Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نشست روسای کشور که در شهر تبریز در حال برگزاری است، با اشاره به تأثیرات کرونا در مباحث فرهنگی دانشگاه‌ها،‌ گفت: کرونا تأثیرات عمیقی را‌‌‌‌‌‌‌‌ بر حوزه‌های سیاسی و فرهنگی دانشگاه‌ها گذاشته است و زیست دانشگاهی را‌‌‌‌‌‌‌‌ تغییر داده است، حضور دانشجویان در فضای مجازی با توجه به کرونا بیشتر شده در حالی که هیچ برنامه‌ای برای این حضور از قبل نداشتیم و نمی‌توانستیم در ابتدا آن را‌‌‌‌‌‌‌‌ مدیریت کنیم، بر همین اساس اداره فضای مجازی در معاونت فرهنگی به وجود آمد تا تمهیدات لازم را‌‌‌‌‌‌‌‌ در این زمینه به وجود بیاورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ضعف فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی یکی دیگر از آسیب‌های کرونا بود، خروجی‌های وزارت آموزش و پرورش وارد آموزش عالی شدند، در حالی که سیستم تربیتی آنها در سال‌های کرونا دچار اختلال شده بود و عدم جامعه‌پذیری آنها معضلاتی را‌‌‌‌‌‌‌‌ برای دانشگاه‌ها به وجود آورد.

معاون فرهنگی وزارت علوم با تاکید بر اینکه عملا بسیاری از سازوکارهای فرهنگی دانشگاه‌ها در کرونا دچار اختلال شد، گفت: در سال‌های کرونا معاونت‌ها ادغام شدند حتی کارشناسان فرهنگی هم جابجا شدند، احیای هویت دانشگاهی باید در دستورکار باشد.

کلانتری با بیان اینکه داشبوردی که شاخصه‌های کلان فرهنگی دانشگاه‌ها را‌‌‌‌‌‌‌‌ ارائه دهد نداریم و اعداد و ارقام دقیقی از وضعیت فرهنگی دانشگاه‌ها نداریم،‌ گفت: بعضا برنامه‌هایی تکراری در دانشگاه‌ها رخ می‌دهد که نیازمند مخاطب‌شناس است.

وی با اشاره به ضعف حمایت از فعالیت‌های دانشجویی اظهار داشت: شوراهای دانشگاه‌ها را‌‌‌‌‌‌‌‌ باید جدی گرفت. اعتراضات زیادی در این زمینه از سوی دانشجوها ارائه می‌شود که کارهایشان جا مانده و اجرایی نمی‌شود.

معاون فرهنگی وزارت علوم با اشاره به ضعف عملکرد کارشناسان فرهنگی دانشگاه‌ها گفت: کارشناسان دانشگاه‌ها شاخص‌های اصلی موردنیاز را‌‌‌‌‌‌‌‌ ندارند، متأسفانه روسای دانشگاه‌ها ضعیف‌ترین کارشناسان را‌‌‌‌‌‌‌‌ در بخش فرهنگی دانشگاه به کار می‌گیرند که باید توجه بیشتری به آن شود؛ چراکه کارشناس متبحر می‌تواند بسیاری از تنش‌های دانشگاه‌ها را‌‌‌‌‌‌‌‌ به حداقل برساند.

کلانتری با تأکید بر اینکه کرونا سبب شد تا بخش عظیمی از ساختار فرهنگی دانشگاه‌ها دچار آشفتگی شود، تصریح کرد: موارد فرهنگی دانشگاه‌ها نیازمند بازسازی جدی است و باید توجه ویژه‌ای به آن داشته باشیم.  

وی افزود: مباحث فرهنگی دانشگاه‌ها فوق برنامه نیستند بلکه برنامه اصلی و در ذات دانشگاه‌ها قرار دارد.

انتهای پیام/‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

منبع: فارس

کلیدواژه: فرهنگی دانشگاه فرهنگی دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۱۹۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست هم‌افزایی مسئولان کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین 

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست ویدئو کنفرانسی مسئولان کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین در استان ها با حضور حجت الاسلام و المسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه درامور حج و زیارت، حجت الاسلام و المسلمین احمدی رئیس این کمیته و مسئولان کمیته فرهنگی در استان ها امروز سه شنبه(11 اردیبهشت) در تهران برگزار شد.

