Web Analytics Made Easy - Statcounter

لندن – ایرنا – سخنرانان در مراسم به مناسبت سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) و قیام ۱۵ خرداد که در مرکز شیعیان امام مهدی(عج) شهر رم برگزار شد، ابعاد شخصیتی حضرت امام خمینی (ره) را بررسی کردند.

به گزارش دوشنبه ایران اکونومیست، در این مراسم که به همت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا برگزار شد آیت الله علیرضا اعرافی، عضو شورای نگهبان، نماینده مجلس خبرگان رهبری و مدیر حوزه علمیه قم و حوزه های علمیه سراسر کشور، حمید بیات و طاها هاشمی سفرای جمهوری اسلامی ایران در رم و واتیکان، محمدتقی امینی رایزن فرهنگی ایران در ایتالیا و حجت الاسلام حسینی کوهساری رییس مرکز ارتباطات و بین‌الملل حوزه علمیه قم و حاجی مقیمی معاون پژوهشی حضور داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیت الله اعرافی در آغاز سخنان خود، با گرامیداشت یاد و خاطره امام راحل(ره) و شهدای قیام پانزده خرداد، با مسلمان مظلوم سراسر جهان و بازماندگان حادثه اخیر آبادان ابراز همبستگی نمود.

این عضو شورای نگهبان در ادامه سخنان خود، با تشریح گوشه هایی از ابعاد شخصیتی امام راحل(ره)، بر حق وی بر مسلمانان جهان و پیروان دیگر ادیان ابراهیمی، از حیث نقش وی در احیای معنویت در عصر چیرگی مادی گرایی در جهان تأکید و خاطر نشان کرد: "چه در ایران، چه در نقاط دیگر عالم، کسی احتمال این که، یک رهبر الهی و معنوی بتواند پیام نو و جدیدی را برای عالم ارایه بکند، نمی داد،   و کسی احتمال پیروزی یک راه معنوی و الهی را در دنیای معاصر نمی داد. امام خمینی(ره) معجره وار پیامی نو را در عالم منتشر کردند، و با رهبری خودشان، آن انقلاب بزرگ را به پیروزی رساندند ".

مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور در ادامه، با اشاره به "مقام بسیار والای علمی" امام راحل(ره)، بر جایگاه شامخ علمی ایشان در فقه، فلسفه و عرفان اسلامی و تألیفات شان در این حوزه ها،   بیان داشت: امام(ره) اگر انقلاب نکرده بود و هیچ فعالیت اجتماعی را انجام نداده بود، به تنهایی به اندازه چند شخصیت بزرگ و نام آور علمی در علوم اسلامی و علوم الهی جایگاه رفیع داشت.

وی ادامه داد: کتاب های مهم فلسفی، فقهی و عرفانی امام(ره)، نه تنها برای شیعیان، بلکه برای امت اسلام، از ذخایر و گنج های مهم است و نه تنها برای مسلمانان، بخش های مهمی از فلسفه امام(ره) و عرفان امام(ره) برای بشریت امروز، و برای دانشمندان و دانشگاه های مهم الهیات امروز، دارای گنج های بسیار ذی قیمت است.

مدیر حوزه علمیه قم همچنین، با اشاره به دیوان شعر به جا مانده از امام راحل(ره)، بعد هنری را از دیگر ابعاد شخصیتی امام خمینی(ره)، و بعد سیاسی را به عنوان سومین بعد شخصیتی ایشان برشمرد و خاطر نشان کرد، پیروزی انقلاب اسلامی و استمرار و استحکام آن، مرهون عمق تفکر سیاسی و اجتماعی امام راحل(ره) و اشراف وی به تحولات سیاسی و اجتماعی بین المللی بوده، که برجسته سازی مسأله فلسطین تنها یکی از نمونه های آن است، "و به همین دلیل بود، که امام(ره) فراتر از تشیع و ایران، به مسایل امت اسلام می اندیشید، و فراتر از آن، امام خمینی(ره) به وحدت ادیان الهی و همبستگی همه ادیان الهی از جمله مسیحیت و اسلام برای نجات بشر و ارتقاء و اعتلای فکری و فرهنگی بشر می اندیشید، و گام های بزرگی هم در این زمینه برداشت".

نماینده مجلس خبرگان رهبری در ادامه سخنان خود، بعد اخلاقی و معنوی را به عنوان چهارمین بعد شامخ شخصیت امام راحل(ره) برشمرد، و بر تقدم این بعد از شخصیت امام خمینی(ره) بر ابعاد علمی، و سیاسی و اجتماعی تأکید نمود.

