Web Analytics Made Easy - Statcounter

فنلاند و سوئد اعلام کردند که به گفت وگو با ترکیه در مورد درخواست‌های خود برای عضویت در پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) ادامه خواهند داد.

به گزارش بامداد پنجشنبه ایران اکونومیست از رویترز، این دو کشور ماه گذشته درخواست خود برای عضویت در ناتو را ارائه کرده‌اند اما ترکیه با عضویت آن‌ها مخالف است و فنلاند و سوئد را به حمایت از شبه نظامیان کرد متهم می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

پکا هاویستو وزیر امور خارجه فنلاند به خبرنگاران در هلسینکی گفت: ما به همراه سوئد برای پاسخگویی به سوالات ترکیه آماده خواهیم شد. 

ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو در طی سفر به واشنگتن روز چهارشنبه گفت که در روزهای آینده با مقام‌های ارشد فنلاند، سوئد و ترکیه در بروکسل دیدار خواهد کرد تا در مورد این موضوع گفت وگو کنند. 

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا پس از دیدار با استولتنبرگ گفت که نگرانی‌های امنیتی اعضای ناتو باید در نظر گرفته شود. 

وی با این حال خاطرنشان کرد که اطمینان دارد روند عضویت فنلاند و سوئد در ناتو پیشرفت خواهد داشت. 

ماگدالنا اندرسون نخست وزیر سوئد در سخنانی در استکهلم گفت که انتظار دارد در آینده نزدیک دیدارهای سازنده‌ای با ترکیه در این زمینه برگزار شود. 
وی افزود: پاسخ‌های ما به خواسته‌ها و همچنین سؤالات ترکیه مستقیماً با با این کشور مطرح خواهد شد و ما همچنین مسائل و سوء تفاهم‌هایی که ممکن است وجود داشته باشد را رفع خواهیم کرد. 

به گزارش ایران اکونومیست، فنلاند و سوئد در ۱۸ مه (۲۱ اردیبهشت) درخواست عضویت خود در ناتو را به استولتنبرگ دبیرکل سازمان آتلانتیک شمالی ارسال کردند.

عضویت دو کشور فنلاند و سوئد در اتحاد ناتو منوط به تائید یکپارچه کشورهای عضو ناتو است. 

تمامی ۳۰ کشور عضو ناتو باید برنامه‌های توسعه این سازمان و عضویت کشورهای جدید را تائید کنند. 

ترکیه به این دلیل عضویت این دو کشور در ناتو را به چالش کشیده که آن‌ها با افراد مرتبط با گروه شبه نظامی کارگران کردستان (پ. ک. ک) که آنکارا آن‌ها را تروریست می‌داند، در ارتباط هستند؛ این دو کشور سال ۲۰۱۹ صادرات تسلیحات به ترکیه را به همین دلیل متوقف کردند. 

سوئد و فنلاند می‌گویند که تروریسم را محکوم کرده و از همکاری احتمالی با آنکارا در این رابطه استقبال می‌کنند. 

در همین حال وزارت امور خارجه فنلاند ۴ خردادماه ۱۴۰۱ اعلام کرد که هلسینکی و استکهلم معتقدند مذاکرات اخیر با ترکیه در مورد پیوستن آن‌ها به ناتو به‌اندازه کافی سازنده بوده است و قصد دارند مذاکرات را در همین راستا ادامه دهند.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: فنلاند ، ناتو ، سوئد

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: فنلاند ناتو سوئد فنلاند و سوئد دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۴۲۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله افراد نقاب‌پوش به نشست ضدفاشیستی در سوئد

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا از خبرگزاری فرانسه، حدود ۵۰ نفر از مخالفان فاشیسم در نشستی در سالن تئاتر «گوبانگن» که توسط احزاب سبزها و «وانسترپارتیت» برگزار شده بود، شرکت کردند.

پلیس اعلام کرد که سه نفر از افرادی که مورد حمله قرار گرفته بودند، با آمبولانس به بیمارستان منتقل شدند.

حزب ضدنژادپرستی «اکسپو» که نمایندگانی در این نشست داشت، اعلام کرد «گروهی از نازی‌ها» پس از آغاز نشست وارد سالن شده و بمب‌های دودزا پرتاب کردند.

این حزب افزود: نازی‌ها با خشونت فیزیکی با شرکت‌کنندگان برخورد کرده و محل نشست را تخریب کرده و سپس نوعی بمب دودزا پرتاب کردند که ورودی سالن را پر از دود کرد.

«اولف کریسترسون» نخست وزیر سوئد، حمله به این نشست را وحشتناک خواند و افزود: این رفتار نفرت‌پراکنانه هیچ جایگاهی در جامعه باز و آزاد ما ندارد.

همه احزاب سیاسی سوئد نیز این حمله را محکوم کرده و آن را «حمله به دموکراسی» خواندند.

حزب وانسترپارتیت اعلام کرد، «افرادی که ظاهرا نازی بودند به رویدادی که در پی برابری میان همه افراد بود، حمله کردند.»

این حزب از «همه نیروهای سیاسی» خواست با «راست افرادی که دموکراسی ما را تهدید می‌کند» مبارزه کنند.

دیگر خبرها

  • عربستان پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس در غزه را به سازمان ملل می‌برد
  • اردوغان: رادار ناتو در ترکیه موشک‌های ایران به‌سوی اسرائیل را رهگیری نکرد
  • امیدواری برای توسعه روزافزون روابط دوجانبه ایران و آفریقای جنوبی
  • رادار ناتو در ترکیه موشک‌های ایران به‌سوی اسرائیل را رهگیری نکرد
  • بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده
  • ایران به عضویت سازمان جهانی ارزیابی و انطباق درآمد
  • عضویت ایران در سازمان جهانی ارزیابی و انطباق
  • ناتو، قلدر ۷۵ساله
  • انتقاد رهبر حزب رفاه ترکیه از اردوغان: آیا شایسته ترکیه است که علیه ایران با اسرائیل همکاری کند؟
  • حمله افراد نقاب‌پوش به نشست ضدفاشیستی در سوئد