Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- دومین پنل تخصصی «سالمندی در جامعه ایثارگری» روز یکشنبه 8 خرداد ماه با همکاری دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران و پشژوهشکده مهندسی و علوم پزشکی جانبازان با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در مجتمع شهید رسول‌زاده برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری آریا، دکتر سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در این نشست ضمن خیر مقدم خدمت به اندیشمندان، دانشمندان، اساتید دانشگاه و افراد صاحب‌نظر در حوزه سالمندی کشور، گفت: وقتی صحبت از تحول و ارتقاء می‌کنیم پایه هر دو دانایی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یعنی اول دانایی شکل می‌گیرد و مبتنی بر دانایی، تحول و ارتقا شکل خواهد گرفت. هر اقدامی بدون دانایی به معنای هرج و مرج، قهقرا و نزول است.
وی با اشاره به ضعف عنصر علم و دانش در نظام برنامه‌ریزی کشور، گفت: به عنوان سیاست‌گذاران حوزه ایثارگران نیازمند توجه به حوزه دانایی هستیم که مقدمه آن آگاهی، اشراف، شنیدن حرف متخصصان و داشتن اطلاعات جزئی در آن حوزه است تا دچار ادراک غلط از محیط نشویم. طبیعتاً راهکارها را باید از اندیشمندان این حوزه که سال‌ها کار کرده‌اند، بشنویم.
معاون رئیس جمهور افزود: آنچه مشخص است در حوزه خانواده ایثار و شهادت دو مؤلفه مشکلات را چند برابر می‌کند و باید در برنامه‌ریزی‌ها مدنظر قرار گیرد که یکی مؤلفه سن است. میانگین سنی جمعیت ایثارگران 28 سال بیشتر از میانگین سنی کشور است. یعنی میانه سنی جامعه هدف ما در آستانه عبور از 60 سالگی است. دومین مؤلفه نیز این است که خانواده ایثارگران یا دارای معلولیت‌های جسمی گسترده یا تحت‌فشارهای عصبی و روانی شدید بوده است یعنی یا خودش درگیر جنگ تحمیلی و جراحت بوده یا در محیط جنگ زندگی کرده و از جنگ تحمیلی به هر ترتیب آسیب دیده است.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در ادامه یادآور شد: درست است که یک پتانسیل فوق‌العاده‌ای تحت عنوان ارزش‌های معنوی و حاکم بودن این ارزش‌های معنوی در زندگی این عزیزان وجود دارد؛ اما اثر سالمندی به علاوه معلولیت‌ها و یا مقدمات ناشی از مداخله و حضور در جنگ تحمیلی در اطراف و محیط نزدیک به جنگ به صورت واضح و روشن دیده می‌شود. همچنین وضعیت و ساختار خدمات‌رسانی کشور و این نوع نیازها برای ورود به دوران سالمندی آماده نشده و آمادگی برای آن ایجاد نشده است.
دکتر قاضی‌زاده هاشمی با اشاره به مشکلات اجرای قوانین حوزه خدمات‌رسانی به ایثارگران، خاطرنشان کرد: متأسفانه در اجرای قوانین و مقررات و اجرای برخی تعهدات هنوز در ابتدایی‌ترین موارد همچون تهیه خودروی مناسب برای تردد، خانه‌های هوشمند مناسب، امکانات سفر و همسان‌سازی سطوح مشکلاتی داریم. کشور هنوز آماده ورود به دوران سالمندی نیست و از طرفی در مورد خانواده و جامعه هدف بنیاد مشکلات فزاینده‌ای وجود دارد.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: برای مدیریت و برنامه‌ریزی صحیح در آینده باید با واقعیت‌ها روبرو شویم و کارشناسان و متخصصان مطالعات تحقیقی عمیقی انجام دهند و خوشبختانه مطالعات خوبی انجام شده است. اما تحلیل عمیق برای این است که ما کاملاً آسیب‌های سلامتی، اجتماعی و اقتصادی این خانواده‌ها را با جزئیات درک کنیم و متوجه شویم با چه نکاتی در حوزه رفاه، سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی روبرو هستیم.
