Web Analytics Made Easy - Statcounter

جنگ اوکراین در آستانه یکصدمین روز از آغاز آن در پنجم اسفند ۱۴۰۰ قرار گرفته و طولانی شدن این درگیری سبب شده تا اروپایی ها علاوه برنگرانی‌ از رویارویی با زمستان آتی بدون نفت و گاز روسیه و نبود چشم‌اندازی از آتش‌بس، نگران ورود احتمالی ناتو به این جنگ و شعله‌ورتر شدن آتش آن باشند.

به گزارش روز پنجشنبه ایران اکونومیست، نشریه لا وانگواردیا اسپانیا در گزارشی با عنوان «ترس از سرما» نوشت: در صد روز گذشته، سه اتفاق غیر منتظره رخ داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتظار نمی‌رفت «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهوری روسیه به قصد تسلط بر یک کشور، با نیروی نظامی به اوکراین حمله کند.

کسی فکرش را نمی‌کرد «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهوری اوکراین با تسلیحات ارسالی غرب، مقاومت کرده و در مقابل روس‌ها بایستد. سومین شگفتی این بود که دو کشور سوئد و فنلاند با دولت‌های سوسیال دموکرات که به طور تاریخی، رویه بی طرفی را در پیش داشته اند، رسما برای پیوستن به ناتو درخواست دهند.  

نشریه اسپانیا با این مقدمه نوشت: اروپا درگیر جنگی است که ممکن است طولانی باشد و منجر به بحران جهانی غذا شود. پیامدهای این جنگ به شکل تورم سرسام‌آور در سراسر جهان، آوارگی میلیون‌ها اوکراینی در داخل و خارج از کشورشان، افزایش بودجه دفاعی و اما و اگرها از چگونگی قطع وابستگی اتحادیه اروپا به انرژی روسیه نمود پیدا کرده است.

«اورسلا فون در لاین» رئیس کمیسیون اروپا اعلام کرده است که جنگ اوکراین باعث شده تا اعضای اتحادیه اروپا ۲۰۰ میلیارد یورو اضافی برای هزینه‌های نظامی در سال‌های آینده اختصاص دهند.  

«سون استن» اقتصاددان ارشد اروپا در گلدمن ساکس پیش‌بینی می‌کند که «تحریم کامل» خطوط لوله گازی که از روسیه وارد خاک اروپا می‌شوند، افزایش تولید ناخالص داخلی منطقه یورو را تا ۲.۲ درصد در سال ۲۰۲۲میلادی کاهش می‌دهد.   

به نوشته لا وانگواردیا، در شرایطی که اروپا روزانه میلیاردها یورو به موجب قراردادهای فعلی نفت و گاز برای رسیدن منابع انرژی از طریق کشتی یا خطوط لوله به کرملین پرداخت می‌کند، تحریم‌های اقتصادی علیه مسکو معنایی ندارد.

«برونو لومر» وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه با استقبال از توافق جزئی اتحادیه اروپا برای تحریم نفت خام روسیه، هشدار داد دولت روسیه روزانه ۸۰۰ میلیون یورو از محل فروش نفت دریافت می‌کند.

بنابراین جای سوال است که آیا اروپا می‌تواند زمستانی بدون نفت و گاز روسیه را تاب آورده و پشت سر بگذارد؟ مسئله اما تنها رسیدن فصل سرما نیست. قبل از فرا رسیدن سرما، جنگ با کشتار و ویرانی شهرها همزمان با خطر سناریوی تقابل آشکار با کشورهای عضو ناتو ادامه خواهد یافت. این سناریو احتمالا از بروز سومین فاجعه بزرگ در یک قرن گذشته حکایت دارد که زندگی هزاران و میلیون‌ها نفر را نابود خواهد کرد.

بی‌توجهی غرب به نگرانی مسکو از گسترش ناتو تا جایی ادامه یافت که امروز اروپا مجبور است هزینه‌های جنگ اوکراین را بپردازد. مقابله با تهاجم احتمالی و تقویت توان بازدارندگی اکنون در کانون توجه اروپا قرار گرفته است.

