Web Analytics Made Easy - Statcounter

« سرویس مخفی» اتهامی برای حمله رسانه‎ای به حزب النهضه تونس، نگاه رئیس پارلمان لیبی درباره ورود دولت منتخب این پارلمان به طرابلس و هشدار رئیس اتحادیه آفریقا در خصوص « سناریوی فاجعه» از جمله خبرهای آفریقا هستند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین­‌الملل خبرگزاری تسنیم، رهبر حزب اسلامگرای النهضه تونس متهم کردن این حزب به داشتن « سرویس مخفی»  را یک حمله رسانه­‌ای دانست و گفت: هدف از این حمله توهین به النهضه و مرتبط  کردن آن با اقدامات خشونت آمیز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دستگاه قضایی تونس شنبه گذشته «راشد الغنوشی» و 33 تن از اعضای حزب النهضه را به  اتهام همکاری در پرونده موسوم به  «سرویس مخفی » ممنوع الخروج کرد.

رهبر حزب النهضه در گفت‌وگو با پایگاه خبری  « عربی 21» با اشاره به فرمان سوم مردادماه گذشته رئیس جمهور تونس مبنی بر منحل کردن پارلمان و حاکمیت فردی او بر این کشور گفت: کودتای «قیس سعید» هزینه‌های اقتصادی و سیاسی زیادی را به مردم تحمیل کرد  که  اگر این وضعیت ادامه پیدا کند خطری جدی کشور را تهدید خواهد کرد.

راشد الغنوشی متهم کردن النهضه به داشتن «سرویس مخفی» را فریبی برای منحرف کردن افکار عمومی دانست و تصریح کرد: قیس سعید می‌خواهد توجه مردم را از فاجعه اقتصادی در کشور به سمت النهضه تغییر دهد لذا این حزب را به داشتن سرویس مخفی و اقدامات خشونت آمیز متهم کرده و این در حالی است که النهضه هیچ ارتباطی با این مسائل ندارد

وی تاکید کرد: هیچ سند و مدرکی وجود ندارد که ثابت کند النهضه دارای سرویس مخفی است و ما حاضریم این موضوع را در برابر یک دادگاه مستقل ثابت کنیم.

رهبر حزب النهضه با اشاره به انتشار خبر ممنوع الخروج شدن او و 33 تن از اعضای این حزب گفت: هنوز ما حکم یا ابلاغیه‌ای از دادگاه مبنی بر ممنوع السفر شدن دریافت نکرده ایم.

پرونده به اصطلاح سرویس مخفی النهضه از اکتبر 2018 آغاز شد، زمانی که دولت تونس مدعی است یک سری اسناد و مدارکی کشف کرده است که نشان می دهد النهضه دارای یک دستگاه امنیتی موازی با دولت و دخیل در ترور مخالفان است.

 جاسوسی،  نفوذ در نهادهای دولتی و محاکمه مخالفان جنبش النهضه از دیگر اتهاماتی است که هنوز قوه قضاییه آنها را اثبات نکرده است.

ورود به طرابلس از نگاه رئیس پارلمان لیبی

رئیس پارلمان لیبی « جنگ» را یکی از دو گزینه موجود برای ورود دولت منتخب پارلمان به پایتخت این کشور دانست.

« عقیله صالح » با اشاره به اینکه دولت وحدت ملی در پایتخت لیبی مستقر است، گفت: طرابلس تحت سیطره گروه‌های مسلح قرار دارد و تنها دو گزینه برای ورود به پایتخت لیبی وجود دارد، جنگ یا جلب موافقت گروه‌های مسلح.

« فتحی باشاغا» نخست وزیر دولت منتخب پارلمان ماه گذشته به طرابلس رفت تا فعالیت دولتش را به طور رسمی در پایتخت لیبی شروع کند اما  نظامیان طرفدار دولت وحدت ملی اجازه چنین کاری را به او ندادند و باشاغا مجبور شد طرابلس را به مقصد شهر سرت ( شرق لیبی ) ترک کند.

