Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-07@10:38:40 GMT

ورزش آذربایجان‌شرقی چگونه به اوج باز می‌گردد؟

تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۱۷۶۶۳

ورزش آذربایجان‌شرقی چگونه به اوج باز می‌گردد؟

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، سال‌هاست ورزش آذربایجان با بی‌توجهی متولیان امر و عدم تمایل صنایع، شهرداری و دولت برای هزینه، در سراشیبی و مسیر نابودی قرار گرفته است. همین چند سال قبل، تبریز در اکثر رشته‌‌های ورزشی حرفی برای گفتن داشت، ولی اکنون اثری از آن تیم‌های قهرمان نیست.

زمانی باشگاه شهرداری تبریز یک تنه بار ورزش آذربایجان شرقی را به دوش کشیده بود و با فعالیت در رشته‌های مختلف همچون والیبال، بسکتبال، فوتبال، فوتبال ساحلی، فوتسال، شنا، شیرجه، دوچرخه‌سواری، تکواندو و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. همه ساله افتخارات زیادی برای خطه آذربایجان کسب می‌کرد که با تصمیم شورای پنجم، سازمان ورزش شهرداری به ناچار از تیم‌داری حرفه‌ای پا پس کشید.

تبریز همواره خاستگاه دوچرخه سواری در ایران بوده؛ به طوری که تیم پتروشیمی تبریز سال‌ها بر بام دوچرخه‌سواری ایران و آسیا ایستاد؛ اسطوره‌هایی همچون قادر میزبانی از همین تیم پتروشیمی به کشورمان معرفی شده‌اند، اما اکنون خبری از این تیم و دوچرخه‌سواران تبریزی نیست. 

 فوتبال هم که فلسفه خودش را دارد، مجموعه‌های صنعتی همچون تراکتورسازی و ماشین سازی، ایدم، کمپیدرو، و همین چند سال پیش گسترش فولاد تبریز، از فوتبال آذربایجان حمایت می‌کردند؛ این مجموعه‌ها علاوه بر درخشش در سطح کشور، همواره اُمیدی برای استعدادهای شمال غرب کشور بودند. با مشکلات ایجاد شده در تولید و صادرات، این صنایع از تیم‌داری پا پس کشیدند، تا جایی  که سپاه عاشورا از تراکتور تازه لیگ برتری شده حمایت کرد؛ اما ماشین سازی روزهای خوبی را سپری نکرد و سال‌ها بین افراد مختلف و شهرداری تبریز دست به دست شد و اکنون نیز به دسته دوم سقوط کرده است.

با صعود گسترش فولاد به لیگ برتر، فوتبال تبریز در دهه 90 روزهای خوبی را پشت سر گذاشته و حتی در مقطعی سه تیم از تبریز در لیگ برتر حضور داشتند، اما با شیوع کرونا، مشکلات مالی بخش خصوصی و افزایش سرسام آور هزینه‌های تیمداری در فوتبال، منجر به نابودی این تیم‌ها شده است. اکنون تراکتور تنها باشگاه فوتبال شمال غرب کشور در لیگ برتر است که با حمایت بخش خصوصی سرپا مانده؛ البته این باشگاه هم از روزهای خوبش فاصله گرفته است.

امّا برای بازگشت ورزش استان به روزهای خوب چه باید کرد؟

ابتدا باید بدانیم که ما از ورزش چه می‌خواهیم، به عنوان مثال فوتبال ساحلی در آذربایجان شرقی توجیه داشت؟ پس باید مسئولان ورزش استان با بررسی دقیق، رشته‌‌های مورد علاقه مردم آذربایجان شرقی را احصاء کنند و سپس به دنبال حامی مالی برای راه‌اندازی تیم‌های ورزشی در این رشته‌ها باشند.

همه می‌‌دانیم دولت توان مالی کافی برای حمایت مستقیم از ورزش را ندارد، چنین روشی در دنیا نیز منسوخ است. اکثر استان‌های صنعتی کشور به اتکای صنایع مادر مستقر در آن استان، همچنان در رشته‌های ورزشی فعالیت دارند و به نظر می‌رسد می‌توان از همین فرمول در آذربایجان شرقی هم استفاده کرد. 

بیش از ۵۰ درصد ذخایر مس کشورمان در سونگون ورزقان قرار دارد و می‌تواند جور حمایت از ورزش این خطه را بکشد. اکنون باشگاه مس سونگون از رشته‌های فوتسال، شمشیر بازی و تکواندو حمایت می‌کند که در قیاس با میزان سرمایه‌گذاری صنایع ملی مس ایران در استان کرمان، میزان حمایت مس سونگون از ورزش بسیار ناچیز است و می‌توان با نقش آفرینی مسئولان ارشد آذربایجان شرقی و مساعدت مسئولان ذیربط کشوری، مس سونگون را مجاب کرد تا در قالب مسئولیت‌های اجتماعی از رشته‌هایی همچون والیبال، بسکتبال و دوچرخه‌سواری -که در قیاس با فوتبال، هزینه‌های بسیار کمتری دارند- حمایت کند.

این روزها زیرساخت‌های ورزشی صنایع استان همچون تراکتورسازی و ماشین سازی بلااستفاده هستند که دولت می‌تواند با رفع موانع تولید و رساندن صنایع به پویایی، آنان را برای عمل به مسئولیت‌های اجتماعی‌شان وادار کند. این فرمول می‌تواند ورزش استان را به درآمد پایدار رسانده و نفسی تازه بر روح آن بدمد. باشگاه‌های فولاد خوزستان، گل گهر سیرجان، فولاد مبارکه سپاهان، ذوب آهن و ... که از نظر اقتصادی به پویایی رسیده‌اند؛ به خوبی به مسئولیت‌های اجتماعی‌شان در استان‌های دیگر عمل می‌کنند. 
 
تیم فوتبال تراکتور را می‌توان گل سرسبد ورزش استان تلقی کرد که همیشه باید در اوج باشد. این تیم در چهار سال اخیر با مالکیت بخش خصوصی روزهای خوبی را پشت سر گذاشته و تنها در فصل جاری، نتایج تراکتور چنگی به دل نزده است.

ماه‌ها این تیم در ویترین فروش قرار گرفت؛ اما خریدار دولتی و خصوصی برای آن پیدا نشد؛ البته که موضوع عجیب غریبی نیست؛ چرا که تیم‌داری در لیگ برتر فوتبال سالانه بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد و تاکنون زنوزی حمایتش از این باشگاه را قطع نکرده است.اما مسئولان نیز نباید این تیم را به حال خود رها کنند.

بهتر است دولت تصمیماتی برای بهتر شدن وضعیت کسب و کار مالک تراکتور  اتخاذ کند تا همچنان شاهد حمایت‌های مادی زنوزی از تراکتور باشیم. اگر واقع بینانه به موضوع نگاه کنیم، کاملاً مشخص است که زیرساخت‌های ورزشی زنوزی در سطح کشور  بی‌نظیر است.

در مجموع می‌توان به این نتیجه رسید که احیای مسئولیت‌‌های اجتماعی صنایع که در گرو رفع مشکلات آنان است، بهترین راهکار برای کمک به ورزش استان است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: فوتبال تراکتورسازی فوتبال ماشین سازی تبریز کسب و کار باشگاه های فولاد خوزستان گل گهر سیرجان فولاد مبارکه سپاهان ذوب آهن ورزش آذربایجان شرقی بسکتبال والیبال دوچرخه سواری صنایع ملی مس ایران کرمان مس سونگون فوتبال ساحلی پتروشیمی تبریز قادر میزبانی تراختور آذربایجان شرقی دوچرخه سواری ورزش استان لیگ برتر رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۱۷۶۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره فرهنگی ورزشی عشایر آذربایجان شرقی برگزار می شود

شاهرخ شفیعی در گفت و گو با خبرنگار مهر، در خصوص برگزاری این دوره از جشنواره گفت: بیست و نهمین دوره جشنواره فرهنگی ورزشی عشایری استان آذربایجان شرقی با توجه با بارندگی‌های قابل توجه در محل برگزاری مسابقات و شرایط مطلوب منطقه، صبح روز جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ در دشت هارنا بخش آبش احمد شهرستان کلیبر برگزار خواهد شد.

رئیس گروه ورزش روستایی و عشایری اداره کل ورزش و جوانان استان عنوان داشت: با برنامه ریزی دقیق و با همکاری دستگاه‌های اجرایی، امیدواریم این دوره از جشنواره فرهنگی و ورزشی را هم بتوانیم به نحو شایسته برگزار نمائیم و جامعه سالم و با شور و نشاط در سطح استان داشته باشیم.

شفیعی با تقدیر از همکاری دستگاه‌های مختلف در برگزاری این رویداد بزرگ اذعان کرد: قطعاً برگزاری چنین رویداد بزرگی که هزاران نفر را برای تماشا به این منطقه می‌کشاند، کار بسیاری سختی است که نیازمند همکاری تمامی دستگاه‌ها می‌باشد که در همین زمینه از دستگاه‌های مختلف استان بخصوص مسئولین شهرستان کلیبر که شرایط را برای برگزاری این رویداد فرهنگی و ورزشی مهیا می‌کنند، تقدیر و تشکر می‌نمایم.

وی یادآور شد: هدف از برگزاری چنین رویدادهایی، زنده نگه داشتن آداب و رسوم روستایی و عشایری بوده و در این جشنواره مردان و زنان عشایری در رشته‌های مختلف از جمله سوارکاری، طناب کشی، مچ اندازی، دوومیدانی و انواع بازی‌های بومی و محلی به رقابت پرداخته و در پایان از نفرات برتر تجلیل به عمل خواهد آمد.

شفیعی با دعوت از عموم علاقه مندان به ورزش‌های بومی و محلی اظهار داشت: روز بیست و هشتم اردیبهشت ماه منتظر حضور شما در دشت هارنا بخش آبش احمد، محل برگزاری جشنواره فرهنگی و ورزشی هارنا هستیم.

کد خبر 6097130

دیگر خبرها

  • تداوم بارش باران در آذربایجان شرقی
  • تداوم بارش باران تا روز جمعه در آذربایجان شرقی
  • واژگونی دو خودرو در تبریز ۲ کشته و مصدوم برجای گذاشت
  • کشف بیش از ۴۷ هزار آمپول قاچاق در تبریز
  • احزاب آذربایجان‌ شرقی لیست‌های انتخاباتی خود را اعلام کردند
  • برگزاری چهارمین همایش معاونان و رؤسای شورا‌های حل اختلاف شمالغرب کشور در تبریز
  • جشنواره فرهنگی ورزشی عشایر آذربایجان شرقی برگزار می شود
  • تصادف زنجیره‌ای در محور بستان آباد - تبریز
  • بازداشت ۷ نفر اراذل و اوباش در منطقه رواسان تبریز
  • ۱۰ مصدوم بر اثر تصادف زنجیره‌ای در محور بستان آباد - تبریز