Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدتی است خبر از تاسیس سد مارون ۲ آمده است اما به گفته کارشناسان زیست محیطی و فعالان اجتماعی، تاسیس سد‌های بیش از این ضرر جبران ناپذیری بر اقلیم منطقه خوزستان و پهنه جنوب غربی کشور می‌زند.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، از دهه هفتاد تفکری در کشور نسبت به توسعه حاکم بوده که تاسیس سد‌ها و نگه داشتن آب پشت سد باعث رشد کشاورزی و توسعه صنعتی در مناطق کشور خواهد شد، اما در بیشتر موارد، احداث سد‌های گوناگون باعث شده جریان طبیعی رودخانه قطع شود که علت ایجاد مشکلات زیست محیطی خواهد شد؛ هم‌اکنون نیز در کشور با تنش آبی شدیدی مواجه هستیم و بنابر نظرات کارشناسان محیط زیست، تابستان سختی را از نظر کمبود آب در پیش داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



یکی از سد‌هایی که اخیرا خبر تاسیس آن باعث اعتراض فعالین اجتماعی و زیست محیطی شده، سد مارون ۲ است که این سد قراراست در بالادست سد مارون ۱ و برروی رود مارون احداث شود و با توجه به کم بودن دبی (حجم آب) ورودی به تالاب شادگان همین الان تالاب شادگان اصلا وضعیت خوبی ندارد و در معرض خشک شدن کامل است.

شبنم قنواتی زاده، کارشناس محیط زیست در گفتگو با دانشجو درباره مشکلات و صدمات احداث سد مارون ۲ گفت: «سد مارون ۲» چند اشکال اساسی دارد؛ اولا با توسعه کشاورزی که در بالادست سد مارون یک انجام شده، آب چندانی به تالاب شادگان (در انتهای مسیر رود مارون که در انتهای آن رودخانه جراحی نام دارد) روانه نمی‌شود و همین الان میزان آب حداقلی از طریق کانال "محیط زیست" وارد تالاب می‌شود و وضعیت تالاب شادگان به عنوان یک تالاب بین‌المللی رو به احتضار است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی



وی با اشاره به مسئله گردوغبار که اخیرا نیز در کشور شدت دوباره گرفته، افزود: ایجاد سد مارون ۲ ممکن است بتواند یک آبادانی و اشتغال موقت برای شهرستان دهدشت به وجود بیاورد، اما حتی در همان کوتاه مدت اثراتی زیست محیطی زیادی را خواهد داشت که دود آن در چشم همه خواهد رفت.

وی ادامه داد: شما بعد از احداث این سد، کانون‌های ریزگرد جدید با بستر‌های تالابی شادگان را خواهید داشت؛ رئیس هواشناسی کشور هم اعلام کرده بود که بیش از ۷۰ درصد ریزگرد‌هایی که کشور را تحت تاثیر قرار داده است با فعال شدن کانون‌های داخلی ریزگرد است و اکنون با احداث سد مارون ۲ جریان طبیعی رودخانه حبس می‌شود و در بالادست "تشت تبخیری" (دریاچه‌های پشت سدها) را ایجاد می‌کنیم و باعث تشدید شکل‌گیری کانون‌های ریزگرد جدید در پایین‌دست می‌شویم.

استدلال موافقین تاسیس این سد که بیشتر نمایندگان استان کهگیلویه و بویر احمد هستند، این است که با احداث این سد میتوان کشاورزی را در شهرستان‌های استان توسعه داد و ایجاد شغل کرد، اما اثرات زیست محیطی خطرناکی خواهد داشت که پس از مدت کوتاهی مسائلی را برای مردم استان کهگیلویه نیز به وجود خواهد آورد که حتی سال ۹۴ اعتراضاتی از سوی مردم استان کهگیلویه و بویر احمد نسبت به انتقال آب از خوزستان به همراه داشت و فقط خوزستانی‌ها نسبت به این موضوع معترض نیستند.

امیر حاجوی، دبیر مجمع مطالبه‌گران شهرستان بهبهان استان خوزستان در گفتگو با دانشجو با اشاره به مشکلات زیست محیطی سد مارون ۱ و مسائل مطرح شده برای تاسیس سد مارون ۲ بیان کرد: به گفته کارشناسان و متخصصان تاسیس سد مارون ۲ خط پایانی بر کشاوزی منطقه خوزستان است و تالاب شادگان نیز دچار مخاطره خواهد شد و تا همین الان هم بیش از یک میلیون نخیلات شادگان از بین رفته به دلیل اینکه سد مارون یک نتوانسته حق آبه پایین دست را تامین کند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


وی ادامه داد: سد مارون ۱ یک زمانی که ساخته شد زمین‌های دیم استان خوزستان را تبدیل به زمین‌های آبیاری کرد و همین ایجاد انتظار کرد و مسئولین به کسانی که در این ۳۰ سال از این شبکه آبیاری استفاده می‌کردند الان دیگر نمیتوانند بگویند که این زمین‌ها باید از آب محروم شوند.

وی با اشاره به کمبود آب خوزستان و عدم توانایی تامین آب پایین دست افزود: اگر منطقه خوزستان پر آب بود و آب پایین دست تامین می‌شد، اگر انقدر پر بارشی داشتیم که می‌شد همه استان‌ها را پوشش دهیم؛ میشد که سدی را احداث کرد؛ در حالی همین الان باید ۳۷ دبی متر مکعب از حق آبه سد مارون یک به تالاب شادگان وارد میشد که در حال حاضر به ۳ دبی متر مکعب هم نمیرسد وقتی که همین الان یک دهم یا یک پانزدهم حق آبه پایین دست را نمیتوانیم تامین کنیم، چه تضمینی وجود دارد که سد مارون ۲ بتواند پایین دست را تامین کند؟



در حال حاضر با توجه به مشکلات زیست محیطی و کمبود توان رودخانه‌های استان خوزستان، تاسیس سد‌های بیش از این می‌تواند ضرر جبران ناپذیری بر اقلیم منطقه خوزستان و پهنه جنوب غربی کشور بزند که نتیجه عدم کارشناسی صحیح در تاسیس سد‌ها و نگاه جزیره برخی مسئولین و در نظر گرفتن منافع شخصی یا گروهی خود است و مشکلات زیست محیطی، اقتصادی، اجتماعی و حتی امنیتی را رقم می‌زند که دود آن به چشم همگان خواهد رفت.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: خوزستان تنش آبی گردوغبار مشکلات زیست محیطی منطقه خوزستان تالاب شادگان تاسیس سد ها سد مارون ۲ همین الان پایین دست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۴۲۸۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیروگاه خورشیدی ویژه شرکت سیمان دشتستان احداث می‌شود

احمد بنافی در دیدار با مدیرعامل هلدینگ سیمان غدیر اظهار کرد: ایجاد نیروگاه برق خورشیدی مختص مصارف شرکت سیمان دشتستان یک ضرورت است.

وی اضافه کرد: همچنین ایجاد خط تولید دوم این شرکت نقش مهمی در افزایش تولید و تقویت اشتغال خواهد داشت که پیشنهاد می‌شود این موضوع دنبال شود.

فرماندار دشتستان بیان کرد: آماده همکاری در راستای توسعه و تقویت شرکت سیمان دشتستان و سرمایه‌گذاری این هلدینگ در شهرستان دشتستان هستیم.

بنافی تصریح کرد: امسال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به نام سال "جهش تولید با مشارکت مردم" نامگذاری شده و در دشتستان برای تحقق عملی شعار سال از تمام توان و ظرفیت موجود بهره می‌بریم.

وی گفت: طرح‌های تولیدی و صنعتی و اشتغالزا در دشتستان حمایت و پشتیبانی می‌شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان بوشهر بوشهر

دیگر خبرها

  • ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری و مرطوب شده است
  • آخرین وضعیت تالاب بندعلیخان
  • مهارت‌آموزی در کنار تحصیل در مدارس ضروری است
  • رهاسازی ۵ پرنده در طبیعت تالاب بیشه دالان بروجرد
  • وقتی دابو کاپیتان پرسپولیس را بازی داد (عکس)
  • از تردد غیرضرور در نزدیکی کلونی‌های پرندگان تالاب انزلی خودداری کنید
  • ایجاد اشتغال برای بیش از 7 هزار نفر توسط صندوقهای قرض الحسنه بسیج سازندگی
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: 50 درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • عوارض آزادراه تهران-شمال در اختیار محیط زیست
  • نیروگاه خورشیدی ویژه شرکت سیمان دشتستان احداث می‌شود