«خاویر سولانا» سیاستمدار اسپانیایی در گفت‌وگو با چهار دبیر کل سابق اتحاد فرا آتلانتیکی در مراسم بزرگداشت چهلمین سالگرد عضویت اسپانیا در ناتو گفت «اولین کاری که باید انجام شود توقف خصومت‌ها در قالب آتش‌بس است». صد روز از جنگ می‌گذرد و ایده اکثریت در ائتلاف ناتو این است که پوتین را از اوکراین بیرون برانند تا از یک فاجعه اروپایی دیگر جلوگیری کنند. اما مسئله این است که ایده دست برداشتن از خصومت‌ها نه در ذهن پوتین است و نه زلنسکی، چرا که هیچ‌یک از طرفین نمی‌خواهند شکست را بپذیرند.

پیش‌بینی اکثریت متحدان ناتو این است که یا پوتین از نظر نظامی در اوکراین متوقف می‌شود یا درگیری به کشورهای دیگر مانند مولداوی سرایت خواهد کرد. اسلحه و پول ارسال خواهد شد و سربازان اوکراینی و روسی همچنان خواهند مرد.

جنگ اوکراین در آستانه یکصدمین روز از آغاز آن در ۲۴ فوریه (پنج اسفند) قرار گرفته و طولانی و فرسایشی شدن این درگیری به موضوع این نوشتار انتقادی روزنامه اسپانیا تبدیل شده است. انتقاد از پا پس نکشیدن مقام‌های روسیه و اوکراین، آوارگی شهروندان و مرگ‌ومیر غیر نظامیان تا جنگ نان، جنگ نفت و جنگ گاز در گوشه و کنار جهان. آنچه واضح است اینکه اروپا این روزها با وضعیت بسیار پیچیده‌ای روبرو است. اروپای امروز در بحبوحه ریز و درشت مشکلات اقتصادی، فقر منابع انرژی، بیکاری، گرانی محصولات غذایی و تورم که با کمی نوسان، تقریبا در همه کشورها مشترک است، وادار شده است تا حتی پایه هزینه‌های نظامی و دفاعی را افزایش دهد.

از طرفی نه تنها بی‌توجهی غرب به نگرانی روسیه از گسترش ناتو همچنان ادامه دارد، بلکه پیوستن سایر کشورها به این ائتلاف، نگرانی اروپایی‌ها از جمله این رسانه اسپانیایی از تشدید جنگ، فراتر از مرزهای اوکراین را تقویت کرده است. به این ترتیب می‌توان گفت که زمستان بدون نفت و گاز روسیه شاید روبنایی‌ترین چالش قاره پیر بوده و زمستانی سخت‌تر در راه باشد.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: قاره اروپا ، روسیه ، بحران اوکراین

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: قاره اروپا روسیه بحران اوکراین جنگ اوکراین نفت و گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۴۲۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید مجدد ماکرون بر طرح اعزام نیرو به اوکراین

رئیس جمهور فرانسه بار دیگر بر بررسی طرح احتمال استقرار نیروهای زمینی غربی در اوکراین به عنوان ابزاری برای بازدارندگی تاکید کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از "ان تی وی" آلمان، در اوایل سال جاری میلادی امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه با اظهارات خود مبنی بر اینکه اعزام نیروهای زمینی غربی به اوکراین را نمی توان منتفی دانست سروصدا به پا کرد. اکنون رئیس جمهور فرانسه پیشنهاد خود را دوباره روی میز می‌گذارد. ماکرون در سخنانی تاکید کرد: اگر روسیه پیروز شود، امنیت در اروپا وجود نخواهد داشت.

امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه بار دیگر بر بررسی احتمال استقرار نیروهای زمینی غربی در اوکراین به عنوان ابزاری برای بازدارندگی تاکید کرد. ماکرون در مصاحبه‌ای با مجله انگلیسی اکونومیست گفت: اگر روس‌ها از خطوط مقدم عبور کنند و اگر اوکراین آن را ( اعزام نیرو) بخواهد - که تاکنون اتفاق نیفتاده است - به درستی باید این سوال را از خود بپرسیم.

ماکرون گفت: اعتبار ما به توانایی خاص برای بازدارندگی با افشا نکردن کارهایی که می‌خواهیم یا نمی‌خواهیم انجام دهیم بستگی دارد. وی در این مصاحبه بار دیگر بیانیه اصلی خود را در مورد این موضوع تکرار کرد و اظهار داشت که نمی‌خواهد «هیچ چیزی را رد کند.»

