Web Analytics Made Easy - Statcounter

آسوشیتدپرس با انتشار گزارشی به بررسی نتایج یافته‌های «اریک بلیچ» و «ای موریتز ون در وین» از کارشناسان و اساتید علوم سیاسی در دانشگاه‌های «میدلبری و ویلیام و مری» پرداخت و نوشت: یافته‌های این دو کارشناس نشان می‌دهد که رسانه‌ها و سازمان‌ها در جهان غرب به ویژه در آمریکا حداقل در ۲۶ سال گذشته درباره مسلمانان تصویر منفی را ارائه کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دو کارشناس علوم سیاسی پس از دانلود ۲۵۶ هزار و ۹۶۳ مقاله در مورد مسلمانان یا اسلام توانستند به روش قابل اعتمادی برای سنجش رویکرد مثبت یا منفی مقالات آن‌ها در مقایسه با نمونه تصادفی ۴۸ هزار و ۲۸۳ مقاله دیگر در مورد موضوعات کلی مختلف دست یابند.

آنچه که آن‌ها از نتایج تقریباً ۲۵۷ هزار مقاله - از ۱۷ روزنامه ملی و منطقه‌ای در آمریکا بین یکم ژانویه ۱۹۹۶ تا ۳۱ دسامبر ۲۰۱۶ - دریافتند این بود که شمار مطالب و مقالات منفی درباره مسلمانان و اسلام به مراتب بسیار قابل توجه‌تر از نمونه‌های تصادفی مقاله‌ها در زمینه‌های دیگر است و این بدان معنی است که در ازای هر مقاله منفی درباره مسلمانان یا اسلام در روزنامه‌های آمریکایی، یک نفر باید شش مقاله در مورد موضوعات دیگر بخواند تا بتواند حتی یک بخش را که منفی باشد، پیدا کند.

در این مطالعات، همچنین مقالات روزنامه‌های آمریکایی در مورد سایر گروه‌های اقلیت مذهبی، یعنی کاتولیک ها، یهودیان و هندو‌ها جمع آوری شد. این اساتید تأیید کردند که مقالات درباره مسلمانان به طور قابل توجهی منفی‌تر از مقالات درباره این سه گروه مذهبی دیگر است که نسبت مقالات مثبت و منفی درباره آن‌ها به صورت ۵۰-۵۰ بود. در مقایسه نیز نهایتا مشخص شد که ۸۰ درصد از کل مقالات مربوط به مسلمانان، منفی است.

این مطالعه نشان داد که ارائه چنین تصاویر منفی اغلب به صورت غیرمستقیم و زیرکانه، با استفاده از کلماتی با معانی ضمنی شوم و منفی در جملاتی با بکارگیری عبارت مسلمانان یا اسلام صورت می‌گیرد.

با این حال، این تنها روزنامه‌ها و مقالات در آمریکا نبودند که مورد مقایسه و تحلیل قرار گرفتند، بلکه در جریان این مطالعه به پوشش خبری مربوط به مسلمانان در روزنامه‌های انگلیس، کانادا و استرالیا از طریق بررسی ۵۲۸ هزار و ۴۴۴ مقاله در همان دوره پرداخته و مشخص شد که نسبت مقالات منفی به مثبت در آن کشور‌ها تقریباً با روزنامه‌های آمریکایی یکسان است.

این دو کارشناس علوم سیاسی می‌گویند: در واقع کار ما نشان می‌دهد که رسانه‌ها تمایلی به انتشار داستان‌های منفی در هنگام نوشتن درباره سایر اقلیت‌های مذهبی ندارند، اما به احتمال زیاد وقتی درباره مسلمانان می‌نویسند این کار را انجام می‌دهند.

آن‌ها همچنین تاکید کردند که اذعان و پرداختن به منفی بودن نظاممند پوشش رسانه‌ای درباره مسلمانان و اسلام برای مقابله با این بدنام و تقبیح کردن گسترده حیاتی است. این ممکن است به نوبه خود فرصت‌هایی را برای سیاست‌های انسانی‌تر فراهم کند که برای همه صرف نظر از اعتقاداتشان عادلانه باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رسانه های غربی اسلام هراسی در غرب ضد اسلامی درباره مسلمانان روزنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۲۰۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاستمدار انگلیسی: جریان حمایت غرب از اسرائیل معکوس شده است

کریس ویلیامسون گفت: امروز شاهد موج عظیم و بی سابقه حمایت از فلسطین در سراسر جهان هستیم که می‌تواند دلیلی برای امیدواری باشد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، دومین جشنواره بین المللی رسانه‌ای «صبح» به دبیری محسن یزدی و در سه بخش «اصلی»، «معاونت برون مرزی» و «ویژه فلسطین» برگزار می‌شود و فراخوان ارسال آثار آن منتشر شده است.

