Web Analytics Made Easy - Statcounter

جواد سرگلزائی گفت: جهاد سازندگی از جمله سازندگی‌های پس از پیروزی انقلاب است که توانست با هدف رفع محرومیت در گروه‌های کاملاً مردمی به وجود بیاید.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ جواد سرگلزائی، کارشناس سیاسی در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون بیان کرد: توسعه نامتوازن دستاورد اقدامات عمرانی رژیم پهلوی در دهه ۵۰ برای ایران و ایرانی بود؛ عدم وجود زیرساخت های لازم و کافی و اجرای دستوری پروژه‌های عمرانی نه تنها باعث پیشرفت و توسعه جامعه نشد بلکه فاصله زیادی بین مناطق برخوردار و کم برخوردار ایجاد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
وی افزود: زمانی که انقلاب اسلامی به وقوع پیوست با توجه به آرمان های آن و حمایت از مستضعفان نگاه از مناطق برخوردار به مناطق کم برخوردار و محروم معطوف شد، مناطقی که متاسفانه به دلیل نبود زیرساخت‌ها نتوانسته بودند هیچ گونه رشدی را در قرن بیستم تجربه کنند برای خدمات دهی به این مناطق دور افتاده از پایتخت امکانات و نیروی انسانی وسیعی  لازم بود  که حتی درآمدهای نفتی بسیار زیاد اواخر حکومت پهلوی نتوانسته بود این امکانات و نیروی انسانی را پای کار بیاورد و به محرومیت زدایی بپردازد.
 
این کارشناس با بیان اینکه منشا انقلاب ایران مکتب اسلام بود، تصریح کرد: علی‌رغم همه کاستی ها توانست با ایجاد نهادهای مردمی شروع به توسعه مناطق کم برخوردار کنند به این منظور شکل گیری بسیج جهاد سازندگی با تفکر نشات گرفته از آموزه‌های اسلام باعث شد همه دشواری‌ها و پیچیدگی خدمات رسانی به مناطق کم برخوردار و محروم و حتی صعب‌العبور با روحیه جهادی به فراموشی سپرده شود.
 
وی ادامه داد: بسیج یک حرکت اجتماعی بسیار توانمند است که با توجه به اقتضائات جامعه برای گره گشایی و برطرف کردن معضلات می تواند بازوی اجرایی قوی در اختیار دولت ها بگذارد.
 
بسیج و جهاد سازندگی یک حرکت اجتماعی که ریشه در مکتب اسلام دارد

سرگلزائی گفت: حال اگر مبانی حرکتی این پدیده اجتماعی ریشه در مکتب اسلام داشته باشد با توجه به الهام بخش بودن مبانی اسلام می تواند بر هر معضل و مشکلی فائق آید مانند واژه جهاد که به معنای مجاهدت در راه خدا و عمل برای رضای اوست که تنها انگیزه آن بُعد معنوی و چشم پوشی از مادیات و در نظر گرفتن راه حق است.
 
وی اذعان کرد: جهاد سازندگی بعد از انقلاب اسلامی توانست اتفاقات بسیاری را در زمینه توسعه مناطق دور افتاده بر اساس این الگو رقم زند و به شکوفایی پتانسیل های نهفته این مناطق کمک کند.
 
کارشناس سیاسی ادامه داد: زمانی که به ظاهر پایتختی مدرن و مجهز و به روز داشتیم بسیاری از شهرها و روستاهای دور از مرکز کشور ما حتی از نعمت آب و برق محروم بودند؛ جهاد سازندگی و نیروی انسانی آن توانست این خدمات را به دورترین نقطه های جغرافیایی ایران اسلامی برساند.
 
وی افزود: امروز شاید واژگانی چون آب و برق در ذهن ما متولیان این امور یعنی شرکت مدیریت برق و شرکت آب و فاضلاب را تصویرسازی کنند اما اگر از پدران خود پرس و جو کنیم بهره مندی از نعمت آب و برق را مدیون جهاد سازندگی و تلاش نیروهای آن و خدمات بسیج جهاد سازندگی می دانند.
 
