Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-01@23:38:29 GMT

دلیل داغ شدن بیش از اندازه تلفن همراه چیست؟

تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۱۷۳۳۴

دلیل داغ شدن بیش از اندازه تلفن همراه چیست؟

گاهی اوقات حین کار کردن با گوشی متوجه می‌شویم که دمای آن بسیار بالاتر رفته است. بالا رفتن دمای گوشی می‌تواند خطرساز باشد. علاوه بر اینکه باتری گوشی آسیب می‌بیند ممکن است باعث آسیب دیدن قطعات داخلی گوشی شود. داغ کردن گوشی مشکل شایعی بین کاربران اندروید و آیفون است. اما فکر می‌کنید دلیل بالا رفتن دمای گوشی چیست؟

دلایل مختلفی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باتری، عملکرد خود گوشی، استفاده بیش از حد از گوشی، کار کردن با گوشی حین شارژ و مواردی از این دست دلایل اصلی بالا رفتن دمای گوشی هستند. در برخی گوشی‌ها وقتی دمای دستگاه بالاتر از دمای مجاز گوشی باشد معمولا یک پیغام دستگاه بیش از حد داغ است روی صفحه ظاهر می‌شود یا علامت دماسنج بالای گوشی دیده می‌شود و تا زمانی که دما به حالت نرمال برنگردد این پیغام باقی می‌ماند.

اما برای خنک کردن گوشی در این شرایط چکار باید کرد؟ چطور مشکل داغ شدن باتری گوشی را حل کنیم؟ در این مطلب ابتدا در مورد عوامل این مشکل صبحت می‌کنیم و سعی می‌کنیم راه‌حل‌های کاملی ارائه کنیم تا به گوشی شما آسیبی نرسد.

چرا گوشی داغ می‌شود؟

این سوالی است که همه می‌پرسند و جواب واحدی هم برای آن وجود ندارد. دلایل مختلفی باعث ایجاد این مشکل می‌شوند. اگر گوشی شما به صورت مداوم داغ می‌شود و یا هنگام استفاده از اینترنت یا اجرای برنامه‌های سنگین خیلی سریع داغ می‌کند یعنی شما با این مشکل مواجه هستید.

توجه داشته باشید که گرم شدن گوشی بسیاری از مواقع عادی است. یعنی اگر گهگاه گوشی شما کمی داغ می‌شود و بلافاصله خنک می‌شود یا صرفا گرم بودن گوشی را داخل دست‌تان احساس می‌کنید یعنی گوشی شما هنوز به مرحله‌ی بحرانی نرسیده است.

گوشی یک دستگاه الکترونیکی است. تمام دستگاه‌های الکترونیکی به دلیل وجود جریان برق دمای بالاتری دارند. الکتریسیته به حرارت تبدیل می‌شود و گوشی گرم می‌شود. اما داغ شدن موبایل بیش از حد مجاز اصلا طبیعی نیست و باید راه‌حلی برای آن داشته باشید. هم اندروید و هم گوشی‌های آیفون با این مشکل مواجهند.

گوشی‌های جدید سامسونگ یا گوشی‌های شیائومی و آیفون بعد از سری ۱۲ راهکار‌هایی برای جلوگیری از داغ شدن گوشی در سخت‌افزار پیاده کرده‌اند، اما همچنان همه افراد در برخی مواقع از داغ شدن گوشی‌هایشان خبر می‌دهند.

علت داغ شدن گوشی اندروید

در گوشی‌های اندروید مثلا سامسونگ و هواوی و شیائومی شایع‌ترین مشکل باتری آسیب دیده است. اما دلایل دیگری هم وجود دارند:

- نرم‌افزار‌های پس‌زمینه بیش از حد CPU مصرف می‌کنند. مخصوصا برخی اپ‌های پیش‌زمینه شیائومی مانند ویجت‌های گیمینگ و …

- روشنایی صفحه بیش از حد زیاد است.

- فعال بودن اینترنت و نرم‌افزار‌هایی که ما معمولا برای دسترسی به اینترنت آزاد نیاز داریم.

- اینترنت ۳ G معمولا مصرف باتری زیادی دارد، چون امواج آن انرژی بیشتری دارند و باعث داغ شدن گوشی می‌شود.

- بازی‌هایی که بیش از حد سنگین هستند.

- گوشی ویروسی شده است.

- باتری آسیب دیده است؛ و یا اینکه از شارژر بی‌کیفیت استفاده می‌کنید.

- نوسانات برق که به صورت ناگهانی جریان برق زیادی را به گوشی وارد می‌کند.

برای مشکلاتی که ناشی از مسائل نرم‌افزاری است راه‌حل‌هایی وجود دارد. گوشی شما نباید به خاطر مشکلات نرم‌افزاری داغ کند. مشکلات سخت‌افزاری مانند باتری و یا آسیب دیدن قطعات داخلی گوشی هم با تعمیر و یا تعویض قطعات حل می‌شوند. به طور مثال داغ شدن گوشی بعد از ضربه خوردن بین کاربران اندروید شایع است که راه‌حل آن تعمیر گوشی است.

علت داغ شدن گوشی آیفون

گوشی‌های آیفون معمولا ویروسی نمی‌شوند، چون اپل اجازه نمی‌دهد که شما نرم‌افزار‌های غیرمعتبر و تاییدنشده روی گوشی‌تان نصب کنید. احتمالا فکر می‌کنید گوشی‌های آیفون کمتر داغ می‌کنند. اما این گوشی‌ها هم مشکلات خاص خودشان را دارند و نمی‌توان با اطمینان گفت که داغ نمی‌کنند.

- آسیب دیدن باتری آیفون خیلی زود باعث داغ شدن گوشی می‌شود.

- زیاد بودن حجم اپلیکیشن‌های باز روی گوشی دلیل دیگری است.

- اگر حجم دانلود و یا آپلودتان روی اینترنت زیاد باشد.

- بالا بودن روشنایی صفحه و فعال بودن همزمان امکانات گوشی مانند وای‌فای، بلوتوث، لوکیشن و …

- شارژر‌های غیراورجینال هم روی دمای باتری تاثیری منفی دارند.

- برای اینکه بدانید دلیل داغ شدن موبایل و مخصوصا گوشی آیفون یا سامسونگ چیست باید به دنبال نقطه‌ای بگردید که منبع اصلی حرارت است.

حرارت گوشی از کجا می‌آید؟

وقتی دمای گوشی بالا می‌رود معمولا این حرارت روی صفحه یا باتری و یا روی پردازنده‌های گوشی احساس می‌شود. مواد شیمیایی داخل باتری که الکتریسیته را شارژ و دشارژ می‌کنند عامل حرارت هستند. یا اینکه پردازنده‌های گوشی به دلیل سرعت بالایی که دارند حرارت تولید می‌کنند. صفحه‌ی گوشی هم به خاطر انتشار نور حرارتی از خودش ساطع می‌کند. باید چک کنید و ببینید منبع حرارت دقیقا کجاست.

احتمالا دلیل اصلی گرم شدن بیش از حد باتری موبایل است. باتری‌های مدرن عمدتا لیتیم یونی هستند یا اینکه از نوع لیتیم پلیمری هستند. این باتری‌ها امن هستند و ابعاد کوچکی هم دارند، اما همین فشردگی مواد شیمیایی ممکن است باعث ایجاد حرارت شوند. اگر قسمت پشتی گوشی‌تان داغ کرده است احتمالا باید به فکر تعویض باتری باشید. چون این باتری کم کم ظرفیتش را از دست می‌دهد. (بیشتر بخوانید: چرا باتری گوشی زیاد خالی می‌شود؟)

وقتی حین کار با گوشی آن را شارژ می‌کنیم یعنی گوشی همزمان شارژ و دشارژ می‌شود. اگر دقیقا قسمتی که شارژر به گوشی وصل است داغ شده باشد احتمالا مشکل از شارژر است. اگر از شارژر‌های بی‌کیفیت استفاده می‌کنید بهتر است آن را کنار بگذارید و باتری اورجینال استفاده کنید.

اگر قسمت جلویی گوشی داغ کرده باشد احتمالا باتری و شارژر مشکلی ندارند و مشکل از خود گوشی است. ممکن است ویروسی شده باشد یا اینکه برنامه‌های سنگینی در بک‌گراند در حال اجرا هستند و یا دچار مشکلات نرم‌افزاری شده است. البته آسیب دیدن قطعات داخلی در اثر ضربه هم می‌تواند یکی از عوامل باشد.

آیا گوشی شما واقعا داغ کرده است؟ دمای مجاز گوشی چقدر است؟

گفتیم که صرفا گرم شدن گوشی نمی‌تواند به این معنا باشد که گوشی شما مشکلی پیدا کرده است. گاهی اوقات آپدیت‌هایی که گوشی انجام می‌دهد یا تغییرات گهگاه سیستم عامل باعث می‌شود که گوشی کمی گرم‌تر شود. در این صورت فعلا جای نگرانی نیست.

دمای مجاز گوشی در حالت عادی بین ۳۵ تا ۴۳ درجه است. این دمای نرمال باتری گوشی و سایر قطعات است و هیچ مشکلی برای گوشی ایجاد نمی‌کند. با اینکه اگر به گوشی دست بزنید احتمالا گرم بودن آن را احساس می‌کنید. در مورد علت باد کردن باتری موبایل هم بخوانید.

اما با دماسنج نمی‌توانید این دما را اندازه بگیرید، چون اصولا دمای دقیقی به شما نمی‌دهد. می‌توانید از نرم‌افزار‌های دمای موبایل استفاده کنید.

روی اندروید (تمام گوشی‌های سامسونگ، شیائومی، نوکیا، گوگل، سونی، هواوی و …) برنامه AIDA ۶۴ را از گوگل پلی دانلود کنید و علاوه بر اطلاعات زیادی که در مورد گوشی دارد گزارش دمای دستگاه را هم در اختیار شما قرار می‌دهد.

در آیفون می‌توانید داخل تنظیمات روی Battery Health کلیک کنید. اگر دمای باتری بیش از حد مجاز باشد به راحتی می‌توانید بفهمید.

پس قبل از اینکه کاری برای خنک کردن گوشی موبایل انجام دهید چک کنید که آیا واقعا باتری گوشی‌تان داغ کرده یا صرفا دمای آن کمی بالاتر رفته است. اگر دمای گوشی‌تان از محدوده مجاز بالاتر نرفته جای نگرانی نیست.

دلایل رایج بالا رفتن دمای گوشی موبایل

Overheating یا گرم شدن بیش از حد گوشی می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد. اگر پیغام گوشی بیش از حد داغ است را دریافت کرده‌اید به این معناست که باید دنبال دلیل اصلی آن بگردید. برخی دلایل رایج که اکثر کاربران با آن درگیرند عبارتند از:

۱. بازی کردن طولانی مدت با گوشی

اگر زیاد با گوشی‌تان باز می‌کنید احتمالا متوجه داغ شدن آن شده‌اید. احتمالا سعی می‌کنید آن را نادیده بگیرید و به بازی‌تان ادامه دهید. برخی بازی‌های موبایل مصرف باتری و CPU زیادی دارند. مخصوصا اگر بازی آنلاین باشد که باید اینترنت را هم روشن کنید و تمام این عوامل باعث می‌شوند باتری یا صفحه نمایش گوشی بیش از حد داغ شود.

۲. استریم محتوا

دقیقا مثل بازی‌ها، پلتفرم‌های آنلاین هم باعث زیاد شدن دمای گوشی می‌شوند. یوتیوب، نتفلیکس، پلتفرم‌های ایرانی استریم و یا ساندکلاود و اسپاتیفای به دلیل اینکه باید داده‌ها را به صورت آنلاین بگیرند پردازنده‌های دستگاه را به شدت درگیر می‌کنند. در پلتفرم‌های استریم ویدیو صفحه نمایش هم باید روشن باشد. معمولا صدا را هم روی آخرین ولوم می‌گذارید و روشنایی صفحه را هم زیاد می‌کنید و این دقیقا چیزی است که گوشی را کم کم گرم و در نهایت داغ می‌کند.

۳. تنظیمات گوشی

تنظیمات گوشی‌تان هم روی دمای باتری تاثیر دارند. روشنایی صفحه، استفاده از وال‌پیپر‌های متحرک، ویجت‌های زیاد و بیش از حد، روشن بودن امکانات غیرضروری و مواردی از این دست از عوامل بالا رفتن درجه حرارت گوشی هستند. اگر این تنظیمات را بهینه کنید به احتمال زیاد می‌توانید دمای آن را کمتر کنید و به دمای نرمال گوشی برسانید.

۴. عوامل محیطی

مطمئنا اگر در یک روز گرم تابستان گوشی‌تان را جلو نور خورشید و یا داخل ماشین بگذارید دمای آن بالا می‌رود. حتی خودتان هم نمی‌توانید در این حالت گرمای زیاد را تحمل کنید گوشی هم داغ می‌شود و اتفاقا این داغ شدن آسیب‌های بسیار بیشتری را به دنبال دارد. حتی خطر انفجار را هم در پی دارد.

۵. برنامه‌هایی که به آپدیت نیاز دارند

اگر یک اپ باگ یا مشکلی داشته باشد مستقیما روی عملکرد گوشی تاثیر می‌گذارد. ممکن است باعث استفاده بیش از حد از CPU شود یا اینکه مصرف باتری را بیشتر کند. در این صورت باید برنامه‌ها را آپدیت کنید. سعی کنید برنامه‌های گوشی‌تان را آپدیت نگه دارید. هم برای خودتان و هم برای گوشی بهتر است.

۶. آپدیت سیستم

معمولا وقتی گوشی‌تان را آپدیت می‌کنید با این مشکل مواجه هستید. گوشی بیش از حد گرم می‌شود و نمی‌توانید دمای آن را پایین بیاورید. این احتمالا به دلیل نواقص و یا باگ‌های سیستم عامل در ابتدای اجرا است. بهتر است کمی منتظر بمانید و اگر آپدیت کوچک دیگری منتشر شد حتما نصب کنید.

۷. داغ شدن گوشی به خاطر ضربه خوردن

ضربه دیدن گوشی شاید نمود بیرونی نداشته باشد. مثلا ممکن است گوشی ضربه ببیند، اما صفحه همچنان سالم باشد. اما قطعات داخلی ممکن است آسیب دیده باشند. آسیب دیدن هر قطعه‌ای می‌تواند دلیل داغ شدن بیش از حد گوشی باشد.

۸. باتری

اگر یک مدت از شارژر‌های بی‌کیفیت استفاده کنید یا مراقب باتری گوشی‌تان نباشید احتمال داغ شدن آن وجود دارد. در این حالت تنها کاری که باید انجام بدهید خرید باتری اورجینال گوشی است. یک باتری باکیفیت که بتواند مجددا کیفیت و کارایی سابق را به گوشی‌تان برگرداند.

مخصوصا اگر از گوشی‌های گران‌قیمت آیفون، سامسونگ و یا شیائومی و هواوی استفاده می‌کنید بهتر است از باتری اورجینال آن استفاده کنید. باتری‌های کم‌کیفیت بعد از مدتی به سایر سخت‌افزار‌های گوشی هم آسیب می‌زنند.

منبع: برنا

منبع: فردا

کلیدواژه: تلفن همراه نرم افزار استفاده کنید روشنایی صفحه داغ شدن گوشی قطعات داخلی باتری گوشی شدن بیش داغ می شود برنامه ها آسیب دیدن بیش از حد گوشی تان داغ کرده گوشی شما گوشی هم گرم شدن دمای آن گوشی ها راه حل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۱۷۳۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرک کشیدن در موبایل همسر باعث قتل شد

مرد جوانی که به اتهام قتل زن مورد علاقه‌اش مقابل چشم رهگذران در خیابان دستگیر شده مدعی است فقط می‌خواسته گوشی تلفن همراه او را وارسی کند.

به گزارش مشرق، ۲۶ فروردین امسال، صدای درگیری و فریادهای زن و مردی جوان در یکی از خیابان‌های شمال تهران توجه رهگذران را به خود جلب کرد. رهگذران که شاهد درگیری بودند، ناگهان با صحنه تلخ و عجیبی مواجه شدند.

مرد جوان گوشی تلفن همراهی در دست داشت و زن جوان با اصرار از او می‌خواست گوشی‌اش را پس بدهد اما در یک لحظه مرد عصبانی دست به جیب شد و با بیرون آوردن یک چاقو ضربات متعددی به زن جوان زد و پا به فرار گذاشت.شاهدان بلافاصله با اورژانس و پلیس تماس گرفتند و زن جوان به بیمارستان منتقل شد اما ۱۹ ضربه چاقو او را به کام مرگ کشاند. گزارش قتل زن جوان به بازپرس سالار صنعتگر اعلام شد و تیم جنایی تحقیقات خود را برای شناسایی و دستگیری عامل جنایت آغاز کردند.

هویتی برای قاتل

با حضور کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی در محل، مشخص شد محل سکونت زن جوان چند خیابان پایین‌تر از محل قتل بوده است. یکی از شاهدان در تحقیقات گفت: زن جوان اصرار داشت که گوشی تلفن همراهش را از قاتل بگیرد اما او ممانعت می‌کرد و می‌خواست محتویات داخل گوشی را ببیند. به همین دلیل مقتول به دنبال مرد جوان می‌دوید و فریاد می‌کشید.

خیلی زود محل زندگی مقتول و خانواده‌اش شناسایی شد و در تحقیقات از آنها مشخص شد مقتول مدتی قبل از همسرش جدا شده و با فرزندش زندگی می‌کرده است. مدتی قبل او با مردی به نام پژمان آشنا شد.

اما بعد از چند ماه زن جوان تصمیم به جدایی گرفت اما مرد جوان موافق جدایی نبود. با این اطلاعات احتمال ارتکاب قتل از سوی پژمان قوت گرفت و کارآگاهان با دریافت عکس وی و نشان دادن به شاهدان ماجرا مطمئن شدند که قتل از سوی او رخ داده است.

همچنین کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی پایتخت در بازبینی دوربین‌های مداربسته اطراف محل درگیری تصاویر ضارب را بدست آوردند که با تطبیق عکسی که از پژمان در دست داشتند، تأیید می‌کرد که او قاتل فراری است.

دستگیری در شمال

با شناسایی هویت قاتل، تیم تحقیق راهی محل زندگی او شدند، اما مرد جوان آنجا را ترک و فرار کرده بود. تحقیقات برای شناسایی متهم ادامه داشت تا اینکه رد او در یکی از شهرهای شمالی کشور بدست آمد. کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی پایتخت، پس از هماهنگی‌های قضایی، راهی محل مخفیگاه متهم شده و او را بازداشت کردند.

متهم پس از انتقال به پایتخت، به قتل ناخواسته زن جوان اعتراف کرد. پژمان، برای تکمیل تحقیقات به دستور بازپرس شعبه هشتم دادسرای امور جنایی پایتخت به اداره آگاهی منتقل شد و تحقیقات در این خصوص ادامه دارد.

