Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-08@10:33:41 GMT

قطع صادرات گاز روسیه به اروپا گسترش یافت

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۳۵۰۸۶

قطع صادرات گاز روسیه به اروپا گسترش یافت

روسیه قطع صادرات گاز به اروپا را گسترش داد و گازپروم اعلام کرد عرضه به چندین کشور غیردوست که حاضر نشده‌اند سیستم پرداخت پول گاز به روبل را بپذیرند را متوقف خواهد کرد.

به گزارش ایران اکونومیست، اقدام غول گازی روسیه جدیدترین حرکت تلافی‌جویانه علیه تحریم‌های غربی است که در واکنش به حمله نظامی مسکو به اوکراین وضع شده‌اند و جنگ اقتصادی روسیه با اتحادیه اروپا را تشدید کرده و قیمت‌های گاز در این بلوک را بالاتر می‌برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گازپروم روز سه‌شنبه اعلام کرد عرضه گاز به شرکت هلندی "گازترا" (GasTerra) را به صورت کامل متوقف کرده است. همچنین تا اول ژوئن، جریان گاز به شرکت‌های "اورستد" دانمارک و "شل انرژی"، برای قرارداد عرضه گاز به آلمان را به دلیل این که نتوانسته‌اند پرداخت به روبل انجام دهند را متوقف خواهد کرد.

این خبر پس از توافق روز دوشنبه سران اتحادیه اروپا برای قطع ۹۰ درصد از واردات نفت روسیه تا پایان سال میلادی جاری که شدیدترین تحریم تصویب شده از سوی اتحادیه اروپا علیه مسکو است، اعلام شد.

شرکت گازترا که به نمایندگی از دولت هلند، گاز خرید و فروش می‌کند، اعلام کرد دو میلیارد متر مکعب گازی که قرار بود از گازپروم تا اکتبر دریافت کند را از منبع دیگری تامین خواهد کرد. سخنگوی وزارت امور اقتصادی هلند اظهار کرد: هنوز تهدیدی برای تامین گاز مشاهده نشده است.

اورستد که اعلام کرده است هیچ ریسک فوری برای تامین گاز دانمارک وجود ندارد، گفت: برای پر کردن شکاف عرضه، به بازار گاز اروپا رجوع خواهد کرد.

مدیرعامل اورستد مدت کوتاهی پس از اعلام تصمیم گازپروم، در بیانیه‌ای اعلام کرد گاز برای دانمارک تا حدود زیادی در بازار گاز اروپایی خریداری خواهد شد. ما انتظار داریم این امر ممکن باشد.

بهای معاملات گاز ماه آتی بعدازظهر سه شنبه حدود پنج درصد صعود کرد و به ۹۱.۰۵ یورو به ازای هر مگاوات ساعت رسید اما از رکورد بالای ۳۰۰ یورو به ازای هر مگاوات ساعت که اوایل مارس ثبت شده بود، فاصله خود را حفظ کرد. جریان گاز روسیه به آلمان از طریق خط لوله نورد استریم روز سه شنبه افت کرد که تحلیلگران می گویند احتمالا به دلیل قطع عرضه گاز روسیه به هلند بوده است.

مسکو پیش از این، عرضه گاز طبیعی به بلغارستان، لهستان و فنلاند را به دلیل امتناع این کشور از پرداخت پول گاز به روبل روسیه قطع کرده است. با این حال شرکتهای آلمانی، ایتالیایی و فرانسوی اعلام کرده‌اند که برای حفظ دریافت گاز روسیه، با طرح مذکور تعامل خواهند کرد.

قطع عرضه گاز، رشد قیمتها را که در حال حاضر هم بسیار بالا هستند، تشدید خواهد کرد و به تورم دامن می‌زند. این وضعیت باعث شده است شرکتها و دولتهای اروپایی به دنبال منابع دیگر تامین گاز و توسعه زیرساخت برای متنوع کردن منابع واردات گاز طبیعی باشند.

اروپا برای پر کردن مخازن گاز خود پیش از فرا رسیدن زمستان، به دلیل نگرانی از قطع عرضه گاز طبیعی روسیه که حدود ۴۰ درصد از نیازهای این منطقه را تامین می کند، در تعجیل است. طبق آمار زیرساخت گاز اروپا، مخازن گاز هلند اکنون ۳۷ درصد پر است.

دولت هلند هفته گذشته اعلام کرد یارانه را به ۴۰۶ میلیون یورو افزایش می دهد تا شرکتها را تشویق کند تاسیسات برگرمر را که یکی از بزرگترین تاسیسات ذخیره سازی گاز در اروپاست، پر کنند.

