Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از نیواطلس، محققان دانشگاه رایس و مرکز تحقیق و نوآوری خودروسازی فورد موفق شدند به روش تبدیل زباله‌های پلاستیکی خودروهای از کار افتاده به فوم‌های گرافینی دست یابند. کاربرد این فوم‌های گرافینی در خودروهای جدید برای عایق‌سازی خواهد بود.
مطالعه این تیم تحقیقاتی مبتنی بر تکنیکی به نام گرمایش ژول فلاش (به شکل ناگهانی) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش‌تر در سال ۲۰۲۰ گروه تحقیقاتی دانشگاه رایس از همین روش برای ساخت گرافن از مواد زائدی چون ضایعات غذا، پلاستیک و لاستیک استفاده کرده بود.
مواد زائد به صورت پودر آسیاب می‌شوند، سپس با ولتاژ بالا زهکشی می‌شوند تا بین ۲۰۲۷ تا ۲۷۲۷ درجه سانتی‌گراد حرارت ببینید. این فرآیند کربن موجود در مواد را به سرعت به تکه‌های گرافین تبدیل می‌کند، در حالی که سایر عناصر به گازهایی تبخیر می شوند که می‌توان آنها را جذب کرد و در سایر فرآیندهای صنعتی مورد استفاده قرار داد.
این روش ضمن تولید ارزان گرافین انرژی بسیار کمی هم نیاز دارد. دانشمندان دانشگاه رایس در تحقیق جدید خود به عملی کردن بیشتر این روش در دنیای واقعی نزدیک شدند.نکته مهم این روش آنجا است که حتی پلاستیک ماشین‌های از کار افتاده برای عملیات  بازیابی نیازی به دسته‌بندی اولیه هم نداشتند.
تیم تحقیقاتی دانشگاه رایس ابتدا مواد را به صورت پودر ریز درآوردند، سپس مواد را در دو مرحله تحت گرمایش ناگهانی (فلاش) قرار دادند. به دنبال آن با جریان کم به مدت ۱۰ تا ۱۶ ثانیه که یک ماده پلاستیکی بیشتر کربنی (کربنیزه شده) ایجاد می‌شود. تنها ۳۰ درصد از توده اصلی به صورت جامد باقی می‌ماند که قسمت‌های باقی مانده به گازهای در حالت خارج شدن یا موم‌ها و روغن‌های غنی از هیدروکربن‌ها تبدیل می‌شوند. به گفته تیم تحقیقاتی این مواد هم کاربردهای صنعتی مفیدی خود را دارند.
در مرحله بعد، پلاستیک کربنیزه شده با جریان بالا تحت‌ گرمایش ناگهانی (فلاش) قرار می‌گیرد و  ۸۵ درصد آن به گرافن تبدیل می‌شود. باقی مانده پلاستیک کربنیزه‌ شده هم به صورت هیدروژن، اکسیژن، کلر، سیلیکون و فلزات کمیاب تبدیل می‌شود.
نکته شگفت‌انگیز این است که این فوم ‌های جدید با تنها ۰.۱ درصد وزنی گرافن، ۳۴ درصد استحکام کششی بالاتری داشته و ۲۵ درصد در جذب صداهای فرکانس پایین بهتر بودند.
تیم خودروسازی فورد از این فوم‌ها برای  تقویت فوم پلی اورتان خود استفاده می‌کند. در نهایت کاربرد این فوم‌ها  برای عایق‌سازی خودروها در برابر صدا و لرزش است.
برای ارزیابی پتانسیل بازیافت مجدد این فوم‌های که خود محصول بازیابی شده هستند، نمونه‌هایی به تیم تحقیقاتی دانشگاه رایس مجددا ارسال شد. آنجا نیز مشخص شد که توان تبدیل شدن  به گرافن جدید وجود دارد. این نشان می‌دهد که این روش واقعاً می‌تواند در دنیای واقعی مفید باشد و جان تازه‌ای به ارزش مواد زائد بدهد.

کد خبر 680152 برچسب‌ها بازیافت تکنولوژی (فناوری) دانش بنیان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: بازیافت تکنولوژی فناوری دانش بنیان دانشگاه رایس تیم تحقیقاتی فوم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۳۰۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه بنگاه اقتصادی نیست/ لزوم تولید دانش کاربردی برای تبدیل به سرمایه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدجواد فرهنگ رئیس مرکز حراست و مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به همراه جمعی از مسئولان ضمن بازدید از امکانات و بخش‌های مختلف اداری واحد رامسر در جلسه هیئت رئیسه این واحد دانشگاهی شرکت کرد.

رئیس مرکز حراست و مشاور ریاست عالی دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اهمیت حضور مجموعه حراست در واحد‌های دانشگاهی اظهار کرد: یکی از وظایف جدی مجموعه حراست صیانت و حفظ سرمایه‌های مادی و معنوی واحد‌هاست تا مدیر آن مجموعه بتواند با خیال راحت فعالیت‌های توسعه‌ای و پیشرفتی انجام دهد.

فرهنگ، هدف اصلی دانشگاه را تربیت نیروی متخصص و متعهد برای کشور دانست و عنوان کرد: در دانشگاه دو هدف عمده و چند هدف فرعی تعریف شده و در زمینه‌های تخصصی موضوع تولید علم و پژوهش و در حوزه تعهد هم مسئله رفتار و کردار انسانی است که در یک شخصیت باید متبلور شود.

وی افزود: نباید به دانشگاه به‌عنوان یک بنگاه اقتصادی و به دانشجو به‌عنوان‌ یک مشتری نگاه کرد و نگاه مشتری‌مداری و درآمدزایی نگاه خوبی نیست.

رئیس مرکز حراست و مشاور ریاست عالی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه یک استاد و یک هیئت علمی می‌تواند نظام دانشی را در یک دانشگاه متحول کند، ادامه داد: هدف برای یک‌ مجموعه بسیار مهم است و اگر این هدف برای هرکدام از ارکان مجموعه به درستی تعریف شود ساختار درستی هم متناسب با همان هدف طراحی خواهد شد.

فرهنگ متذکر شد: تولید دانش، تحقیق، پژوهش، انجام طرح پژوهشی و چاپ مقاله توسط اعضای هیئت علمی دانشگاه به‌عنوان اهداف فرعی در دانشگاه تعریف می‌شوند که در نهایت منجر به دانش‌افزایی در جامعه خواهد شد و هرچه به سمت تولید دانش کاربردی حرکت کنیم آن دانش را تبدیل به سرمایه خواهیم کرد.

همت محمدنژاد سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد رامسر هم با ارائه گزارشی از این واحد دانشگاهی در ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی و تربیتی به تشریح استراتژی‌ها و اهداف تدوین شده در آینده از قبیل افزایش تعداد دانشجو، توسعه و گسترش مدارس سما در مقاطع مختلف تحصیلی، تکمیل پروژه سوله ورزشی و احداث کمپ ورزشی و احداث مهمانسرا پرداخت.

دکتر فرهنگ با حضور بر سر مزار شهدای گمنام دانشگاه آزاد اسلامی واحد رامسر ضمن قرائت فاتحه با آرمان‌های امام و شهدا تجدیدپیمان کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • تولید بیشتر توت فرنگی با روش علمی
  • «قلیان اکسیژن» عوارض نامشخصی دارد
  • طراحی و ساخت برج‌های تقطیر محصولی ازشرکتی دانش‌بنیان
  • تولید کیت‌های استخراج DNA با یک‌بیستم قیمت نمونه اروپایی
  • بازیافت پسماند زباله توسط دانش‌بنیان‌ها و تبدیل به سوخت پاک
  • عوارض نامشخص قلیان اکسیژن
  • دانشگاه بنگاه اقتصادی نیست/ لزوم تولید دانش کاربردی برای تبدیل به سرمایه
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری