Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-28@17:42:38 GMT

وزیر کشور: شاید چند نفری زیر آوار باشند

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۴۱۸۲۵

وزیر کشور: شاید چند نفری زیر آوار باشند

آفتاب‌‌نیوز :

احمد وحیدی در برنامه تلویزیونی درخصوص روند رسیدگی به حادثه متروپل آبادان گفت: تقریبا شب حادثه به آبادان رسیدم و پنج شبانه روز آنجا بودم و شنبه بعد از حادثه برگشتم. در دقایق اولیه وقوع بحران ستاد بحران با مسئولیت فرماندار شکل می‌گیرد و حدود یک ساعت و نیم بعد استاندار به محل حادثه می‌رسد و ستاد بحران استان در آبادان شکل می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به این ترتیب عوامل جمع می‌شوند و پس از چند ساعت ستاد بحران در سطح ملی شکل می‌گیرد که این موضوع یکی از نقاط مثبت شکل‌گیری ستادهای بحران و حضور دستگاه‌های مرتبط بود.

وی درخصوص بهره‌گیری از تجهیزات مختلف برای آواربرداری این حادثه گفت: در حوادثی اینچنین تلاش برای زنده یافتن افراد اهمیت بسیاری دارد که باعث می‌شود امکان استفاده از دستگاه‌های سنگین وجود نداشته باشد و معمولا باید از روش‌های دستی و دستگاه‌های سبک استفاده کرد. در حقیقت ۴۸ ساعت اولیه، ۴۸ ساعت طلایی است. نیمه شب که من رسیدم بیل مکانیکی و سایر تجهیزات فراهم شده بود اما به دلیل محدودیت احتیاط برای یافتن افراد زنده از آنها استفاده نشد. اما گسیل امکانات و عوامل به خوبی انجام شد.

وزیر کشور ادامه داد: کار آواربرداری به صورت ۲۴ ساعته ادامه دارد و با تعداد قابل توجهی بیل‌های سنگین مراحل مختلف طی می‌شود و در حال حاضر انتهای مرحله دوم کار هستیم. افرادی اعلام کردند که عزیزانشان زیر آوار هستند لذا ممکن است هنوز هم چند نفری زیر آوار باشند.

وحیدی درخصوص چالش‌های موجود در شهرهای مختلف کشور در هنگام وقوع زلزله نیز گفت: هر موضوعی باید از منظر خودش مورد توجه قرار گیرد. ساختمان متروپل آبادان با آوار بسیار سنگینی همراه شد. در محیطی که امکان مانور بسیار کم بوده، امکاناتی که باید به کار گرفته می‌شد همچون جرثقیل‌های سنگین در معبری شش متری با محدودیت مواجه بودند.

وزیر کشور ادامه داد: در مورد زلزله هم نکاتی باید مورد توجه قرار بگیرد و آنهایی که مجوز می‌دهند و افرادی که می‌سازند باید به این نکات توجه کنند. نفوذپذیری، ناپایداری و ریزدانگی باید مورد توجه قرار گیرد. در معابر باید دسترسی سریع برای اقدام سریع وجود داشته باشد. یکی از اشکالات همین است که نباید مجوز بلندمرتبه‌سازی برای این ساختمان داده می‌شد.

وی درخصوص پیگیری عوامل و پرونده ساختمان متروپل گفت: در حال حاضر چند کار انجام شده از جمله تیمی برای ارزیابی دقیق تشکیل شده و دادستانی و قوه قضاییه نیز مسئولیت خاص خود را دنبال می‌کنند. اشکالات در مورد ساختمان در حوزه طراحی و اجرا وجود دارد البته این موارد جزو دریافت‌های اولیه است. استانداردهای حوزه مصالح باید مورد بررسی قرار گیرد و اصل مجوز برای این کار نیز محل سوال و بحث است که در هر یک از این موارد اشکالاتی وجود دارد ولی فعلا همه این موارد مورد بررسی دقیق قرار بگیرد.

وحیدی درخصوص شراکت شهرداری آبادان در این ساختمان نیز گفت: در حقیقت زمین برای شهرداری بوده که فراخوانی برای سرمایه‌گذاری می‌دهد و افرادی برای مشارکت اقدام می‌کنند که نهایتاً این موضوع به آقای عبدالباقی می‌رسد که شراکتی بین شهرداری و این فرد شکل می‌گیرد. حدود 3000 متر مساحت محوطه ساختمان بوده که ۱۸۰۰ متر از این مساحت برای شهرداری بوده است و حدود چهار و نیم درصد شهرداری در این ساختمان سهم داشته است.

وزیر کشور تاکید کرد: در سال ۹۴ فراخوانی برای 6 طبقه داده می‌شود که در سال ۹۵ ساخت آن آغاز و در سال ۹۶ در مرحله اول پروانه برای هشت سقف بوده و بعدا اضافه می‌شود و مجوز بعدی برای ۱۱ طبقه صادر می‌شود که همه این موارد زیر سوال هستند که چگونه صادر شده و آیا سازه‌ای که برای هشت سقف بوده قادر بوده ۱۰ سقف را پوشش دهد؟

وی درخصوص اطلاع فرمانداری و استانداری از وضعیت این ساختمان گفت: این جزئیاتی است که باید استخراج شود. با کسانی که در دولت قبل مسئولیت داشتند باید صحبت شود و پس از بررسی مشخص شود که نقش هر یک چقدر بوده است. پنج فروشگاه، یک دفتر کار، یک کارگاه کناف‌کاری قبل از پایان کار مشغول کار شده‌اند که همگی نباید اتفاق می‌افتاد. برای همه این مشکلات مشخص است که کدام دستگاه‌ها نقش داشته‌اند و باید پاسخگو باشند و باید مشخص شود آیا به موقع نظارت کرده‌اند و به موقع تذکر داده‌اند؟

وحیدی ادامه داد: گزارش‌هایی داده شده بود ولی باید به دقت مورد ارزیابی قرار گیرد تا مشخص شود هر یک از این گزارش‌ها مربوط به کدام بخش از این ماجرا بوده است. همگی این موارد به دقت رسیدگی خواهد شد و توسط مراجع ذی‌ربط بررسی می‌شود. باید استاندارد مصالح مورد ارزیابی قرار گیرد که رعایت شده است یا خیر؟ در این ساختمان درخصوص طراحی صحیح نیز مواردی عنوان شده که همگی در حال بررسی است. البته اینکه گفته شود همه ساختمان‌ها اینچنین است در حقیقت حراس افکنی است. هر کدام از دستگاه‌ها مسئولیت دارند و هر یک باید به مسئولیت خود عمل کنند.

وزیر کشور درخصوص وجود سه هزار و ۵۰۰ ساختمان ناایمن در تهران که ۱۲۹ مورد از آن بحرانی است، گفت: باید این آمار با دقت ارزیابی شود. آنچه که آتش‌نشانی اعلام کرده از لحاظ حریق ارزیابی شده، آتش‌نشانی مسئول ایمنی نیست. در مورد ساختمان پلاسکو نیز مشکل حریق وجود داشت که آتش‌نشانی تهران در پلاسکو خوب نقش‌آفرینی کرد و در آبادان نیز فرمانده میدان آتش‌نشانی تهران بود. بی‌تردید ساختمان‌های بلندمرتبه باید سیستم اطفای حریق داشته باشند و مراقبت و رسیدگی در این حوزه با دقت مورد توجه قرار گیرد. سازه‌ای که ناپایدار است در هر کجایی باید شناسایی شود. این کار آغاز شده و باید با سرعت بیشتری دنبال شود. همچنین هر کس سازه ناپایداری را می‌شناسد می‌تواند از طریق سامانه‌ای که به زودی اعلام خواهد شد از بعد نظارت عمومی اعلام کند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به موضوع ساختمان آلومینیوم اشاره کرد و افزود: روال این است که اگر سازه‌ای دچار مشکل باشد شهرداری به مالک اعلام کند تا رفع مشکل صورت بگیرد و اگر در موقع مقرر این کار انجام نشد شهرداری باید به دادستانی اعلام کند تا نسبت به آن اقدام شود. در حال حاضر کسبه در ساختمان آلومینیوم مشکل دارند که اگر این مشکل با حضور آنها قابل حل باشد باید انجام شود و اگر صاحب ملک اعلام کند با حضور آنها قابل انجام نیست کسبه باید بدانند جانشان مهمتر است و باید ساختمان را تخلیه کنند تا صاحب ملک ایمن‌سازی را انجام دهد در غیر این صورت ولو به اجبار باید کار ایمن‌سازی انجام شود.

وحیدی ادامه داد: در مورد ساختمان‌های ناایمن در کشور باید ارزیابی‌ها را مورد بازنگری قرار دهیم که این کار در سازمان‌های مختلف آغاز شده است.

وزیر کشور درخصوص تحول در قوانین در حوزه ساخت و ساز نیز گفت: مقررات به نسبه کامل است اما اگر مشخص شود کمبودی وجود دارد می‌توان کمبود قانون را رفع کرد اما مقرراتی که وجود دارد باید به خوبی اعمال و نظارت دقیق نیز انجام شود.

وی درخصوص اینکه چرا از حادثه پلاسکو درس نگرفته‌ایم، گفت: این بحث همه‌جانبه است. کسانی که در ساختمان‌های ناایمن کار می‌کنند باید بدانند که خودشان باید از محیط کسب خود مراقبت کنند تا در محیط ایمنی کار کنند. در حقیقت کسبه و مالک هر دو باید این موضوع را رعایت کنند. در بحث بازآفرینی نیز بخشی از کار مربوط به سازه‌های فرسوده و ناایمن است که باید حل و فصل شوند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: حادثه متروپل احمد وحیدی وزیر کشور مورد توجه قرار شکل می گیرد ساختمان ها وزیر کشور آتش نشانی دستگاه ها قرار گیرد مشخص شود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۴۱۸۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساختمان‌های اداری باقیمانده در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه بازسازی و تکمیل می‌شود

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: تلاش می‌شود از همه توان سازمان بحران برای بازسازی مناطق زلزله‌زده کرمانشاه به ویژه بازسازی ساختمان‌های خدمات‌رسان استفاده شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، محمدحسن نامی امروز _ شنبه هشتم اردیبهشت _ در اولین جلسه مدیریت بحران، که در سالن جلسات شهید سلیمانی استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: پیشگیری، آمادگی، بازسازی و باز توانی از مؤلفه‌های مهم مدیریت بحران هستند که روح حاکم بر مدیریت بحران بحث پیشگیری است.

وی با تأکید بر آمادگی لازم برای مقابله با هرگونه بحران، افزود: با توجه به اینکه نظم آب و هوایی جهان به هم ریخته، باید برای هر نوع حادثه‌ای در کشور از آمادگی‌های لازم برخوردار باشیم.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه نظم آب و هوایی در جهان بهم خورده است، خاطرنشان کرد: با توجه به اقلیم آب و هوایی ایران، این شرایط آمادگی بالایی را می‌طلبد.

نامی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری بر بحث مدیریت بحران، تاکید کرد: در حال خرید یک‌سری تجهیزات هستیم که استان کرمانشاه با توجه به نقش مرکزیت در غرب کشور از این تجهیزات بهره‌مند خواهد شد.

وی تصریح کرد: امروزه بحران به عنوان اصلی‌ترین و راهبردی‌ترین مسئله کشورها مطرح است، بنابراین آمادگی کامل برای مقابله با هرگونه حادثه‌ای ضروری داشته باشیم.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به وقوع سیل‌های اخیر در بعضی استان‌های کشور، گفت: بیش از ۱۴۴ هزار کیلومتر رودخانه در کشور وجود دارد که ۶ هزار و ۸۲۰ آن از مناطق مسکونی شهری و روستایی عبور می‌کند.

نامی با بیان اینکه ۷ استان کشور در سال با بحث سیلاب مواجه است، اضافه کرد: باید در ساخت جاده‌ها، پل‌ها و ساخت‌وسازها توجه ویژه‌ای شود.

وی با اشاره به شعار سال جهش تولید با مشارکت مردم، تاکید کرد: با توجه به شعار سال به مشارکت مردم توجه ویژه‌ای خواهد شد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با تأکید بر تهیه نقشه دیجیتالی شهر کرمانشاه اضافه کرد: در نقشه دیجیتالی اقدامات مهندسی بارگذاری می‌شود که در این راستا از سوی استان و مدیریت بحران اعتبار آن تأمین شود.

نامی با اشاره به استفاده بخش صنعت از پساب‌های شهر کرمانشاه، اظهار کرد: امسال باید ۲۵۰ میلیون اصل درخت به ویژه مثمر کاشته شود چون توسعه فضای سبز اصول مهمی در دنیا برای ادامه زندگی و حیات است.

وی با اشاره به زلزله سرپل ذهاب و خسارات باقی‌مانده در اماکن عمومی، مساجد و ادارات، خاطرنشان کرد: بودجه باید به صورت مرحله به مرحله با دقت تا پایان بازسازی واقعی مدنظر باشد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: تلاش می‌شود از همه توان سازمان بحران برای بازسازی مناطق زلزله‌زده کرمانشاه به ویژه بازسازی ساختمان‌های خدمات‌رسان به مردم استفاده شود.

کد خبر 748433

دیگر خبرها

  • یک بام و دوهوای دولت برای کولرهای گازی: تبلیغ ممنوع؛ فروش آزاد، قاچاق رها!
  • جزئیات اجرای استاندارد «برچسب انرژی ساختمان» در ادارات
  • ساختمان‌های اداری باقیمانده در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه بازسازی و تکمیل می‌شود
  • ببینید | نماز جماعت ۵ هزاری نفری در آمریکا
  • پاکسازی غزه از آوار و بمب‌، ۱۴ سال طول می‌کشد
  • بازدید میدانی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از بنا‌های آسیب دیده زلزله ۹۶
  • اقامه نماز جماعت ۵ هزار نفری در قلب آمریکا (فیلم)
  • نماز جماعت ۵ هزاری نفری در قلب آمریکا + فیلم
  • اجتماع ۳هزار نفری دختران در ارومیه
  • پیش بینی صعود ۴۰هزار نفری به ارتفاعات بازی دراز