وی با اشاره به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، گفت: "من هیچ چیزی را رد نمی‌کنم زیرا ما یک نفر را در مقابل داریم که چیزی را منتفی نمی‌داند.

ماکرون گفت: کشورهای غربی در گذشته زمانی که تحویل تانک و هواپیما به اوکراین را رد کردند، بیش از حد مردد بودند. ماکرون تاکید کرد: ما از نظر اعتبار و قدرت بازدارندگی خود در برابر روسیه اشتباه کردیم. واکنش تهاجمی روسیه به اظهارات وی در مورد اعزام نیروی زمینی غربی نشان داد که این نگرش قبلاً تأثیر داشته است.

ماکرون ادامه داد: من یک هدف استراتژیک روشن دارم: روسیه نباید در اوکراین پیروز شود. اگر روسیه در اوکراین پیروز شود، دیگر امنیت در اروپا وجود نخواهد داشت. چه کسی می تواند بگوید که روسیه در آنجا متوقف خواهد شد؟ چه امنیتی برای سایر کشورهای همسایه، برای مولداوی، رومانی، لهستان، لیتوانی و دیگران وجود خواهد داشت؟

در عین حال، ماکرون گفت که اروپا نباید همیشه در زمینه دفاعی به ایالات متحده آمریکا تکیه کند. وی افزود: در عوض، باید یاد بگیرید که برای محافظت از خود آماده شوید. وی بار دیگر بر تمایل خود برای تلقی بازدارندگی هسته ای فرانسه به عنوان بخشی از دفاع اروپا تاکید کرد. وی افزود: اگر می‌خواهیم مفهومی معتبر برای دفاع مشترک بسازیم، (...) باید تسلیحات هسته‌ای با محدودیت‌های شناخته شده استفاده در ملاحظات لحاظ شود. وی افزود: به این ترتیب می توان از تکرار یا تشدید شرایط که در صورت داشتن این ظرفیت ها غیرضروری است جلوگیری کرد. با این حال، لازم نیست که ظرفیت‌ها را "به اشتراک بگذاریم".

وی در بخش دیگری از سخنانش پیشنهاد آلمان برای سپر حفاظت موشکی اروپا را کمکی به "بیداری استراتژیک اروپا" دانست. این شامل تمایل لهستان برای استقرار سلاح های هسته‌ای ناتو در کشورش نیز می‌شود. ماکرون تاکید کرد: ما اروپایی‌ها باید پشت میز بنشینیم تا چارچوبی منسجم ایجاد کنیم. هدف ایجاد تضمین امنیتی برای هر کشور اروپایی است. اعضای غیر اتحادیه اروپا مانند بریتانیا و نروژ نیز باید در نظر گرفته شوند.

این مصاحبه ماکرون باعث نگرانی مجارستان شده است. پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان به شبکه تلویزیونی LCI گفت: «اگر یکی از اعضای ناتو از نیروهای زمینی (در اوکراین) استفاده کند، این یک رویارویی مستقیم بین ناتو و روسیه و در نتیجه جنگ جهانی سوم خواهد بود. ماکرون پیش از این احتمال استقرار نیروهای زمینی در اوکراین را در پایان فوریه مطرح کرد. اولاف شولز، صدراعظم فدرال آلمان به وضوح ایده اعزام سربازان غربی به اوکراین را رد کرده است.

تحولات اوکراین|قصد بایدن برای حمایت غیرعلنی از کی‌یفتحولات اوکراین| اعتراف کی‌یف به دستاوردهای نظامی روسیه

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تاکید مجدد ماکرون بر طرح اعزام نیرو به اوکراین
  • مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد
  • جنگ هیبریدی روسیه با اروپا
  • ماکرون ۲ شرط را برای اعزام نیروهای فرانسوی به اوکراین ذکر کرد
  • مکرون: اعزام نیرو به اوکراین را منتفی نمی‌دانم
  • اینسایدر: برنامه پوتین جنگ همه‌جانبه با ناتو نیست، تضعیف درونی است
  • دفاع هوایی پاشنه آشیل اتحادیه اروپا
  • حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین/حمله پهپادی اوکراین به مناطق مختلف روسیه/اوکراین ۳۰۰ هزار پهپاد می‌خرد
  • زلنسکی: پس از پایان جنگ انتظار داریم به عضویت ناتو درآییم
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت