Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-27@13:57:08 GMT

پیام مکتب امام، پیام ایستادگی و مقابله با ظلم است

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۳۳۳۴۳

پیام مکتب امام، پیام ایستادگی و مقابله با ظلم است

کارشناس علوم ارتباطات و رسانه گفت:امروز منطقه تحت تاثیر پیام مکتب امام و انقلاب که همان پیام ایستادگی و مقابله با ظلم و بیان معارف ناب اسلام عزیز است ،به یک ساختار روشن رسیده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا موسی زارعی پور،کارشناس علوم ارتباطات و رسانه در گفتگو با صبح زاگرس در خصوص اهمیت و جایگاه مکتب امام (ره) در صدور انقلاب اسلامی گفت:وقتی از مکتب سخن به میان می آید ،معنای  یک مفهوم کلی ودارای حوزه تفکر علمی با گرایش های فکری  در ذهن نیز تداعی می شود و از سوی دیگر ،مکتب در مدار یک محور اندیشه اصلی و به همت یک بنیان گذار شکل می گیرد و پیروان آن مکتب اصول و ضوابط ونحوه تفکر آن را دنبال می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود:بنابراین در جوامع مختلف تعریفی که از مکتب حاصل می شود ،متفاوت هست .مثلا در سنت اروپا و مردم شناسی ،نام «مکتب» به چشم می خوردیا در جامعه شناسی آمریکا ،به جای مکتب ،بیشتر«نظریه» کاربرد دارد و اما در جامعه ایران هم نام «مکتب» به کار برده می شود.

زارعی پور ادامه داد:هر جامعه ای در حوزه های مختلف به شخصیت های جامع و الهام بخش نیاز دارد و اساسا هویت در جوامع مختلف حول وحوش برخی نمادها شکل می گیرد .مثلادر مورد مکتب رهایی بخش اسلام نمی توان آن را از شخصیت عظیم الشأن ،پیامر اسلام (ص) جدا کرد .وقتی از حادثه کربلا و مکتب عاشورا صحبت می شود ،شخصیت والای امام حسین علیه السلام  جلوه گری می نماید .

کارشناس رسانه تصریح کرد:با این وجود نیز در مکتب انقلاب اسلامی و این پدیده بی نظیر در دوره معاصر وقتی از آن صحبت می شود،نمی توان شخصیت بزرگوار امام خمینی (ره) را ازآن جدا کرد .البته در شکل گیری یک مکتب ونظام جدید ،اصول  وقواعدی  نیاز هستند  که بر اساس نظر "پائولوفریره"،یکی از دانشمندان علوم ارتباطات اجتماعی و مطالعات رسانه ،اعتقاد به توانایی افراد برای فراگیری و دگرگونی ورهایی خود از شرایط سرکوب کننده جهل وفقر واستثمار ،تماس مستقیم مشارکت کنندگان با واقعیت ها و واگذاری تجزیه و تحلیل فشارها ومحدودیت ها ازسوی ساختار اجتماعی وایدیولوژی رسمی  و نیز مشارکت افراد در کوشش های رهایی دهنده از جمله اصول و قواعد شکل گیری مکتب به شمار می رود.

وی اظهارکرد:اما با نگاهی به دیدگاه "پائولو فریره" ،اندیشمند ونظریه پرداز معروف و بسیاری اندیشمندان دیگر حوزه ارتباطات و رسانه و تطبیق آن با مکتب انقلاب به بنیان گذاری امام خمینی (ره) به جرآت می توان گفت نه تنها اصول و قواعد مربوط به شکل گیری یک مکتب ونظام از بعد نظری وتئوری وعلمی ،مشهود است که فراتر از این ها ،یکسری معلومات و واقعیت ها در مکتب انقلاب اسلامی به چشم می خورد که در هیچ کدام از مکاتب دنیا دیده نشده ونخواهد شد .

زارعی پور گفت:معمولا مکاتب معروف دنیا همچون مارکسیسم ، سوسیالیسم ،کمونیسم و مکتب انتقادی فرانکفورت و....با اینکه تحولات زیادی را در ساختار اجتماعی جامعه بوجود آوردند ولی اگربخواهیم مقایسه ای میان مکتب انقلاب اسلامی با این گونه مکاتب داشته باشیم ازلحاظ اثر بخشی و پایایی به پای مکتب انقلاب اسلامی که برگرفته از مکتب ناب محمدی (ص)نمی رسد هرچند کوتاهی هایی ازلحاظ اندیشه ورزی وگفتمان سازی ازطرف صاحبان فکر و اندیشه اسلامی نسبت به مکتب انقلاب اسلامی شده است.

کارشناس علوم ارتباطات و رسانه افزود:تجربه تاریخی به خوبی ثابت کرده است که مکاتب معروف دنیا با ازبین رفتن بنیانگذاران خود ویا نهایتا اندک سالی بعد ،دچار تزلزل و فروپاشی شده اند ولی در مورد مکتب انقلاب اسلامی وامام خمینی (ره) چنین نیست بلکه روز به روز بر بالندگی وپیشرفت آن افزوده شده است .

وی ادامه داد:بنابراین وجه تمایز و منحصر به فرد دیگر مکتب امام راحل در مقایسه با مکاتب دیگر ،وجه روانشناختی تبلیغاتی ورسانه ای آن است .از زمان شالوده ریزی انقلاب شایدکه به سال های ۱۳۳۲همزمان با کودتای ۲۸مرداد ویا قیام ۱۵خرداد۱۳۴۲ وحتی قبل از آن برمی گردد،بعد تبلیغاتی ورسانه ای انقلاب قابل توجه وتامل است.

زارعی پور افزود:در آن مقطع وسایل ارتباط جمعی در ایران رشد چندانی نداشت ودرمقابل، غول رسانه ای در دنیا متعلق به کشورهایی بودند که نه تنها در کنار ایران نبودند بلکه در جبهه مقابل بودند.حالا سوال این جاست که چگونه در این جنگ نابرابر رسانه ای وتبلیغاتی مکتب انقلاب و امام توانست شکل بگیرد و بتواند نه تنها مردم ایران را بلکه تمام آزادی خواهان سرتاسر عالم را متوجه و بیدار سازد ؟اگر بخواهیم به همه ابعاد این سوال پاسخ داد در حوصله این گفتگو نمی گنجند فقط به یک بعد آن بسنده می کنم وآن هم به شخصیت منحصر به فرد حضرت امام خمینی (رحمة الله علیه ) اشاره می کنم .

کارشناس علوم ارتباطات و رسانه گفت:به عقیده کارشناسان علم ارتباط ورسانه درداخل ایران یکی از کارهایی بسیار موثری که سران رژیم پهلوی به زعم خودشان وبه زعم ما احمقانه در خصوص حضرت امام خمینی (رحمة الله علیه ) انجام دادند،زندانی و تبعید کردن ایشان بود .حضرت امام با قدرت کلام وزبان نافذی که داشتند وقتی قدم در جایی می گذاشتند وخبرنگاران ورسانه ها از اقصی نقاط وبا گرایش های مختلف سراغ امام می آمدند و گزارش می گرفتند و حضرت امام هم با طمانینه به سوالات خبرنگاران پاسخ می دادند و همین باعث شد که پیام انقلاب و مکتب انقلاب به گوش جهانیان برسد و این فرصتی بود که رژیم پهلوی علی رغم میل باطنی اش در اختیار امام گذاشته بود.

وی تصریح کرد:بعد از گذشت چهار دهه و اندی که از انقلاب  وبا نگاهی به سه دهه اخیر که به رهبری و زعامت حضرت آیت الله خامنه‌ای بوده است می توان گفت که مکتب انقلاب به یک رویکرد و استراتژی نوین در موضوع الهام بخشی و صدور انقلاب رسیده است .

زارعی پور اظهارکرد:لذا وقتی بعد از سه دهه به ارزیابی موضوع مکتب امام راحل می پردازیم و تحلیل می کنیم ،به این نتیجه می رسیم که جمهوری اسلامی یک راهبرد روشن را توسط رهبری عزیز انقلاب مدیریت کرد و درمنطقه غرب آسیا و شمال آفریقا تحول مهمی شکل گرفته است وآن تحول مهم این است که امروز منطقه تحت تاثیر پیام مکتب امام و انقلاب که همان پیام ایستادگی ومقابله با ظلم وبیان معارف ناب اسلام عزیز است وبه یک ساختار روشن رسیده است که وقتی درمورد آن صحبت می کنیم می گوییم مقاومت و مکتب مقاومت .باز وقتی این مکتب مقاومت را تحلیل و بررسی می کنیم ،گره خوردگی این مکتب را با نام "حاج قاسم سلیمانی" به وضوح می بینیم .
 

خبرنگار: میری

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: مکتب انقلاب اسلامی امام خمینی زارعی پور مکتب امام حضرت امام رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۳۳۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوه امام خمینی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود /یک مورخ باید شجاع باشد و از پروپاگاندای رسانه‌ای نترسد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حجت‌الاسلام و المسلمین مرتضی اشراقی صبح دیروز در مراسم رونمایی از کتاب «چالش‌های تاریخی» با تقدیر از عباس سلیمی نمین به خاطر تألیف این کتاب، گفت: امروز با توجه به گسترش فضای رسانه‌ای و مجازی و به تبع آن، خبررسانی و انتشار اخبار در این فضا و اثرگذاری آن بر روی افکار عمومی، حقایق وقایع در بعضی از اوقات به صورت وارونه نمایش داده می‌شود و در واقع قلب حقیقت پیش می‌آید و بالتبع آن تحریف در یک واقعه رخ می‌دهد.

آنگونه که جماران روایت کرده، نوه امام خمینی(س)، با اشاره به برنامه‌ریزی معاندین انقلاب برای تحریف اندیشه‌های حضرت امام، تأکید کرد: امروزه متأسفانه شاهد آن هستیم که زندگی شخصی، سیاسی و اجتماعی حضرت امام به صورت هدفمند تحریف شده و به جامعه عرضه می‌شود. نمونه‌های بسیاری را هم در شبکه‌های مجازی و هم رسانه‌های معاند شاهد هستیم.

وی با بیان اینکه امروز بسیاری از ابعاد شخصیت حضرت امام همچنان ناشناخته است، افزود: در واقع نسل کنونی انقلاب، به خصوص نسل نوجوان و جوان، امام را به درستی نمی‌شناسند و عظمت امام را درک نکرده‌اند. لذا وظیفه همه ماست که امام را، همان امامی که فی الواقع بودند، معرفی کنیم و نگذاریم منحرفان و مخالفان نظام، امام را تحریف کنند. در اینجا وظیفه یک مورخ جلوگیری از تحریف چنین شخصیتی است.

اشراقی با تأکید بر اینکه یک مورخ باید شجاع باشد و از پروپاگاندای رسانه‌ای نترسد، اظهار داشت: تحریف امام، تحریف انقلاب و تحریف جمهوری اسلامی و تحریف اسلام ناب محمدی(ص) است. رهبر معظم انقلاب بارها فرمودند که در مقابل شبیخون‌های فرهنگی دشمن باید برنامه داشت چون آنان نیز با برنامه و هدفمند هجمه فرهنگی انجام می‌دهند. به همین دلیل ما نیز باید برنامه داشته باشیم و یکی از مهمترین کارهایی که ما می‌توانیم در مقابل هجمه فرهنگی دشمن انجام دهیم، «جهاد تبیین» است؛ جهاد تبیین در خصوص انقلاب، امام و دفاع مقدس.

وی تأکید کرد: یکی از وظایف مهم مورخ «جهاد تبیین» است؛ تبیین حقیقت انقلاب و نظام و اینکه عده ای از معاندین در فضای رسانه‌ای و فضاهای مجازی با هزینه‌های فراوان به دنبال تطهیر رژیم فاسد پهلوی هستند. این گروه به دنبال وارونه نشان دادن حقیقت هستند؛ اینجاست که باید مورخ جلوی این تحریف آشکار تاریخی را بگیرد و نگذارد استکبار رسانه‌ای به اهداف خود برسد.

نوه امام خمینی(س)، یادآور شد: تا کنون چندین مستند برای تحریف انقلاب و امام توسط رسانه‌های بیگانه ساخته شده است. ما چقدر توانسته‌ایم پاسخ آنان را بدهیم؟ چقدر در جهاد تبیین موفق بوده‌ایم؟ چند مستند موفق در پاسخ به شبهه‌افکنی بیگانگان درست کرده‌ایم؟ مراقب باشیم که دشمن با برنامه به جنگ انقلاب آمده است و ما هم باید برنامه داشته باشیم.

وی با بیان اینکه وظیفه یک مورخ «تبیین حقایق» است، افزود: تاریخ‌نگاری یک هنر است و مورخ یک هنرمند که با قلمش هنر خود را به منصه ظهور می‌رساند و قلمی که جلوی تحریف را بگیرد و در جهت تبیین حقایق به نگارش در آید، «قلم مقدس» است.

