خانواده‌های عضو کمیته امداد، بهزیستی، شهدا و جانبازان

خانم فروشنده‌ای در این بازار از کرایه نیم‌بهای غرفه‌ها برای خانواده‌های عضو کمیته امداد، بهزیستی، شهدا و جانبازان می‌گوید و ادامه می‌دهد: هر کسی که زودتر ثبت نام‌نویسی کند می‌تواند از طریق سایت شهرداری غرفه بگیرد.

او می‌گوید اینجا بیشتر زائران برای خرید می‌آیند و فروش نسبت به سال گذشته کمتر شده است.

با توجه به بررسی میدانی انجام شده، می‌توان گفت کرایه غرفه‌ها با توجه به موقعیت مکانی آن‌ها قیمت‌گذاری می‌شود و موقعیت دریافت غرفه برای همه افراد در زمان نام‌نویسی یکسان است.

خبرنگار: فریده خسروی

دیگر خبرها

  • هشدار به‌ پلتفرم‌های آگهی جواب می‌دهد؟
  • (عکس) قیمت نجومی اجاره‌بها برای بالاشهر نشینی در تهران
  • افزایش قیمت‌های اجاره در سال ۱۴۰۳ چقدر خواهد شد؟
  • پیش‌بینی رییس اتحادیه املاک از قیمت اجاره در سال ۱۴۰۳
  • برنامه جدید وزارت راه برای حمایت از مستاجران اعلام شد | وام ودیعه مسکن در ۱۴۰۳ افزایش می باید؟
  • آیا هشدار به‌ پلتفرم‌های آگهی جواب می‌دهد؟
  • رشد 42 درصدی اجاره خانه در فروردین 1403/ این افزایش در مقایسه با سال های گذشته بی نظیر است
  • رشد 42درصدی اجاره خانه در فروردین 1403/ این افزایش در مقایسه با سالهای گذشته بی نظیر است
  • مستاجران ؛بازنده بازی قیمت‌سازی
  • گلایه اهالی بازارهای سیار از افزایش اجاره‌ها