Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-04-29@05:06:21 GMT

گزینه اخراج نظامیان ترکیه روی میز پارلمان عراق

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۲۷۹۹۳

گزینه اخراج نظامیان ترکیه روی میز پارلمان عراق

به گزارش حوزه بین‌الملل خبرگزاری تقریب،  نمایندگان پارلمان عراق در تدارک اقدام برای اخراج نیروهای نظامی ترکیه حاضر در شمال عراق هستند که به بهانه مبارزه با حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک)، در این منطقه، مدتهاست در حال نقض حریم هوایی و زمینی این کشور است. این نقض‌های حاکمیتی در سایه محکومیت‌ها و اعتراض‌های مستمر دولت مرکزی عراق و مقامات این کشور، همچنان ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آنکارا از آوریل گذشته، عملیات زمینی و هوایی جدیدی را به بهانه مقابله به پ.ک.ک در شمال عراق با استفاده از نیروهای ویژه و پهپادهای جنگی خود آغاز کرده است. این عملیات که تحت عنوان «قفل پنجه» آغاز شده، پس از دو عملیات دیگر به نام‌های «پنجه ببر» و «پنجه عقاب» صورت می‌گیرد که ارتش ترکیه در سال ۲۰۲۰ در شمال عراق انجام داد.
ترکیه این حملات را اغلب در منطقه سنجار و مناطق کوهستانی منطقه کردستان عراق انجام می‌دهد و وزارت دفاع ترکیه، پیش از آغاز عملیات جدید در آوریل گذشته، مدعی شد که اطلاعاتی در دست دارد که نشان می‌دهد، پ.ک.ک قصد انجام عملیاتی گسترده علیه ترکیه را دارد.

تدارک پارلمان عراق برای اخراج نظامیان ترکیه
«مهدی تقی» نماینده ائتلاف الفتح در پارلمان عراق، در یک گفت‌وگوی مطبوعاتی از وجود یک تحرک پارلمانی برای اخراج نیروهای ترکیه از داخل اراضی عراق خبر داد.
وی تصریح کرد: «حرکتی از سوی نمایندگان گروه‌های مختلف سیاسی وجود دارد که هدف آن بیرون راندن نیروهای ترکیه از داخل خاک عراق در شمال این کشور است. جلسات دولتی ـ پارلمانی برای بحث و بررسی راه های اخراج این نیروها که در حال حاضر نیروهای اشغالگر محسوب می‌شوند، برگزار خواهد شد».
این نماینده عراقی افزود: «سکوت در قبال حضور ترکیه در داخل اراضی عراق، این نیروها را به سوی افزایش و گسترش ورود خود به عمق خاک عراق سوق می‌دهد و این موضوع نقض حاکمیت عراق است و امنیت ملی آن را تهدید می کند و لذا نمی‌توان در قبال آن، سکوت کرد».

برگزاری نشست امنیتی
از سوی دیگر، کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق از درخواست از دولت برای برگزاری نشستی امنیتی به منظور برررسی تجاوزهای ترکیه خبر داد.
«احمد الموسوی» از اعضای این کمیسیون طی بیانیه‌ای اعلام کرد: «این کمیسیون یک درخواست فوری به فرمانده کل نیروهای مسلح به منظور برگزاری نشست امنیتی برای بررسی موضوع تجاوزهای ترکیه ارائه کرده است. زیرا ارتش ترکیه بدون هیچ مانع و بازدارنده‌ای وارد عمق خاک عراق شده است».
وی افزود: این کمیسیون نشست‌هایی فوری و متعددی طی روزهای گذشته به منظور توقف نفوذ نیروهای ترکیه در عمق اراضی عراقی را برگزار کرده است.
به گفته الموسوی، «حضور ترکیه مردود است و برای یافتن فرمول مشترک برای مقابله با اشغالگری ترکیه، نشستی فوری با نخست وزیر، وزیر دفاع و سران امنیتی برگزار خواهد شد. ارتش ترکیه بیش از ۵۰ کیلومتر به عمق عراق نفوذ کرد و به بهانه‌های مختلف چندین پایگاه نظامی ایجاد کرد که این یک اشغال، نقض آشکار و صریح حاکمیت عراق است».

نقض حاکمیت عراق
در مقابل، «ثامر الذبیان» عضو فراکسیون پارلمانی «الصادقون»، تصریح کرد: «دولت پیشبرد امور به ریاست "مصطفی الکاظمی"، نمی‌تواند به تجاوزهای مکرر ترکیه در داخل اراضی عراقی، پاسخ دهد. وجود ترکیه، به منزله نقض حاکمیت کشور است که محکوم و مردود است زیرا مخالف ارکان و قوانین بین‌الملل و اصول حسن همجواری است».
وی در گفت‌وگو با وبگاه «العهد نیوز» افزود: «جاه‌طلبی‌های ترکیه در عراق دیرینه است و آنکارا تلاش می‌کند تا از شرایط کنونی کشور عراق به نفع خود و جاه‌طلبی‌های دیرینه خود در اشغال بخش بزرگی از اراضی کشورمان استفاده کند».
این نماینده عراقی تصریح کرد: ترکیه مجموعه تجاوزهایی را مرتکب شده است و می‌توان با استفاده از راه‌های قانونی و دیپلماتیک که مهمترین‌ آن، قطع روابط با ترکیه برای اعمال فشار بر آن و عقب‌راندن نیروهای آن از اراضی عراقی است.