بر اساس گزارش رویترز، وزیر انرژی دانمارک در نامه‌ای به پارلمان این کشور اعلام کرد مخازن گاز دانمارک در حال حاضر ۵۵ درصد پر است و اگر عرضه گاز از آلمان قطع شود، می تواند به مدت پنج ماه نیازهای گازی مشتریان دانمارکی و سوئدی را تامین کند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: حمله روسیه به اوکراین

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: حمله روسیه به اوکراین گاز روسیه عرضه گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۳۵۰۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماکرون: به‌دنبال «تغییر رژیم» در روسیه نیستیم!

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه در نشست مطبوعاتی مشترک با شی جین‌پینگ، همتای چینی وی در پاریس، ضمن اشاره به تداوم تامین کمک برای کی‌یف، مدعی شد که آمریکا و متحدانش به‌دنبال تغییر رژیم در روسیه نیستند!

ماکرون که در کاخ الیزه میزبان جین‌پینگ است، در گفت‌وگو با رئیس جمهور چین، از وی خواست تا اطمینان حاصل کند که پکن برای مسکو کمک قابل استفاده در جنگ فراهم نخواهد کرد. ماکرون از تعهدات پکن مبنی بر خودداری از فروش سلاح یا تامین کمک برای روسیه، استقبال کرد.

جین‌پینگ در این سفر با اورسولا فون‌درلاین، رئیس کمیسیون اروپا نیز دیدار کرد. فون درلاین در این دیدار گفت که «برای محدود کردن تحویل کالاها با مصرف دوگانه به روسیه که می‌توان در جنگ از آنها استفاده کرد، تلاش بیشتری لازم است» و در عین حالا مدعی شد که این مساله «روابط اتحادیه اروپا و چین را تحت‌الشعاع قرار نمی‌دهد.»

ماکرون نیز گفت: توضیح اهمیت تاثیر این جنگ بر امنیت اروپا و عزم ما در حمایت از اوکراین تا هر زمان که نیاز باشد، ضرورت دارد. البته غرب قصد تغییر رژیم در مسکو را ندارد.

رئیس کمیسیون اروپا نیز از پکن خواست تا از تمام نفوذش بر روسیه برای توقف جنگ استفاده کند و در ادامه ماکرون مدعی شد که تمایل دارد تا «گفتمان نزدیک را حفظ کند.» وی همچنین از تصمیم جین‌پینگ برای سفر به فرانسه در راستای آنچه «هماهنگی مواضع دو کشور در آستانه سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به چین در ماه مه» خوانده شده است، استقبال کرد.

ماکرون افزود: ملاقات با رئیس جمهور چین امکان دنبال کردن یک دستور کار مشترک را فراهم و تکلیف قصد و نیت جهت برقراری صلح پایدار را روشن می‌کند.

جین‌پینگ در این نشست از غرب به‌دلیل تحریف وجهه چین در بحبوحه جنگ اوکراین انتقاد کرد و گفت: چین بحران اوکراین را ایجاد نکرد و یک طرف این جنگ هم نیست. نمی‌پذیریم که از بحران اوکراین برای مقصر دانستن دیگران، خدشه‌دار کردن چهره کشورهای ثالث و به‌راه‌انداختن یک جنگ سرد جدید استفاده شود. همانطور که تاریخ به دفعات نشان داده است، همواره می‌توان جنگ‌ها را از طریق مذاکره حل و فصل کرد. پکن نیز همواره در برقراری صلح نقش مثبتی ایفا کرده است.

کد خبر 6099034

دیگر خبرها

  • با سقوط اوکراین آمریکا وارد جنگ می شود؟
  • ماکرون: به‌دنبال «تغییر رژیم» در روسیه نیستیم!
  • حضور مرکز گسترش با ۲۲ کتاب در نمایشگاه کتاب تهران
  • هشدار به اتحادیه اروپا درباره مصادره دارایی‌های روسیه
  • صادرات ۱۰۸ هزار تنی کالا به روسیه در فروردین ماه
  • صادرات سیر پارس‌آباد به روسیه و آذربایجان
  • پاشنه آشیل روسیه برابر تحریم‌های غرب
  • هدفگذاری صادرات ۱۵۰ هزار تن تخم مرغ در سال ۱۴۰۳
  • افزایش قیمت گاز در اروپا؟!
  • تحریم‌های غرب چه تاثیری بر صادرات روسیه داشت؟