Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شانا»
2024-04-29@11:19:39 GMT

ترکیه قیمت گاز را افزایش داد

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۴۰۵۰۳

ترکیه قیمت گاز را افزایش داد

ترکیه در پی افزایش شدید قیمت‌های انرژی در بازارهای جهانی، قیمت گاز طبیعی را برای بخش‌های خانگی، نیروگاه‌های برق و صنایع این کشور افزایش داد.

به گزارش خبرگزاری رویترز از استانبول، ترکیه امروز (چهارشنبه، ۱۱ خردادماه) قیمت گاز طبیعی و برق را افزایش داد و عامل اصلی این تصمیم را افزایش شدید قیمت انرژی در بازارهای جهانی می‌داند، این اتفاق می‌تواند سبب بالارفتن نرخ تورم که در ماه گذشته میلادی به بالاترین سطح در ۲۴ سال اخیر رسیده بود، شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترکیه نزدیک به کل نیازهای انرژی خود را وارد می‌کند، چنین شرایطی این کشور در برابر افزایش شدید قیمت‌های انرژی که در سال جاری میلادی رخ داده است آسیب‌پذیر می‌کند.

افزایش هزینه‌های انرژی جهان در ماه‌های اخیر به شدت هزینه واردات را برای آنکارا افزایش داده است.

تورم حداقل ۷۰ درصدی و ضعف ارز لیر آنهم در آستانه انتخابات اواسط سال ۲۰۲۳ میلادی برای طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه به دردسر بزرگی بدل شده است و نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که حمایت از او و حزب حاکم عدالت و توسعه به‌دلیل فشارهای اقتصادی کاهش یافته است.

شرکت دولتی بوتاش (BOTAS) ترکیه اعلام کرد: قیمت گاز طبیعی برای خانوارها، ۳۰ درصد، برای نیروگاه‌های برق ۱۶.۳ درصد، و برای گاز صنایع ۱۰.۲ درصد افزایش یافته است.

این در حالی است که در ماه آوریل نیز قیمت گاز خانگی افزایش ۳۵ درصدی را تجربه کرد.

بوتاش اعلام کرد: همگی اطلاع دارند که افزایش شدید قیمت انرژی در بازارهای جهانی و اروپا، مصرف کنندگان در معرض قیمت‌های بالای انرژی قرار داده است.

بر اساس اعلام این شرکت دولتی ترکیه، افزایش قیمت‌های جهانی در همان سطح به مصرف‌کنندگان ترکیه تحمیل نشده بلکه کمترین افزایش برای مصرف‌کنندگان نهایی در نظر گرفته شده است.

منبع: شانا

کلیدواژه: بوتاش ترکیه شرکت ملی نفت ترکیه افزایش شدید قیمت قیمت گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.shana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۴۰۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت تبادل برق با کشور‌های همجوار به ۵ هزار مگاوات افزایش می‌یابد

مصطفی رجبی مشهدی گفت: ما مرز مشترکی با اروپا نداریم، اما از طریق یک پست پیشرفته (بک تو بک) از طریق ترکیه تا ۶۰۰ مگاوات امکان تبادل انرژی با اروپا وجود دارد.

به گفته وی، در این خصوص پروتکل و توافقنامه‌ای بین شرکت مدیریت شبکه برق ایران و طرف ترکیه‌ای امضا شده که بر اساس آن پروتکل‌های فنی تنظیم شده تا طرح شکل اجرایی به خود گرفته و  به نحو مطلوبی انجام شود. درمجموع برنامه این است که ابتدا برق به ترکیه و بعد از طریق این کشور به کشور‌های اروپایی  صادر و به همین طریق از اروپا به ترکیه و سپس به ایران وارد شود.

رجبی مشهدی اضافه کرد: آن چه به لحاظ مطالعاتی بررسی شده این است که ظرفیت تبادل برق با کشور‌های همجوار تا ٣ هزار مگاوات وجود دارد، اما از طریق خطوط جدید که در برنامه‌های آینده مدنظر داریم، امکان تبادل برق با این کشور‌ها تا ۵ هزار مگاوات قابل افزایش است. تبادل برق با کشور‌های همجوار حتی می‌تواند به رفع ناترازی برق در فصل گرم سال از طریق واردات نیز کمک کند.

سخنگوی صنعت برق در همین زمینه خاطرنشان کرد: در چهار ماه گرم سال ما مشکل ناترازی برق داریم، اما در ٨ ماه باقیمانده امکان صادرات فراهم است، قطعا این تبادل برق کمک می‌کند که ناترازی را هم در تابستان برطرف کنیم یعنی در تابستان برق وارد کنیم و در دوره‌هایی که کمبود نداریم برق را صادر کنیم، پس اتفاقا تبادل و صادرات برق می‌تواند کمک کند که ناترازی را به حداقل برسانیم.

مدیرعامل شرکت توانیر در پایان از فراهم بودن امکان صادرات برق سرمایه گذاران بخش خصوصی از مسیر‌های انتقال برق موجود تا سقف ٣٠٠ مگاوات (۵٠ مگاوات به افغانستان، ٥٠ مگاوات به پاکستان، ١٠٠ مگاوات به عراق و ١٠٠ مگاوات به ترکیه) خبر داد و تصریح کرد: سرمایه گذاران می‌توانند ٨ ماه برقشان را به این کشور‌ها صادر و در ٤ ماه گرم سال نیز به داخل عرضه کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • شرکت‌های تامین سرمایه بهبود شبکه برق تعریف شود
  • ظرفیت تبادل برق با کشور‌های همجوار به ۵ هزار مگاوات افزایش می‌یابد
  • تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز
  • قیمت لیر ترکیه امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سیاست بانک ترکیه تغییر نکرد
  • شوک شدید به بازار طلا / زیان سکه‌بازان سنگین شد
  • سیاست‌های خلاف تولید، بازنگری شود
  • صادرات خودروی سواری از ترکیه طی ۳ ماه از ۲.۵ میلیارد دلار گذشت