Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اختتامیه سوگواره بین‌المللی «ملت امام حسین»، با تاکید بر اینکه وزارت فرهنگ به‌صورت ویژه برای دهه کرامت برنامه‌های فرهنگی و هنری تدارک دیده است، اظهار داشت: رویداد کتابخوانی رضوی شب گذشته در حرم شاهچراغ (ع) شیراز به کار خود پایان داد و نکته قابل تامل آنجاست که بیش از یک میلیون‌نفر از نوجوانان،جوانان، زنان و مردان به‌صورت خانوادگی در این جشنواره شرکت کرده بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
وی به برنامه‌های ویژه بنیاد بین‌المللی امام رضا (ع) برای دهه کرامت اشاره کرد و ادامه داد: اوج برنامه‌های فرهنگی و هنری تدارک دیده شده برای دهه کرامت در شب میلاد امام رضا (ع) در حرم رضوی خواهد بود که برنامه های مفصلی را در صحن های حرم رضوی خواهیم داشت.
 
اسماعیلی از هم‌افزایی و مشارکت دستگاه‌ها برای برگزاری سوگواره «ملت امام حسین» قدردانی و عنوان کرد: پرداختن هنرمندانه به ابعاد زندگانی امام حسین (ع) تمامی ندارد و مراسم امروز که یک اختتامیه است، پایان فصل اول سوگواره خواهد بود چراکه همه‌ برنامه‌ریزی ما در حوزه فرهنگ و هنر با این رویکرد و جهت‌گیری است که بیشتر به تحکیم عشق و علاقه مردم به اهل بیت(ع) و زندگی سالم با هدف سعادت در دنیا و آخرت ختم شود.
 
وی فرهنگ و هنر را ابزاری برای ترویج اخلاق و تعالی انسان دانست و ادامه داد: چند روز پیش به‌موضوع نقش هنر در تعالی انسان اشاره کرده بودم که  دستمایه حمله‌ رسانه‌ه‎ای شبکه‌های معاند قرار گرفت و تبلیغ کردند که وزیر فرهنگ «فرهنگ و هنر را ابزاری برای تعالی احکام و آیین‌های دینی می‌داند»؛ بله، افتخار هنرمندان ما این است که با ذوق و درخشش قلبی و عاطفی در قالب شعر، آثار نمایشی، خوشنویسی و… می‌توانند ارادت قلبی خود را ابراز کنند.

وزیر فرهنگ، استاد فرشچیان را یکی از برجسته‌ترین هنرمندان معاصر دانست و به تابلونقاشی عصر عاشورای این هنرمند اشاره کرد و گفت: استاد فرشچیان با تابلوی «عصر عاشورا» نام خودش را به‌ عنوان خادم امام حسین (ع) جاودانه کرد. استاد فرشچیان به خودشان سختی‌های زیادی داده است تا بتواند اوج عاطفه و محبت به امام حسین (ع) را در قالب این تابلو نشان دهد؛ کاری که در طراحی ضریح امام رضا (ع) نیز انجام داد.

 اسماعیلی به حواشی اتفاقات جشنواره کن اشاره کرد و گفت: اتفاق چند روز قبل، جز پوچی و ذلالت اسم دیگری ندارد؛ مگر می‌‌توان با خاک‌پاشی مانع انعکاس خورشید شد؟ نام مبارک امام رضا(ع) بیشتر از گذشته خواهد درخشید و به تابش  ادامه خواهد داد.
 
وی شعر «داریم با حسین حسین پیر می‌شویم، خوشحال از این جوانی از دست داده‌ایم» را قرائت کرد و گفت: در حوزه فرهنگ و هنر تمام تلاشمان این است که بیشتر قلب، روح و عاطفه‌ مردم را با این محبت گره بزنیم. ما هیچ ماموریت و مسئولیتی برای خودمان جز این مقوله نمی‌شناسیم. اگر حوزه فرهنگ و هنر نتواند این ماموریت را به انجام برساند، کارش ماندگار نخواهد بود. در جامعه ما کار ماندگار، کاری است که با مهر و عاطفه نسبت به اهل بیت علیهم السلام پیوند بخورد.
 
