Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-29@21:10:58 GMT

سر و صدای جدید "بنت" علیه ایران برای چیست؟ 

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۴۱۹۰۲

سر و صدای جدید 'بنت' علیه ایران برای چیست؟ 

به گزارش الف؛ "نفتالی بنت"، نخست وزیر رژیم صهیونیستی به تازگی در یک اقدام سیاسی و تبلیغاتیِ جدید علیه کشورمان، اتهامات جدیدی را علیه ایران مطرح، و با قراردادن یک آدرس اینترنتی گوگل درایو همراه با پیام توئیتری خود، از اسنادی رونمایی کرده و مدعی شده که ایران با جاسوسی از آژانس بین المللی انرژی اتمی و ربودن برخی اسناد از این نهاد بین المللی، عملا در زمینه دور زدن تحقیقات هسته ای آژانس در رابطه با برنامه اتمی کشورمان، اقداماتی را انجام داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیشتر نیز نشریه "وال استریت ژورنال" در گزارشی مدعی شده بود که ایران اسنادی را از آژانس بین المللی انرژی اتمی ربوده و از آن ها در حدود 20 سال پیش، جهت منحرف‌کردن تحقیقات این نهاد بین المللی بهره برده است. 

با این همه، نفتالی بنت سعی داشته تا تصویری امنیتی و تاریک را از ایران و برنامه اتمی کشورمان ایجاد کند تا از این طریق، دستیابی به چند هدف برای رژیم اشغالگر قدس در مورد معادله اتمی ایران را تسهیل کند. در این راستا، به طور خاص می توان 4 هدفِ بنیادین را به مثابه محرک های اصلی اقدام جنجالی اخیرِ نفتالی بنت علیه ایران مورد اشاره قرار داد. 

1: رژیم صهیونیستی و ادامه سناریوی تنش‌سازی علیه ایران

صهیونیست ها سال هاست که در مورد مسائل مختلف، همواره سعی داشته اند تا از عادی سازی روابط ایران با جهان جلوگیری کنند و تا جای ممکن با ایجاد فضای تنش پیرامون جمهوری اسلامی ایران، سِیلی از فشارها و انزوا و تحریم ها را به تهران تحمیل کنند. دلیل اصلی این رویکرد آن ها نیز این است که هرگونه اوج گیری قدرت ایران در ابعاد مختلف، تهدیدی اساسی علیه صهیونیست ها ادراک می شود و به نوعی در زمره خطوط قرمز آن ها قرار دارد. 

اهمیت این مساله در نوعِ نگاه رژیم صهیونیستی به ایران به قدری زیادی است که پیشتر شاهد بودیم در بحبوحه امضای توافق برجام در سال 2015، بنیامین نتانیاهو عازم آمریکا شد و علی رغم مخالفت های باراک اوباما، رئیس جمهور وقت آمریکا، جز معدود رهبران خارجی بود که با حضور در کنگره آمریکا، علیه دستور کارِ دولت وقت آمریکا جهت انعقاد توافق برجام با ایران، به ایراد سخنرانی پرداخت. 

در این راستا، اقدامات اخیرِ عوامل وابسته به رژیم صهیونیستی در ترور شهید "حسن صیاد خدایی"،  در برابر منزلش در تهران و همچنین خرابکاری پهپادی اخیر علیه یک  ساختمان تحقیقات پهپادی در مجتمع فناوری و نظامی پارچین که به شهادت یک نفر و زخمی شدنِ یک تن دیگر انجامیده نیز، جدیدترین اقدامات تنش‌زا و ماجراجویانه رژیم صهیونیستی علیه کشورمان محسوب می‌شوند و جنجال سازی جدید نفتالی بنت را نیز به نوعی باید تکمیل کننده روند اقدامات تروریستی مذکور، با هدف حفظ فضای تنش و جنجال علیه کشورمان و جلوگیری از هموار شدن مسیر جهت دستیابی به یک توافق جدید در چهارچوب معادله احیای برجام ارزیابی کرد. 

