Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@13:20:10 GMT

افزایش تاب‌آوری شهری با افزایش فضاهای عمومی

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۳۴۹۴۸

افزایش تاب‌آوری شهری با افزایش فضاهای عمومی

امروزه مدیران بیش از گذشته بر طراحی شهرها برای مردم و نه وسایل حمل‌ونقل متمرکز شده‌اند و می‌کوشند خیابان‌هایی سبز، زیرساخت‌هایی جدید و فضاهای عمومی باکیفیتی برای کمک به زندگی اجتماعی شهرنشینان طراحی کنند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، مناطق شهری امروز محیط‌هایی متراکم با زیرساخت‌هایی شلوغ را در بر می‌گیرد که اغلب سازگار با امکانات عمومی مانند حمل‌ونقل و سازه‌های تجاری طراحی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی چند دهه اخیر، از یک سو جمعیت در سراسر جهان به طور قابل توجهی افزایش یافته و همین امر منجر به ایجاد مشکلاتی در بهره‌وری از سازه‌های شهری شده است و از سوی دیگر، بحران‌هایی نظیر کمبود منابع و تغییرات اقلیمی پیش روی بشر قرار گرفته است. این در حالی است که پایداری شهری برای حفظ محیط زیست و سلامت ساکنان آن، همه روزه از اهمیت بیشتری برخوردار می‌شود که در این رابطه، فضاهای عمومی و سبز شهری به عنوان یکی از مهم‌ترین شاخص‌های اهداف توسعه پایا شناخته شده است.

در اهداف توسعه پایا، میانگین نرخ وجود فضاهای عمومی شهری ۴۵ درصد (۳۰ درصد برای خیابان‌ها و ۱۵ درصد برای فضاهای سبز) مشخص شده است، با این حال اغلب شهرهای جهان از نرخی به مراتب کمتر از این مقدار برخوردار است. در واقع، طبق گزارش‌ها در بهترین حالت ممکن، تنها ۱۵ درصد از فضاهای شهری به خیابان‌ها اختصاص داده شده است که این مقدار در بعضی از نقاط دنیا حتی به دو درصد نیز می‌رسد. بدون شک، نبود فضاهای عمومی طبیعی می‌تواند به ایجاد محیط‌های شهری ناسالم منجر شود و مشکلات سلامت جسمی و روانی زیادی را برای ساکنان به بار آورد.

طراحی فضاهای سبز شهری می‌تواند یکی از بهترین رویکردها برای تأمین رفاه انسان و سایر موجودات زنده ساکن بر کره خاکی باشد که چرایی اهمیت آن در ادامه مورد بحث قرار گرفته شده است.

افزایش کیفیت زندگی

گزارش‌ها حاکی است که همه ساله حدود چهار میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از مردم جهان و به ویژه کودکان جان خود را بر اثر آلودگی هوا از دست می‌دهند و بسیاری نیز به آسم مبتلا می‌شوند. جنگل‌های شهری چنان‌چه به درستی طراحی شود، می‌تواند نقش مهمی در بهبود کیفیت هوا ایفا کند، ضمن این‌که از طریق افزایش دسترسی همه مردم به فضاهای سبز و افزایش رفاه همگان در به حداقل رساندن حس نابرابری میان آنان نیز اثربخش است. مدیران Tengah در سنگاپور، طراحی شهری را بسیار موفق انجام داده و توانسته‌اند استانداردهای سلامت را به خوبی از طریق ایجاد زیرساخت‌های شهری پیاده کنند.

تقویت سلامت جسمی و روانی

در دستورالعمل‌های ارائه شده توسط سازمان بهداشت جهانی آمده است که گسترش فضاهای سبز در شهرها می‌تواند به بهبود سلامت روان ساکنان کمک زیادی کند. گروهی از محققان اهل لندن، پایتخت انگلستان در یکی از مطالعات خود به این نتیجه رسیده‌اند که به ازای هر واحد فضای سبز در هر کیلومتر از یک خیابان، تعداد نسخه‌های ضدافسردگی روانپزشکان برای هر هزار نفر جمعیت، به میزان ۱۸. ۱ درصد کاهش می‌یابد. سازمان بهداشت جهانی در رابطه با نقش فضاهای سبز در بهبود سلامت جسمی شهرنشینان نیز تاکید کرده است که مدیریت پوشش سبز شهری می‌تواند پیشگیری ۲۳ تا ۲۵ درصدی ابتلاء به بسیاری از بیماری‌ها را در میان مردم در پی داشته باشد. نتیجه مطالعات مختلف نیز حاکی است که هر چه نرخ فضاهای سبز در یک شهر بیشتر باشد، میزان وقوع مرگ‌های زودهنگام در میان مردم آن‌ها کمتر خواهد بود.

افزایش تاب‌آوری و برابری در شهرهایی با بیشترین میزان فضای سبز

جنگل‌زدایی در بسیاری از نقاط دنیا خطرات زیادی را پیش روی ساکنان و موجودات زنده قرار داده و به شدت یافتن تغییرات اقلیمی در آن‌ها منجر شده است. کاشت درختان می‌تواند به شهرها در به حداقل رساندن امکان وقوع رانش زمین یا سیل کمک کند که این امر به سهم خود در افزایش تاب‌آوری شهرها نقش مهمی ایفا می‌کند. کاهش نرخ تفاوت در کاشت درختان شهری و وجود فضاهای سبز می‌تواند نابرابری میان مردم را به حداقل برساند و همگان را به طور برابر از مزایای بیشمار فضاهای سبز بهره‌مند کند. این در حالی است که نبود فضاهای سبز، به ویژه در مناطق کم‌درآمد یک شهر، می‌تواند به ایجاد فضاهایی گرم‌تر منجر شود و خطرات ناشی از تغییرات اقلیمی را به طور قابل توجهی افزایش دهد. نتیجه تحقیقاتی که توسط پژوهشگران دانشگاه استنفورد، از معتبرترین و بهترین دانشگاه‌های جهان در کالیفرنیای آمریکا انجام شد، نشان داد که شیوع مالاریا در صباح، واقع در جزیره بورنئو برزیل، تا حد زیادی با کاهش پوشش سبز شهری در ارتباط بود. در واقع، محققان متوجه شدند که افزایش ۱۰ درصدی جنگل‌زدایی در صباح به افزایش سه درصدی ابتلای مردم به مالاریا منجر شده بود.

کد خبر 578770

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهای جهان کشورهای جهان کلانشهرهای جهان کالیفرنیا آمریکا برزیل فضاي سبز شهري فضای عمومی نابرابری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق فضاهای عمومی فضاهای سبز سبز شهری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۳۴۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت فضاهای آموزشی در مناطق محروم شهرستان دیر

فرماندار شهرستان دیر از همکاری خیرین و مشارکت صنایع در قالب مسئولیت‌های اجتماعی در ساخت فضاهای آموزشی در نقاط محروم شهرستان دیر خبر داد و گفت: در این راستا واحدهای آموزشی در روستاهای محروم بردخون دیر افتتاح و اجرایی شد. - اخبار استانها -

یونس باربرز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شهرستان دیر، با بیان اینکه یکی از رسالت‌های مهم صنایع به ویژه شرکت‌ها و مجتمع‌های بزرگ صنعتی توجه به مناطق پیرامونی است، اظهار داشت: در این عرصه شهرستان دیر در جوار منطقه ویژه پارس جنوبی دارای مشکلات مختلفی در زمینه زیرساخت‌های مورد مطالبه مردم است.

وی یکی از مطالبات مهم مردم در نقاط محروم شهرستان دیر را فضاهای آموزشی و ورزشی دانست و بیان کرد: در این حوزه در نشست با خیرین و شرکت‌های مختلف صنعتی و تولیدی طرح‌های مورد نظر برای اجرا ارائه شده است.

فرماندار دیر با اشاره به ساخت فضاهای آموزشی با همکاری خیرین و صنایع همجوار شهرستان دیر خاطرنشان کرد: با همکاری خیرین و مشارکت صنایع در قالب مسئولیت‌های اجتماعی در ساخت فضاهای آموزشی در نقاط محروم شهرستان دیر واحدهای آموزشی در منطقه بردخون دیر افتتاح شد.

باربرز از افتتاح فضای آموزشی در قالب 2 کلاس درس در روستای سجادیه بخش بردخون با اعتبار 10 میلیارد ریال خبر داد و گفت: این طرح در راستای افزایش جمعیت دانش‌آموزان و نیاز شدید این منطقه به فضای آموزشی با همکاری شرکت پتروشیمی متانول در شهرستان دیر احداث شده است.

فرماندار دیر تأکید کرد: با توجه به کمبود اعتبارات دولتی، برای ساخت کلاس درس نیازمند همکاری و مشارکت خیرین و شرکت‌های پیرامونی شهرستان دیر هستیم.

وی ضمن قدردانی از همکاری شرکت پتروشیمی متانول دیر در ساخت این واحدهای آموزشی اضافه کرد: این صنعت نیز یک مدرسه شش کلاسی با اعتبار 150 میلیارد ریال در روستای اولی شمالی شهرستان دیر اجرایی کرده است.

باربرز با اشاره به نیاز مردم محله « خور خندل » دیر به مدرسه تأکید کرد: تفاهم‌نامه احداث مدرسه 12 کلاسی در 2 طبقه توسط شرکت پتروشیمی متانول شهرستان دیر منعقد شده و به‌زودی عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.

انتهای پیام/190

دیگر خبرها

  • منافع شخصی دلیل عدم عمل به قانون در شهرداری ها / استمرار کاهش کیفیت زندگی در کلانشهرها و شهرها /نتایج وخیم عدم مشارکت در انتخابات شوراها
  • وعده های واردات وسایل نقلیه عمومی عملی می شود؟
  • پلمب ۱۷ انبار غیرمجاز جمع‌آوری و فروش ضایعات در شیراز
  • مقابله با گرمای شهری از طریق باغ‌های گیاه‌شناسی
  • ساخت فضاهای آموزشی در مناطق محروم شهرستان دیر
  • نابسامانی جمع آوری زباله در منطقه مسکونی مهر رازی کرمانشاه
  • افزایش و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی احترام به شهروندان است
  • آیا می توان چراغ خطی را در کف نصب کرد؟
  • ۱۲ درصد زباله شهروندان قمی در روز جمع‌آوری می‌شود
  • آذربایجان شرقی مشکل تامین اتوبوس و حمل و نقل عمومی دارد