سرگلزائی خاطرنشان کرد: علاوه بر آب و برق خدمات عمرانی دیگری چون راه و ساختمان، سد سازی و... از خدمات این ارگان مردمی و انقلابی در سالهای پس از انقلاب است که توانست شاخص های توسعه در ایران را در حد مطلوبی بالا ببرد و این نشان دهنده آن است در صورتی  که اعمال ما فقط برای رضای خداوند و خدمت به خلق باشد بسیاری از نمی شود ها به می شود ها تبدیل خواهند شد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: جهاد سازندگی کم برخوردار مناطق کم آب و برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۴۳۰۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیریت مصرف با روش‌های هوشمند امکان‌پذیر است

به گزارش خبرنگار مهر، محسن افشارچی صبح چهارشنبه در آئین آغاز به کار بیست و هشتمین کنفرانس بین‌المللی شبکه‌های توزیع نیروی برق که در دانشگاه زنجان برگزار شد، تحقق مدیریت مصرف انرژی را در گرو حرکت به سمت هوشمندسازی این عرصه عنوان کرد و گفت: متأسفانه همه ساختارها و فرآیندها در کشور به صورت غیربهره‌ور در کشور شکل گرفته است.

وی یکی از دلایل اصلی در غیر بهره‌ور بودن ساختارها و فرآیندها را که به قبل از انقلاب برمی‌گردد، ناشی از متکی بودن به اقتصاد نفت عنوان کرد و افزود: یکی از عرصه‌هایی که باید به سمت هوشمندسازی حرکت کند، بحث توزیع برق است؛ چرا که این رویکرد منجر به مدیریت مصرف در حوزه انرژی خواهد شد.

دبیر علمی این کنفرانس نیز با بیان اینکه بیش از ۱۰۰۰ نفر در این کنفرانس بین‌المللی شرکت کردند، یادآور شد: ۲۷۹ مقاله در این کنفرانس پذیرش شد که داوری این تعداد مقاله را ۵۷۰ داور از سراسر کشور بر عهده داشتند.

علی ابدالی با اشاره به اینکه ۱۰ مقاله برتر فارسی در دو ژورنال و ۱۰ مقاله برتر انگلیسی نیز با داوری مجدد به چاپ خواهد رسید، خاطرنشان کرد: در کل ۸۲۱ مقاله به این کنفرانس ارسال شد که افزایش ۹ درصدی داشت.

گفتنی است، بیست و هشتمین کنفرانس بین‌المللی شبکه‌های توزیع برق به میزبانی شرکت توزیع برق زنجان در دانشگاه زنجان در حال برگزاری است و بیش از ۱۰۰۰ نفر از سراسر کشور از بخش دولتی صنعت برق، بخش خصوصی و دانشگاهی طی سه روز برگزاری این کنفرانس حضور خواهند داشت.

کد خبر 6094163

دیگر خبرها

  • بسیج پربرکت‌ترین نهاد انقلاب است
  • ۴۳ روستای محروم خراسان رضوی از آب پایدار برخوردار شدند
  • اعزام ۹۷ گروه جهادی در هفته بسیج سازندگی به مناطق کم برخوردار/اجرای ۱۱۰ برنامه به مناسبت هفته بسیج سازندگی در کازرون
  • مدیریت مصرف با روش‌های هوشمند امکان‌پذیر است
  • توخل: رسیدن به فینال امکان‌پذیر است/ کیم بیش از حد طمع کرد
  • ویزیت ۷۰ هزار نفر از مردم مناطق کم‌برخوردار لرستان
  • بهره مندی بیش از ۹۰ روستا در مناطق شرقی کرمانشاه از آب شرب خانگی
  • سبدگردانی با سرمایه کم امکان‌پذیر است؟
  • شهید مطهری فرقان انقلاب بود
  • خدمت ۱۳ میلیارد تومانی بسیج جامعه پزشکی به مناطق کم‌برخوردار کرمانشاه