Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-05@22:00:01 GMT

وانگ یی به تونگا رفت

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۲۷۰۹۱

وانگ یی به تونگا رفت

وزیر امور خارجه چین در ادامه سفرهای خود به کشورهای جزیره‌ای اقیانوس آرام، امروز (سه‌شنبه) وارد تونگا شد.

به گزارش ایران اکونومیست، به نقل از خبرگزاری رویترز، وانگ یی، وزیر امور خارجه چین امروز (سه‌شنبه) در ادامه رشته سفرهای خود به آسیا-اقیانوسیه، وارد تونگا شد. سوداهای چین برای ایجاد روابط امنیتی در این منطقه موجب نگرانی آمریکا و متحدانش شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روز دوشنبه در نشستی به میزبانی وانگ یی در «فیجی»، همتایان وی از ۱۰ جزیره اقیانوس آرام تصمیم‌گیری درباره یک توافق گسترده با چین را به تعویق انداختند، توافقی به پیشنهاد چین در زمینه برقراری نظم، امنیت، ماهیگیری، داده‌ها و منطقه تجارت آزاد.

ساموآ می‌گوید که زمان کافی برای بررسی پیشنهادات گسترده و همه‌جانبه چین برای یک قرارداد امنیتی و تجاری منطقه‌ای را نداشته و به دیگر جزایر اقیانوس آرام نیز نسبت به جستجوی تلاش قدرت‌های بزرگ برای کنترل و نفوذ در این منطقه هشدار داد.

نخست وزیر ساموآ از رهبرانی بود که خواستار به تعویق افتادن تصمیم‌گیری در این مورد شده و خواستار آن است که تصمیم‌گیری‌های عمده در خصوص این منطقه از مدخل گروه مجمع جزایر اقیانوس آرام گذر کند.

این مقام گفت: هنوز تصمیمی نگرفته‌ایم، چون زمان کافی برای بررسی آن نداشتیم.

رهبر جزیره «نیووی» نیز دربیانیه‌ای اعلام کرد که به زمان بیشتری نیاز است تا بررسی شود که «این توافق با چین چطور از برنامه‌های موجود منطقه‌ای حمایت می‌کند».

چین از هفته‌های قبل، پیش‌نویس یک ابلاغ رسمی و برنامه اجرایی پنج ساله را به این کشورها ارسال کرده بود، اما این اسناد در میان نگرانی‌ها درباره احتمال نزدیک‌تر شدن این کشورهای جزیره‌ای به پکن و تشدید تنش‌های ژئوپلتیک با واشنگتن، فاش شد.

هریک از کشورها، به رغم جمعیت و اقتصاد کوچک خود، نماینده یک رای بین‌المللی در مجامع بین‌المللی از جمله سازمان ملل متحد هستند. آن‌ها همچنین بخش‌های عظیمی از اقیانوس غنی از منابع آرام و دسترسی به این منطقه را - که از اهمیت نظامی استراتژیک و بالایی برخوردار است - کنترل می‌کنند.

یک رسانه در ساموآ به نقل از نخست‌وزیر این کشور گفت، قرارداد امنیتی اخیر که میان چین و جزایر سلیمان امضا شد نیز باید در مجمع جزایر اقیانوس آرام بررسی شود؛ در این مجمع همچنین کشورهایی وجود دارند که استقلال تایوان را به رسمیت می‌شناسند.

تونگا که در ماه ژانویه با فوران آتش‌فشان و سونامی درگیر بود، دو سوم از بدهی‌های خارجی خود را به ارزش ۱۹۵ میلیون دلار به بانک صادرات-واردات چین بدهکار است.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: وانگ یی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: وانگ یی اقیانوس آرام وانگ یی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۲۷۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه آن چیزی که باید از ناو شهید مهدوی نیروی دریایی سپاه پاسداران بدانیم+ عکس

ناو اقیانوس‌پیمای «شهید مهدوی» نیروی دریایی سپاه پاسداران به تازگی با عبور از مدار صفردرجه (خط استوا) وارد نیمکره جنوبی زمین شد.

این اولین ماموریت دوربرد دریایی سپاه از لحاظ طی مسافت و نوع ماموریت است که به نام ناو شهید «نادر مهدوی» ثبت می‌شود.

ناو لجستیکی شهید مهدوی یک ناو جنگی ساخت جمهوری اسلامی ایران است که در نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی فعال است، این ناو در یک مراسم رسمی در ۱۸ اسفند سال ۱۴۰۱ به سازمان رزم نیروی دریایی سپاه پاسداران در خلیج فارس الحاق شد.

نامگذاری این ناو براساس فرمانده ایرانی؛ نادر مهدی صورت پذیرفته است که در سال ۱۳۶۶ خورشیدی و در جنگ نفتکش‌ها توسط نیروی دریایی ارتش ایالات متحده آمریکا به شهادت رسیده بود.

