Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-01@06:15:09 GMT

ماهیت روابط محرمانه عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی

تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۲۰۱۲۳

ماهیت روابط محرمانه عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی

رسانه‌های صهیونیستی با بیان چگونگی ایجاد روابط محرمانه میان «اسرائیل» و عربستان سعودی مهم‌ترین اهداف این روابط را مطرح کردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه صهیونیستی «اسرائیل هیوم» در گزارشی در خصوص ماهیت روابط و سفرهای سری و مخفیانه مقامات اسرائیلی از جمله «بنی گانتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی و روسای موساد به عربستان سعودی در طول یک دهه نوشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش المیادین، روزنامه صهیونیستی اسرائیل هیوم نوشت: بیش از یک دهه مقامات صهیونیستی مخفیانه از عربستان بازدید می‌کنند و بر اساس گزارش رسانه‌های مختلف، بنی گانتس زمانی که رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی بود، « مایر داگان»،« تامیر فردو » و « یوسی کوهن» روسای سابق موساد و «مئیر بن شبات» رئیس سابق شورای امنیت داخلی اسرائیل به عربستان سفر کردند. این سفر به دلیل هماهنگی امنیتی بود که در نهایت منجر به معاملات تجاری شد و اکنون اسرائیل امیدوار است که آمریکا بتواند عربستان را به سوی عادی سازی روابط سوق دهد.

مجموعه‌ای از مسئولان امنیتی و سیاسی اسرائیل در سال‌های اخیر از عربستان سعودی دیدن کرده‌اند.

سفر مقامات صهیونیستی به ریاض بیش از یک دهه است که ادامه دارد و بیشتر این دیدارها مخفیانه صورت گرفته است. دیدار ی که بیشترین جنجال را در رسانه‌ها ایجاد کرد، سفر «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی در نوامبر سال 2020 به شهر ساحلی نئوم در دریای سرخ بود که در آنجا با «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی دیدار کرد. در این دیدار« مایک پمپئو» وزیر امور خارجه وقت آمریکا نیز حضور داشت. نتانیاهو با یک هواپیمای شخصی که مخصوصاً برای آن اجاره شده بود به این کشور سفر کرد، بدین ترتیب اکثر سفرهای دیگر مقامات اسرائیلی به عربستان با هواپیماهای شخصی انجام شد.

کسی که در آن زمان در طرف اسرائیلی این ملاقات را ترتیب داد و ظاهراً او را همراهی کرد، «یوسی کوهن» رئیس سابق موساد بود. کوهن تنها رئیس موساد نبود که به عربستان سعودی سفر کرد بلکه پیش از وی «مایر داگان» و« تامیر فردو » نیز از ریاض دیدن کردند. همچنین جلساتی در سطوح پایین موساد با کشورهایی که با رژیم اسرائیل روابط علنی دارند و کشورهایی مانند عربستان سعودی که روابط مخفیانه‌ای با این رژیم دارند، برگزار شد.

در همین راستا مسئولان ارتش صهیونیستی و نهادهای امنیتی در دهه گذشته از عربستان سعودی دیدن کرده‌اند. اولین و برجسته ترین آنها بنی گانتس بود که وی زمانی که رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی بود از عربستان سعودی دیدن کرد. همچنین جلساتی با سعودی‌ها در سطوح دیگر و جاهای دیگر برگزار شد. تعدادی از روسای شورای امنیت داخلی از جمله یوسی کوهن و «میر بن شابات» از ریاض دیدن کردند. نمایندگان شورای امنیت داخلی اسرائیل در کشورهای ثالث نیز با مقامات عربستان سعودی به ویژه برخی کشورهای حوزه خلیج فارس و اروپا دیدار کردند.

این دیدارها با هدف تقویت هماهنگی امنیتی بین دو طرف که با یک سری تهدیدات مشترک مواجه هستند، برگزار شد. عربستان سعودی به‌ویژه با موشک‌های بالستیک و اخیراً با پهپادها و موشک‌های کروز با سرعت بالایی مورد حمله قرار می‌گیرد.

