Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-28@22:48:32 GMT

جنجالی که «خندوانه» با برداشتن ماسک به پا کرد

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۳۶۸۸۷

جنجالی که «خندوانه» با برداشتن ماسک به پا کرد

پس از واکنش‌های منفی راجــع به برداشتن ماسک در «خندوانه»، مدیران شبکه نسیم اعــلام کـردنـد کـه صرفا «خـنـدوانـه» و تماشاچیان این برنامه در «استودیو» چنین شرایطی دارند و دیگر برنامه‌های شبکه نسیم این اجازه را ندارند. تزریق سه دوز واکسن، فاصله‌گذاری و همچنین تهویه مناسب نیز سه شرط حذف ماسک در «خندوانه» بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خراسان، دوشنبه شب، ۹ خرداد ۱۴۰۱ در «خندوانه» اعلام شد، از این پس تماشاگران حاضر در استودیو بدون ماسک به تماشای برنامه خواهند نشست. رامبد جوان در ابتدای برنامه اعلام کرد تماشاچیان برای اولین بار ماسک‌هایشان را در فضای استودیو برمی‌دارند.

«خندوانه» پس از شیوع کرونا، اولین بار نوروز ۱۴۰۰ روی آنتن شبکه نسیم رفت. در اوج بحران کرونا، این برنامه مدتی بدون حضور تماشاگران ضبط شد و پس از بهبود اوضاع تماشاگران با ماسک در استودیو حضور یافتند.

انتقاد‌ها از حذف ماسک

«خندوانه» در طول ۱۵ ماه گذشته با رعایت پروتکل‌های بهداشتی ضبط شده بـود. حذف تماشاگران از برنامه و حضور حداقلی تماشاچیان با ماسک و رعایت فاصله‌گذاری در استودیو، از تغییراتی بود که این برنامه تجربه کرد. اکنون پس از گذشت دو سال و نیم از شیوع کرونا، تماشاچیان اجازه دارند بدون ماسک در استودیو حضور داشته باشند.

رامبد جوان در «خندوانه» توضیح داد که تماشاگران واکسن زده‌اند، استودیو تهویه مناسب و سقف بلندی دارد و برداشتن ماسک با مجوز انجام شده است. کنار گذاشتن ماسک در «خندوانه» انتقاد‌هایی را به دنبال داشت. پدرام پاک‌آیین، سرپرست روابـط‌عمومی وزارت بهداشت به خبرگزاری صداوسیما در این باره گفت: «ستاد ملی مقابله با کرونا درباره برداشتن ماسک و تغییر پروتکل‌ها، هیچ مصوبه جدیدی نداشته است. مرجع شیوه‌نامه‌های مربوط به بهداشت حوزه کرونا، ستاد ملی مقابله با کروناست. از مردم عزیز می‌خواهیم ماسک زدن را مثل گذشته رعایت کنند تا بتوانیم آمار را در همین سطح و پایین‌تر ببینیم.»

دکتر مجید مختاری، عضو کمیته علمی کرونا هم دیروز در گفتگو با ایسنا، ضمن اشاره به پایین آمدن آمار مرگ‌ومیر بر اثر این بیماری در دنیا گفت هنوز درباره کنار گذاشتن پروتکل‌ها اتفاق نظر وجود ندارد.

او در انتقاد به «خندوانه» نیز گفت: «نمی‌دانم با چه دلیلی، به رغم مستندات علمی شناخته شده از سوی سازمان‌های بین‌المللی، اقدام به برداشتن ماسک کرده‌اند؟ آیا واقعا افرادی از ستاد ملی کرونا، ستاد ملی واکسیناسیون کرونا یا کمیته علمی کرونا این مشورت را داده‌اند که می‌توان ماسک را برداشت؟ همین الان از جلسه کمیته علمی واکسن خارج می‌شوم و همه شرکت‌کنندگان ماسک داشتند و پروتکل‌ها و فواصل را رعایت کردند و اصلا این بحث وجود نداشته که رعایت پروتکل‌های بهداشتی باید کاسته شود.

یک استثنا برای «خندوانه»

پس از واکنش‌های منفی راجــع به برداشتن ماسک در «خندوانه»، مدیران شبکه نسیم در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما و صبا اعــلام کـردنـد کـه صرفا «خـنـدوانـه» و تماشاچیان این برنامه در «استودیو» چنین شرایطی دارند و دیگر برنامه‌های شبکه نسیم این اجازه را ندارند.

تزریق سه دوز واکسن، فاصله‌گذاری و همچنین تهویه مناسب نیز سه شرط حذف ماسک در «خندوانه» بوده است. به گزارش صبا، مجوز این اقدام از سوی شورای سلامت سازمان صداوسیما صادر شده است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: خندوانه برداشتن ماسک شبکه نسیم پروتکل ها ستاد ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۳۶۸۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت

مورد تاسف‌بار مرد هلندی که بیش از یک سال‌ونیم به کووید-۱۹ مبتلا بود، در گزارش جدیدی مستند شده است. این مورد با ۶۱۳ روز ابتلا، طولانی‌ترین عفونت کووید است که از آن اطلاع داریم. درواقع این عفونت به‌قدری طولانی بود که ویروس فرصت داشت تا در بدن این مرد به واریانت جدیدی تبدیل شود.

به گزارش خبرآنلاین، مرد ۷۲ ساله‌ی هلندی سابقه‌ی سلامتی پیچیده‌ای داشت. او قبلا برای درمان نوعی سرطان خون، پیوند سلول‌های بنیادی انجام داده بود؛ اما بعد‌ها سرطان دیگری به‌نام لنفوم بزرگ سلول بی منتشر (DLBL) در او تشخیص داده شد. این مرد در نتیجه‌ی دارو‌هایی که برای درمان بیماری خود مصرف می‌کرد به‌شدت دچار نقص سیستم ایمنی شد؛ به این معنی که مورد جدی ابتلا به کووید-۱۹ همیشه برای او به عنوان خطری بالقوه به‌شمار می‌رفت.

