Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-27@08:57:16 GMT

چرا برخی "سیگاری‌ها" دچار عارضه نمی‌شوند؟!

تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۱۸۴۷۹

چرا برخی 'سیگاری‌ها' دچار عارضه نمی‌شوند؟!

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر عاطفه انصاریان به مناسبت هفته ملی "بدون دخانیات" (4 تا 10 خرداد) در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه بسیاری افراد جامعه از عوارض سیگار و خطرات آن آگاه هستند، گفت: متاسفانه برخی افراد با آگاهی نسبت به خطرات سیگار، آن را مصرف می کنند و این امر نشان می دهد آنها فقط از این موضوع اطلاع دارند و هنوز به باور لازم در این زمینه نرسیده و خطرات آن را جدی نگرفته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از طرفی بسیاری افراد سیگاری به بهانه اینکه فقط روزی یک یا دو نخ سیگار می کشند سعی می کنند از کنار خطرات مصرف این ماده دخانی به سادگی عبور کنند و این درحالی است که انجمن قلب و عروق آمریکا طبق تحقیقات انجام شده عنوان کرده که حتی مصرف روزانه یک نخ سیگار هم ریسک حوادث قلبی و عروقی از جمله سکته قلبی را در افراد سیگاری دو تا سه برابر نسبت به افراد عادی افزایش می دهد.

انصاریان در خصوص خطرات سیگار برای قلب و عروق گفت: اولین اثر مصرف سیگار ایجاد پلاکت در عروق است که این امر موجب تنگی عروق می شود.

وی افزود: زمانی که این پلاکت در عروق تغذیه کننده قلب ایجاد شود، خونرسانی به قلب دچار اختلال می شود و علاوه بر این نقاط ایجاد پلاکت، به شدت مستعد ایجاد لخته خون هستند که خطر سکته قلبی را افزایش می دهد.

این متخصص قلب و عروق در خصوص اینکه چرا برخی افراد سیگاری علی رغم مصرف طولانی مدت سیگار دچار عوارض و بیماری های قلبی و عروقی نمی شوند، گفت: متاسفانه بسیاری سیگاری ها همین مسئله را بهانه ای برای مصرف سیگار کرده و به مصرف این ماده دخانی ادامه می دهند و این درحالیست که شرایط هر فرد در زمینه های بیماری های مختلف با یکدیگر متفاوت است. بطور مثال در همین بیماری کرونا، ویروس یکی بود اما در برخی افراد بصورت بی علامت یا یک سرماخوردگی ساده ظهور می کرد و در برخی افراد عوارض شدید ریوی و حتی قلبی به جای می گذاشت و برای برخی افراد هم به قیمت جانشان تمام شد.

انصاریان گفت: این مسئله در خصوص سیگار هم صادق است. سیگار خطرناک است و در این شکی نیست، اما بسته به شرایط و عوامل مختلف از جمله سیستم ایمنی افراد و نوع فعالیت و... می تواند در برخی افراد سالها بدون عوارض بماند و می تواند در برخی دیگر ظرف مدت کوتاهی ایجاد عارضه کند.

وی افزود: بنابراین در خصوص سیگار قیاس های فردی اشتباه است و آنچه در بررسی جوامع آماری گسترده به دست آمده این است که سیگار خطرناک است و مصرف آن با عوارض بسیاری همراه است و در این شکی نیست و حال در برخی افراد در کوتاه مدت و در برخی در طولانی مدت ایجاد عارضه می کند.

سیگار را یکباره ترک کنید

انصاریان در خصوص ترک سیگار هم گفت: ترک سیگار در هر زمان پر منفعت است و قطعا اثرات مثبتی به مرور زمان در فرد ایجاد می کند.

وی افزود: نکته مهم در خصوص ترک سیگار، ترک یکباره آن است و در زمینه این ماده دخانی ترک تدریجی چندان کارساز نیست و احتمال برگشت افراد وجود دارد.

این متخصص قلب و عروق تصریح کرد: سیگار مانند مواد مخدر نیست که ترک یکباره آن به بدن شوک وارد کند و بهترین راهکار همین است که افراد یکباره آن را ترک کنند، اما در خصوص مواد مخدر توصیه می شود با نظر پزشک و با تجویر برخی داروهای خاص این کار انجام شود.

انصاریان گفت: به هر حال با ترک سیگار به تدریج آثار مخرب آن از بدن حذف می شود، البته در صورتی که پلاکت ایجاد شده و عروق تنگ شده باشد کار چندانی نمی شود کرد، اما ترک سیگار در این مرحله هم احتمال ایجاد لخته بر روی عروق را کاهش می دهد و در مجموع توصیه می شود افراد هرچه سریعتر نسبت به ترک این ماده دخانی اقدام کنند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: سیگار کشیدن بیماری قلبی سیگار ماده دخانی برخی افراد قلب و عروق ترک سیگار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۱۸۴۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری‌های قلبی و عروقی از شایع‌ترین علل مرگ‌ومیر در دنیا

رئیس انستیتو قلب و عروق شهید رجایی، بیماری‌های قلبی و عروقی را یکی از شایع‌ترین علل مرگ و میر در جهان دانست و بر ضرورت هم‌افزایی و همکاری برای مقابله با این چالش بزرگ تأکید کرد.

به گزارش ایسنا، نهمین کنگره مشترک قلب و عروق ایران طی روزهای پنجم تا هفت اردیبهشت، در انستیتو قلب و عروق شهید رجایی در حال برگزاری است و جمعی از برجسته‌ترین متخصصان این رشته از سراسر ایران و خارج از کشور را گرد هم آورد.

بنابر اعلام روابط عمومی برگزاری این کنگره، این رویداد علمی با حضور دکتر یوسف پناهی - معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، دکتر حسین فرشیدی - معاون بهداشت وزارت بهداشت، دکتر محمد رئیس زاده - رئیس سازمان نظام پزشکی کشور و همچنین دکتر فریدون نوحی - رئیس انستیتو قلب و عروق شهید رجایی برگزار شد.

دکتر فریدون نوحی - رئیس انستیتو قلب و عروق شهید رجایی، در سخنرانی افتتاحیه این کنگره، ضمن ابراز خرسندی از حضور متخصصان برجسته، به اهمیت این رویداد علمی در ارتقای سلامت قلب و عروق مردم کشور اشاره کرد.

او بیماری‌های قلبی و عروقی را یکی از شایع‌ترین علل مرگ و میر در جهان دانست و بر ضرورت هم‌افزایی و همکاری برای مقابله با این چالش بزرگ تأکید کرد.

بنابر اعلام روابط عمومی برگزاری این کنگره، در طول سه روز برگزاری کنگره، سخنرانی‌های علمی متعدد و ارائه آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی در حوزه بیماری‌های قلبی و عروقی ارایه می‌شود و اساتید برجسته داخلی و خارجی با محوریت موضوعات مختلفی از جمله بیماری‌های عروق کرونر، نارسایی قلبی، آریتمی‌های قلبی، بیماری‌های دریچه‌ای قلب، فشار خون بالا، کلسترول بالا، دیابت و دیگر رشته های تخصصی قلب و عروق به تبادل دانش و تجربیات خود می‌پردازند.

علاوه بر سخنرانی‌ها، پنل‌های تخصصی و کارگاه‌های آموزشی متنوعی نیز در این کنگره تدارک دیده شده است که فرصتی برای متخصصان جهت ارتقای دانش و مهارت‌های خود در زمینه‌های مختلف قلب و عروق فراهم کرده است. بدون شک، تبادل دانش و تجربیات در این کنگره، گامی مؤثر در جهت ارتقای کیفیت خدمات درمانی و پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی در ایران خواهد بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان
  • سلامت و محیط زیست؛ دستمایه تبلیغات میلیاردی
  • ویپ؛ وسیله‌ای برای ترک اعتیاد! و یا وسیله‌ای اعتیاد آور + فیلم
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • انجام عمل تاوی در بخش آنژیوگرافی قلب بیمارستان امام علی (ع)
  • چهار عارضه جانبی مصرف بیش از حد ویتامین D
  • سلامت جامعه در گرو کاهش مصرف پلاستیک و سیگار
  • بیماری‌های قلبی و عروقی از شایع‌ترین علل مرگ‌ومیر در دنیا
  • مواد شیمیایی ماریجوانا 5 برابر سیگار
  • یک تبلیغ ساختار شکن درباره سیگار (عکس)