تلاش اسرائیل برای کمک به عربستان سعودی نیز تا حدی بر اساس فناوری و تکنولوژیک اسرائیل بود. بر اساس گزارش رسانه‌های مختلف، یوسی کوهن به عنوان رئیس موساد، نرم افزارهای جاسوسی « ان اس او» و «پگاسوس» را به عربستان سعودی فروخت.متعاقباً، عربستان سعودی همچنین از دیگر شرکت‌های اسرائیلی، برخی مستقیم و برخی از طریق قراردادهای فرعی با شرکت‌های خارجی، نرم افزارهای جاسوسی را خریداری کرد.

استفاده عربستان از نرم افزار جاسوسی « ان اس او» پس از ترور «جمال خاشقجی» روزنامه‌نگار منتقد سعودی که در سال 2018 در کنسولگری عربستان در استانبول کشته شد، خبرساز شد. مجموعه‌ای از گزارش‌ها ردیابی این روزنامه‌نگار را از خلال بدافزار جاسوسی «پگاسوس» مرتبط می‌کردند که توسط برخی مقامات تکذیب شد.

عزل و نصب‌های جدید در عربستان/ «محمد بن سلمان» کابینه‌اش را می‌چیند؟همکاری عربستان با صهیونیست‌ها برای تشدید بحران‌های لبنانافشای سفر یک مقام ارشد صهیونیستی به عربستان سعودی

بر اساس گزارش رسانه‌های مختلف قرار است « جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا ماه آینده به ریاض سفر کند. هفته گذشته سایت «والا» فاش کرد: رئیس جمهور آمریکا به طور مخفیانه بین اسرائیل و عربستان و مصر میانجیگری می‌کند تا به یک راه حلی به منظور تکمیل فرایند انتقال دو جزیره «تیران» و «صنافیر» در دریای سرخ به حاکمیت عربستان همراه با اجرای گام‌های عادی سازی روابط بین تل آویو و ریاض دست یابد. دولت بایدن تلاش برای دستیابی به توافقی بین عربستان و مصر و اسرائیل را آغاز کرده است و آمریکا معتقد است که چنین توافقی راه را برای تقویت روابط بین اسرائیل و عربستان باز خواهد کرد.

واشنگتن معتقد است برای سوق دادن عربستان به سوی عادی سازی روابط با اسرائیل باید روابط خود را با محمد بن سلمان ترمیم کند. بن سلمان که اسرائیل را « شریک استراتژیک در منطقه» می‌داند، عطشی برای ایجاد روابط دیپلماتیک با این رژیم دارد. بسیاری از کارشناسان و ناظران معتقدند که محمد بن سلمان شخصی است که از پیوستن عربستان سعودی به توافق نامه موسوم به « ابراهیم» حمایت می‌کند؛ اما به دلیل محافظه‌کار بودن پدرش «ملک سلمان بن عبدالعزیز » پادشاه عربستان از علنی کردن این موضوع خودداری می‌کند.

اسرائیل نیز علاقه زیادی به پیشبرد روابط با عربستان سعودی دارد. دلیل اصلی این امر اعمال فشار اضافی به فلسطینیان، حامیان آن و مقاومت است. اما دلیل دیگر آن ایجاد معاملات اقتصادی است که تمایل به پیشبرد معاملات بین عربستان سعودی ثروتمند و شرکت‌های اسرائیلی را تقویت کرده است.

در سال‌های اخیر جلسات زیادی به صورت مستقیم و غیرمستقیم بین شرکت‌های اسرائیلی و طرف‌های مختلف سعودی اعم از رسمی و تجاری برگزار شد.

سعودی‌ها علاقه زیادی به ایجاد معاملات با اسرائیل در زمینه‌های امنیتی، فناوری و کشاورزی نشان می‌دهند که بخشی از این تماس‌ها منجر به معاملات شده یا پیش بینی می‌شود که به معاملاتی منجر شود.