2: جنجال سازی علیه ایران پیش از نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی

یکی دیگر از محرک های اساسی و مهم اقدام اخیر نفتالی بنت، نخست وزیر رژیم‌صهیونیستی علیه پرونده هسته‌ای کشورمان، برگزاری نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی در هفته آینده است. در واقع، صهیونیست ها سعی دارند تا جای ممکن، شدت فشارهای روانی و تبلیغاتی علیه کشورمان را در آستانه نشست مذکور بالا ببرند و به طور خاص با توجه به رکود و سکونِ ایجاد شده در روند مذاکرات اتمی وین، راه را جهت انجام اقدامات ضدایرانی در نهاد مذکور(آژانس بین المللی انرژی اتمی) هموار سازند. البته که این راهبرد سال‌هاست از سوی صهیونیست ها و یا عوامل وابسته به آن ها نظیر گروهک منافقین دنبال می شود. نکته اساسی در این رابطه این است که ظاهرا آمریکا و تروئیکای اروپایی بنا دارند در نشست آتی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی، قطعنامه ای را نیز علیه ایران ارائه کنند. مساله ای که عملا می توان در فهمِ بهتر دلایل و محرک های جوسازی های اخیر نفتالی بنت علیه ایران، راهگشا باشد. 

با این حال، اینطور به نظر می رسد که دورِ تازه تلاش های تبلیغاتی صهیونیست ها علیه کشورمان، به طور خاص معطوف به مرگ برجام و به طور کلی، بسته شدن پرونده آن و القای این مساله به جامعه بین المللی است که دستیابی به هرگونه توافقی در مورد مساله هسته ای ایران، از هیچگونه اهمیت، تضمین و پشتوانه ای برخوردار نمی باشد. مساله ای که عملا در نقطه مقابل منافع ملی کشورمان قرار دارد. 

3: تلاش رژیم صهیونیستی جهت کاستن از سطح انعطاف پذیری دولت بایدن در معادله مذاکرات اتمی ایران

یکی دیگر از محرک ها و اهدافِ جوسازی و جنجال سازی های تبلیغاتی اخیر نخست وزیر رژیم صهیونیستی علیه کشورمان، تحت فشار قرار دادن دولت بایدن جهت اعلام شکست مذاکرات وین، از طریق نابود سازی کلیه زمینه‌های انعطاف پذیری این دولت در روند مذاکرات مذکور است. 

در واقع، همانطور که صهیونیست ها به طور خاص در مساله خارج کردن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست سازمان های تروریستی آمریکا(FTO)، تحرکات سیاسی و رسانه‌ای گسترده ای را انجام دادند و مخصوصا با استفاده از قدرتِ لابی های خود در آمریکا، موفق شدند که سناتورهای آمریکایی را مجاب کنند تا از طریق روند قانونگذاری، دولت بایدن را مجبور کنند که حق ندارد سپاه را از فهرست سازمان های تروریستی آمریکا خارج کند، اکنون نیز نخست وزیر رژیم صهیونیستی با جنجال سازی علیه کشورمان، سعی دارد حداقل امکانات انعطاف پذیری دولت بایدن در معادله مذاکرات هسته ای وین را نابود سازد و از این طریق، زمینه را جهت شکست قطعی مذاکرات مذکور فراهم سازد. 

4: تسهیل روند دستیابی به یک توافق اتمیِ حداقلی با ایران

یکی دیگر از اهدافی که امکان دارد نخست وزیر رژیم صهیونیستی و جریان های تصمیم ساز در اراضی اشغالی، به واسطه جوسازی تبلیغاتی اخیرِ نفتالی بنت علیه کشورمان دنبال کنند، این است که آن ها به نوعی سعی دارند به واسطه هماهنگی با دولت بایدن(در پشت پرده)، ایران را تحت فشار قرار دهند و عملا توافق مطلوب خود را که امتیازات حداقلی را به تهران اعطا می کند، پیش روی ایران بگذارند. این سناریو در نوع خود سناریویی پیچیده است و تا حدی با اعلام هشدارهای برخی محافل اطلاعاتی و نظامی در اراضی اشغالی دال بر اینکه بهتر است توافق برجام احیا شود زیرا احیای آن، سطح تهدیدات کمتری را از جانب ایران برای صهیونیست‌ها به دنبال دارد، همخوانی دارد. 

