Web Analytics Made Easy - Statcounter

شبکه خبری بلومبرگ نوشت برنج شاید در فهرست بعدی سیاست حمایتگری غذایی دولت هند بعد از اعمال محدودیت برای صادرات گندم و شکر باشد.

محدود شدن صادرات گندم و شکر هند بازارهای جهانی را شوکه کرد اما هند بزرگترین صادرکننده برنج در جهان است و هرگونه اختلال در صادرات برنج هندی می‌تواند تاثیری ویرانگر بر امنیت غذایی جهان داشته باشد، میلیون‌ها نفر را به کام گرسنگی بکشاند و فشارهای تورمی در بازار جهانی غذا را افزایش دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رایکا پیپلانی، اقتصاددان بانک یس در این زمینه گفت: دولت هند تاکنون محدودیت‌هایی را بر صادرات گندم و شکر وضع کرده است و محدود کردن صادرات برنج نیز قطعی است فقط این که چه زمانی چنین تصمیمی گرفته شود مشخص نیست.

بر اساس این گزارش هند بزرگترین صادرکننده برنج در جهان است و ۴۰ درصد تجارت جهانی برنج مربوط به تولیدات این کشور است.

به گفته منابع هندی، کمیته وزارتی هند که قیمت کالاهای اساسی در این کشور را بررسی می‌کند وضعیت ذخایر برنج در هند را مورد بحث قرار داده است و با توجه به وجود ذخایر عظیم برنج تصمیم گرفته است در شرایط فعلی هیچ محدودیتی برای صادرات این محصول درنظر نگیرد.

اما پورنیما وارما، استاد موسسه مدیریت کشاورزی هند گفت: امکان محدود کردن صادرات برنج هندی وجود دارد. شاید دولت به این نتیجه برسد که برای مقابله با افزایش قیمت نان و تأمین امنیت داخلی، مصرف برنج را جایگزین گندم کند.

برنج و گندم ارتباط نزدیکی با هم در رژیم غذایی هند و همچنین در برنامه کمک غذایی دولت هند دارند. خرید گندم برای برنامه کمک غذایی هند نصف سال گذشته بوده است و مقامات هندی درنظر دارند به جای گندم، برنج ارزان تولید داخل را در میان مردم گرسنه خود توزیع کنند. ذخایر کافی برنج در هند برای این کار وجود دارد و قیمت برنج برخلاف گندم در این کشور ثابت مانده است.

به عقیده تحلیلگران، اگر هند محدودیت‌هایی برای صادرات برنج وضع کند دیگر صادرکنندگان برنج مثل ویتنام نیز ممکن است چنین کاری را انجام دهند همچنانکه در جریان بحران غذایی سال ۲۰۰۸ شاهد بودیم. آسیا ۹۰ درصد برنج دنیا را تولید و البته مصرف می‌کند.

در جریان سال‌های ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ قیمت گندم در هند بسیار بالا رفت و مقامات هندی مجبور شدند صادرات این محصول را محدود کنند. دولت، برنج بیشتری برای توزیع در میان مردم خود به جای گندم خریداری و برای تضمین دسترسی خود به ذخایر برنج ارزان صادرات برنج غیرباسماتی را در اکتبر ۲۰۰۷ ممنوع کرد.

بر اساس این گزارش اکنون تصمیم دولت هند برای محدود کردن صادرات برنج به این بستگی دارد که روند رشد قیمت مواد غذایی در هفته‌های آینده چگونه پیش خواهد رفت. به علاوه کشت جدید برنج در این کشور به زودی آغاز می‌شود و میزان برداشت محصول به آب و هوا بستگی دارد. اگر شرایط آب و هوایی مساعد نباشد و قیمت‌ها بالا برود آن گاه احتمال دارد صادرات محدود شود.

هند هر سال بیش از ۲۰ میلیون تن برنج به بازار جهانی صادر می‌کند. برنج باسماتی یکی از اقلام پرطرفدار برنج هند است. این کشور در سال ۲۰۲۱-۲۰۲۲ بالغ بر ۳.۹۵ میلیون تن برنج باسماتی و ۱۷.۲۶ میلیون تن برنج غیرباسماتی به سراسر دنیا از آمریکا و اروپا گرفته تا خاورمیانه صادر کرده است.

 

منبع: فردا

کلیدواژه: هند برنج هندی ممنوعیت صادرات برنج صادرات برنج دولت هند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۱۷۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی چهارمحال وبختیاری با تجار خارجی در رویداد بین المللی اکسپو ۲۰۲۴

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز چهارمحال وبختیاری، مدیر کل صمت استان گفت: هیئت‌های تجاری از کشور‌های روسیه، آفریقای جنوبی و مغولستان درغرفه استان چهارمحال و بختیاری در زمینه صادرات مواد غذایی از جمله ماهی و گوشت و مواد بهداشتی با مسئولان استان دیدار و رایزنی کردند.
فصل الله رحمتی افزود:در این نشست گفتگو و مذاکرات اولیه برایدتحقق راهبرد‌های صادراتی انجام شد.
وی گفت:همچنین اطلاعات همه تجار، بازرگانان و سرمایه‌گذارانی که به غرفه مراجعه داشتند دامنه فعالیت آنان ثبت شده و به زودی مراودات و تعاملات لازم انجام خواهد شد.
ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی (ایران اکسپو) با هدف ارائه آخرین دستاورد‌ها و پیشرفت‌های علمی و صنعتی و فرصت آشنایی و مذاکره تجار و بازرگانان خارجی با شرکت‌های صادراتی ایرانی به مدت پنج روز با حضور ۲هزار مهمان خارجی از ۸۰ کشور و ۱۲گروه کالایی از جمله محصولات دانش‌بنیان، فولاد، تجهیزات پزشکی، لوازم خانگی، صنعت، مواد غذایی، پتروشیمی، ساختمان، صنایع دستی، خدمات فنی و مهندسی از ۸ تا ۱۲ اردیبهشت در مرکز نمایشگاه‌های بین المللی تهران در حال برگزاری است.

دیگر خبرها

  • ثبت سفارش ۱۳۰ هزارتن برنج در ۲ ماهه ابتدای سال
  • صادرات بیش از ۱۴۷ هزار تن کالا از گمرکات مازندران
  • علت افزایش قیمت برنج ایرانی مشخص شد
  • ۲۰ شهری که بیشترین میلیاردر‌های جهان را دارد
  • مجلس بعدی باید ریل‌گذاری درستی برای دولت ایجاد کنند
  • این ۵ ماده غذایی را که هرگز نباید دوباره گرم کرد
  • رایزنی چهارمحال وبختیاری با تجار خارجی در رویداد بین المللی اکسپو ۲۰۲۴
  • جهش تولید در دیمزارها می‌تواند به امنیت غذایی کشور کمک ‌کند
  • فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود
  • مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات»