Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا-مدیر امور تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: به دلیل این‌که در دانشگاه علوم پزشکی تهران طرح‌های سفارش‌محور زیادی انجام می‌شود، این دانشگاه برای تهیه زیرساخت‌های پژوهشی مشکلاتی وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری آریا، دکتر بهاره یزدی‌زاده در مورد ردیف بودجه تعمیر و تجهیز آزمایشگاه‌ها، گفت: در بودجه‌ای که از منابع عمومی تامین می‌شود، مبلغ عمده‌ای برای تعمیر و تجهیز آزمایشگاه‌ها وجود ندارد و باید از سایر منابع برای تامین مالی این بخش استفاده کرد که البته همین موضوع هم محدودیت‌های زیادی ایجاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر قرار شود منابع مالی فعلی برای آزمایشگاه‌ها و زیرساخت‌های پژوهش صرف شود، بودجه برای انجام پژوهش نخواهیم داشت.
مدیر امور تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: البته همین موضوع هم محدودیت‌های زیادی ایجاد می‌کند. اگر قرار شود منابع مالی فعلی برای آزمایشگاه‌ها و زیرساخت‌های پژوهش صرف شود، بودجه برای انجام پژوهش نخواهیم داشت.
به گفته وی؛ میزان بودجه دانشگاه‌ها در کتاب قانون بودجه هر سال در دسترس است. اما دانشگاه‌ها محل‌های دیگری نیز به غیر از بودجه دولتی برای اجرای پروژه‌های پژوهشی دارند. برای مثال طرح‌هایی که توسط سازمان‌های خارج از دانشگاه (صنعت، وزارت‌خانه‌ها، شهرداری و ...) سفارش داده شده و تامین اعتبار می‌شوند.
وی با بیان این‌که بودجه پژوهشی سال 1400 به طور کامل به دانشگاه علوم پزشکی تهران تخصیص یافته است، ادامه داد: به دلیل این‌که در دانشگاه علوم پزشکی تهران طرح‌های سفارش‌محور زیادی انجام می‌شود، این دانشگاه مشکل جدی بودجه برای انجام پژوهش نداشته است، ولی برای تهیه زیرساخت‌های پژوهشی مشکلاتی وجود دارد.
مدیر امور تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران، توضیح داد: رشته‌های علوم پایه عملاً نیاز به زیرساخت‌های آزمایشگاهی پیشرفته دارند و ما برای آن‌ها، مشکل تامین بودجه داریم و بعضاً نمی‌توانیم آن‌ها را تامین کنیم.
وی ادامه داد: در برخی موارد، در مطالعاتی که به آزمایشگاه و تجهیزات نیاز است، می‌بینیم که صنعت از ما جلوتر است و کارفرما ترجیح می‌دهد که به جای دانشگاه، به شرکت‌ها سفارش بدهد؛ چون آن‌ها تجهیزات پیشرفته‌تری دارند. البته در همه بخش‌ها به این صورت نیست و در مورد همه آزمایشگاه‌ها صدق نمی‌کند. مثلاً دستگاه NGS این دانشگاه، یکی از چند دستگاهی است که در کل کشور کار می‌کند. ولی در برخی بخش‌ها، تجهیزات شرکت‌ها و کارخانه‌ها و صنعت، پیشرفته‌تر از دانشگاه است.
یزدی‌زاده در مورد ردیف بودجه تعمیر و تجهیز آزمایشگاه‌ها گفت: در بودجه‌ای که از منابع عمومی تامین می‌شود، مبلغ عمده‌ای برای تعمیر و تجهیز آزمایشگاه‌ها وجود ندارد و باید از سایر منابع برای تامین مالی این بخش استفاده کرد که البته همین موضوع هم محدودیت‌های زیادی ایجاد می‌کند. اگر قرار شود منابع مالی فعلی برای آزمایشگاه‌ها و زیرساخت‌های پژوهش صرف شود، بودجه برای انجام پژوهش نخواهیم داشت.
عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، عنوان کرد: واقعیت این است که حجم بودجه پژوهشی ما نسبت به میزانی که در اسناد بالادستی پیش‌بینی شده است، کم‌تر است؛ ولی همین بودجه کم هم به دلیل مشکلات فرآیندی موجود، نمی‌تواند به راحتی صرف تجهیزات آزمایشگاه شود و باید حتماً پروژه‌ای برای آن تعریف شود. اگر دو مورد از این پروژه‌ها را بخواهیم در دانشگاه انجام دهیم، کل بودجه ما مصرف می‌شود و نمی‌توانیم بقیه پژوهش‌ها را حمایت کنیم.
وی تاکید کرد: این جمله که حجم بودجه کم است، کاملاً درست است، ولی با همین بودجه کم هم فرآیند‌های تخصیص منابع ما بهینه نیست.
مدیر امور تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران، با بیان این‌که میزان بودجه پژوهشی این دانشگاه، در سال‌های اخیر تفاوت خاصی نکرده است، گفت: بودجه پژوهشی ما افزایش پیدا نکرده است و هر چالشی که داشتیم، همچنان داریم! در کشور علاوه بر منابع ذکر شده در قانون بودجه، نهاد‌های متعدد تامین کننده بودجه پژوهشی مانند مؤسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی (نیماد)، صندوق حمایت از پژوهشگران‌وفناوران (بنیاد علم ایران)، بنیاد ملی نخبگان و ... را داریم و برخی دانشگاه‌ها، فرآیند طرح‌های کارفرمایی‌شان را تسهیل کردند و از این طریق درآمد خود را افزایش دادند و بعضی این کار را نکردند. این موضوع خیلی به دانشگاه مربوط است.
یزدی‌زاده در مورد تعداد پژوهش‌های کاربردی و طرح‌های کارفرمایی انجام شده در این دانشگاه، توضیح داد: در مورد این سوال، موضوع مهم این است که منظور از کاربرد مشخص باشد. همه پژوهش‌ها می‌توانند بالقوه کاربردی باشند. حتی در حوزه علوم پایه هم اگر پژوهش اکتشافی انجام شود و در مراحل بعدی مثلاً در ساخت کیت تشخیصی مورد استفاده قرار گیرد، پژوهشی کاربردی به حساب می‌آید؛ بنابراین تمام مطالعات به طور بالقوه می‌توانند کاربرد داشته باشند.
وی با بیان این‌که «کاربرد پژوهش‌ها، با توجه به تفکیک گروه مخاطب آن، می‌تواند متفاوت باشد»، گفت: نتایج یک پژوهش ممکن است برای سیاست‌گذار کاربرد مستقیم داشته باشد، ولی برای ارائه‌دهنده خدمت کاربرد مستقیم نداشته باشد.
یزدی‌زاده با بیان این‌که مقایسه میزان طرح‌های کارفرمایی در دانشگاه‌های مختلف، اشتباه است، اضافه کرد: تعاریف متفاوت برای طرح کارفرمایی در دانشگاه‌های مختلف، چنین مقایسه‌ای را سخت می‌کند؛ به عنوان مثال ممکن است در یک دانشگاه اگر طرحی 50 درصد بودجه‌اش را از خارج دانشگاه تامین کند، پژوهش کارفرمایی (ارتباط با صنعت) محسوب می‌شود. در دانشگاه دیگر، اگر حتی یک درصد از بودجه را هم از خارج دانشگاه باشد، ارتباط با صنعت است و دانشگاه دیگری هم باشد که اطلاق ارتباط با صنعت را به طرح‌هایی محدود کند که کل اعتبار آن‌ها از خارج دانشگاه وارد شده باشد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: تامین بودجه بودجه برای انجام پژوهش زیرساخت های پژوهش آزمایشگاه ها بودجه پژوهشی دانشگاه ها یزدی زاده منابع ما پژوهش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۲۷۶۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود هوش مصنوعی به تشخیص‌‌های آزمایشگاهی/ لزوم آشنایی دانش‌آموزان با علوم آزمایشگاهی

بیست و یکمین کنگره کشوری و پانزدهمین کنگره بین‌المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی ۱۱ تا ۱۴ اردیبهشت برگزار می‌شود.

شهروز همتی، رئیس بیست و یکمین کنگره کشوری و پانزدهمین کنگره بین‌المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران با بیان اینکه این کنگره ۱۱ تا ۱۴ اردیبهشت برگزار می‌شود، گفت: در سال‌های گذشته، برگزاری کنگره مصادف با روز آزمایشگاهیان بود، اما به واسطه مسائلی که پیش آمد، امسال کمی با تاخیر صورت گرفت.

او مطرح کرد: کنگره ما در بخش علمی ۲۵ محور دارد و کارگاه‌هایی برگزار می‌شود. نکته مهم این است که کنگره ارتقای کیفیت به عنوان بزرگترین کنگره در زمینه طب آزمایشگاه، همواره سعی کرده محور‌ها و کارگاه‌ها را طوری انتخاب کند که در ارتقای دانش تاثیر گذار باشد. انتخاب کارگاه‌ها براساس نیاز شرکت کنندگان و محور‌ها براساس مسائل روز دنیا خواهد بود.
حضور بیش از ۲۰۰ شرکت دانش بنیان در کنگره ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی

همتی گفت: پیش بینی می‌کنیم حدود ۷ تا ۱۰ هزار نفر از کنگره و نمایشگاه جانبی بازدید داشته باشند. در بخش نمایشگاهی بیش از ۲۰۰ شرکت دانش‌بنیان که تولید کننده یا وارد کننده محصولات آزمایشگاهی هستند محصولات خود را ارائه می‌کنند.

امیرحسن زرنانی، دبیر علمی کنگره نیز با بیان اینکه این کنگره پر افتخار ین کنگره در زمینه علوم آزمایشگاهی در سطح کشور است، عنوان کرد: تمام نگاه‌های افراد متخصص در حوزه آزمایشگاهی به این کنگره است.

او ادامه داد: در این کنگره حدود ۲۵ پنل برگزار خواهد شد. کنگره فقط یک کنگره بازآموزی صرف نیست نقش و رسالت کنگره این است که آخرین پیشرفت‌های علمی در جهان را به سمع و نظر مخاطبانش برساند. یکی از چالش‌هایی که کنگره دارد این است که چه حوزه‌هایی را در کارگاه‌ها بگنجاند.
۸۰ درصد تشخیص‌های پزشکی به کمک آزمایشگاه است

‌زرنانی با اشاره به دو محور برگزاری کنگره که یکی از آن‌ها نقش آزمایشگاه‌ها در تشخیص پزشکی است، بیان کرد: حدود ۸۰ درصد تشخیص‌های پزشکی و بالینی با کمک‌های آزمایشگاه انجام می‌شود. آزمایشگاه نقش بسیار مهمی در حوزه سلامت عمومی دارد. با توجه به مشکلاتی که برای آزمایشگاه‌ها وجود دارد و هزینه‌ها برخی آزمایشگاه‌ها در حال بسته شدن هستند چرا که نمی‌توانند از پس مخارج بر بیایند.

او با تاکید بر بحث آموزش و تامین گنجینه‌های انسانی، گفت: یکی از اهداف این کنگره احیای مجدد دوره دکتری علوم آزمایشگاهی است و یکی از پنل‌ها هم به این حوزه مربوط است. در تمام پنل‌ها سعی شده افرادی که جایگاه علمی و عملی در جامعه هستند در پنل‌ها صحبت‌های خود را ارائه بدهند.

