Web Analytics Made Easy - Statcounter

صفر فیض‌اللهی گفت: تنها یک مورد مشکوک ابتلا به آبله میمونی را طی هفته گذشته در استان شاهد بودیم که نتیجه نمونه‌گیری از بیمار منفی اعلام شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ صفر فیض‌اللهی در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت صبح قزوین؛ با اشاره به وضعیت بیماری آبله میمونی در کشور و استان قزوین اظهار کرد: تنها یک مورد مشکوک ابتلا به این ویروس را طی هفته قبل در استان شاهد بودیم که نتیجه نمونه گرفته شده از بیمار در روز گذشته منفی اعلام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: براساس آخرین اطلاعات، در حال حاضر 9 مورد از آبله میمونی در کشور نمونه‌گیری شده که نتیجه این نمونه‌ها منفی بوده است و تا امروز هیچ مورد مثبت قطعی از آن در کشور گزارش نشده است.

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی قزوین بیان کرد: هم‌اکنون 30 کشور در دنیا درگیر بیماری آبله میمونی هستند که تعداد مبتلایان به 300 نفر رسیده است؛ در کشورهای منطقه و در جنوب شرق آسیا در سنگاپور و رژیم اشغالگر قدس دو مورد از آن گزارش شده و در سایر کشورهای منطقه گزارش مثبتی اعلام نشده است.

آبله میمونی بیماری مشترک بین انسان و حیوان است

فیض‌اللهی عنوان کرد: مردم نباید خیلی نگران باشند بلکه باید تمام موازین بهداشتی از جمله بهداشت فردی، رعایت فاصله فیزیکی، استفاده از ماسک و سیستم تهویه در اماکن عمومی را در نظر بگیرند.

وی با اشاره به روش انتقال آبله میمونی یادآور شد: این ویروس به عنوان بیماری مشترک انسان و حیوان مطرح بوده و از طریق حیوانات و گازگرفتگی، خراش و تماس مستقیم با مایعات بدن یا فضولات حیوانی منتقل می‌شود که بیشترین سرایت مربوط به میمون است.

این مسئول اذعان کرد: در صورتی که آبله میمونی وارد بدن انسان شود می‌تواند از طریق قطرات تنفسی و تماس پوستی به انسان دیگری منتقل شود.

فیض‌اللهی ادامه داد: افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف، کاهش میزان رعایت بهداشت در فرد، سفر به کشورهای بومی آبله میمونی و کادر بهداشتی و درمانی بیشتر در معرض خطر بیماری آبله میمونی هستند.

وی گفت: تب، سردرد، دردهای عضلانی و بدن، ضعف شدید از علائم عمومی و بثورات پوستی و بزرگ شدن غدد لنفابی بدن از جمله علائم اختصاصی آبله میمونی است.

موردی از بیماری سالک در قزوین شناسایی نشده است

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی قزوین تصریح کرد: این نوع بیماری جزو بیماری‌های بدخیم نیست و نسبت به بیماری آبله‌ گذشته خفیف‌تر است؛ دوره نهفتگی آن 6 الی 13 روز است، افرادی که سابقه مسافرت به کشورهای بومی آبله میمونی دارند باید سه هفته مراقبت داشته باشند.

فیض‌اللهی با بیان اینکه مرگ و میر آبله میمونی بین 3 الی 6 درصد است، اذعان کرد: آبله میمونی درمان‌ علیتی و قطعی ندارد و عوارض آن مانند تب و بدن درد کنترل می‌شود.

وی با اشاره به شیوع سالک در استان قزوین گفت: در سال‌جاری موردی از شیوع این بیماری را در استان نداشتیم؛ البته در سال گذشته یک الی دو مورد مشاهده شد که مربوط به افراد غیر بومی‌ استان بود و چرخه انتقال بیماری برقرار نشد.

این مسئول با اشاره به بیشترین بیماری‌های رایج در فصل گرم ابراز کرد: بیماری‌های گوارشی مانند اسهال خونی، مسومیت غذایی در اثر عدم نگهداری صحیح مواد غدایی و بیماری وبا در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی از بیماری‌های این فصل است.

فیض‌اللهی ادامه داد: در حال حاضر اُمیکرون همچنان سویه غالب ویروس کروناست، امیدواریم سویه جدیدی از این ویروس شکل نگیرد اما نگرانی‌هایی وجود دارد و ممکن است آمار مبتلایان افزایش یابد.

وی گفت: هنوز بسیاری از افراد دزهای تکمیلی واکسن به ویژه نوع سوم را دریافت نکر‌ده‌اند و تمام افراد در گروه‌های سنی مانند 5 الی 11 سال از سطح ایمنی قابل قبولی برخوردار نیستند چراکه پوشش واکسن در این افراد زیر 20 درصد است.

بیش از ۵۰ نفر در بیمارستان‌های قزوین بستری هستند

این مسئول اذعان کرد: نگرانی دیگر مربوط به تکامل تدریجی ویروس‌ها براساس ذات آن است؛ در حال حاضر کرونا در کشور ریشه‌کن نشده است و برای تحقق این امر باید تمام زیرساخت‌های لازم آماده باشد.

فیض‌اللهی ادامه داد: هم‌اکنون بیش از 50 بیمار کرونایی در بیمارستان‌های استان قزوین بستری هستند و این نشان دهنده وجود بیماری است؛ اگر ضعف سیستم ایمنی فرد افزایش یابد یا دارای مشکلات زمینه‌ای باشد در صورت افزایش ویروس کرونا با هر سویه‌ای نیز فرصت جهش پیدا می‌کند.

وی ابراز کرد: نگرانی سوم این است اگر در شرایط کنونی زیرساخت‌های لازم مانند واکسیناسیون را فراهم نکنیم مسلما با تمام شدن فصل گرما ویروس‌های تنفسی موج‌های تشدید شونده‌ای از خود نشان می‌دهند.

این مسئول در پایان یادآور شد: مسئولان اجرایی در اماکن مختلف باید زیرساخت‌ها را فراهم کنند و فرهنگ‌سازی عمومی برای واکسیناسیون و استفاده از ماسک مانند گذشته به قوت خود باقی بماند.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: بیماری آبله آبله میمونی فیض اللهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۳۶۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده صادق نتیجه دانشگاه‌های ما است

به گزارش خبرنگار مهر، محمد علی زلفی گل در مراسم سی و یکمین نکوداشت اعضای هیات علمی نمونه کشوری که در سازمان پزوهش های علمی صنعتی ایران برگزار شد با تبریک روز معلم یاد و گرامی داشت یاد شهدا و شهید مطهری و با تبریک به اساتید نمونه کشوری افزود: امکان ندارد کسی به توفیقاتی دست یابد بدون همراهی خانواده خود.

وی با بیان اینکه بزرگترین سرمایه هر جامعه فرهنگ آن جامعه است افزود: برای همین جامعه دانشگاهی فرهنگ جدید خلق می کند با پیشرفت علوم در عرصه های مختلف علم و فناوری جدید همراه با خود فرهنگ جدید خلق می کند. شما اساتید فرهنگساز و امید آفرین هستید. از این باب باید برگزای این‌مراسم با جدیت پیگیری شود.

وزیر علوم افزود: اساتید نمونه سرمایه های نمادین کشور هستند که هرجا باشند آنجا قیمت می یابد. به همین دلیل با احداث دانشگاه زمین اطراف دانشگاه ارزش پیدا می کند.

زلفی گل با بیان اینکه اساتید نمونه به عنوان سرمایه های نمادین‌کشور باید قدر ببینند افزود: بین اساتید نمونه کشوری خوشبختانه بانوان دانشمند نیز داریم که امیدواریم سال های آینده افزایش یابند. تمام اساتید نمونه در رشته های خود سرآمد هستند.

وی ادامه داد: انتخاب استاد نمونه در راستای تحقق مرجعیت علمی است در واقع می‌خواهیم شاخص افراد مرجع را به نمایش بگذاریم. اساتید نمونه مرجع علمی کشور هستند. خوشبختانه تعداد اساتید یک و دو درصد کشور درحال افزایش است.

وی ادامه داد: اقتدار حاصل از جسارت کشور که در راس آن رهبر حکیم و فرزانه کشور است یعنی وعده صادق، در سطح بین المللی نشان‌ مرجعیت کشور ما است. مرجعیت علمی اولین اولویت وزارت علوم از پنج اولویت است.

وزیر علوم خطاب به اساتید نمونه کشوری افزود: شما در عرصه شاگرد پروری هم‌ نمونه هستید به همین دلیل مرجعیت علمی برای ما مهم است و در قوانین وزارت علوم سعی شده برای ارتقای مرجعیت علمی برنامه داشته باشیم و از ظرفیت برنامه هفتم خوب استفاده کرده ایم. منتظریم ابلاغ شود و به تصویب هیات وزیران برسانیم.

وزیر علوم گفت : در برنامه هفتم توسعه برنامه های خوبی دیده شده است که می توان به دستورالعمل اعطای پژوهانه جامع، دستورالعمل تعاملات علمی ملی و بین المللی و دستورالعمل مهارت محور کردن آموزش اشاره کرد که برای این ها اعتبارت پیش بینی شده. در برنامه هفتم آمده که ۱۵ درصد اعتبارات برای پژوهش و ۵ درصد به امور فرهنگی اختصاص داده شود.

وی ادامه داد: امروز دنیا با این‌نتیجه رسیده و دنبال جنگ ارزان است کشورگشایی مشروع از طریق علم مقدور است. بهترین سربازان کشور گشای ایران دانشگاهیان هستند. جامعه دانشگاهی هم قدرت ایجاد تجهیزات سخت و هوشمند را دارد و هم قدرت نرم را ایجاد می کند. هرگونه هزینه برای علم و فناوری بهترین نوع سرمایه گزاری برای آینده است.

وی با تقاضا از اساتید گفت: تمام تلاش خود را بکنید تا نسل توانمند تر به جامعه تحویل دهید.

کد خبر 6093019 زهرا سیفی

دیگر خبرها

  • واکسیناسیون ۱۰ هزار و ۷۴۴ قلاده سگ در قزوین
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • آبله مرغان تا چند روز واگیر دارد ؟ | برای آبله مرغان چی بخوریم ؟ ؛ درمان سریع آبله مرغان در خانه
  • وعده صادق نتیجه دانشگاه‌های ما است
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • کاهش کانون‌های بیماری آبله در استان ایلام
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست