Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجاب و عفاف بر خلاف تبلیغات رسانه‌های معاند نه تنها مانعی برای حضور اجتماعی زن نیست بلکه فرصتی برای حضور موثر و مفید او در عرصه‌های مختلف اجتماعی با حفظ کرامت انسانی خواهد بود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح قزوین، اگر نگرشی تاریخی و فرهنگی به موضوع حجاب و پوشش داشته باشیم در­می‌یابیم که در تاریخ و تمدن ایران باستان، حجاب نشانه اصالت و نجابت بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کافی است به متون کهن و حتی حکاکی دیوار­ها و گور­نگاره‌های اجداد ایرانی‌­مان در اماکنی چون تخت جمشید رجوع کنیم. حجاب و عفاف یکی از ارزش­های فرهنگی و اجتماعی و معیار و نماد زنان اصیل ایرانی است؛ مثلا در شاهنامه که از کتاب قومی ما ایرانیان است در وصف زنان نجیب می آورد: " کس از پرده بیرون ندیده مرا / نه هرگز کس آوا شنیده مرا" و اسلام هم به سبب حفظ کرامت و ارجمندی زنان و مردان و به منظور اصالت بخشی به نهاد خانواده به عنوان کانون آرامش، تعالی و بقای نسل انسان بر این اصل تاکید کرده است.

از منظر آموزه‌های اسلامی که متناسب با فطرت اجتماعی و تاریخی انسان است، امر خصوصی به درون خانه و خانواده کشانده شده تا مظاهر متفاوت جنسیت در ارتباطات اجتماعی ملاک و معیار نباشد و نگاه و رویکرد انسانی در این گونه روابط حاکم باشد.

لذا حجاب و عفاف بر خلاف تبلیغات رسانه‌های معاند نه تنها مانعی برای حضور اجتماعی زن نیست بلکه فرصتی برای حضور موثر و مفید او در عرصه‌های مختلف اجتماعی با حفظ کرامت انسانی خواهد بود.

با توجه به اهمیت این موضوع امروزه قوام و استحکام خانواده ایرانی به میزان حیای زنان و غیرت مردان بستگی دارد و غرب با آگاهی از این حقیقت، برای فروپاشی و به سخره گرفتن فرهنگ ایرانی با سیطره رسانه‌های خود و فضای مجازی، تمرکز برنامه­‌های خود را حول ترویج و تشویق دختران و زنان به فرهنگ برهنگی و برهنگی فرهنگی ملل مسلمان بویژه ملت ایران قرار داده است.

در این میان نهاد دانشگاه به عنوان مبدا همه تحولات و یکی از مهم‌ترین عرصه‌های اجتماعی برای نقش‌آفرینی زنان و مردان جامعه، باید نقشی جریان‌ساز و راهبردی داشته باشد؛ ما دانشگاهیان به فرهنگ و تمدن خود می‌بالیم که اتفاقا از نشانه‌های اقتدار تاریخی و قدمت فرهنگی ما در جهان است.

فارغ از نقش متولیان فرهنگی در پالایش و تامین زیست مومنانه، ما در دانشگاه وظیفه خود می‌دانیم مطابق برنامه‌های فرهنگی و ارتقاء اخلاق اسلامی به تقویت بنیان‌های عفاف و حجاب همت گماریم؛ البته در اغلب دانشگاه‌­های جهان از جمله غرب و حتی آمریکا حدود و ثغور پوشش تعریف شده و واقعا به حریم علم و دانش احترام می‌گذارند. برای ما کرامت علم و ساحت دانشگاهی به تضاعف مقدس است، لذا رعایت نمادهای فرهنگی چون پوشش عرف اسلامی واجب شرعی است.

برای ایجاد فضایی آرام و امن در محیط‌ها و اماکن عمومی دانشگاه، رعایت قوانین دانشگاه آن‌هم دانشگاهی که مزین به نام امام(ره) است، وظیفه قانونی و شرعی است و رعایت شئونات دانشگاهی را از دانشجویان مجدانه می­‌خواهیم.

قطعا تربیت خانوادگی و فرهنگ غنی دانشجویان اجازه نمی‌دهد برخی ناهنجاری‌ها، این حریم مقدس را تحت الشعاع قرار دهد و خود بنا بر وظیفه امر به معروف و نهی از منکر به دوستان خود اجازه نمی‌دهند که بستر دانشگاه را زمینه سوء استفاده عده ای فرصت طلب قرار دهند.

دانشگاه شور و نشاط می خواهد ولی این مهم از طریق محیطی سالم و پر جنب و جوش علمی میسر می‌شود و قطعا تشکل‌های دانشجویی و انجمن‌های علمی و کانون‌های فرهنگی و مذهبی بهترین بستر برای مهیا شدن چنین فضایی است.

از استادان مومن و یاوران علمی خدوم دانشگاه همراهی و همگامی برای ایجاد فضای خدمت و هدایت را تقاضا داریم و قطعا ارشاد آن‌ها موجب ترقی دانشگاه و ایجاد فضایی علمی به دور از حواشی می‌شود؛ با وجود اینکه آموزش مجازی در این دو سه سال به بافت های فرهنگی دانشگاه آسیب جدی وارد کرده دانشگاه رعایت پروتکل های قانونی و شرعی را ملاک برنامه ریزی خود می داند.

استادان ما در کلاس‌ها و کارکنان ما در محیط اداری همواره بر نقش یاری‌گری خود، برای نهادهای فرهنگی دانشگاه تاکید دارند و از این باب از همه این بزرگان تشکر می‌کنیم. برای دانشگاهی که مولود انقلاب فرهنگی است فرهنگ زیربناست و برای آموزش و پژوهش، عمران و آبادانی و ... به پیوست فرهنگی اعتقاد داریم و برآنیم برنامه‌های فرهنگی دانشگاه می‌تواند در ایجاد دانشگاهی در تراز انقلاب اسلامی تمدن ساز اثرگذار باشد.

لذا ضرورت تبیین فلسفه حجاب و بیان اهمیت آن در دستور کار دانشگاه است. سیاست دانشگاه بر محور آموزش و پژوهش اخلاق محور و فرهنگ مدار است و با هدف تقویت مبانی اعتقادی دانشجویان اقداماتی از قبیل برگزاری همایش‌ها، سمینارها، مسابقات کتابخوانی و نمایشگاه‌های حجاب و کرسی های آزاد اندیشی در محیط‌های دانشگاهی و خوابگاهی برگزار خواهد شد. امید که به زودی ستاد پیوند و ازدواج در راستای طرح تعالی خانواده و حمایت از زیست عالمانه همراه با سبک زندگی عفیفانه فاطمی و علوی خانواده به مرکزیت نهاد مقام معظم رهبری کلید بخورد و زمینه های ازدواج های دانشجویی که پایدارترین نوع ازدواج است محقق شود.

تلاش دانشگاه برای ساخت خوابگاه متأهلی دانشجویان ایرانی در آینده نزدیک برای تحقق همین هدف و نیت مقدس است. امید که انجمن خیران دانشگاه که اخیرا در دانشگاه شکل داده ایم و مجوز لازم را اخذ کرده، در خدمت این اهداف خداپسندانه قرار بگیرد.

نویسنده: دکتر سیدعلی قاسم‌زاده، سرپرست دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: برای حضور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۲۷۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارمغان روانشناسان و مشاوران، بهرورزی و فضیلت مندی در زندگی

معاون فرهنگی اجتماعی فراجا در یادداشتی به مناسبت روز روانشناس و مشاور، بهرورزی و فضیلت مندی در زندگی را ارمغان روانشناسان و مشاوران عنوان کرد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سردار سعید منتظرالمهدی، معاون فرهنگی اجتماعی فراجا در یادداشتی به مناسبت روز روانشناس و مشاور با بیان اینکه مراتب قدردانیم را از این قشر دغدغه‌مند و دلسوز در راستای سلامت روان جامعه اعلام می‌دارم، گفت: حضور و فعالیت روانشناسان و مشاوران در سازمان بزرگ انتظامی کشور نیز منشاء خیر و مفید فایده بوده است.

وی در ادامه یادداشت یادآور شد: بیش از یک سده از جای گرفتن روان شناسی «علم النفس» در متون دانشگاهی ایران می‌گذرد وزمینه برای نشر و اشاعه این رشته علمی نوپا در کشورمان فراهم شد؛ در این سال‌ها روان شناسی و متعاقب آن مشاوره، به تدریج قلمرو کاربست خود را به بسیاری از حیطه‌های حیات فردی و اجتماعی مردمان این دیار بسط و گسترش یافته بگونه‌ای که اینک کمتر حیطه اجتماعی، سازمانی، بین فردی و فردی را می‌توان نشان کرد که در آن روانشناسان ایفای نقش نکرده باشند.

وی گفت: اینک گروهی از روان شناسان در قلمرو‌های آموزشی و یادگیری به معلمان و مربیان می‌آموزند تا فعالیت‌های آموزشی و تربیتی خود را به نحوی سامان دهند که بهتر از همیشه به شکل گیری «شخصیت» و منش کودکان، نوجوانان و جوانان این سرزمین یاری رسانند. گروهی دیگر از آنان، به همراه مشاوران و روان پزشکان، در کلینیک‌ها و درمانگاه‌های خصوصی و عمومی صبورانه و حرفه‌ای چم و خم «کنار آمدن» با رنج‌های ناگزیر زندگی و فروکاستن از آلام حاد و مزمن روان را به درمانجویان یاد می‌دهند. آنان با بهره جستن از دانش بالینی و مشاوره‌ای خویش روان یاری گیرندگان را شفا می‌بخشند و ذهن آنان را پذیرای تجارب نو و کامرواساز می‌کنند.

منتظر المهدی گفت: خدمات روان شناسان و مشاوران، به ویژه در این سالیان، بسیار فراتر از این دو قلمرو آموزشی و درمانی (تراپی) رفته است؛ هم اکنون ده‌ها روانشناس در صنایع، کارخانجات، موسسات اجتماعی، سازمان‌های نظامی و سازمان پلیس حضور دارند و با دانش روان شناختی خود (از روان شناسی اجتماعی گرفته تا روان شناسی صنعتی و سازمانی و روان شناسی نظامی و جز آن) به مدیران کمک می‌کنند تا منابع انسانی خویش را بگونه‌ای به کار گیرند که هم رضایت و سلامت و انگیزش آنان فرونی یابد و هم بهره وری و عملکرد سازمان افزایش یابد.

وی بیان داشت: ما درسازمان پلیس بسیاری از موفقیت‌های خود را مرهون تلاش‌های حرفه‌ای و مسئولانه‌ی روان شناسان و مشاورانی هستیم که در جای جای این سازمان بزرگ (از پلیس آگاهی تا گزینش و دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و کلانتری‌ها و بیمارستان‌ها و مراکز مشاوره و …) به ایفای نقش می‌پردازند و به گره گشودن از مشکلات مردم و کارکنان یاری می‌رسانند.

سردار منتظرالمهدی افزود: حاصل تلاش بیش از ۱۸۰۰ مشاور در ۱۱۰۰ کلانتری و ۵۵ مرکز مشاوره، همانا صلح و سازش ۷۰ درصدی در پرونده‌های ارجاعی است؛ پرونده‌هایی با اختلافات چندین ساله به دست و تدبیر روانشناسان و مشاورانِ معاونت فرهنگی و اجتماعی مستقر در کلانتری‌ها و مراکز و دوایر مشاوره حل و فصل گردیده و در نهایت از حجم ورودی پرونده‌ها به دستگاه قضایی کاسته شده است.

معاون فرهنگی اجتماعی فراجا خاطر نشان کرد: در انتها باید قدردانِ روان شناسان و مشاورانی باشیم که با ارائه دامنه وسیعی از خدمات حرفه‌ای و تخصصی، سهم سترگی در پویایی و توسعه و سلامت جامعه دارند؛ همانانی که رنجمان را تسکین می‌بخشند و راه و روش خوشبخت زیستن، فضیلت‌مند بودن و شکوفا شدن را پیش رویمان قرار می‌دهند.

دیگر خبرها

  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • ارمغان روانشناسان و مشاوران، بهرورزی و فضیلت مندی در زندگی
  • کُرسی آینده‌پژوهی یونسکو به قزوین آمد
  • سخنگوی دولت: هیچ مرجعی معطل تصویب قانون جدید حجاب نیست
  • بهادری جهرمی: هیچ مرجعی معطل تصویب قانون جدید برای ساماندهی حجاب نیست
  • کیهان: ما محترمانه حجاب سر زنان می کنیم اما رضا شاه با ضرب و شتم حجابشان را برمی داشت
  • آیا اوضاع حجاب با اجرای طرح نور بهتر شده است؟
  • برگزاری تجمع دانشجویی «تا مسجدالاقصی» در قزوین
  • بودجه دولتی برای حوزه‌های علمیه | جمع مبلغ نهاد‌های فرهنگی و مذهبی ۶۷ هزار میلیارد تومان!
  • نقش زنان در معنابخشی به زندگی خانوادگی و اجتماعی