«بخش اصلی» جشنواره بین المللی صبح اختصاص به تمامی هنرمندان و فعالان رسانه‌ای داخل و خارج از ایران دارد و در سه گروه اصلی برنامه تلویزیونی، رادیویی و رسانه‌های جدید برگزار می‌شود.

کریس ویلیامسون، مجری برنامه «فلسطین از طبقه بندی خارج شده» در شبکه پرس تی وی و نماینده سابق پارلمان بریتانیا است. او درباره آشنایی خود با فعالیت رسانه‌های ایرانی گفت: به طور کامل از فعالیت رسانه‌ای در ایران مطلع نیستم؛ با این حال، آشکارا با پرس تی‌وی و فعالیت آن در بریتانیا آشنایی دارم. فکر می‌کنم، پرس‌تی‌وی بستر ارزشمندی برای اطمینان از انتشار صدای مردم فلسطین برای جامعه غربی، فراهم می‌کند.

نوبت پاسخگویی تمدن غرب !

وی اضافه کرد: در جریان اصلی رسانه‌ای بریتانیا، به طرز باورنکردنی مغرضانه و تحت تاثیر لابی صهیونیستی است. در نتیجه، مردم بریتانیا تصویر دقیقی از رسانه‌های جریان اصلی دریافت نمی‌کنند. با این حال، پلتفرم‌های جایگزینی وجود دارد که مردم به طور فزاینده به آنها روی می‌آورند. پرس تی‌وی یکی از این رسانه‌ها است. برنامه‌ای که در پرس تی‌وی به همراه پروفسور «دیوید میلر» ارائه می‌کنم، بستر ارزشمندی را جهت اصلاح ویژگی‌های نادرست فضای رسانه‌ای بریتانیا فراهم می‌کند.

او با اشاره به اینکه این ایران الهام بخش مبارزات آزادی بخش در جهان است، گفت: به نظرم ایران چراغ راه جنبش‌های آزادی بخش در سراسر جهان است، به این دلیل که به طور کامل امپریالیسم غرب و ایالات متحده را کنار گذاشته است. با وجود گسترده‌ترین تحریم‌های غرب که به رهبری آمریکا علیه ایران تحمیل می‌شود، ایران توانسته پیشرفت کند. فکر می‌کنم، تهران الهام بخش مبارزات آزادی خواهانه در سراسر جهان است.

مجری برنامه «فلسطین از طبقه بندی خارج شده» درباره بازنمایی وارونه از ایران توسط رسانه‌های غربی گفت: رسانه‌های غربی، تصویر بسیار تحریف‌شده ای نسبت به واقعیت زندگی در ایران به مردم خود ارایه می‌کنند. هرچند گاهی توسط رسانه‌های مستقل، به طور اجمالی شاهد نمایش وضعیت حقیقی هستیم؛ من با افرادی که در ایران بوده‌اند صحبت کرده‌ام؛ همه آنها هم عقیده‌اند که تهران با تصویر رسانه‌های غربی و چیزی که انتظار داشتند متفاوت بود.

وی خاطرنشان کرد: جالب است که برخی از مردم جهان به طور فزاینده اعتماد خود به ایران را از دست می‌دهند؛ هرچند، این تنها در مورد تهران صدق نمی‌کند و دلیل آن عملکرد رسانه‌های غربی است. به همین دلیل است که مردم زیادی از رسانه‌های جریان اصلی فاصله می‌گیرند. مردم در کشورهای غربی تا حد زیادی به دنبال بسترهای رسانه‌ای جایگزین هستند که فکر می‌کنم دلیل آن، آنچه است که در غزه در حال رخ دادن است.

این چهره رسانه‌ای درباره افزایش حمایت مردم جهان از فلسطین نسبت به دهه‌های گذشته گفت: اگر به عقب بازگردید، متوجه می‌شوید که 40 یا 50 سال پیش، سطح حمایت از فلسطین در مقابل حمایت از موجودیت رژیم صهیونیستی بسیار کمتر بود و بیشتر مردم با اسرائیل همراه بودند. اما امروز ما شاهد موج عظیم و بی سابقه حمایت از فلسطین در سراسر جهان هستیم که این می‌تواند دلیلی برای امیدواری باشد.