در این نشست که با محوریت سیاست ها و برنامه های فرهنگی اربعین 1403 و آخرین تحولات در خصوص مراسم پیاده روی اربعین برگزار شد حجت الاسلام و المسلمین نواب در سخنانی بر لزوم تثبیت معارف دین در اربعین تاکید کرد و بهره گیری از محورهای بیانیه گام دوم انقلاب را در برنامه ریزی های آینده ضروری خواند.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت شور و شوق مردم برای حضور در پیاده روی اربعین حسینی را گسنرده و وصف ناشدنی توصیف و تصریح کرد: این شور و هیجان باید با معنویت و معارف دینی کامل گردد تا نشاط و لذت همراهی در این مراسم عظیم همچنان در میان مشتاقان حفظ و تقویت شود.

وی در ادامه به تشریح دلایل حضور افراد با دیدگاههای مختلف در مراسم اربعین پرداخت و درعین حال تصریح کرد: این همایش عظیم بایستی درجهت خالص سازی انگیزه ها پیش برود و کلاس درسی برای اربعینی ها باشد.

سرپرست حجاج ایرانی افزود: شماری از افرادی که در اربعین حضور می یابند در طول سال به این اندازه وقت برای شرکت در اجتماعات دینی نمی گذارند و این بهترین فرصت است که آنها با معارف و مسایل دینی آشنا شوند و در راستای اهداف آمام حسین(ع) محتواهایی که برای اربعین و اربعینیان مفید است به آنها منتقل شود. 

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ادامه به محورهای هفت گانه بیانیه گام دوم انقلاب اشاره کرد و برخی از آنها از جمله اخلاق و معنویت ، عدالت و مبارزه با فساد ، استقلال و آزادی ، عزت ملی و سبک زندگی را از محورهایی دانست که می تواند در برنامه ریزی ها و سیاست گذاری های آینده اربعین مورد توجه قرار گیرد. 

وی افزود: بعنوان خادم فرهنگی اربعین پیشنهاد می کنیم هر یک از این محورها در یک سال در اولویت فعالیت های ستاد مرکزی اربعین قرار گیرد و برجسته شود.

وی خطاب به حاضران گفت: شما بعنوان پرچمدار فعالیت های فرهنگی اربعین در سراسر کشور خدمت و فعالانه در این عرصه ها تلاش نمایید ، امام حسین(ع) هم افرادی را که دراین مسیر گام بر می دارند در دنیا دستشان را می گیرد و در آخرت هم مورد توجه سیدالشهداء و فرزندانش خواهد بود.

بر پایه این گزارش، دراین جلسه، حجت السلام والمسلمین حمید احمدی رئیس کمیته فرهنگی آموزشی اربعین گزارشی از برنامه ها و سیاست های فرهنگی اربعین 1403 ارائه کرد و افزود: پیشنهادها و توصیه های نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در برنامه ریزی ها مورد توجه و استفاده قرار خواهد گرفت.

درپایان این جلسه ، آخرین اقدامات ، برنامه ها و سیاست های فرهنگی اربعین پیش رو ارائه و بحث و بررسی شد و حاضران نقطه نظرات و دیدگاه خود را در خصوص نکات مطرح شده بیان کردند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برپایی کارگاه آموزشی و تربیتی مضمار در رشت
  • همگام با برنامه های تحولی سطح فعالیت ارزی بانک توسعه تعاون ارتقا می یابد
  • پوستر طرح تربیتی «هزار مشعل» رونمایی شد
  • اردو‌های تابستانی دانش‌آموزان یمنی 
  • دوره آموزشی «ماه»در استان ایلام برگزار می شود
  • دانشگاهیان برای رفع نیازهای پژوهشی شهرداری اصفهان مشارکت کنند
  • نشست هم افزایی مسئولان کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین 
  • برگزاری اولین دوره مسابقات کشوری علمی پژوهشی مفتاح کاپ در دانشگاه فردوسی مشهد
  • نشست هم‌افزایی مسئولان کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین 
  • امضای تفاهم نامه همکاری دانشگاه رضوی با مرکز کربلاء للدراسات والبحوث