اشراقی با اشاره به آیه ۷۱ سوره آل عمران، گفت: امروز دشمنان قسم خورده انقلاب برای هجوم فرهنگی به کشور، به صورت آگاهانه و هدفمند اندیشه‌های امام را تحریف می‌کنند. امروز شاخص و ملاک حقیقت اندیشه‌های حضرت امام، رهبر معظم انقلاب هستند و یک مورخ انقلابی وظیفه دارد برای جلوگیری از تحریف اندیشه‌های امام به شاخص و ملاک رجوع نماید و نگاه به کلام رهبری داشته باشد.

وی یادآور شد: امام خمینی(س) ۲۵ دی ماه ۶۷ در نامه‌ای به سید حمید روحانی نوشتند و او را مکلف به تدوین تاریخ انقلاب کردند. برای جلوگیری از تحریف تاریخ انقلاب، امام در این نامه می‌فرمایند «شما به عنوان یک مورخ باید توجه داشته باشید که عهده‌دار چه کارِ عظیمی شده‌اید. اکثر مورخین، تاریخ را آن گونه که مایلند و یا بدان گونه که دستور گرفته‌اند می‌نویسند، نه آن گونه که اتفاق افتاده است... از شما می‌خواهم هر چه می‌توانید سعی و تلاش نمایید تا هدف قیام مردم را مشخص نمایید... شما باید نشان دهید که چگونه مردم، علیه ظلم و بیداد، تحجر و واپسگرایی قیام کردند و فکر اسلام ناب محمدی(ص) را جایگزین تفکر اسلام سلطنتی، اسلام سرمایه داری، اسلام التقاط و در یک کلمه اسلام آمریکایی کردند».(صحیفه امام، جلد ۲۱، صفحه ۲۳۹)

نوه امام خمینی(س)، با بیان اینکه مقام معظم رهبری در مسیر حضرت امام دستور به جهاد تبیین داده‌اند، اظهار داشت: ما امروز می‌بینیم در رسانه‌های معاند، هدف اصلی قیام مردم که رسیدن به استقلال سیاسی، نظامی و اجتماعی بوده است را قلب‌گونه تفسیر می‌کنند. امروز کدام کشور مانند جمهوری اسلامی ایران است که از لحاظ سیاست خارجی و نظامی، کاملا استقلال داشته و وابسته به بلوک شرق و غرب نباشد؟! تبیین چنین مسأله‌ای وظیفه همگانی و به خصوص خواص است.

وی حضرت زینب(ع) را بزرگترین جهادگر تبیین تاریخ اسلام دانست.

اشراقی در پایان سخنان خود به مساله روز جهان اسلام، فلسطین پرداخته و گفت: تاریخ را مورخین نمی‌سازند؛ بلکه تاریخ‌سازان می‌سازند. امروز مردم مظلوم و سرافراز غزه تاریخ‌ساز یک حماسه عظیم هستند؛ حماسه پیروزی خون بر شمشیر، حق بر باطل و نور بر ظلمت؛ و بر مورخین فرض است که وقایع دردناک غزه را بدون کوچک‌ترین تحریف به رشته تحریر در آورند. مورخ یک جهادگر تبیین است و هرگز نباید از پروپاگاندای رسانه‌ای بترسد و مهمترین ویژگی یک مورخ شجاعت است و شجاعت او اثر مستقیم بر قلم او دارد.

اشراقی در پایان تأکید کرد: متأسفانه در بحث جهاد تبیین برای جلوگیری از تحریف تاریخ انقلاب در فضای مجازی مناسب عمل نکرده‌ایم و باید با برنامه‌ریزی دقیق و مدون بتوانیم این کم‌کاری را جبران کنیم.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899389

دیگر خبرها

  • پیام تسلیت حجت الاسلام سید موسی موسوی در پی درگذشت ماموستا فخری
  • مبارزه جدی برای مقابله با فساد
  • نقش ماموستا ملااحمد فخری در مبارزه با گروهک‌های معاند کم نظیر بود
  • نوه امام خمینی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود
  • در معرفی انقلاب به جهانیان ضعیف عمل کردیم
  • برخی به دنبال فراموش شدن امام خمینی(ره) هستند
  • نوه امام خمینی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود /یک مورخ باید شجاع باشد و از پروپاگاندای رسانه‌ای نترسد
  • پیام تسلیت امام‌جمعه و استاندار کرمانشاه در پی درگذشت امام جمعه سابق جوانرود
  • چرا اگر سپاه نبود کشور هم نبود؟
  • سرفصل خدمات انقلاب اسلامی به معنویت و انسانیت اختصاص یابد