منبع: تقریب

کلیدواژه: عراق نظامیان ترکیه اخراج پارلمان عراق اراضی عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۲۷۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه

سیاست های ابهام برانگیز و دوپهلوی آمریکا علیه گروه‌های تروریستی در سال‌های اخیر به ترکیه انگیزه داده تا با نادیده گرفتن آمریکا، به اقناع بغداد برای همکاری در این زمینه بپردازد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، به نقل از پایگاه خبری الجزیره، «صالحه علام»، نویسنده و پژوهشگر مسائل ترکیه در یادداشتی از سنگ اندازی آمریکا در توافق راهبردی عراق و ترکیه پرده برداشت.

روز دوشنبه سوم اردیبهشت ماه، محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق پس از بازگشت از آمریکا، میزبان رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه بود. در این سفر، 26 توافقنامه در زمینه های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و توریستی به امضا رسید. پنج توافقنامه از 26 توافقنامه امضا شده، روابط راهبردی، همکاری بر سر مسائل نظامی، امنیتی، مبارزه با تروریسم و ساخت ابزارآلات جنگی را در بر می‌گیرد.

مذاکرات ترکیه و آمریکا

آمریکا در مذاکرات اخیر با مقامات امنیتی و دیپلماتیک ترکیه پیشنهاد مقابله مستقیم و غیرمستقیم با گروه‌های تروریستی مشترک (داعش و پ ک ک) را مطرح کرد. این پیشنهاد با مخالفت قاطع ترکیه روبرو شد.

آنکارا اعلام کرده همکاری با یک سازمان تروریستی برای مبارزه با یک سازمان تروریستی دیگر و یا همکاری موردی کشورهای هم‌پیمان با سازمان‌های تروریستی را نمی‌پذیرد. تضاد شدید میان آنکارا و پ.ک.ک که سال‌هاست جنگ شدیدی علیه ترکیه را از درون اردوگاه‌هایش در سوریه و عراق اداره می‌کند، باعث شده آنکارا استدلال‌های آمریکا را نپذیرد.

توافقات امنیتی و نظامی عراق و ترکیه نگرانی گروه‌های مختلف کردی از جمله گروه تروریستی پ.ک.ک و یگان‌های مدافع خلق (ی.پ.گ) را برانگیخته و باعث شده آمریکا نیز برای جلوگیری از مقابله جدی با این گروه ها به میدان بیاید. با این وجود آمریکا نگران پیامدهای احتمالی همکاری نظامی و امنیتی میان بغداد و آنکارا است که می‌تواند به حضور ی.پ.گ و پ.ک.ک در مرزهای عراق، سوریه و ترکیه پایان دهد.

در بهمن ماه سال گذشته «یاشار گولر»، وزیر دفاع و «متین گوراک»، رئیس ستاد کل ارتش ترکیه در سفر به بغداد، موفق به کسب رضایت مسئولان عراقی در رابطه با اعلام منع فعالیت پ.ک.ک در مرزهای عراق شدند. به همین دلیل روابط عراق و ترکیه از منظر امنیتی و نظامی بهبود یافت.

بنا بر ادعای رسانه های ترکیه، مطابق توافق دو کشور، به زودی عملیات نظامی به رهبری نیروهای نظامی ترکیه در عمق 30 الی 40 کیلومتری خاک عراق علیه نیروهای تروریستی مخالف دولت ترکیه آغاز خواهد شد؛ این موضوع مخالفت شدید آمریکایی ها را به همراه داشته است.

نگاهی به توافق‌های جدید بین ترکیه و عراق

دلایلی که بایدن حاضر نشد با اردوغان دیدار کند

 

در همین راستا آنکارا اخیراً ابتکار جدیدی را آغاز کرده که عبارت از حل و فصل کردن پرونده تروریسم بدون مداخله واشنگتن است. سیاست دو پهلو و ابهام برانگیز آمریکا علیه گروه‌های تروریستی در سال‌های اخیر به ترکیه انگیزه داده تا با نادیده گرفتن آمریکا، به اقناع بغداد برای همکاری در این زمینه بپردازد. به نظر می‌رسد این تحولات سرآغاز تغییراتی مهم در سیاست های کشورهای عراق، سوریه و ترکیه در قبال گروه‌های کُردی فعال در این سه کشور خواهد بود.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • نمایندگان پارلمان عراق خواستار اخراج سفیر آمریکا شدند
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • پارلمان عراق قانون ممنوعیت همجنس‌بازی را تصویب کرد
  • عراق قانون جرم‌انگاری همجنس‌گرایی را تصویب کرد
  • عراق قانون مجازات همجنس‌گرایی را تصویب کرد
  • نیروهای ارتش ترکیه مورد حمله عناصر «پ.ک.ک» قرار گرفتند
  • ایران بازار عراق را از دست می‌دهد؟ | واکنش معاون وزیر صمت به رقابت ترکیه با ایران در بازار عراق
  • واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح
  • کریدور عراق-اردوغان- اروپا / چالش‌های فنی و زیرساختی
  • کاخ سفید: برنامه‌ای برای سفر اردوغان به آمریکا وجود ندارد