ناو شهید مهدوی، اما چه ویژگی‌هایی دارد که آن را نسبت به سایر نمونه‌های خود در کشور متمایز می‌کند.

ناو اقیانوس‌پیمای شهید مهدوی که در اسفند ۱۴۰۱ به نیروی دریایی سپاه الحاق شده به نوعی بیش از ۲۱۰۰ تُن وزن دارد و یک پایگاه دریایی متحرک به طول ۲۴۰ متر، عرض ۳۲ متر، تناژ سبک ۱۴ هزار تن، ظرفیت بارگیری ۴۱ هزار تن تجهیزات و ادوات است که قابلیت پیمایش دریانوردی ۱۸ هزار هزار مایل دریایی با سرعت ۱۸ گره را دارد.

این ناو مجهز به تجهیزات رزم دریایی و هوایی، دارای رادار آرایه فازی سه بعدی، موشک‌های سطح به سطح، سطح به هوا، سامانه‌های مخابراتی یکپارچه بسیار پیشرفته جنگال و موشک کروز دریایی با برد بیش از ۷۰۰ کیلومتر، قابلیت حمل و نشست و برخاست بالگردها، پهپاد‌ها و آبگیری و به آب‌اندازی شناور‌های مختلف که بازسازی و تغییر کاربری کاربرد جدید آن توسط جوانان متخصص، مؤمن و انقلابی کشور عزیزمان طراحی و عملیاتی شده است.

این ناو انواع رادار‌های پیشرفته نظیر رادار سه‌بعدی، سامانه‌های موشکی، سطح به سطح، سطح به هوا و سامانه سوم خرداد و سایر سامانه‌های مخابراتی پیشرفته را داراست و در نوع خود از جمله ناو‌های خاص کشور محسوب می‌شود.

علاوه بر این، ناو شهید مهدوی اولین شناور ایرانی مجهز به موشک‌های بالستیک دوربرد است.

در بهمن ماه سال گذشته، خبر رسمی شلیک موشک بالستیک از روی این شناور منتشر شد و طبق تصاویری که نیروی دریایی سپاه منتشر کرد، ۲ موشک بالستیک با برد تقریبی ۱۷۰۰ کیلومتر از داخل ۲ کانتینر به سمت اهداف خود شلیک شدند.

سردار علیرضا  تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ارتباط با ناو شهید مهدوی تصریح کرد: ناو اقیانوس پیمای رزمی، اطلاعاتی و پشتیبانی شهید مهدوی به مثابه یک شهر دریایی متحرک است که با تمام تجهیزات و امکانات لازم آماده انجام مأموریت‌های اقیانوسی برای ایجاد امنیت پایدار در خطوط مواصلاتی دریایی، حفاظت و صیانت از منابع و منافع کشور جمهوری اسلامی و ملت قهرمان ایران، امدادرسانی به ناوگان تجاری و صیادی جمهوری اسلامی و کشور‌های منطقه و درخواست‌کننده و حضور در آب‌های دور دست است.

سردار تنگسیری این را هم گفت که ناو اقیانوس پیمای شهید نادر مهدوی قابلیت حمل و عملیاتی کردن انواع بالگردها، پهپادها، شناور‌های تندرو موشک انداز و سامانه‌های موشکی، پدافندی و راداری را داراست و با پیوستن این شناور سنگین به ظرفیت‌های نیروی دریایی سپاه، ماموریت دریادلان سپاه برای حضور مقتدر در آب‌های دوردست، آغاز شده است.

سرلشکر سلامی، فرمانده کل سپاه نیز با اشاره به این توانمندی در نیروی دریایی سپاه، گفت: ناو‌های اقیانوس‌پیمای ما می‌توانند در هر نقطه‌ای از اقیانوس‌ها ظاهر شوند و طبیعتاً وقتی می‌توانیم از آنها موشک شلیک کنیم، هیچ نقطه امنی برای قدرتی که بخواهد برای ما ناامنی ایجاد کند، وجود ندارد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دفاعی امنیتی

دیگر خبرها

  • چرا جدیدترین عضو بلادلاین برای همه یک سورپرایز بود؟/ اخبار WWE
  • ◄ آشنایی با آبراه غیرطبیعی پاناما + فیلم
  • بلینکن: به تنهایی قادر به رقابت با حضور فزاینده چین دراقیانوس آرام نیستیم
  • همه آن چیزی که باید از ناو شهید مهدوی نیروی دریایی سپاه پاسداران بدانیم+ عکس
  • به تنهایی قادر به رقابت با حضور فزاینده چین دراقیانوس آرام نیستیم
  • آلمان همکاری‌های تسلیحاتی با استرالیا را تقویت می‌کند
  • جانمایی نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری برخط کشور در قشم
  • جانمایی نخستین ایستگاه مدرن لرزه نگاری برخط کشور در قشم
  • حل مشکل پنجاه ساله «اسناد رفسنجان قشم»
  • جزیره قشم در نگاه سازمان مدیریت بحران جایگاه ویژه‌ای دارد