دبیر علمی کنگره مطرح کرد: محور دومی که این کنگره روی آن تاکید دارد. هوش مصنوعی است. ما روزانه به صورت ملموس با هوش مصنوعی سرکار داریم. هوش مصنوعی اطلاعات را جمع آوری می‌کند ما هستیم که یاد آن می‌دهیم چگونه عمل کند.
ورود هوش مصنوعی به حوزه‌های آزمایشگاهی

او با بیان اینکه در حال حاضر هوش مصنوعی در پاتولوژی و تصویربرداری وارد شده است، گفت: پیش‌بینی انجمن علوم آزمایشگاهی این است که در یک دهه آینده تشخیص‌های آزمایشگاهی مبتنی بر همش مصنوعی خواهد بود و این تشخیص‌ها دقیق‌تر و سریع‌تر خواهد بود. رسالت ما این است از همین الان آینده را پیش بینی و راه حل‌های مواجهه با آن را بررسی کنیم؛ که این اتفاق در کنگره در حال رخ دادن است. پیش نیاز‌های ایجاد آزمایشگاه هوشمند و کسب اطلاعات برای تشخیص بهتر نیز مورد بررسی است.

زنانی گفت: از حوزه‌های دیگر که این کنگره به آن می‌پردازد، ارائه نتایج و جواب آزمایش یکسان در تمام آزمایشگاه‌ها است.
برگزاری کارگاه شناخت رشته علوم آزمایشگاهی برای دانش آموزان

علی شیرین، دبیر علمی در امور کارگاه‌های کنگره بیان کرد: در کنگره ارتقای کیفیت، کارگاه‌ها در راستای محور‌ها هستند. در کنگره ما ۴۵ کارگاه داریم که ویژگی‌های مختلفی را دارد.

او با اشاره به ناشناخته بودن علوم آزمایشگاهی برای دانش آموزان اعلام کرد: مکاتبه کردیم با اداره کل آموزش و پرورش استان تهران تا با کارگاه ویژه برای دانش آموزان این رشته را برای آنان توضیح دهند.

او گفت: بحث اعتباربخشی، یکی دیگر از رویکرد‌های کنگره در کارگاه‌هایی است که برگزار می‌کند. به طوری که مسئولان اعتباربخشی در این کارگاه حضور دارند.

وی افزود: دو محور عمومی قانون کار و مالیات را هر سال در کنگره داشته ایم که امسال در کنار این دو محور، بحث حقوقی را به کارگاه‌ها اضافه کرده ایم.

غلامرضا حمزه‌لو دبیر اجرایی کنگره نیز بیان کرد: آزمایشگاه‌ها نقش ویژه‌ای در نظام سلامت دارند و بدون وجود آزمایشگاه‌ها، روند تشخیص و درمان بیماری‌ها دچار مشکل خواهد شد.
عمده اطلاع رسانی‌ها الکترونیک است

او با اشاره به حضور ۵ هزار شرکت کننده در کنگره امسال، ادامه داد: بیش از ۸۰ درصد اطلاع رسانی برنامه‌های ما به صورت الکترونیک انجام می‌شود.

وی همچنین به برپایی نمایشگاه جانبی کنگره با حضور شرکت‌های داخلی و خارجی در علوم آزمایشگاهی اشاره کرد و افزود: بیش از ۲۱۰ شرکت در نمایشگاه امسال، غرفه دارند.
حضور ۱۱ سخنران خارجی در کنگره

در ادامه، فریبا شایگان همکار دبیر علمی در امور بین الملل، گفت: در کنگره امسال، ۱۱ سخنران خارجی از کشور‌های آمریکا ایتالیا، کانادا، استرالیا، هلند، هند، آلمان و عربستان خواهیم داشت.

دیگر خبرها

  • نخستین فراخوان نیاز پژوهشی شرکت ملی حفاری ایران در سال ۱۴۰۳ منتشر شد
  • انعقاد تفاهم‌نامه همکاری سه‌جانبه دانشگاه آزاد با دانشگاه باهنر و علوم پزشکی کرمان
  • مدارک تحصیلی مورد پذیرش در آزمون دکتری علوم پزشکی ۱۴۰۳ اعلام شد
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • اختصاص ردیف بودجه‌ای به ۳۰ دانشگاه برتر
  • رشد ۳۰ درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان
  • نحوه نظارت بر صحت نتایج آزمایش‌ها در آزمایشگاه‌های پزشکی
  • تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور
  • مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد
  • ورود هوش مصنوعی به تشخیص‌‌های آزمایشگاهی/ لزوم آشنایی دانش‌آموزان با علوم آزمایشگاهی