ویلیامسون در پاسخ به سوالی درباره راهکارهای رسانه‌ای که می‌تواند تصویر تحریف شده از ایران را تغییر دهند، گفت: در حال حاضر ایران از طریق پلتفرم‌هایی مانند پرس تی‌وی، به اصلاح تصویر مخدوش شده‌ای که توسط رسانه‌های غربی نمایش داده می‌شود، پرداخته است. فکر می‌کنم این روش ارزشمند و مفیدی جهت آشکار شدن حقایق برای مردم جهان است. این تولیدات می‌تواند از طریق شبکه‌های اجتماعی در سراسر جهان توزیع شود. این کار، به طور آشکار راه مهمی برای مقابله با تبلیغات جهان غرب است. به نظر من رساندن پیام درست به جهان واقعاً مهم است و باید انحصار روایتگری غربی شکسته شود. در بریتانیا، مردم به طور فزاینده‌ای از احزاب سیاسی اصلی سرخورده شده‌اند و به دنبال جایگزین هستند. البته این مساله فقط به بریتانیا محدود نمی‌شود. در این صورت ما شروع به شنیدن صداهای مستقل جدیدی خواهیم کرد که رویکرد ضد امپریالیستی خواهند داشت.

او درباره برگزاری کنفرانس رسانه‌ای «صبح» و نشان دادن چهره ایران واقعی به مردم جهان در چنین رویدادهایی گفت: فکر می‌کنم برگزاری یک کنفرانس رسانه‌ای بین‌المللی در ایران بسیار مهم است و باید تعداد بیشتری از این همایش‌ها برگزار شود زیرا فکر می‌کنم این یک پادزهر واقعا مفید برای فعالیت رسانه‌های غربی است. وضعیت موجود و تبلیغ برای نئولیبرالیسم یک فاجعه برای افرادی که در دنیای غرب زندگی می‌کنند بوده است. در حالی که میلیون‌ها نفر در فقر زندگی می‌کنند و دستور کار اقتصادی که توسط دولت در بریتانیا و در واقع در سراسر اروپا و ایالات متحده دنبال می‌شود، در خدمت منافع اکثریت قریب به اتفاق مردم نیست و چیزی از آن در رسانه‌های جریان اصلی شنیده نمی‌شود.

وی ادامه داد: بنابراین، من فکر می‌کنم کنفرانس‌هایی مانند این برای گردهم آمدن، به اشتراک گذاشتن ایده‌ها واقعاً مفید است؛ از این طریق می‌توان برای انتشار یک روایت واضح و دقیق‌تر برای عموم مردم تلاش کرد. اگر بخواهم درباره انگلستان صحبت کنم باید بگویم که پلتفرم‌های رسانه‌ای مستقل مخاطبان زیادی پیدا کرده است اما رسانه‌های سنتی هنوز هم به وضوح تأثیر زیادی برای نسل قدیمی‌تر در بریتانیا دارند اما رسانه‌های جدید در حال رشد هستند. بنابراین تصور من این است که کنفرانس‌هایی مانند این برای تقویت و رشد رسانه‌های جایگزین مفید هستند و همچنین می‌تواند بر اعمال فشار بر جریان اصلی برای تغییر روش‌ آنها موثر باشد. رسانه‌های غربی همیشه مغرضانه عمل کرده‌اند اما این اواخر خیلی بدتر نیز شده است.

دومین جشنواره بین المللی رسانه ای «صبح» 30 اردیبهشت تا 1 خرداد به دبیری محسن یزدی در سه بخش «اصلی»،‌«معاونت برون مرزی» و « فلسطین» برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سیاستمدار انگلیسی: جریان حمایت غرب از اسرائیل معکوس شده است
  • چمران: در شورایی که زنده است اختلاف‌نظر طبیعی است
  • واکنش چمران به حواشی جلسه قبلی شورای شهر تهران
  • تبلیغات منفی رسانه‌های غرب درباره فتح فاو توسط ایران
  • تصاویر واقعی است؛ خبری از کپسول آتش نشانی نیست!+ عکس
  • روزنامه نگاری با قدرت تیتر
  • طرحی برای رسانه‌های فردای ایران
  • ارائه ۱۱ مقاله در همایش علمی «اسوه حسنه» در مرکز گلستان
  • افشای جزئیات توافق شکست خورده میان روسیه و اوکراین
  • قرائت معکوس رسانه‌های غربی از اعتراضات اصیل دانشجویی