وی با اشاره به مصوبات هیئت امنای بنیاد شهید و امور ایثارگران برای افزایش تخت‌های بیمارستانی بنیاد شهید و امور ایثارگران، گفت: بر اساس استانداردهای جهانی با فرض اینکه بیش از 50 درصد جمعیت جامعه ایثارگری در دهه آینده به بالای 60 سال سن برسند به عدد 4 هزار تخت آسایشگاهی رسیدیم. این که این آمار چقدر دقیق است یک کار جامع می‌خواهد و اینکه جنس تخت‌ها از چه چیزی باشد، چون جانباز با معلولیت با جانباز بدون معلولیت متفاوت و نوع معلولیت‌ها نیز متفاوت است و حتی گاهی معلولیت همراه با شرایط ویژه است و دارای جنبه‌های روحی و روانی است.
دکتر قاضی‌زاده هاشمی ادامه داد: تربیت نیروی انسانی مناسب و نوع آموزش و مهارت‌های این افراد برای خدمات‌رسانی به ایثارگران مهم است و اجرای این برنامه‌ها نیاز به تجهیزات دارد. ما باید بدانیم برای اداره چنین مجموعه‌ای چه اندازه نیروی انسانی نیاز داریم و در چه قالب‌هایی می‌خواهیم آنها را آموزش دهیم و آنها را با دانشگاه‌های مختلف همراه کنیم.
وی با اشاره به سفرهای استانی خود و ابراز تأسف از برخی کمبودها و گله‌مندی‌های ایثارگران، ادامه داد: باید یک نظام مدیریتی ویژه وجود داشته باشد که بتواند خدمات را در خانه فرد عرضه کند و نظام هوشمندی برای برخی از کنترل‌ها وجود داشته باشد و بتوانیم سازمانی ایجاد کنیم که اگر فرد به خدمات ویژه نیاز داشت به آن مرکز منتقل کند. بعد از این‌ها ساختار مدیریت و منابع مالی و نکات دیگر مطرح می‌شود.
قاضی‌زاده هاشمی با بیان اینکه موضوع سالمندی مسئله امروز بنیاد شهید و امور ایثارگران است، گفت: متأسفانه همین امروز هم دیر شده است و بنیاد شهید و امور ایثارگران باید در حوزه معلولان و طب سالمندی پیشتاز می‌بود. البته کارهای خوبی انجام شده و زیرساخت‌هایی مثل پژوهشکده علوم پزشکی جانبازان نشان دهنده رویکرد و نگاه مثبت بوده است اما اینکه این زیرساخت توانسته یا چه اندازه توانسته است به مسئولیت‌های خود عمل کند و اینکه بتواند این سامانه را مدیریت کند و جلو ببرد نیاز به تحلیل و نقد دارد.
قاضی‌زاده هاشمی در ادامه به تشریح موضوعات مطرح در علوم پزشکی امروز در مورد نوع بیمارستان‌ها و خدمات‌رسانی به سالمندان پرداخت و گفت: بنیاد شهید و امور ایثارگران فرصت خوبی برای متخصصان طب سالمندی فراهم می‌کند و با توجه به مشخصات آن ظرفیت پیاده‌سازی نظرات متخصصان را دارد و چون تعداد تخت‌ها و بیمارستان‌ها محدود است و در آغاز دوره تصمیم‌گیری جدید هستیم راحت‌تر می‌توانیم الگوها را تغییر داده و تصمیم‌گیری کنیم.
دکتر قاضی‌زاده هاشمی در پایان خاطرنشان کرد: مجموعه این مسائل موضوعاتی است که باید در مرکز مطالعات و پژوهشگاه بنیاد به آن توجه شود و به غیر از مطالعات پایه که توصیف وضع موجود است باید یک گام جلوتر برویم و از توصیف به شناخت شبکه مسائل، اصلاح رویکردها و از آنجا به سوی تعریف راهبرد و برنامه‌ریزی حرکت کنیم.
در این پنل تخصصی دکتر «احمد دلبری» دکتری تخصصی سالمندان، دانشیار دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و رئیس انجمن علمی سالمندی، دکتر «مهشید فروغان» متخصص اعصاب و روان، دکتر «شیما سام دانشیار» سلامت سالمندی، دکتر «سجاد رضامندی» متخصص اقتصاد سلامت، مهندس «مصطفی اعلامی» متخصص فن‌آوری‌های کمکی و «بتول موسوی» متخصص طب پیگیری و پزشکی اجتماعی به بیان آخرین یافته‌های حوزه سالمندی پرداختند.
 