نمی‌دانستم مرتکب قتل شده‌ام

مرد جوان که به اتهام قتل بازداشت شده، مدعی است پس از ضربه زدن به زن جوان و هنگام فرار از اینکه زن مورد علاقه‌اش به قتل رسیده بود، اطلاع نداشته و بعد از دستگیری متوجه شده است.

با مقتول چطور آشنا شدی؟

۵ ماه قبل در یکی از خیابان‌های شمال تهران با او آشنا شدم. رابطه‌مان اوایل در حد تلفن و پیامک بود، اما کم کم قرار ملاقات‌ها شروع شد و مدام همدیگر را می‌دیدیم. به خودم که آمدم متوجه شدم او را خیلی دوست دارم و او همان زنی است که سال‌ها دنبالش بودم.

با این همه علاقه چرا او را به قتل رساندی؟

قصدم کشتن نبود. اصلاً نمی‌دانستم که او را کشته‌ام. وقتی او را زدم و فرار کردم نگران حالش بودم اما جرأت نمی‌کردم تماس بگیرم.

می‌دانستم پلیس در تعقیبم است و می‌ترسیدم که لو بروم از طرفی هراس این را داشتم که بشنوم او کشته شده است.

چرا تلفنش را گرفته بودی؟

شک کرده بودم. رابطه ما خیلی خوب بود اما از یک هفته قبل از قتل همه چیز تغییر کرد. رفتارش سرد شده بود و تلفن‌هایم را پاسخ نمی‌داد. از هر ۱۰ پیام یک پیام را جواب می‌داد. پیگیر رفتارش شدم و او گفت که دیگر نمی‌خواهد با من ادامه دهد و خواست که با او تماس نگیرم.

چرا؟

خودم هم نمی‌دانم، رابطه‌مان خوب بود و حتی قرار بود با هم ازدواج کنیم. اما یک دفعه تغییر کرد، احساس می‌کردم شخص دیگری وارد زندگی‌اش شده است و باید به این موضوع پی می‌بردم.

روز حادثه چه اتفاقی افتاد؟

به مقابل خانه‌اش رفتم و از او خواستم گوشی تلفن همراهش را بدهد تا آن را بررسی کنم. تصور می‌کردم اگر پای شخص سومی در این میان باشد، بی‌شک پیام‌ها یا تماس‌هایش را در گوشی می‌بینم. اما او نمی‌خواست تلفنش را ببینم و زمانی که گوشی او را به زور گرفتم، تا چند خیابان آن طرف‌تر دنبالم آمد.

چرا چاقو داشتی؟

چاقو را بردم تا او را بترسانم و بتوانم گوشی تلفن همراهش را بگیرم و با بدست آمدن رمز گوشی، وارد آن شوم و بفهمم که آیا به من خیانت کرده است یا خیر.

چند ضربه به او زدی؟

نمی دانم، خیلی عصبانی بودم. پلیس می‌گوید که ۱۹ ضربه زده‌ام. آن زمان چون حالم را نمی‌فهمیدم، به یاد ندارم چند ضربه زده‌ام.

منبع: روزنامه ایران

دیگر خبرها

  • لزوم بررسی قیمت گوشی های نوکیا در بازار از سوی وزارت صمت
  • آموزش: با این راهکار ساده دمای گوشی خود را پایین بیاورید!
  • گوشی هوشمند به "کنترل تلویزیون" تبدیل می‌شود
  • همراه پرخرج
  • سرک کشیدن در موبایل همسر باعث قتل شد!
  • سرک کشیدن در موبایل همسر باعث قتل شد
  • افشای اطلاعات جدید درباره آیفون 16
  • واردات ۵۰۰ هزار گوشی تلفن همراه در یک ماه
  • واردات ۵۰۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه در یک ماه گذشته
  • در یک ماه گذشته ۵۰۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه واردات شد