Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-05@20:47:09 GMT

آیا ورزش شدید باعث عفونت می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۲۰۴۸۲

محققان سطح فعالیتی که در آن انتشار ذرات آئروسل(ذرات بیولوژیکی هوابرد) به‌ طور تصاعدی افزایش می‌یابد، شناسایی و توضیحی درباره علت ارتباط شدت ورزش با انتقال عفونت‌ها ارائه کردند.

به گزارش نوروساینس، قبل از تحقیق مشخص شده بود حجم تنفسی برای افراد آموزش ندیده از حدود پنج تا ۱۵ لیتر در دقیقه در حالت استراحت به بیش از ۱۰۰ لیتر در دقیقه هنگام ورزش افزایش می‌یابد و ورزشکاران بسیار تمرین می‌کنند تا به سطوح ۲۰۰ لیتر در دقیقه می‌رسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین مشخص شد که بسیاری از افراد هنگام ورزش در فضای بسته به ویروس سارس کوو ۲(SARS-CoV-۲) مبتلا شده‌اند.

با این حال مشخص نیست شدت ورزش چگونه با غلظت ذرات آئروسل در هوای بازدمی و مقدار واقعی آئروسل‌های بازدم شده توسط یک فرد در دقیقه و در نتیجه با خطر بالقوه شیوع بیماری‌های عفونی مانند سارس کوو ۲ مرتبط است.

روش جدید اندازه‌گیری مقادیر آئروسل

گروهی به رهبری هنینگ واکرهاگ، استاد زیست‌شناسی ورزشی در دانشگاه فنی مونیخ(TUM) و پروفسور کریستین جیدکاهلر، مدیر موسسه مکانیک سیالات و آیرودینامیک در دانشگاه بوندس‌ور مونیخ، روش تحقیقی جدید برای بررسی این سوالات ارائه کردند.

دستگاه آزمایشی آنان در ابتدا ذرات معلق در هوا را که از قبل در هوای محیط وجود داشت، تصفیه کرد. در آزمایش فشار با دوچرخه کارسنج آزمودنی‌ها هوای تصفیه‌شده را از طریق ماسک مخصوصی که دهان و بینی را می‌پوشاند، استنشاق کردند.

شدت تمرین به‌ تدریج از حالت استراحت تا حد خستگی جسمانی افزایش یافت. ماسک به یک دریچه دوطرفه متصل بود که فقط هوای بازدمی می‌توانست از آن خارج شود؛ سپس مقدار ذرات آئروسل منتشر شده در دقیقه اندازه‌گیری و به‌ طور مستقیم با عملکرد فعلی افراد سالم ۱۸ تا ۴۰ ساله مرتبط شد.

انتشار آئروسل متوسط در فعالیت متوسط

محققان توانستند برای اولین بار بررسی کنند که چه مقدار ذرات آئروسل در دقیقه توسط یک فرد در سطوح مختلف با شدت تمرین بازدم می‌شود. در نتیجه انتشار آئروسل حین ورزش در ابتدا فقط به میزان متوسط و تا میانگین بار کاری حدود ۲ وات به ازای هر کیلوگرم وزن بدن و بالاتر از آن نقطه به‌ طور تصاعدی افزایش یافت. به این معنی که فردی با ۷۵ کیلوگرم وزن با دوچرخه کارسنج حدود ۱۵۰ وات به آستانه مورد نظر می‌رسد. این میزان با تلاش متوسط برای یک ورزشکار معمولی مطابقت دارد و شاید با شدت ورزش دویدن متوسط قابل مقایسه باشد.

انتشار آئروسل ورزشکاران متبحر به‌ دلیل تهویه دقیقه‌ای بسیار بالاتر آنان به‌ طور قابل‌ توجهی بیشتر از آزمودنی‌های تمرین نکرده در بیشترین توان ممکن بود. محققان تفاوت قابل‌ توجهی در انتشار ذرات بین جنسیت پیدا نکردند.

اقدامات پیشگیرانه برای تمرینات با شدت بالا

اگرچه آزمایش‌های آئروسل فقط آگاهی غیرمستقیم در مورد مقدار ویروس‌ها در هوای بازدمی ارائه می‌دهد، این تحقیق نقاط عطف مفیدی را برای مدیریت فعالیت‌های محیط بسته نشان می‌دهد. زمانی که موج عفونت با جمعیتی که به‌ طور ناکافی واکسینه شده‌اند، همراه شود، سیستم مراقبت‌های بهداشتی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

پروفسور واکرهیج، سرپرست این تحقیق، می‌گوید: ما بر اساس یافته‌های خود بین تمرین استقامتی متوسط با شدت تا ۲ وات به ازای هر کیلوگرم وزن بدن و تمرین با شدت بالا تا حداکثر تمایز قائل هستیم. به‌ دلیل افزایش شدید انتشار آئروسل در بارهای کاری با شدت زیاد و بالاتر از معیار اولیه اقدامات حفاظتی ویژه‌ای در صورت خطر بالای عفونت‌ها با عواقب جدی لازم است.

وی بیان می‌کند: در حالت ایده‌آل این نوع تمرینات به فضای باز منتقل شود. اگر این امکان وجود ندارد، باید آزمایش انجام شود تا اطمینان داشته باشیم که هیچ فرد آلوده‌ای در اتاق حضور ندارد. شرکت‌کنندگان همچنین باید فاصله مناسب را رعایت کنند و یک سیستم تهویه با کارایی بالا باید در محیط فعالیت آنان کار کند.

علاوه بر این تمرین با شدت کمتر و جلسات کوتاه‌تر خطر عفونت را کاهش می‌دهد. همچنین ممکن است برای ورزش کردن ورزشکاران جوان هنگام تمرین از ماسک استفاده کنند.

واکرهیج افزود: در بارهای کاری کم مانند تمرینات استقامتی آسان تا شدت ملایم محافظت کمتری مورد نیاز است و خطر عفونت را می‌توان از طریق فاصله‌گذاری و سیستم‌های تهویه کنترل کرد.

اکنون گروه تحقیقاتی در حال انجام آزمایش‌هایی برای مقایسه انتشار آئروسل در تمرینات قدرتی و استقامتی و ارتباط آن با سن و ویژگی‌های جسمانی افراد مورد آزمایش است.

یافته‌های این تحقیق در مجله PNAS منتشر شده است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: آبله میمونی متروپل آبادان پارچین سامانه یکپارچه فروش خودرو حسن صیاد خدایی ورزش شدید عفونت آبله میمونی متروپل آبادان پارچین سامانه یکپارچه فروش خودرو حسن صیاد خدایی ذرات آئروسل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۲۰۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور پاک است

به گزارش خبرنگار مهر، شاخص کیفی هوای کلان‌شهر اصفهان بر اساس داده‌های ۱۵ ایستگاه سنجش فعال در ۲۴ ساعت منتهی به ساعت ۹ صبح شنبه پانزدهم اردیبهشت با میانگین ۴۴ وضعیت پاک را نشان می‌دهد.

بر اساس داده‌های سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان محیط‌زیست (منطقه اصفهان) شاخص هوای این کلان‌شهر امروز در ساعت انتشار این گزارش در ایستگاه خیابان ۲۵ آبان و سپاهان‌شهر با عدد ۲۹، پارک زمزم ۴۲، دانشگاه صنعتی ۴۹، خیابان زینبیه ۴۳، خیابان فرشادی ۲۱، خیابان فیض ۲۴، بولوار کاوه ۳۷، کردآباد ۳۱، میرزا طاهر ۳۰ و ولدان ۴۱ AQI در وضعیت پاک است.

شاخص هوای اصفهان همچنین در ایستگاه خیابان احمدآباد با عدد ۹۵، میدان انقلاب ۶۱، بزرگراه خرازی ۶۹ و رهنان ۵۴ AQI وضعیت قابل قبول را نشان می‌دهد.

امروز شاخص هوا در خمینی‌شهر با میانگین ۲۰، شاهین‌شهر ۳۴ و مبارکه ۳۸ AQI در وضعیت پاک و در زرین شهر، قهجاورستان و سجزی با میانگین ۶۶، نجف آباد ۵۵ و کاشان ۵۸ در وضعیت قابل قبول ثبت شد. ایستگاه سنجش آلودگی هوای منطقه صنعتی دولت آباد قطع است.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ خطرناک است.

این شاخص به طور معمول برای پنج آلاینده هوا شامل مونوکسیدکربن (CO) ، اُزن (O۳)، دی اکسید نیتروژن (NO۲)، دی اکسید گوگرد (SO۲) و ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون (PM۲.۵) اندازه گیری و به طور روزانه در ایستگاه‌های پایش هوا، ثبت می‌شود.

شاخص کیفی هوا ( Air Quality Index ) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا نظیر مونوکسید کربن، دی اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن دار، اوزون و ذرات معلق ( ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرومتر) را که دارای حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف است به یک عدد بدون واحد تبدیل می‌کند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش می‌دهد.

کد خبر 6096133

دیگر خبرها

  • دردسر عجيب هركول كشتى ايران (عکس)
  • عفونت چشم بلای جان قهرمان کشتی شد
  • آنالیز بازیکنان استقلال با ساعت هوشمند!
  • (ویدئو) تفاوت ورزش ۱۵ دقیقه‌ای با ورزش ۳۰ دقیقه‌ای روی بدن
  • ویدیو/ تفاوت ورزش ۱۵ دقیقه‌ای با ورزش ۳۰ دقیقه‌ای روی بدن
  • مراسم تشییع صدای ماندگار ورزش یکشنبه برگزار می شود
  • هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور پاک است
  • تشویق شدید نکونام، در دوران پسا خطیر! (عکس)
  • واکنش حجازی به اتفاقات دیدار پرسپولیس و سپاهان
  • تشویق شدید نکونام در تمرین، مصدوم داد!