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: جامعه ایثارگری بنیاد شهید و امور ایثارگران قاضی زاده هاشمی برنامه ریزی خدمات رسانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۲۱۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دغدغه اهالی هرمز درباره گلزار شهدا چه زمانی رفع می‌شود؟

ایسنا/هرمزگان مدیرکل بنیاد شهید هرمزگان گفت: به زودی دغدغه خانواده شهدا هرمز با احداث گلزار شهدا رفع خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، عطا ناوکی مدیرکل بنیاد شهید هرمزگان امروز طی سفر به جزیره هرمز که با هدف رسیدگی و پیگیری بازسازی گلزار شهدای هرمز صورت گرفته بود، با حجت الاسلام جعفر رستا خیز امام جمعه و محمد بنده بخشدار هرمز به صورت جداگانه دیدار و گزارشی از خدمات و فعالیت‌های در حال انجام به جامعه ایثارگری داد و خواستار همراهی و حمایت بیشتر امام جمعه و بخشدار هرمز از خانواده شهدا و ایثارگران این جزیره شد.

وی افزود: تبدیل وضعیت ایثارگران در دستگاه‌های دولتی استان هرمزگان به خوبی در حال انجام است.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان هرمزگان اظهار کرد: با مصوبات خوب مجلس در سنوات اخیر اقدامات بسیار خوبی در راستای تبدیل وضعیت ایثارگران وخانواده آن‌ها در ادارات دولتی انجام شد که نتایج آن قابل مشاهده شده است.

ناوکی، توجه به سهمیه استخدامی ایثارگران از سوی دستگاه‌ها را مورد تاکید قرار داد و عنوان داشت: در یک سال اخیر ۷۶ جلسه با صنایع و دستگاه‌ها داشته‌ایم که منجر به اشتغال ۱۰۰ نفر در نفت ستاره، فولاد هرمزگان، نفت جی، پالایشگاه بندرعباس و … شده است. بر اساس قانون بند (و) تبصره ۹ به جز فصل اول و ششم یک درصد از اعتبارات فرهنگی دستگاه‌ها صرف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت می‌شود.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان هرمزگان افزود: ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، حفظ جایگاه و تکریم خانواده‌های معظم شهدا، جانبازان و آزادگان وظیفه همه مردم است.

مدیرکل بنیاد شهید هرمزگان ادامه داد: افزایش ۴۰درصدی حقوق والدین شهدا و ۱۰درصدی حقوق جانبازان و حقوق بگیر شدن جانبازان معسر در کل استان زیر ۲۵ درصد که حدود ۷۰۰ نفر بودند، بخش دیگری از فعالیت‌های انجام شده بنیاد استان در دولت سیزدهم به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: مرکز توانبخشی بنیاد شهید در استان که از سال ۹۲ کلنگ خورده بود، اکنون با پیگیری در مرحله خرید تجهیزات و محوطه‌سازی است و در سه طبقه به زودی به ارائه خدمات می‌پردازد.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران هرمزگان در خصوص فعالیت های شاخص فرهنگی این استان به اهمیت جمع آوری خاطرات شهدا به عنوان بخشی از کار ویژه‌های رسانه‌ها اشاره کرد و اظهار داشت: رزمندگان هرمزگانی در دفاع مقدس نیروی محرکه جنگ بودند که در این زمینه می‌توان در حوزه مکتوب و آثار هنری فاخری تولید کرد.

ناوکی تصریح کرد: با توجه به ظرفیت گردشگری بسیار بالای جزیره هرمز باید در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت اقدامات بیشتری برداشته شود تا دغدغه متولیان امر و خانواده‌های معظم شاهد و ایثارگران رفع شود.

وی با بیان اینکه پس از نصب تصاویر شهدای این جزیره، فاز اول گلزار شهدای آن نیز شروع به‌کار شده است ، ادامه داد: امیدواریم با مشارکت قرارگاه مدینه منوره و با حمایت‌های بی‌دریغ استاندار به‌زودی بازسازی گلزار شهدای هرمز به پایان برسد.

 انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دغدغه اهالی هرمز درباره گلزار شهدا چه زمانی رفع می‌شود؟
  • تداوم پرداخت تسهیلات خرید یا ساخت مسکن ایثارگران در سال ۱۴۰۳
  • خانواده‌های شهدا پشتوانه‌های اصلی نظام هستند
  • استفاده از تمام ظرفیت‌ها برای خدمت به خانواده شهدا
  • واگذاری ۲ هزار میلیارد تومان پروژه نیمه‌تمام ایلام به بخش خصوصی
  • گلزار شهدا یک فرصت برای کار فرهنگی است
  • برنامه ریزی برای واگذاری۲هزار میلیارد تومان پروژه نیمه تمام ایلام
  • لزوم تقویت برنامه‌های فرهنگی و معنوی در بنیاد شهید استان ایلام
  • موانع تامین مسکن ایثارگران در شهر جدید سهند بررسی شد
  • بازدید مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران از طرح های اقتصادی ایثارگران در سیستان