وی با ارجاع به کتاب "چهل حدیث" امام(ره)، و نقل سخنانی از شهید مطهری، آیت الله جوادی آملی، مبنی بر تأثیر معنوی و اخلاقی ایشان بر مخاطبان، بر مقام روحانی و اخلاق حسنه امام(ره) در خانواده، تقید به نماز شب و مستحبات و اخلاق عبادی ایشان، و اخلاق اجتماعی امام (ره)، و در نهایت تقوا، دلیری، و شجاعت ایشان در مقابل غیر خدا تأکید، و در خاتمه سخنان خود بیان داشت: "امام(ره) همه این سرمایه های بزرگ علمی و وجودی خود را برای نجات بشر و برای سعادت بشر به کار گرفت، و نه تنها برای ایران، بلکه برای همه بشریت راهی نو و جدید را ارایه داد".

نمایش فیلمی با محتوای زندگی نامه امام راحل(ره)، گاهشمار پیروزی انقلاب اسلامی، ارتحال امام(ره)، و استمرار راه ایشان با هدایت مقام معظم رهبری، به همراه اقامه نمازجماعت به امامت آیت الله اعرافی، دیگر بخش های این مراسم بود.

به گزارش ایران اکونومیست، آیت الله اعرافی، عضو شورای نگهبان، نماینده مجلس خبرگان رهبری و مدیر حوزه علمیه قم و حوزه های علمیه سراسر کشور، به همراه حجج اسلام حاجی مقیمی معاون پژوهشی، و حسینی کوهساری رییس مرکز ارتباطات و بین‌الملل حوزه علمیه قم، به دعوت مراکز علمی و شخصیت های دینی ایتالیا و واتیکان، با هدف ملاقات و هم اندیشی با این شخصیت ها، به ایتالیا و واتیکان سفر نموده اند.

رایزنی فرهنگی ایران در ایتالیا نیز، مراسم سی و سومین سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) و قیام پانزده خرداد را با هدف بهره گیری از فرصت این سفر و حضور، با دعوت از آیت الله اعرافی به عنوان مهمان ویژه برگزار کرد.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: قیام ۱۵ خرداد ، انقلاب اسلامی ایران ، ایتالیا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: قیام ۱۵ خرداد انقلاب اسلامی ایران ایتالیا آیت الله اعرافی حوزه علمیه قم امام خمینی ره امام راحل ره ابعاد شخصیت مدیر حوزه سخنان خود امام ره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۲۲۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه دولتی برای حوزه‌های علمیه | جمع مبلغ نهاد‌های فرهنگی و مذهبی ۶۷ هزار میلیارد تومان!

روزنامه جمهوری اسلامی به انتقاد از تخصیص بودجه دولتی برای حوزه های علمیه و حرم امام خمینی پرداخت.

این روزنامه نوشت: به مناسبت بررسی بخش هزینه‌های لایحه بودجه کل کشور سال ۱۴۰۳ فهرستی از بودجه‌های پیشنهادی دولت برای نهاد‌های فرهنگی و مذهبی در فضای مجازی و رسانه‌ها منتشر شد که با اعتراض‌هائی همراه است.

اعتراض‌ها عموماً بر این محور‌ها متمرکز هستند که در شرایط دشوار اقتصادی کشور چرا به این نهاد‌ها بودجه تعلق می‌گیرد و یا چرا چنین مبالغ زیادی برای آن‌ها پیشنهاد شده است؟ محور دیگر اعتراض نیز اینست که این نهاد‌ها تأثیر ملموسی بر زندگی مردم ندارند و به همین دلیل تخصیص چنین بودجه‌هائی به آن‌ها منطقی نیست.

طبق آنچه در فهرست منتشرشده آمده، جمع مبلغ پیشنهادی برای نهاد‌های فرهنگی و مذهبی ۶۷۰ هزار میلیارد ریال است که البته رقم قابل توجهی است.

بدون اینکه درباره محور‌های اعتراضات یادشده قضاوتی داشته باشیم، بر این نکته تأکید می‌کنیم که بعضی از نهادهائی که نامشان در فهرست آمده اصولاً وجودشان ضرورتی ندارد، بعضی دیگر از آن‌ها خاصیتی ندارند، تعدادی نیز به میزان بودجه‌ای که برای آن‌ها پیشنهاد شده اثربخشی ندارند و در مورد حرم امام خمینی نیز همانطور که در سال‌های گذشته بار‌ها تذکر دادیم اصولاً اینهمه توسعه و خرج‌تراشی خلاف مشی خود امام است. باقی می‌ماند بودجه‌ای که برای حوزه‌های علمیه پیشنهاد شده که اشکال اساسی آن مربوط به استقلال روحانیت است.

در سال‌های گذشته هنگامی که به تخصیص بودجه دولتی برای حوزه‌های علمیه و نهاد‌های مرتبط با آن‌ها انتقاد می‌کردیم، بعضی از طلاب و علما در قالب گلایه به ما می‌گفتند مگر از وضع شدیداً فلاکت‌بار طلاب و روحانیین از نظر معیشت خبر ندارید که به بودجه مربوط به حوزه‌های علمیه اعتراض می‌کنید؟

جواب این بود و اکنون نیز اینست که می‌دانیم بسیاری از طلاب و فضلای حوزه‌های علمیه و حتی علمای شهرستان‌ها با فقر و ناداری دست و پنجه نرم می‌کنند و تعداد زیادی از آن‌ها بخش قابل توجهی از وقت خود را به کار‌های خدماتی از قبیل پیک موتوری، مسافرکشی و تمیز کردن خانه‌ها و شرکت‌ها مشغولند تا بتوانند از عهده حداقل هزینه زندگی برآیند. با اینحال به دلایل متعدد معتقدیم روحانیت نباید از بودجه دولتی ارتزاق کند.

ممکن است افرادی به دلایل خاصی که دارند، اعتقادی به آنچه ما به عنوان دلایل متقن برای ضرورت اجتناب روحانیت از پذیرش بودجه دولتی مطرح می‌کنیم نداشته باشند. این، حق طبیعی آنهاست که اینگونه فکر کنند و از تخصیص بودجه دولتی به حوزه‌های علمیه دفاع نمایند. می‌بینیم که در عمل نیز تفکر آن‌ها بر کشور حاکم است و متولیان امور به آنچه دیگران با نیت خیرخواهی و مصلحت‌اندیشی برای روحانیت می‌گویند اعتنائی نمی‌کنند و ترتیب اثر نمی‌دهند.

مهم‌ترین دلیل برای این تفکر که حوزه‌های علمیه و دستگاه‌های مرتبط نباید از بودجه دولتی ارتزاق کنند اینست که وابسته شدنشان به بودجه دولتی آن‌ها را به دولت و حکومت وابسته می‌کند و استقلال را که سرمایه اصلی روحانیت است از آن سلب می‌نماید.

هیچکس نمی‌تواند ادعا کند که روحانیت می‌تواند به بودجه دولتی وابسته باشد و در عین حال استقلال خود را هم حفظ کند. علت اینکه امام خمینی هرگز اجازه استفاده حوزه‌های علمیه از هیچ بودجه‌ای غیر از آنچه مردم با طیب خاطر به آن‌ها می‌دهند را ندادند، همین بود که آن را با استقلال روحانیت در تضاد می‌دانستند.

تجربه چند دهه اخیر نیز بر صحت نظر امام خمینی مهر تأیید گذاشته است. مراجع صاحب‌نام و ذی‌نفوذی مانند مرحوم آیت‌الله فاضل لنکرانی و آیت‌الله صافی گلپایگانی نیز بر همین عقیده بودند و همین مسیر را ادامه دادند.

نکته دیگری که باید مورد توجه روحانیت قرار گیرد اینست که تنگنا‌های معیشتی در حال حاضر به آن‌ها اختصاص ندارد. این، گرفتاری بزرگی است که ده‌ها میلیون نفر از مردم کشورمان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. افتخار روحانیت در طول تاریخ این بود که مانند ضعیف‌ترین اقشار جامعه زندگی می‌کرد و به همین دلیل، خودش محبوب و کلامش نافذ بود.

حالا هم باید مانند مردم عادی زندگی کند تا مردم پذیرایش باشند. مردم وقتی استقلال روحانیت را ببینند و احساس کنند که حامی آن‌ها و زبان گویای آنهاست، حاضرند هرچه دارند را با روحانیت تقسیم کنند تا این نهاد باقی بماند و بتواند در مقاطع حساس در برابر ظلم و ناروا بایستد.

خوبست این را هم به عنوان نکته پایانی بگوئیم که بودجه‌های دریافتی حوزه‌ها بیش از آنکه صرف طلاب نیازمند شود به پشت‌میزنشینانی می‌رسد که حوزه‌های علمیه بدون آن میز‌ها هم می‌توانند ادامه حیات بدهند و چه بسا حیات بهتر. با توجه به این واقعیت‌ها آیا بهتر نیست روحانیت خودش پیش‌قدم شود و از گرفتن بودجه دولتی خودداری کند؟

دیگر خبرها

  • سومین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی به شناخت ابعاد شخصیت امام رضا (ع) نزدیکتر شد
  • مرکز غیرمجاز زیبایی در خمینی‌شهر پلمب شد
  • مراجعه روزانه ۴۰۰ بیمار چشمی به بیمارستان امام (ره) اهواز
  • توازن قدرت جدید در جهان برخاسته از تئوری‌های امام راحل است
  • بیداری ملت های آزاده جهان به برکت انقلاب اسلامی است
  • آثار شهید مطهری باید به نسل جوان جامعه معرفی شود
  • تدارک ویژه حوزه‌های علمیه برای دهه کرامت در ۱۴۰۰ نقطه دنیا
  • علی عسکری: استقلال باید در ابعاد ملی، منطقه‌ای و جهانی جزو برترین‌ها باشد
  • بودجه دولتی برای حوزه‌های علمیه | جمع مبلغ نهاد‌های فرهنگی و مذهبی ۶۷ هزار میلیارد تومان!
  • پیام تسلیت مدیر حوزه های علمیه درپی درگذشت همسر آیت الله سیدمصطفی خمینی