سایت روزنامه تایمز اسرائیل به نقل از گزارش روزنامه اقتصادی گلوبس اعلام کرد: ده‌ها تاجر و مخترع تکنولوژی با ویزای اسرائیل وارد عربستان شده‌اند. روابط دیپلماتیک رسمی میان اسرائیل و عربستان نیست ؛اما روابط محرمانه در سال‌های اخیر بهبود یافته است. محمد بن سلمان معتقد است که اسرائیل یک شریک استراتژیک در منطقه است. عربستان از امضای توافق‌های ابراهیم(توافق‌های عادی سازی روابط میان اسرائیل و کشورهای عربی) امتناع می‌کند اما به نظر می‌رسد که ریاض به بحرین برای پیوستن به این توافق‌ها چراغ سبز داده بود.

عربستان به شرکت‌های هواپیمایی اسرائیل اجازه داده که از حریم هوایی‌اش برای پرواز به امارات و بحرین استفاده کنند. از آن زمان توافق‌نامه‌هایی در بخش غیرنظامی و دفاعی میان اسرائیلی‌ها و عربستانی‌ها در کشورهای اروپایی و کشورهای دیگر امضا شده که از جمله آن معامله میلیون‌ها دلاری در بخش تکنولوژی کشاورزی و معامله تکنولوژی آب است. مسئولان عربستانی از نزدیک این دو معامله را پیگیری کردند.

تجار اسرائیلی از چند ماه پیش با ویزای اختصاصی با دعوت نهادهای عربستانی به این کشور سفر می‌کنند. تجار به ریاض و شهر نیوم سفر کرده‌اند. عربستانی‌ها به راهکارهای پزشکی اسرائیلی و تکنولوژی بهداشتی و تولیدات اسرائیلی توجه دارند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: عادی سازی روابط اعراب و اسرائیل رژیم صهیونیستی اسرائیل اخبار عربستان سعودی عادی سازی روابط اعراب و اسرائیل رژیم صهیونیستی اسرائیل اخبار عربستان سعودی عربستان سعودی عادی سازی روابط رژیم صهیونیستی محمد بن سلمان برگزار شد یوسی کوهن رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۲۰۱۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسانه عبری از پیشرفت ملموس در سازش ریاض-تل‌آویو خبر داد

یک رسانه عبری زبان ادعا کرد، پیشرفت ملموسی در روند سازش بین ریاض و تل‌آویو به ثبت رسیده، این در حالی است که یک رسانه دیگر تاکید کرد، اکنون توپ در زمین عربستان است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، شبکه 12 در گزارشی اعلام کرد، همه نگاه‌ها متوجه ریاض است و امیدواری محتاطانه‌ای را در مورد شکل گیری پیشرفت جدیدی در این روند می‌توان ملاحظه کرد.

سابیر لیبکین نویسنده این گزارش در مقدمه آن آورده است: آیا سازشی در پیش است؟ محمد بن سلمان ولیعهد عربستان به شکل جداگانه‌ای با بلینکن و ابو مازن به گفتگو پرداخته است، در سایه مذاکرات انجام گرفته در رابطه با توافق مبادله اسرا، دولت بایدن فشارهایی را برای برقراری روابط بین اسرائیل و عربستان سعودی وارد می‌کند، یک منبع نزدیک به دربار عربستان در گفتگویی با شبکه 12 اعلام کرد نیازمند تضمین‌‌هایی برای فراهم شدن زمینه تشکیل دولت فلسطینی هستیم.

شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از منبع آگاه در دربار عربستان که در گفتگویی اختصاصی با این شبکه تلویزیونی شرکت کرده افزود:

امیدواری محتاطانه‌ای در رابطه با پیشرفت مذاکرات سازش وجود دارد، در این رابطه شاهد پیشرفت جدیدی هستیم.امروز ما نیازمند تضمین‌‌هایی از اسرائیل هستیم که راه برای شکل گیری دولت فلسطینی فراهم شود، این دولت باید در مرزهای 1967 تشکیل و شهرک‌های این منطقه تخلیه گردند، این یک پیش شرط ضروری است.ما در حال حاضر برای امضای توافقنامه پیمان دفاعی مشترک بین واشنگتن و ریاض تلاش می‌کنیم.ما تمام تلاش خود را به کار بستیم، همان طور که خوبی یهودیان را می‌خواهیم برای فلسطینیان هم خوبی می‌خواهیم، عدالت پایه و اساس حل منازعات بین همسایگان نزدیک است.

