Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-01@11:26:56 GMT

ماجرای قطع حقوق جانبازان زیر 25 درصد چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۲۵۵۰۷

ماجرای قطع حقوق جانبازان زیر 25 درصد چیست؟

طی روزهای گذشته جانبازان زیر 25 درصد که مشمول دریافت کمک معیشتی از سوی بنیاد شهید و امورایثارگران هستند پیامکی را تحت عنوان امکان عدم دریافت این مستمری دریافت کردند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برنا؛ طی روزهای گذشته جانبازان زیر 25 درصد که مشمول دریافت کمک معیشتی از سوی بنیاد شهید و امورایثارگران هستند پیامکی را تحت عنوان امکان عدم دریافت این مستمری دریافت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گروه از جانبازان طی تماس با خبرگزاری برنا گلایه خود را نسبت به این موضوع اعلام کردند.

متن پیامک شده به جانبازان این است؛ «جانباز  گرامی، با سلام. به استناد بند« هـ » تبصره 12 قانون بودجه سال 1401 ، بنیاد شهید و امور ایثارگران موظف است صرفاً به جانبازان عزیزی که فاقد شغل و درآمد باشند ماهانه کمک معیشت معادل حداقل حقوق کارکنان دولت پرداخت کند . براساس اطلاعات «پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان » جنابعالی دارای درآمد هستید . درصورت اعتراض به اطلاعات مذکور به آدرس   https://hemayat.mcls. gov.ir مراجعه و نسبت به اصلاح اطلاعات پایگاه مورد اشاره اقدام نموده و به منظور تداوم برقراری کمک معیشت، ظرف مدت 10 روز مدارک لازم مبنی بر نداشتن شغل یا درآمد را در سامانه الکترونیک ایثار بنیاد شهید و امورایثارگران بارگذاری نمائید.»

گلایه‌های جانبازان نسبت به قطع حقوقشان

بعد از گزارشی که جانبازان به خبرگزاری برنا اعلام کردند از اداره بنیاد شهید در مناطق مختلف بازدید کردیم و متوجه شدیم جانبازان زیادی بعد از دریافت این پیامک سرگردان به بنیاد منطقه خود مراجعه کرده تا چرایی را مطلع شدند. به جانبازان اعلام شد براساس اطلاعات پایگاه رفاه ایرانیان یا همان سامانه حمایت وزارت کار دهک خانوار شما بالای هفت بوده به همین منظور قرار است این کمک معیشتی دیگر برای شما پرداخت نشود.

جانبازان نیز نسبت به این تصمیم اعتراض کردند، بنیاد شهید به آن‌ها اعلام کرده اگر می‌خواهید پرداخت این کمک معیشتی برای شما استمرار داشته باشد از سازمان تامین اجتماعی، سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح، صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان اسناد و املاک کشور استعلام گرفته و اگر از هیچ یک از صندوق‌های بیمه‌ای مستمری دریافت نکرده و ملکی نیز به نام ندارید، پرداخت کمک معیشتی بر قرار خواهد بود.

حال جانبازان زیر 25 درصد که فاقد شغل هستند و سال‌های زیادی است که این کمک معیشتی که مبلغ ناچیزی است را دریافت می‌کنند باید برای آنکه حقوقشان قطع نشود از دستگاه‌های مختلف استعلام گرفته و بنیاد شهید اثبات کنند که نیازمند دریافت این کمک معیشتی هستند. با جانبازان که صحبت کردیم گله زیادی از این اقدام ناگهانی بنیاد داشتند و می‌گفتند در شرایطی که شاهد افزایش قیمت‌ها هستیم بنیاد شهید می‌خواهد حقوق ما را نیز قطع کند.

توضیحات بنیاد شهید درباره قطع کمک معیشتی برخی از جانبازان

محمود پاکدل  معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفت‌وگو با خبرنگار برنا، درباره چرایی عدم پرداخت کمک معیشتی به جانبازان زیر 25 درصد، اظهار کرد: براساس قانون بنیاد شهید و امور ایثارگران موظف است به جانباز معسر فاقد شغل و درآمد مجاز کمک معیشتی پرداخت کند اما قانونگذار بنیاد را موظف کرده که هر 6 ماه یکبار پایش کند تا این کمک معیشتی به دست جانبازان فاقد شغل و درآمد برسد، در همه سال‌ها بنیاد وظیفه پایش داشته ولی ابزار پایش نداشته‌ایم و دقت نشده است درحال حاضر سامانه ها یکپارچه شده و پایش به راحتی انجام می‌شود.

پاکدل با اشاره به اینکه به سه دهک بالای درآمدی را اعلام کردیم که مدارک خود را که فاقد شغل و فقدان درآمد را برای بنیاد شهید ارائه دهند، ادامه داد: تا دهک هفت درآمدی افزایش حقوق را در سال جاری اعمال کردیم اما برای سه دهک بالا افزایشی را اعمال نکرده و  مبلغ قبل را واریز کردیم تا بعد از پایش چنانچه مشخص شد فاقد شغل و درآمد هستند کمک معیشتی را با افزایش سالیانه واریز و مابه التفاوت آن را از ابتدای فروردین ماه واریز خواهیم کرد.

معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا استعلام‌ها از طرف بنیاد انجام نشده است؟ بیان کرد: بنیاد نیز پیگیری‌های خود را آغاز کرده است اگر بتوانیم با همکاری دستگاه‌های مختلف استعلام را دریافت کنیم دیگر لازم نخواهد شد جانبازان خودشان مراجعه کنند.

وی افزود: در آیین نامه‌های قبل آمده که هر 6 ماه یکبار پایش انجام شود اما در آیین نامه  سال 1401 پیشنهاد دادیم که سالی یکبار این پایش صورت گیرد. البته هنوز مشخص نیست این پیشنهاد در هیات وزیران تایید شود، اگر سیستم‌های یکپارچه پاسخگوی نیازهای ما باشد به صورت سالانه بدون مراجعه جانباز پایش خواهیم کرد.

طبق گفته معاون بنیاد شهید دهک‌های 8، 9 و 10 درآمدی براساس پایگاه رفاه ایرانیان مورد پایش قرار گرفتند اما همین جانبازان نسبت به دهک‌بندی‌ها هم اعتراض داشتند، با یکی از جانبازان که صحبت کردیم و متوجه شدیم براساس سامانه حمایت دهک 9 قرار گرفته و دلیل این بود که از بنیاد شهید کمک معیشتی دریافت کرده و فرزند مجرد در خانه دارد که مجموع حقوق خود با فرزندش در ماه بالای 7 میلیون تومان شده و جزو دهک 9 درآمدی به حساب آمده است. او می‌گفت بنیاد به من می‌گوید فرزندت باید یارانه خود را از شما جدا کند اما وقتی برای جدا کردن یارانه اقدام کرده گفته‌اند فقط مجردان بالای 35 سال می‌توانند اقدام کنند.

انتقاد وکلای ملت از اقدام ناگهانی بنیاد شهید

از کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی این موضوع را پیگیری کردیم کیومرث سرمدی واله عضو این کمیسیون در گفت‌وگو با خبرنگار برنا، گفت: درحال حاضر مجلس تعطیل است اما ما از آقای قاضی زاده هاشمی رئیس بنیاد شهید این موضوع را پیگیری می‌کنیم.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه معیار بنیاد شهید برای عدم پرداخت حقوق جانبازان سامانه حمایت بوده درحالی که این سامانه دارای نواقصی است، ادامه داد: درباره این سامانه ما در مجلس نیز انتقاداتی را به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی داشتیم و به آقای عبدالملکی اعلام کردیم اما هر کار جدیدی بدون نقص و ایراد نیست که امیدواریم هرچه سریعتر نواقص حل شود.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با قبول اینکه این اقدام بنیاد شهید در زمان مناسبی صورت نگرفته است، تاکید کرد: حتما از رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران می‌خواهیم در این باره توضیح دهند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بنیاد شهید جانبازان حقوق جانبازان بنیاد شهید و امور ایثارگران جانبازان زیر 25 درصد فاقد شغل و درآمد کمک معیشتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۲۵۵۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایزه نوبل ایرانی به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟

مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز در نشست خبری به جزئیات شصت و دومین قدیمی‌ترین جایزه علمی کشور اشاره کرد که ۱۷ اردیبهشت در مرکز همایش‌های صدا و سیما برگزار خواهد شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز و دبیرکل جایزه البرز درباره جزئیات برگزاری آیین شصت و دومین سال جایزه البرز در بخش نخبگانی برگزار شد؛ او جایزه البرز را به عنوان قدیمی‌ترین جایزه در کشور دانست و گفت:  بیش از شصت سال پیش پایه گذاری شد. در این سالیان بیش از 6 هزار نخبگان ما در کشور را شناسایی کرده است. جایزه البرز تنها جایزه غیر دولتی است که از شرکت کنندگان هیچ هزینه‌ای برای حضور در این جایزه گرفته نمی‌شود.

او با اشاره به تاریخچه‌ای از این جایزه، تأکید کرد:‌ از سال 1342 شمسی تا به امروز بیش از 3 هزار دانشجو در این بنیاد از طریق وام مورد حمایت قرار گرفته و بیش از 4 هزار و 650 نفر جایزه البرز را دریافت کردند.  مراسم جایزه به صورت مشخص و سالانه در قالب یک مراسم برگزار می‌شود. 13 همایش ملی در تهران و 8 همایش استانی را برای مخترعان، دانشجویان، طلاب و دانش آموزان برگزار کرده‌ایم.

ارشدی خاطرنشان کرد: جایزه البرز در قالب برگزاری دو مراسم در طول سال و با فاصله 6 ماه در سال است. یک مراسم که مرسوم به نخبگانی است در اردیبهشت‌ماه و همایش دیگر با عنوان دانش آموزی در 6 ماه بعد برگزار خواهد شد. جایزه البرز در سال 1403 با هدف تکریم اهالی علم و تقدیر از فناوران، حوزویان و دانشگاهیان مراسم در تاریخ 17 اردیبهشت‌ سال جاری در مرکز همایش‌های صداوسیما برگزار خواهد شد.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز گفت: در آذرماه سال گذشته فراخوان این جایزه به مراکز علمی و نخبگان اعلام شد، نهایتاً در پایان آذرماه مهلت ثبت‌نام به پایان رسید و در نتیجه در اسفندماه سال گذشته آیین داوری برندگان جایزه البرز برگزار شد و نفرات نهایی و ممتاز برای این جایزه انتخاب شدند. همه رشته‌های پزشکی و غیر پزشکی واجد شرایط حضور در قدیمی ترین جایزه علمی جایزه البرز بودند.

جایزه البرز محدود به مرزها نیست

وی به برگزاری این همایشِ بزرگ اشاره کرد و افزود: در روز دوشنبه 17 اردیبهشت سال 1403 ساعت 16 میزبان اهالی علم و اصحاب رسانه در مرکز همایش صداوسیما خواهیم بود. این مراسم با هدف تقدیر از 62 نفر از دانشجویان، فناوران و طلاب را خواهیم داشت. ریاست سازمان اوقاف، معاون علمی بنیاد دانشگاه، وزیر علوم، وزیر بهداشت و قائم مقام بنیاد نخبگان از دیگر عزیزانی هستند که در این مراسم حضور دارند. تعداد منتخبین هم 62 نفر به‌مناسبت شصت و دومین سالگرد جایزه البرز است و بنابراین است که این مراسم از شبکه خبر2 پخش زنده داشته باشد.

ارشدی همچنین در پاسخ به سؤالی درباره رقم جایزه البرز، تأکید کرد: رقم جایزه نسبت به سال گذشته تقریبا پنجاه درصد رشد داشته است و جایزه البرز قریب به 9 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است. امسال به یک دانشمند جوان با مبلغ سیصد میلیون تومان جایزه نقدی، تندیس و نشان اهدا خواهد شد.

حیدر ارشدی در خاتمه افزود: 2هزار و 348 نفر تعداد نفراتی بودند که در بازه زمانی یک ماهه ثبت‌نام کردند و از این بین 54 درصد این آمار مربوط به دانشجویان در رشته‌های غیرپزشکی، 15 درصد از این نفرات در بخش طلاب و علوم دینی، 11 درصد در بخش علوم پزشکی و 8 درصد به شرکت دانش بنیان و مخترعان اختصاص داشت. شرط ورود به این جایزه معدل بالا و شرط بعدی رزومه بالا در بخش‌های مختلف فرهنگی، فناوری، پزشکی و... بوده است. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مستمری والدین شهدا افزایش یافت
  • حقوق و بیمه کارگران شهرداری بندرعباس به روز شد
  • دیدار معاون وزیر کار با خانواده شهید وطن خواه کردستان
  • مشکلات مالکیت اراضی آبپخش حل شود
  • همایش اعطای جوایز شصت و دومین دوره جایزه البرز برگزار می شود
  • جایزه نوبل ایرانی به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟
  • تدوین لایحه حمایت از حقوق پرستاران با هدف بهبود معیشت
  • دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد شهید و دانشگاه جامع انقلاب اسلامی تفاهم‌نامه امضا کردند
  • در برنامه‌ریزی‌ها استمرار تلاش‌های ۴۰ ساله انقلاب تبیین شود
  • دغدغه اهالی هرمز درباره گلزار شهدا چه زمانی رفع می‌شود؟