Web Analytics Made Easy - Statcounter

مصر گنجینه‌ای از آثار باستانی با قدمت ۲۵۰۰ سال را به نمایش گذاشته است که گفته می‌شود در محوطه باستانی سقاره در نزدیکی قاهره کشف شده است.

به گزارش فرارو، این آثار در یک نمایشگاه موقت در پای هرم پلکانی جوزر در سقاره، ۱۵ مایلی جنوب غربی پایتخت مصر به نمایش گذاشته شد.

این یافته‌ها شامل ۲۵۰ تابوت نقاشی شده با مومیایی‌های به خوبی حفظ شده در داخل، و همچنین ۱۵۰ مجسمه برنزی از خدایان باستانی و ظروف برنزی مورد استفاده در آیین‌های ایزیس، الهه باروری در اساطیر مصر باستان است، که همگی مربوط به حدود ۵۰۰ سال قبل از میلاد، هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سایت سقاره بخشی از یک گورستان وسیع در پایتخت باستانی مصر ممفیس است که شامل اهرام جیزه و اهرام کوچکتر در ابو سر، دهشور و ابورویش است.

مصطفی وزیری، دبیرکل شورای عالی آثار باستانی مصر، به رسانه‌ها گفت که یک هیئت باستان شناسی مصری یک مجسمه برنزی را در این مکان کشف کرد که قدمت آن به اواخر دوره مصر باستان بازمی گردد.

وی افزود: این انبار شامل ۱۵۰ مجسمه برنزی با اندازه‌های مختلف از خدایان و الهه‌هایی مانند آنوبیس، آمونمین، اوزیریس، ایسیس، نفرتوم، باستت، هاتور و چندین گلدان برنزی بود.

وزیری گفت: کاوشگران همچنین ۲۵۰ تابوت چوبی رنگی دست نخورده را کشف کرده است که قدمت آن‌ها به ۵۰۰ سال قبل از میلاد می‌رسد. همچنین مجموعه‌ای از لوازم آرایشی شامل شانه، خط چشم، ظروف، دستبند، گوشواره و گردنبند نیز یافت شد.

مصر به‌شدت یافته‌های باستان‌شناسی اخیر را تبلیغ می‌کند تا بتواند گردشگران بیشتری را به این کشور جذب کند.

بخش توریستی مصر که منبع اصلی ارز خارجی است، پس از قیام سال ۲۰۱۱ که حسنی مبارک را سرنگون کرد، از سال‌ها آشفتگی سیاسی و خشونت رنج می‌برد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: سقاره فرعون مصر آثار باستانی مومیایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۳۰۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه تهران مأمور تدوین نظام‌نامه دانشگاه تمدن‌ساز شد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس دانشگاه تهران گفت: نهاد‌های بین‌المللی سابقه بیش از ۱۷ قرن نهاد دانشگاه در ایران را ثبت کرده‌اند و یونسکو در سال ۲۰۱۷ دانشگاه جندی‌شاپور را به‌عنوان قدیمی‌ترین نهاد علم در دنیا معرفی کرد و اکنون این قدمت به ۱۷۵۷ سال رسیده است.
دکتر سید محمد مقیمی در گردهمایی معاونان اداری و مالی دانشکده‌ها و واحد‌های دانشگاهی دانشگاه تهران یادآوری کرد: با مطالعه سنت دانشگاهی در ایران زمین، به نوعی سابقه جندی شاپور، نظامیه‌ها، ربع رشیدی، دارالحکمه‌ها و دارالفنون به دانشگاه تهران پیوند می‌خورد؛ اسناد پشتیبان قوی برای انضمام این سوابق ارزشمند به یکدیگر موجود است و باور داریم دانشگاه تهران به‌عنوان نماد آموزش عالی ایران میراث‌دار این قدمت و پیشینه است.
وی با اشاره به ارائه پیشنهاد دانشگاه تهران به شورای عالی انقلاب فرهنگی جهت تدوین نظام‌نامه‌ای برای دانشگاه تمدن‌ساز، گفت: در مصوبه جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۴۰۳، مأموریت تدوین نظام‌نامه دانشگاه تمدن‌ساز به دانشگاه تهران واگذار شد.
استاد دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران به تلاش برای ضمیمه شدن تجربه پرافتخار نهاد‌های علم در ایران به قدمت دانشگاه تهران به‌عنوان نماد آموزش عالی ایران تأکید کرد و اظهار داشت: دانشگاه تهران ریشه در تاریخ تمدن ما دارد؛ تاریخی که قدمت دانشگاه جندی شاپور به‌عنوان مبدأ آموزش عالی جهان را برابر ۱۷۵۷ سال تأیید می‌کند و یونسکو نیز این قدمت را تصویب کرده و دانشگاه تهران میراث‌دار این قدمت ۱۷۵۷ ساله است.
رئیس دانشگاه تهران در ادامه گفت: هشتم خرداد ماه در مراسم نود سالگی دانشگاه تهران، به دنبال تبیین نقش تمدن‌سازی دانشگاه تمدن‌ساز در دستیابی به تمدن نوین اسلامی ایرانی هستیم که در این راستا بیش از ۱۳۰۰ ایده و پیشنهاد از سوی دانشگاهیان و مردم در سامانه نظام پیشنهاد‌های دانشگاه ثبت شده است و طی یک هفته آینده ۹۰ ایده برتر معرفی و در طول سال ۱۴۰۳ اجرایی می‌شوند.
مقیمی افزود: سکه نقره ویژه این بزرگداشت از سوی بانک مرکزی در حال ضرب است و قرار است در یکی از چک‌پول‌ها نیز نماد سردر دانشگاه تهران درج شود.
وی همچنین از برگزاری اجلاس سراسری رؤسای دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری از دوم تا چهارم خرداد ماه در دانشگاه تهران خبر داد و اظهار داشت: این اجلاس در سالن اجلاس جدید دانشگاه تهران که به مناسبت یکهزار و هفتصد و پنجاه و هفتمین سال پایه‌گذاری سنت دانشگاهی در جهان با ظرفیت ۲۳۰ نفر احداث شده است، برگزار خواهد شد و اجلاس رؤسای دانشگاه‌ها اولین برنامه‌ای است که در این سالن باشکوه برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • تپه‌های باستانی قم میراث‌دار گنجینه تاریخ هزاران ساله
  • استقرار گروه‌های مرمتی و باستان شناسی در نقش رستم
  • استقرار گروه‌های مرمتی و باستان شناسی در نقش ستم
  • استقرار گروه‌های پایش، حفاظت، مرمت و باستان شناسی در نقش ستم
  • استقرار گروه های پایش، مرمت و باستان شناسی در مجموعه باستانی نقش رستم
  • تصاویری دیدنی از زنده شدن آبشار‌های کوه معروف بیستون (فیلم)
  • گنجینه‌ای به نام سرمایه اجتماعی
  • (تصاویر) روستای تاریخی فهرج؛ گنجینه‌ای از جلال و شکوه ایران
  • دانشگاه تهران مأمور تدوین نظام‌نامه دانشگاه تمدن‌ساز شد
  • ارگ زیبای بم، نمادی از قدمت ایران زمین+ فیلم