مرد هلندی در فوریه‌ی ۲۰۲۲ به کووید مبتلا شد و با ترکیبی از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال و استروئید‌ها تحت درمان قرار گرفت؛ اما متاسفانه دارو‌ها اثر نکردند و عفونت او ماندگار شد. اگرچه این مرد پیش از ابتلا به بیماری چندین دوز واکسن کووید دریافت کرده بود، هیچ شواهدی مبنی‌بر پاسخ آنتی‌بادی در بدن او مشاهده نشد.

بیمار برای بیش‌از ۶۰۰ روز آلوده به ویروس باقی ماند و مجبور شد چندین‌بار در بیمارستان بستری شود؛ اما خیلی زود و تنها ۲۱ روز پس از نخستین درمان، علائم جهش ویروس در او مشاهده شد. در ابتدا تعیین توالی نشان داد که ویروس در بدن مرد جهشی پیدا کرده که با سوتروویماب (یکی از دارو‌هایی که بیمار با آن تحت درمان قرار گرفته بود) مرتبط است.

ویروس در بدن بیمار بیش از ۵۰ بار جهش داشت

تجزیه‌وتحلیل‌های بیشتر ۲۷ سواب بینی جمع‌آوری‌شده بین فوریه‌ی ۲۰۲۲ تا سپتامبر ۲۰۲۳ حکایت از این داشت که ویروس در بدن این مرد بیش از ۵۰ بار جهش داشته است. برخی از این جهش‌ها در پروتئین اسپایک رخ داده بود؛ اتفاقی که نشان می‌دهد ویروس درحال سازگاری برای فرار از سیستم ایمنی بدن انسان است.

مشکلات سلامتی اساسی در مورد مرد هلندی به این معنی بود که سیستم ایمنی بدن او درواقع هرگز فرصتی برای پاکسازی ویروس نداشت. بستری‌شدن طولانی مدت در بیمارستان، همراه با نیاز به انجام اقدامات احتیاطی بیشتر برای جلوگیری از آلوده‌شدن دیگران، کیفیت زندگی مرد را تحت‌تاثیر قرار داده بود. به‌گفته‌ی تیم پزشکی، هیچ مدرکی وجود ندارد که واریانت جهش‌یافته در بدن این مرد، افراد دیگری را در جامعه آلوده کرده باشد.

بیمار در ماه اکتبر ۲۰۲۳ و در نتیجه‌ی عود بیماری زمینه‌ای خود از دنیا رفت. تاکنون هیچ موردی مشاهده نشده که تا این حد طولانی‌مدت دوام آورده باشد و از طرفی عفونت‌های پایدار پدیده‌ی شناخته‌شده‌ای هستند که با ویروس کرونای عامل کووید ۱۹ ارتباط دارند. برخی از تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که از هر ۱۰۰ عفونت، تنها سه مورد ممکن است بیش از یک ماه باقی بماند.

مشکل این است که هرچه ویروس به‌مدت طولانی‌تری در بدن انسان تکثیر شود و تکامل یابد، شانس بیشتری برای ایجاد جهش‌های فرار ایمنی وجود دارد. این یکی از تئوری‌های مطرح‌شده در مورد چگونگی پیدایش اومیکرون است. باید توجه داشت که هر گونه‌ی جهش‌یافته به واریانتی نگران‌کننده تبدیل نمی‌شود؛ اما همچنان مهم است که عفونت‌های مداوم تحت نظر قرار گیرند و بیمارانی که از قبل با سایر مسایل پزشکی درگیر بوده‌اند، بهترین مراقبت‌های ممکن را دریافت کنند.

نویسندگان مقاله در بیانیه‌ای می‌گویند: «مدت زمان عفونت کووید در مورد مرد هلندی بسیار زیاد بود؛ اما عفونت‌های طولانی‌مدت در بیماران دارای نقص ایمنی در مقایسه با عموم افراد جامعه شایع‌تر است. کار بیشتر تیم ما شامل توصیف گروهی از عفونت‌های طولانی‌مدت بین یک ماه تا دوسال در بیماران نقص ایمنی بستری در بیمارستان بود. بااین‌حال به‌طور کلی عفونت‌های طولانی‌مدت اتفاق نادری است؛ چراکه افراد دارای نقص ایمنی تنها درصد بسیار کمی از کل جمعیت را تشکیل می‌دهند.»

مورد مرد هلندی در کنفرانس جهانی ESCMID ارائه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • دو محصول ایرانی به جمع فینالیست‌های جشنواره صنعت بازی منا پیوست
  • مشعل المپیک به فرانسه تحویل داده شد + ویدئو | واکنش تماشاچیان حاضر در استادیوم را ببینید
  • ضرورت قدم‌برداشتن در مسیر تولید برای تحقق شعار سال
  • تغییر نام «مثبت آموزش» به «استودیو معلم»/ سیروس همتی مجری شد
  • دو بازی ایرانی نامزد جایزه MENA Games Industry شدند
  • (تصویر) وقتی علی دایی خواننده شد!
  • پاکسازی نوار غزه از آوار و بمب‌های منفجر نشده احتمالا ۱۴ سال طول بکشد
  • کشف پشت پرده تازه از برخوردهای تند با بی‌حجابی | این مشکل از اول انقلاب هم بوده است
  • پشت پرده برخورد‌های تند با پدیده بدحجابی