Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-06@06:20:11 GMT

سرنوشت مبهم مجتمع تجاری آستارا

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۲۵۸۵۳

سرنوشت مبهم مجتمع تجاری آستارا

ساخت مجتمع تجاری و فرهنگی در میدان امام خمینی (ره) آستارا با مشارکت شهرداری و سرمایه‌گذار بخش خصوصی در سال ۱۳۸۴ آغاز شد و طبق زمان بندی باید بعد از دو سال به بهره‌برداری می رسید، اما پس از گذشت ۱۷ سال این پروژه هنوز تکمیل نشده است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، تا دهه ۷۰ در محل احداث مجتمع تجاری بزرگ آستارا واقع در میدان امام خمینی (ره)، سینما دایر بود که بعد از حادثه آتش سوزی و تخریب آن، شهرداری در سال ۱۳۸۴ با مشارکت بخش خصوصی ساخت مجتمع تجاری را در شش طبقه آغاز کرد و شهروندان دو سال لحظه شماری کردند تا افتتاح ساختمان موجب رونق اقتصادی شهر شود اما به دلیل بی تدبیری شهرداران وقت و متعهد نبودن سرمایه گذار بخش خصوص به قرارداد، این پروژه بعد از ۱۷ سال هنوز تکمیل نشده و سازه‌های ساختمان به دلیل اینکه سال‌ها در زیر بارش‌های متعدد باران و در داخل آب بوده است، فرسوده شده و شبهاتی نیز در میزان استحکام بنا وجود دارد که باید توسط کارشناسان فنی مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرمایه‌گذار در اجرای پروژه به تعهدات خود عمل نکرد

قاسم نوپور، سرپرست شهرداری بندر آستارا در این خصوص به خبرنگار ایمنا می‌گوید: تا سال ۱۳۷۰ در محل احداث مجتمع تجاری آستارا سینما دایر بود، که بعد از حادثه آتش سوزی و تخریب آن، شهرداری با مشارکت بخش خصوصی در سال ۱۳۸۴ ساخت مجتمع تجاری را در زمینی به مساحت یک هزار و ۷۰۰ متر مربع، در شش طبقه آغاز کرد و در ادامه به ۱۲ طبقه افزایش یافت.

وی می‌افزاید: طبق قرارداد تأمین بهای زمین و عوارض پروانه ساخت مجتمع تجاری بر عهده شهرداری بود و سرمایه گذار نیز باید در پایان کار به عنوان حق سهم، تعدادی از واحدهای تجاری را به شهرداری واگذار می‌کرد.

سرپرست شهرداری آستارا تصریح می‌کند: سرمایه گذار بر اساس قرارداد متعهد شده بود، پروژه را ظرف مدت ۲۴ ماه تکمیل کند اما در سال ۱۳۹۶ به دلیل اجرا نکردن تعهدات خود با انجام اقدامات حقوقی شهرداری، خلع ید شد.

وی با بیان اینکه مجری طرح در همان سال با مراجعه به شهرداری مهلت یک‌ساله برای تکمیل پروژه را خواستار شد و درخواست او مورد موافقت شورای تأمین شهرستان و تصویب اعضای شورای شهر قرار گرفت و در کمیته تطبیق فرمانداری نیز تأیید شد، اضافه می‌کند: شهرداری به مدت یک سال با این سرمایه گذار برای تکمیل پروژه قرارداد امضا کرد، اما او باز هم پروژه را به اتمام نرساند.

سرمایه‌گذار پروژه خلع ید شده است

نوپور با بیان اینکه بعد از پایان مهلت یک‌ساله، طرح در شورای شهر مورد بررسی قرار گرفت و طبق رأی دادگاه سرمایه گذار دوباره خلع ید شد و توافقنامه او با شهرداری خود به خود باطل شد، می‌افزاید: در حال حاضر پروژه ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در مرحله کارشناسی و ارزیابی فنی توسط کارشناس رسمی دادگستری است که امیدواریم در ادامه از طریق انتشار آگهی مزایده و انتخاب سرمایه گذار واجد شرایط این پروژه را به اتمام و بهره برداری برسانیم.

احتمال پوسیدگی تیرآهن‌های ساختمان وجود دارد

سرپرست شهرداری آستارا تصریح می‌کند: با توجه به اینکه حدود ۱۷ سال از احداث مجتمع تجاری و فرهنگی این شهر می‌گذرد و در طی این سال‌ها سازه‌های ساختمان در زیر بارش‌های متعدد باران و در داخل آب بوده و احتمال پوسیدگی تیرآهن‌ها وجود دارد، مدیریت شهری به منظور جلوگیری از وقوع هرگونه حوادث ناگواری در روند تکمیل پروژه، روز گذشته با تشکیل جلسه‌ای با حضور کارشناسان فنی شهرداری و ارسال نامه‌ای به سازمان نظام مهندسی شهرستان خواستار بررسی وضعیت فنی ساختمان به لحاظ مقاومت سازه‌ها و استحکام بنا شد، تا در صورت نیاز اقدامات لازم را برای ترمیم و مقاوم سازی ساختمان انجام شود.

مجتمع تجاری آستارا در مرحله ارزیابی فنی است

اکبر پوربایرام، مسئول واحد حقوقی شهرداری آستارا در این خصوص خبرنگار ایمنا می‌گوید: مجتمع تجاری و فرهنگی آستارا در مرحله بررسی ارزیابی فنی توسط کارشناس رسمی دادگستری است و کارگروهی متشکل از کارشناسان فنی در شهرداری تشکیل شده تا میزان مقاومت و استحکام بنا مورد سنجش و ارزیابی قرار گیرد.

وی می‌افزاید: ارزیابی فنی کارشناسی رسمی دادگستری در خصوص مجتمع حدود دو ماه طول می‌کشد و در ادامه شهرداری تکمیل پروژه را به صورت مشارکتی، از طریق آگهی مزایده به سرمایه گذار بخش خصوصی واجد شرایط واگذار خواهد کرد.

مسئول واحد حقوقی شهرداری آستارا خاطرنشان می‌کند: بعد از بهره برداری از مجتمع تجاری و فرهنگی، شهرداری می‌تواند از طریق انجام فرایند قانونی و انتشار آگهی مزایده، واحدهای ساختمان را برای فروش و اجاره به مردم واگذار کند.

نظر کارشناس دادگستری در خصوص پروژه لازم الاجرا است

سروش وظیفه، عضو شورای اسلامی شهر آستارا در این خصوص به خبرنگار ایمنا می‌گوید: پرونده پروژه مجتمع تجاری و فرهنگی نیمه‌کاره آستارا در مرحله کارشناسی و ارزیابی فنی و مالی توسط کارشناس رسمی دادگستری است و شهرداری و شورای اسلامی شهر طبق قانون، تا نظر نهایی کارشناس رسمی دادگستری نمی‌تواند هیچ اقدامی در این پروژه انجام دهد.

وی با بیان اینکه نظر و تصمیم نهایی کارشناس دادگستری، توسط شهرداری و شورای اسلامی شهر بدون هرگونه دخالتی لازم‌الاجرا است، می‌افزاید: سرمایه گذار بخش خصوصی در این پروژه طبق قرارداد به تعهدات خود عمل نکرده است و شکایت شهرداری از وی و روند رسیدگی به پرونده در دادگستری و خلع ید پیمانکار، موجب وقفه طولانی در اتمام مجتمع و فرهنگی تجاری آستارا شده است.

عضو شورای اسلامی شهر آستارا تصریح می‌کند: مجتمع تجاری و فرهنگی این شهر بعد از گذشت ۱۷ سال به اتمام نرسیده و به لحاظ بصری وضعیت نازیبایی دارد که امیدواریم پس از ارزیابی و نظر نهایی کارشناس رسمی دادگستری، شهرداری بتواند از طریق انتشار آگهی مزایده و انتخاب سرمایه گذار واجد شرایط، پروژه را به اتمام و بهره‌برداری برساند.

گزارش از محمدرضا رشیدی؛ خبرنگار شهرهای ایران خبرگزاری ایمنا

کد خبر 578701

منبع: ایمنا

کلیدواژه: آستارا شهرداري آستارا مجتمع تجاری پروژه عمرانی گيلان مدیریت شهری برنامه ریزی شهری پروژه هاي عمراني پروژه های شهری شهرداری ها شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق کارشناس رسمی دادگستری سرمایه گذار بخش خصوص مجتمع تجاری و فرهنگی شورای اسلامی شهر ساخت مجتمع تجاری شهرداری آستارا خبرنگار ایمنا توسط کارشناس تجاری آستارا بهره برداری آگهی مزایده ارزیابی فنی تکمیل پروژه بخش خصوصی ۱۷ سال خلع ید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۲۵۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایداری تولید در نفت و گاز مارون با تکمیل ۲۲ پروژه در سال ۱۴۰۲