در بخش دیگری از این گزارش خبرنگار شبکه 12 تاکید کرد: در سایه جنگ دایر در غزه و مذاکرات مربوط به آزادی اسرا، طرف‌های مختلف تلاش می‌کنند تا از فرصت به دست آمده استفاده کرده و زمینه دستیابی به توافق فراگیری را فراهم کنند، توافقی که می‌تواند منجر به آتش بس در غزه شده اما در عین حال در برگیرنده توافقی برای تحقق صلح باشد که نه تنها پیشرفتی در مسئله فلسطینی به وجود آورد بلکه زمینه افزایش نفوذ عربستان را در روز بعد از پایان جنگ در این منطقه فراهم سازد.

با این حال سمدار بری خبرنگار و تحلیل‌گر روزنامه یدیعوت آحرانوت معتقد است که در حال حاضر توپ در زمین عربستان است.

او در گزارش خود در این رسانه عبری زبان نوشت: تماس‌های مربوط به سازش بین اسرائیل و عربستان که بعد از 7 اکتبر متوقف شد، با کمک و تلاش وزیر خارجه آمریکا که دیروز به ریاض سفر کرده بود، از سر گرفته شده است، این بار توافق دایره‌ای شکل است، واشنگتن چتر امنیتی برای ریاض فراهم می‌کند، در مقابل عربستان سعودی روند سازش را از سر می‌گیرد، و در همین حال فشار بلینکن بر حماس برای پذیرش توافق پیشنهاد مصر برای مبادله اسرا نیز افزایش پیدا می‌کند.

به اعتراف این رسانه عبری زبان، عملیات 7 اکتبر حماس، باعث شد تا تمامی تلاش‌های صورت گرفته برای سازش بین عربستان سعودی و اسرائیل متوقف شود.

به زعم خبرنگار این رسانه،  عربستان سعودی هم همانند اسرائیل، مصر و اردن از حماس و گروه اخوان المسلمین متنفر است.

او همچنین فاش کرد، طی هفت ماه گذشته از جنگ، ارتباط بین ریاض و تل‌آویو به شکل به شدت محدودی حفظ شد، این کار از طریق نمایندگان عربستان در ایالات متحده و اروپا انجام گرفته است و در عین حال ریاض به دقت و وسواس شانس بنیامین نتانیاهو برای بقا در قدرت را سبک و سنگین می‌کند، تا اینکه در هفته گذشته بود که سخنگویان سعودی اعلام کردند که حتی با وجود نتانیاهو هم روند برقراری روابط را به پیش خواهند برد.

گفت‌وگوهای پنهانی عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزهمخالفت ولیعهد عربستان با کوچ اجباری فلسطینیاندیدار و گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و عربستان درباره غزهجزئیات توافق آمریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌آویو

یدیعوت آحارانوت از پشت پرده نشست بلینکن با ولیعهد عربستان خبر داد: این بار توافق به شکل دایره وار خواهد بود، واشنگتن چتر امنیتی برای ریاض فراهم خواهد کرد و تسلیحات مورد نیاز این کشور را تامین می‌کند، همچنین توافقنامه همکاری اطلاعاتی علیه ایران نیز بین دو کشور به امضا خواهد رسید و در مقابل نیز عربستان سعودی برنامه سازش با اسرائیل را که در حال حاضر متوقف شده است را از سر خواهد گرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عربستان و اسرائیل سازش می‌کنند؟
  • افشای گفت‌وگوهای مخفیانه عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه + جزئیات
  • رسانه عبری از پیشرفت ملموس در سازش ریاض-تل‌آویو خبر داد
  • گفت‌وگوهای پنهانی عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • بن‌فرحان: تنها اسرائیل مخالف توقف جنگ غزه است
  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد
  • سناتور آمریکایی، عادی سازی روابط تل آویو و عربستان را توافقی مخاطره آمیز خواند
  • رفتار پلیس ایالات متحده با اساتید و دانشجویان ماهیت دروغین دموکراسی غرب را افشا کرد