دراین رابطه، "درور شالوم" رئیس دفتر سیاسی و نظامی وزارت جنگ اسرائیل، "تامیر هیمن" رئیس سابق دستگاه اطلاعات نظامی اسرائیل، و "آهارون هالیوا"، رئیس کنونی سرویس اطلاعات نظامی رژیم اشغالگر قدس، از مهمترین حامیان ایده احیای توافق برجام(در مقایسه با شکست آن) هستند. از این رو هیچ بعید نیست که دولت بایدن در پشت پرده با صهیونیست ها به توافقی دست یافته باشد که در قالب آن، با به اوج رساندن فشارها علیه تهران و تهدید به اجماع سازی گسترده بین المللی علیه کشورمان، بخواهند ایران را جهت دستیابی به یک توافق که منافع حداقلی را برای آن به دنبال دارد، اما محدودیت های گسترده ای را علیه برنامه اتمی این کشور تحمیل می کند و البته زمینه را جهت انجام مذاکرات گسترده تر، در مورد نفوذ منطقه ای، و توان موشکی و پهپادی ایران هموار می کند، فراهم سازند.  

منبع: الف

کلیدواژه: آژانس بین المللی انرژی اتمی نخست وزیر رژیم صهیونیستی دولت بایدن علیه کشورمان توافق برجام صهیونیست ها جنجال سازی علیه ایران نفتالی بنت طور خاص هسته ای محرک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۴۱۹۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تیتر خاص رسانه عربی در مورد ایران/ تحلیل وضعیت اقتصادی پس از «آغاز عصر تحول»

وبگاه المیادین در گزارشی به تاثیر عملیات وعده صادق پرداخته و نتیجه گیری می کند علی‌رغم تحریم‌ها، ایران توانسته است اقتصادش را دگرگون سازد و همچنین موفق شد معادله سیاسی علیه رژیم صهیونیستی را با عملیات وعده صادق تغییر دهد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، وب‌گاه شبکه خبری المیادین در تحلیلی نوشته است که آخرین تحولات بین تهران و تل‌آویو بازتابی از تغییر استراتژی قبلی ایران در مقابله با رژیم صهیونیستی است که شامل تغییر آنچه مقامات ایرانی «صبر استراتژیک» می‌نامیدند، می‌شود.

به گفته المیادین، برد گسترده عملیات موشکی که در اعماق سرزمین‌های اشغالی انجام شد نشان می‌دهد که ایران به دنبال ایجاد بازدارندگی علیه رژیم اسرائیل و سیاست‌های نظامی متحدان غربی‌اش در خاورمیانه است. با این ملاحظه دیدگاه ایران برای ما روشن می‌شود: عصر تحول آغاز شده است و آینده نظم امنیتی منطقه بدون حفظ منافع سیاسی و اقتصادی ایران پایدار نخواهد بود.

تغییراتی که پس از ۷ اکتبر (طوفان الاقصی) و تلاش رژیم صهیونیستی برای شکست حماس رخ داد، تنها به ایجاد رویکرد امنیتی استراتژیک جدید ایران سرعت بخشید. نیروهای مسلح یمن با ارتش خود و رزمندگان مقاومت انصارالله مستقیماً علیه رژیم صهیونیستی به درگیری پیوستند و منافع این کشور را در تنگه باب المندب تهدید کردند که به طور همزمان باعث جلب توجه جهانیان شد.