رئیس پارلمان لیبی  که در نشست مدیران موسسه‌های مالی در شهر «سرت» در حضور نخست وزیر منتخب پارلمان سخن می‌گفت، اظهار داشت: به منظور جلوگیری از خون ریزی و تضمین فعالیت دولت ( باشاغا) شهر سرت به عنوان مرکز فعالیت این دولت تعیین شده‌ است.

ورود کاروان‌های نظامی به طرابلس؛ خطر آغاز درگیری داخلی در لیبی

به نوشته پایگاه خبری الوسط لیبیا، دولت وحدت ملی لیبی در واکنش به این سخنان عقیله صالح اعلام کرد: دولت سخنان رئیس پارلمان را که خواستار ورود به طرابلس از طریق جنگ شده است رد می‌کند و آن را نمی‌پذیرد.

سخنگوی دولت وحدت ملی لیبی در صحفه شخصی خود در فضای مجازی «فیسبوک» نوشت: دولت مطمئن است که هم میهنان به هیچ طرفی اجازه نخواهند داد که با استفاده از خشونت و زور کشور را به آشوب بکشند تا در سایه آن اهداف سیاسی خاص خود را تحمیل کنند.

هشدار آفریقا درباره سناریوی فاجعه

رئیس جمهور سنگال که ریاست دوره‌ای اتحادیه آفریقا را به عهده دارد با اشاره به محاصره بنادر اوکراین توسط نظامیان روسیه گفت: این محاصره بستر را برای «سناریوی فاجعه » فراهم می‌کند.

« مکی سال» که از طریق ویدئو کنفرانس با سران کشورهای اروپایی در نشست اضطراری بروکسل صحبت می‌کرد، اظهار داشت: عدم خروج کالا و مواد غذایی از بنادر اوکراین سبب شده است که قیمت مواد غذایی در سراسر آفریقا افزایش پیدا کند و کمبود مواد غذایی در بخش‌های گسترده‌ای از این قاره احساس شود.

به نوشته روزنامه سودانی الانتباهه به نقل از خبرگزاری‌های عربی، رئیس اتحادیه آفریقا تصریح کرد: توقف صادرات حبوبات و روغن از طریق دریای سیاه سبب نگرانی کشورهای این قاره شده و این در حالی است که در آفریقا 282 میلیون نفر با مشکل سوء تغذیه روبرو  هستند.

وی با بیان اینکه قیمت روغن در سراسر آفریقا در مقایسه با سال گذشته میلادی 3 برابر شده است، اظهار داشت: تولید حبوبات در آفریقا امسال 20 تا 50 درصد کاهش داشته و ما خواهان آزاد سازی ذخایر غلات و تضمین حمل و نقل و رسیدن آنها به بازارهای مصرف هستیم.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رئیس پارلمان لیبی دولت وحدت ملی حزب النهضه سرویس مخفی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۴۰۲۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند

به گزارش قدس آنلاین، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان را به‌شدت محکوم و از همراهی معدود کشورهایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تأمین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه‌تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه به‌خلاف میل تحریم‌کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

کنعانی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیداً انتقاد کرد و گفت: جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه‌ خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفاً به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یادشده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیداً محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تأکید کرد: چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعاهای مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تأکید کرد: اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه‌ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشورهای اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به‌جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام‌زنی به دیگران کنند.

وی تأکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به‌خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.

کنعانی اضافه کرد: این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به‌دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولت‌های ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی بنشانند و به‌گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

وی ادامه داد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضدتروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می‌کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می‌شود؟!! مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولت‌های اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تأکید کرد: تکرار رویکردهای غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعاهای آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعاها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • گام عملی برای جهش تولید
  • یک بام و دوهوای دولت برای کولرهای گازی: تبلیغ ممنوع؛ فروش آزاد، قاچاق رها!
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم های سه کشور علیه ایران: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • واکنش تند ایران به اقدام ۳کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم های جدید | انتقاد شدید از پارلمان اروپا | باید زمانی پاسخگو باشید!
  • واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح
  • کنعانی: تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • واکنش وزارت خارجه به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح ایران