به گزارش خبرگزاری مهر به‌نقل از شرکت بهره‌برداری نفت و گاز مارون، قباد ناصری با بیان اینکه ۲۲ پروژه با اعتبار حدود ۸۳۷ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۲ تکمیل شد، بیان کرد: ۱۱ پروژه دیگر با اعتبار ۶۸۹ میلیارد ریال در حال اجراست و به‌زودی بهره‌برداری می‌شوند. همه زیرساخت‌های موردنیاز در بخش عملیات و مسئولیت اجتماعی رضایت‌بخش ارزیابی می‌شوند و امیدواریم دیگر پروژه‌های مرتبط با تولید نیز به‌زودی تکمیل شوند.

وی جابه‌جایی خطوط لوله چاه‌های نزدیک به روستاهای همجوار، ایمن‌سازی روستاهای همجوار، احداث دیوارهای حائل، احداث یا بهسازی جاده‌های دسترسی، حفاظت فیزیکی از تجهیزات و کالاهای شرکت، مقاوم‌سازی سازه‌های حامل، استقرار یا جابه‌جایی جرثقیل‌های فرایندی، احداث فونداسیون ماشین‌آلات فرایندی و تأسیسات فرآورشی، احداث، تخریب و بازسازی پل‌های مواصلاتی، محوطه‌سازی، احداث گودال‌های جمع‌آوری و ساخت مخازن را از مهم‌ترین اقدام‌های انجام‌شده به‌منظور تضمین تولید پایدار شرکت در سال ۱۴۰۲ برشمرد.

محمد نوری ممبینی، سرپرست امور مهندسی و ساختمان نفت و گاز مارون نیز گفت: احداث یا بهسازی مدارس، ترمیم مسیرهای دسترسی روستایی، احداث پل‌های دسترسی برای تسهیل کشاورزی و تردد دام و خودروهای روستاییان، زیرسازی و آسفالت خیابان‌های روستاهای همجوار تأسیسات به‌منظور عمل به مسئولیت اجتماعی و خدمت‌رسانی به مردم از سوی امور مهندسی و ساختمان شرکت بهره‌برداری نفت و گاز مارون انجام شد.

وی همچنین جایگزینی خطوط لوله فلزی با لوله‌های غیرفلزی بعضی چاه‌ها، رنگ‌آمیزی خطوط درون تأسیسات در مجتمع‌های صنعتی، احداث مخازن آب صنعتی در سه مجتمع، احداث خط لوله ۱۰ اینچ انتقال نفت نمکی کم‌فشار مجتمع صنعتی کوپال به مجتمع صنعتی شماره یک مارون، احداث حوضچه‌های استاندارد برای دفع سلج، توسعه سکوهای مواد شیمیایی، بهسازی فونداسیون‌های بتنی در تأسیسات، احداث دیوارهای پیش‌ساخته بتنی اطراف تأسیسات، محوطه‌سازی و آسفالت واحدهای عملیاتی و احداث بالگرد نشین در واحدهای عملیاتی را از مهم‌ترین برنامه‌هایی دانست که برای سال ۱۴۰۳ در دستور کار امور مهندسی و ساختمان نفت و گاز مارون قرار گرفته‌اند.

کد خبر 6097250 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • سرمایه‌گذار معروف: هوش مصنوعی راهی برای کلاهبرداری است
  • تعیین تکلیف سایت جدید پسماندهای بیمارستانی کرمانشاه در گام‌ نهایی
  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • پایداری تولید در نفت و گاز مارون با تکمیل ۲۲ پروژه در سال ۱۴۰۲
  • لزوم تسریع در روند اجرای پروژه‌های مجتمع فولاد بافق
  • یکپارچه‌سازی ۶۵ هزار هکتار زمین کشاورزی به سرمایه‌گذار چینی واگذار شد
  • توضیحات فولاد ازنا در مورد یک خبر
  • ارائه خدمات به بیش از ۱۶۰۰ سرمایه‌گذار و فعال اقتصادی
  • از متن پیشنهادی آتش بس میان حماس و اسرائیل چه می دانیم؟/ تنش زدایی در چند مرحله صورت می گیرد/ سرنوشت غزه پس از جنگ همچنان مبهم است / مرحله اول معامله 40 روزه خواهد بود
  • افتتاح پروژه مجتمع آبرسانی شهرآباد شهرستان بردسکن