المیادین معتقد است که تهران از طریق روابط راهبردی خود با صنعا به دیگران این پیام را می‌دهد که تحرکات علیه منافع خود در منطقه را ساده نمی‌گیرد. کشورهای غربی اکنون به خوبی از این واقعیت آگاه هستند و با توجه به نگرانی‌های فزاینده خود در مورد ضررهای اقتصادی ناشی از خطرات پیش روی امنیت تجارت دریایی، در هفته‌های اخیر به طور فزاینده‌ای بر رژیم اسرائیل فشار آورده‌اند تا عملیات نظامی خود در غزه را کاهش دهد.

بر اساس این گزارش، دولت اخلالگر نتانیاهو شدیدترین آسیب را متحمل شد که ممکن است منجر به برکناری او در اواسط جنگ شود. نتانیاهو برای غلبه بر این بحران سعی کرد گوشه امنی برای خود خلق کند و با هدف قرار دادن مستقیم کنسولگری ایران در دمشق و افزایش تنش‌ها، سعی کرد مخالفان را کنترل کند.

تغییر در معادله سیاسی-راهبردی

المیادین تصریح کرده که حمله به کنسولگری ایران در دمشق در اول آوریل از یک سو منجر به شهادت هفت تن از نظامیان ایرانی شد، اما از سوی دیگر مقامات ارشد ایران مانند رهبر معظم انقلاب اسلامی، آیت‌الله علی خامنه‌ای آن را حمله به حاکمیت و سرزمین ایران خواندند. به عبارت دیگر، رژیم صهیونیستی از خطوط قرمز ایران فراتر رفت و پاسخ قاطع ایران را برای حفظ معادله راهبردی تثبیت شده و تعیین مرزهای مشخص در برابر سیاست تجاوزکارانه رژیم اسرائیل ضروری کرد.

به گفته این شبکه خبری، در روزهای اولیه پس از حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران، کارشناسان واکنش ایران را ارزیابی کردند اما نظرات متناقضی از خود نشان دادند. برخی حدس می‌زدند که برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها یا رویارویی مستقیم نظامی علیه ایالات متحده واکنش ایران محدود خواهد بود. در همین حال، برخی از مقامات غربی تا آنجا پیش رفتند که تهران را از پاسخگویی به رژیم اسرائیل با استناد به هشدارهایی درباره عواقب آن منصرف کنند. اما واکنش ایران بعداً نشان‌دهنده یک شوک در واقعیت بود و تحلیل‌های متفاوتی از ایران را برانگیخت.

حملات موشکی و پهپادی گسترده‌ای که از خاک ایران علیه پایگاه‌های نظامی رژیم اسرائیل انجام شد دیگر جای بحث برای تحلیلگران و مقامات در سراسر جهان نگذاشت. عملاً شکست پدافندی رژیم اسرائیل و اصابت چندین موشک ایرانی به اهداف نظامی، صحنه آشکاری از ضعف پدافند اسرائیل را ترسیم کرد. این نتیجه‌گیری، بدون توجه به ادعای دروغین رژیم صهیونیستی مبنی بر شکست حمله ایران یا مداخله چندین کشور به ویژه آمریکا، فرانسه و انگلیس که در جریان این حمله از رژیم اشغالگر دفاع کرده‌اند، صورت می‌گیرد.

المیادین تاکید کرده است که این حمله در واقع گامی عظیم در شکل‌گیری معادله‌ای جدید برای ایجاد تعادل بین قدرت‌های منطقه‌ای بود. هشدار ایران به واشنگتن نسبت به مداخله در مناقشات منطقه‌ای، قطعه دیگری به این دومینو اضافه کرد که اکنون با عقب‌نشینی آمریکا تکمیل شده است.

علاوه بر اعتماد مقامات ایرانی به توانایی‌ها و قدرت نظامی خود، به نظر می‌رسد ایران برای ماه‌ها آماده این مرحله می‌شد و تشدید تنش‌ها را به عنوان یکی از سناریوها پیش‌بینی کرده بود. پس از دهه‌ها تحریم‌های شدید اقتصادی، رژیم صهیونیستی انتظار داشت محاسبات ایران در خصوص تلافی با توجه به نگرانی از افزایش مشکلات اقتصادی متفاوت باشد. آنها حدس می‌زدند که این عملیات تأثیر کمی بر رژیم صهیونیستی داشته باشد، اما حمله موشکی گسترده ایران ثابت کرد که بر این نگرانی‌ها غلبه کرده است.

تحول اقتصادی علی‌رغم تحریم‌های یک‌جانبه

المیادین در بخش پایانی تحلیل خود نوشته است که رسانه‌های ایران گزارش‌های متعددی منتشر کرده‌اند که نشان می‌دهد دولت ابراهیم رئیسی طی چند ماه گذشته به میزان قابل توجهی ذخایر ارزی خود را افزایش داده و به بخش قابل‌توجهی از وابستگی خود به صادرات پایان داده است. اما کارت قوی‌تر روی میز، تغییر ذخایر دارایی‌های خارجی در بانک مرکزی بود، زیرا کشورهای تحریم شده سعی دارند بدون ایجاد بحران اقتصادی با تبدیل ذخایر خود به طلا و فلزات گرانبها تعداد زیادی از تحریم‌های اعمال شده علیه خود را خنثی کنند.

این شبکه خبری مدعی است که اطلاعات به اشتراک گذاشته شده توسط منابع معتبر خارجی حاکی از آن است که بانک مرکزی ایران طی سه ماه گذشته در اقدامی بی سابقه، ذخایر طلا و فلزات گرانبها خود را افزایش داده است. این نشان می‌دهد که ایران با وجود فشار تحریم‌های ایالات متحده، در حال کار بر روی یافتن روشی مطمئن برای تأمین مالی تجارت خارجی است و با شروع از بخش خصوصی و تجارت غیرنفتی، به تجار ایرانی اجازه داده است تا خریدهای ارزی خود را با طلا بپردازند.

در همین راستا، ثبات و کاهش ارزش دلار آمریکا در بازار ایران پس از حمله رژیم صهیونیستی و واکنش ایران نیز نشانگر موفقیت بانک مرکزی در مهار اثرات اقدامات سیاسی بر بازار و موفقیت ایران در جلب مجدد اعتماد تجار است. عملیات رژیم صهیونیستی در ۱۹ آوریل ثابت کرد که مقامات این رژیم با تغییر در ایده‌های قبلی خود در مورد عزم ایران برای پاسخ نظامی مواجه شده‌اند که جایگاه رژیم غاصب را روی صفحه شطرنج با ایران متزلزل کرده است.

کد خبر 748570

دیگر خبرها

  • ادعای وزیر خارجه انگلیس علیه ایران
  • اظهارات جدید وزیر خارجه انگلیس علیه ایران | این راهکار بزرگ‌ترین ضربه به ایران و حماس خواهد بود
  • صدای شکسته شدن استخوان‌های لیبرالیسم و نئولیبرالیسم به گوش می‌رسد
  • جبهه متحد دیپلماسی پارلمانی برای اقدام هماهنگ علیه رژیم صهیونیستی ایجاد شود
  • تیتر خاص رسانه عربی درباره ایران/ تحلیل وضعیت اقتصادی پس از «آغاز عصر تحول»
  • تیتر خاص رسانه عربی در مورد ایران/ تحلیل وضعیت اقتصادی پس از «آغاز عصر تحول»
  • سونامی بین‌المللی علیه مقامات تل‌آویو در راه است
  • جزئیات دیدار و گفتگوی مقام بلندپایه نظامی ایران با وزیر دفاع بلاروس
  • هویت پوشالی صهیونیست‌ها در مقابل ایمان و قدرت موشکی ایران فروریخت
  • تشدید موج اعتراضات علیه رژیم صهیونیستی در دوسالانه هنر ونیز