وزیر فرهنگ با تاکید بر اینکه در عرصه‌های مختلف نباید منفعل باشیم بلکه باید فعالانه حضور داشته باشیم و با تولید محتوای خوب میدان‌ داری کنیم، گفت: وظیفه دولت مردمی در حوزه فرهنگ و هنر تسهیل گری است و در این مسیر مانع نخواهیم بود و بر مانع‌زدایی اهتمام خواهیم داشت.
 
وی به استقبال گسترده مردمی از سرود «سلام فرمانده» اشاره کرد و گفت: افتخار بزرگی که یک گروه سرود شهرستانی شروع کرد و اجتماعات بزرگ را در شهرستان‌ها ایجاد می‌کند و قلب عاشقان حضرت ولی عصر (عج) را شاد می‌کند و مثل تیری در قلب صهیونیسم جهانی فرو می‌رود، این شکوه فرهنگ شیعی و هنر متعالی دینی است که به رخ جهانیان کشیده می شود.
 
وزیر فرهنگ در دولت مردمی، شعار این وزارت‎خانه را «نهضت بازگشت به مساجد» دانست و اظهار داشت: هر کار فرهنگی و هنری که در قالب زیرساخت متعالی مسجد صورت گیرد، ماندگار، متعالی و ارزشمند خواهد بود. بنابراین در این مسیر بودجه حوزه مصلاهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به اماکنی اختصاص می یابد که فضای لازم برای فعالیت‌های فرهنگی و هنری کتابخانه داشته باشند.
 
وی تاکید کرد: دولت مردمی زمینه‌های نهضت بازگشت به مسجد را احیا خواهد کرد تا مساجد از جمعیت جوان پر شود. همچنین مصلاهای کشور باید محل مراجعه جوانان، نوجوانان و کودکان باشد.
 
وی تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم ریل‌گذاری‌های نامناسب صورت گرفته زمان گذشته حوزه فرهنگ را جابه‌جا کنیم و ریل را به‌سمت تعالی فرهنگ و هنر در تراز انقلاب اسلامی، تغییر دهیم.
 
اسماعیلی در پایان به سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) اشاره و تاکید کرد: هرچه امروز داریم ثمره اخلاص و مجاهدت این مرد بزرگ است؛ کسی که تمام عمر و حالات زندگی خود را برای سعادت جامعه انسانی و ایمانی صرف کرد و خود را محدود به جغرافیای ایران و حتی جهان اسلام نکرد. تمام سخنان امام خمینی (ره) امروز منشور عملی فعالیت‌های ما است. در فعالیت‌های هنری نیز پیام ایشان به حوزه هنر در شهریور سال 1367 منشور فعالیت ما قرار گرفته است و امروز مقام معظم رهبری عزیز و حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی غافله‌دار و دیده‌بان بیدار مسیر تعالی انقلاب اسلامی به‌سمت تحقق تمدن نوین اسلامی و انشالله پیوند آن با جامعه مهدوی است.

گفتنی است، مراسم اختتامیه «نخستین سوگواره بین المللی ملت امام حسین» و  نخستین رویداد بین المللی تولید محتوای حسینی در فضای مجازی با حضور معاون صدای رسانه ملی و مدیران، مسئولان و فعالان فضای مجازی در سالن اجتماعات سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

منبع: فارس

کلیدواژه: وزارت ارشاد سوگواره ملت امام حسین امام رضا علیه السلام حوزه فرهنگ و هنر فرهنگی و هنری وزیر فرهنگ بین المللی امام حسین امام رضا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۳۲۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا حسنی آهنگر در نشست با رئیس و اعضای هیئت‌رئیسه دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) اظهار کرد: هدف ما دستیابی به مکتب دانشگاهی تراز انقلاب اسلامی بوده که مبتنی بر اندیشه امامین انقلاب که همان قرائت اسلام ناب است.

وی با بیان اینکه ۱۵ سالی است در این حوزه را کار کردیم، گفت: الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم و در دو برنامه پنج‌ساله این الگو را پیاده‌سازی کردیم که مورد توجه ریاست‌جمهور قرار گرفت. بعد از گزارش‌های وزیر علوم و معاون اول ریاست‌جمهوری ایشان متقاعد شدند که بیایند دانشگاه را از نزدیک ببینند.

رئیس دانشگاه جامع امام‌حسین (ع) با اشاره به ضرورت نگاه راهبردی به شهر، استان، منطقه و جهان گفت: تمدن‌سازی اسلامی بر دو محور تربیت انسان‌های تراز تمدنی و تولید علم، فناوری و محصولات فن‌آورانه مبتنی بر نظریه‌پردازی شکل می‌گیرد که هر دو امر یادشده محصول و خروجی دانشگاه‌ها است.

حسنی‌آهنگر با بیان اینکه دانشگاه‌های ما در حوزه امنیتی-دفاعی فوق‌العاده درخشیدند، گفت: وعده صادق اتفاق خیلی‌بزرگی بود، چرا که به ۴ کشور صاحب سلاح اتمی شامل آمریکا، انگلیس، فرانسه و رژیم صهیونیستی حمله کردیم و فقط رژیم اسرائیل را نزدیم.

وی اضافه کرد: از جایی که نخستین پهپاد ما بلند شد، بیش از ۱۰۰ هواپیمای مختلف از جمله F-15، F-16 و F-35 در آسمان سوریه، عراق، اردن تا رژیم صهیونیستی بالای سر این پهپادها بودند. ناوهای جنگی در مسیر خلیج فارس، دریای عمان تا دریای سرخ بودند و سامانه‌های پدافندی فعال داشتند و با وجود اینکه آماده بودند، این عملیات صورت گرفت.

رئیس دانشگاه امام‌حسین (ع) جرئت اقدام و حمله به آمریکا را از ویژگی‌های انحصاری عملیات وعده صادق دانست و گفت: روس‌ها در ادوار مختلف جنگ سرد هیچ‌گاه جرئت حمله به آمریکا نداشتند و خود این اتفاق خیلی‌بزرگی است. به این ترتیب عملیات وعده صادق نقطه عطف ما برای تبدیل شدن به یک قدرت بین‌المللی و جهانی بود.

حسنی‌آهنگر افزود: در نتیجه این عملیات جهان ما را به عنوان قدرت برتر پذیرفت و پیام‌های بعد از این عملیات و اتفاقات بعد از آن نشانگر همین موضوع است. سایر ابرقدرت‌ها این نقاط عطف را مانند ما طی کرده بودند و وعده صادق ما را به مرز قدرت بین‌المللی رساند.

وی ادامه داد: بخش عمده‌ای از این قدرت کار فارغ‌التحصیل دانشگاه‌ها بوده که پیشتر زیر نظر سردار حسن تهرانی‌مقدم و امروز زیر نظر سردار حاجی‌زاده فعالیت می‌کنند. البته بر اساس داشتن کرسی‌های نخبگی می‌خواهیم به قدرت بین‌المللی برسیم و دنبال کشورگشایی نیستیم.

رئیس دانشگاه امام‌حسین (ع) گفت: نظام رتبه‌بندی دانشگاهی جهانی را آمریکایی‌ها طراحی کردند، برای هدایت مدیریت دانش در جهان است که نظام سلطه طراحی کرده و برای خودشان نظام فاخری است تا بتوانند با منطق خودشان بر جهان تسلط پیدا کنند.

حسنی آهنگر اضافه کرد: در دانشگاه امام حسین (ع) تلاش کردیم از این فضا خارج شویم و آینده جدیدی را خودمان کشف و ترسیم کنیم که مطالبه مقام معظم رهبری است. می‌کوشیم نظام مسائل انقلاب اسلامی و سپاه پاسداران را در حراست از انقلاب اسلامی استخراج کنیم.

کد خبر 6092331

دیگر خبرها

  • کارگران در سنگر کار و تولید نقش ارزنده در شکوه ایران دارند
  • برگزاری آیین معارفه مسوول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی همدان
  • برگزاری آیین معارفه مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی همدان
  • ساخت فیلم «عشق آباد» با محوریت امام رضا (ع) و فرهنگ رضوی
  • الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم
  • توجه ویژه جشنواره «رضوان» به جوانان صاحب ایده/ توسل به فرهنگ رضوی
  • خلیج فارس تا ابدخلیج فارس خواهد بود/یکی ازمهم‌ترین حوزه‌های تمدنی
  • اسماعیلی: خلیج فارس از استوانه‌های هویتی جمهوری اسلامی است+ فیلم
  • ضرورت مشارکت همه جانبه متولیان عفاف و حجاب در جامعه
  • مهم‌ترین نکته جشنواره امام رضا(ع) امسال، حضور میدانی است/ جشنواره فیلم رضوان به برکت جشنواره امام رضا(ع) برگزار می‌شود